Šta je novo?

Gde servisirati UPS?

Filo

Čuven
Učlanjen(a)
28.12.2001
Poena
710
Konkretno APC BackUps Pro 1400VA.
Mislim da je na red dosla zamena baterije.
I koliko to orjentaciono kosta?
:wave:

pa kupi samo bateriju... recimo Enel radi APC program za baterije, i duplo su jeftinije od orginala...

e to je bitna informacija
hvala! :)

recimo, za one male APC 500VA orginal baterija je 40ak evra, a ENEL-ova je 20ak.

a za taj 1400 VA ako je to onaj rack-ovski idu 4 te male...

najlakse ti je da UPS nadjes na www.apcc.com i pogeldas replacment battery koji je model, zovnes Enel i pitas za cene...

bemliga
znam da su mi rekli backups 1400va
a 100% nije na 120V, u Bosni se ipak koristi ova nasa domaca 220(plus minus 20, zavisi kako je edb raspolozen :D)V

***, postoji dosta razlika i u izgledu i u oznakama modela za USA i nase trziste...

ajde cimni me ovde kada ti stigne UPS pa da vidimo...

ok

Dakle,oba modela ti koriste RBC7 rezervne baterije.

Povezi jedan po jedan sa racunarom i instaliraj APC powerchute Business i pogledaj kakav im je status. probaj iz menija battery self-test/check i probaj da mu skines napajanje strujom. Vidi koliko ti dugo drze baterije i uporedi sa runtime chartom sa tvojih linkova.

ako ti se cini da sve radi koliko tolliko normalno, cuti i vozi... a ako ne, probaj da zamenis baterije. najskuplji deo u celoj prici ti je elektronika samog uredjaja i ako ti UPS ne zvekne kad ga skines sa struje - super si prosao.

Ok
Isprobavanje sledi :)
Hvala

recimo, za one male APC 500VA orginal baterija je 40ak evra, a ENEL-ova je 20ak.

a za taj 1400 VA ako je to onaj rack-ovski idu 4 te male...

najlakse ti je da UPS nadjes na www.apcc.com i pogeldas replacment battery koji je model, zovnes Enel i pitas za cene...

Za 500VA to je ona od 7Ah, oko 20cmx8cmx12cm? Zar ne? Takva je oko 1000din, ima je gde god hoces. Menjam bas jednu u APC-u. Posle 4 godine je jako oslabila. Sve su made in China. Cak je i original u UPS-u made in China. Recimo da Mustek 1000VA ima 2kom takvih baterija. I one posle 3-4 godine moraju da se menjaju. Jednostavno oslabe i ne pomaze nikakvo "osvezavanje", samo zamena. :S:

Kakva je danas situacija sa ovim ne-originaln baterijama za APC? Ne daje mi se 40 evra za originalnu APC-ovu RBC2 (500VA model UPS-a), ali za 10-ak ojra vec mozemo da pricamo :D

Ova mi treba:
http://www.apc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=RBC2

P.S. Kako vama posle 3-4 godine crkne, ja ovo sto menjam UPS je kupljen tokom NATO bombardovanja! Izgleda ipak ima razlike original APC-ova baterija i ove kopije... :( koliko para toliko muzike.

ja sam pre mesec dva pitao u vezi RBC5

Postovanje Gorane.

Pomenute baterije, kao I ostale tipove, veoma retko lagerujemo,
izprostog razloga, sto su baterije "kvarna roba" i postoji poprilicna sansa da usled dugog stajanja u magacinu, jenostavno vise ne budu u funkciji.
Ukoliko vam se zuri, mozemo da vam pomognemo na nacin da se baterije "nadju" u lokalu, ili , ako je uPS tek poceo da prijavljuje "Replacement battery", tada jos sigurno mozete da sacekateda ih porucimo i da one dodju.
Obicno, rok isporuke se krece max. Do 30 dana od dana porucivanja.
Takodje, posto radimo iskljucivo sa pravnim licima, odnosno sa firmama ( posto smo u trgovackom smislu - veleprodaja, tako da i ne posedujemo iskalne kase i ostalo sta uz to ide) , molim vas da mi navedete da li se radi o nabavci preko vase firme ili licno. Ukoliko je u pitanju firma, u obavezi ste da nam dstavite PDV obrazac, sa svim ostalim kontaktima firme( telefon, mail, fax..) kako bismo mogli da vas uvstimo u listu partnera, odnosno u nasu radnu aplikaciju, odnosno da uradim bilo kakve "papire" u smislu fakture i slicno.
Inace, za pocetak da vam samo saopstim, neka preporucena "end user" cena za taj battery pack iznosi :
- RBC5... APC Replacement Battery Cartridge #5...cena: 80 EUR+PDV.
Garantni period za te baterije iznosi 1 godinu, uz osnovnu obavezu da se prilikom instalacije tih baterija u UPS pravilno izvrsi kalibracija baterija, jer u vecini slucajeva, bez toga, baterije nece raditi onako, kako bi trebalo.
Molim vas da mi odgovorite na ovih par pitanja , gore navedenih, pa da vidimo na koji nacin da vam izadjemo u susret i da vam pomognemo u resavanju vaseg problema.
Hvala unapred.
http://www.rrc.rs/

Pitanje: da li je moguce uzeti bateriju veceg kapaciteta od fabricke?

npr. fabricki je 12v / 7 Ah.

Da li UPS-u nece skoditi ako se stavi 12v / 9 Ah baterija?
Da li ce se tako dobiti veca autonomija rada? Kontam kod baterija za mobilne je tako ("uzmi od 850 mAh i trajace ti duze" :D)

Mozes staviti od 9Ah posto je istih dimenzija kao ona od 7Ah.Nije drasticna razlika i UPS-u nece biti nista,a dobices vecu autonomiju.

OK hvala,... :) citam neko je stavio i 12ah bateriju, ne znam kako je stala osim da je bila van kucista UPS-a :) radilo je i tako...

Jedino sto moras uraditi kalibraciju [napisano je u odgovoru], jer u protivnom uredjaj "ne vidi" i "ne zna" u kakvom je stanju baterija i kolike su njene mogucnosti.
pozz

Gde je napisano, ne vidim? Inace jel to isto kao kalibracija laptop baterije? Ispraznis do kraja, napunis do kraja... onako polako. :)

Ja sam u jedan stariju APC 1200VA umesto originalnih 2x9Ah nagurao 4x7Ah uz blagu modifikaciju nosaca baterija (kod njega je unutra sve u dva reda, gore su elektronika i DC/AC trafo, a na donjem spratu su baterije) i izradu novog kabla. 7Ah su 1000din/kom.
Mozes ako ti treba extra autonomija i spolja da nakacis.... Za vreme '90ih sam koristio UPS sa dve 55Ah za svetlo u radionici :,,:

Cuo sam da su te triax lose. Bolje su one engleske UltraCell. Any comments?

Cena je svakako ista, ako ne i povoljnija kod UltraCell.

Jel ima negde UltraCell u BG? Zvao sam Agenu NS i kazu nemaju malopodaju nigde van NS... xD

Uzgred, sta raditi sa starom baterijom? imam dva komada, pise na njima da su Pb i da obavezno moraju da se salju na reciklazu... ima li nade da to uvaljam nekoj radnji koja se time bavi ovde kod nas u zemlji Srbiji? Stvarno necu da je bacam u kont.

Poslednja izmena:
Vrh Dno