Šta je novo?

Gde servisirati UPS?

al' ta ne moze da stane u moj ups.... plus sto je snaga previse razlicita od 7ah koliko ide fabricki, mada sam cuo da su ljudi vezivali i tako i da je radilo!

Koji programom da izvrsim kalibraciju APC UPS-a, posle promene baterije?

Jer strucnjaci kazu sledece:

“Napomena:
Zamenu baterija je neophodno da vrši ovlašćeni APC Servisni centar radi propisane procedure kalibracije
uređaja nakon zamene baterija i propisanog postupka puštanja u rad APC uređaja.
Na baterijama se u laboratorijskim uslovima servisa vrši peglanje strujnog i naponskog ripla čime se
njihove karakteristike izjednačavaju. Na ovaj način prilikom njihovog slaganja u baterijske pakete uređaja,
dobijaju se stringovi istih karakteristika što je neophodno za stabilan rad UPS-a i pravilan režim rada punjenja i
pražnjenja baterija tj. njihovo pravilno funkcionisanje u toku životnog veka.”

jedino sto mi pada na pamet je da "formiras" bateriju. ako ima neki bolji nacin, voleo bi i ja da znam...

Sto se tice baterija i akumulatora najbolje mesto u Beogradu meni poznato je :

http://www.beksenergy.com/

Cak i ENEL uzima od njih. U pitanju je profesionalna radnja koja odrzava baterije i za policiju, a nama je pomogla u firmi da odradimo neke stvari i sa vojnim celijama....recimo da je zandarmerija bila krajnji korisnik. Cene su sasvim pristupacne, i ljudi su jako prijatni. Koliko se vec bavim inzenjerskim poslom, ova radnja je po meni nesto najopremljenije sto se tice baterija. I gazda je izuzetno obrazovan i pismen covek po tom pitanju. Proizvode i svoje UPSove koji su konkuretni cenom APCju, ali i kvalitetom.

Poslednja izmena:
Za ne-smart UPS-eve (APC) naravno preostaje samo manuelna kalibracija...

@GloryHunter: da nisi u toku koliko kod BEKS-a kosta 12v 7 ili 9 ah baterija (RBC2 po APC-u)?

@ Love hunter

Ne znam nazalost kolika je cena. Pozovi sutra pa se raspitaj. Mogu i oni da ti sve srede, to je mozda najbolje jer ti daju garanciju na sve sto urade, a dobijas i garanciju na novoformiranu celiju zajedno sa snimljenom karakteristikom punjenja/praznjenja. Gde ces bolje? :)

Naravno da mogu, ali za ovu starudiju placati jos i uslugu kalibracije je trosak koji se nikako ne isplati, ako vec covek moze sam da to odradi :)

razmisljam i dalje da li da uzimam novu bateriju + kalibracija za uredjaj koji ima zastitu do 300 J, ili uzeti neki surge protect koji ima do 1800 J... posto mi za tu masinu baterija i ne treba vec samo zastita.

Poslednja izmena:
imam 2 komada APC CS 500, i dosada sam im stavljao baterije koje sam nabavljao preko Enela. nikada nisam kalibrisao bateriju, mada nikada nije mogla da izdrzi duze od 7-8minuta.

smeta mi i sto sam samo sa jednom verzijom APC PowerChute Personal imao tacan uvid u stanje baterije, ali ta verzija je radila samo na Win2000.

kako mi se najzad smesi da cu uzimati novi racunar, moracu i da menjam jedan UPS, posto ce napajanje biti verovatno 750W, a tu tek ocekujem zezanje sa naponima i osetljivoscu napajanje/UPS. imao sam slucaj i da se Chieftech nije "mirisao" sa APCom i stalno se culo zujanje kada je racunar radio na bateriji...

kako mi se najzad smesi da cu uzimati novi racunar, moracu i da menjam jedan UPS, posto ce napajanje biti verovatno 750W, a tu tek ocekujem zezanje sa naponima i osetljivoscu napajanje/UPS. imao sam slucaj i da se Chieftech nije "mirisao" sa APCom i stalno se culo zujanje kada je racunar radio na bateriji...

Evo APC Smart 1000 i Chieftec 1020W radi bez ikakvih problema kao i sa chieftec 560W i 600W pre ovog kilovatnog ;)

Poslednja izmena:
Sve su cajna (kobasica :D) a dobre su one iz UK (makar prema nacrtima i kompaniji) UltraCell posebno sto je cena ista kao i low range brendovi..

Tvoj ima prenaponsku zaštitu od 480 J... ja se i dalje mislim servis ups-a ili obican surge protect...

UltraCell kod nas ima samo u Novom Sadu... ako neko zna u BG neka pise (WinWin navodno ih ima na sajtu ali u praksi lazu kao i za sve drugo xD)

UltraCell kod nas ima samo u Novom Sadu... ako neko zna u BG neka pise (WinWin navodno ih ima na sajtu ali u praksi lazu kao i za sve drugo xD)

Palmax 0112360875 Trgovacka Zarkovo
Ultracell 12V/7Ah oko 1700 din, 12V/9Ah oko 2500 din.

Ja imam Smart-UPS SUA1500I:
http://www.itsvet.com/proizvod/apc-smart-ups-sua1500i/comp_comp_ups/106/8

U ENELU su mi u njega posle pet godina rada stavili dve ove baterije (otvarao sam da vidim sta su mi stavili)

Na baterijama pise oznaka "BP17-12" i njihov sajt www.bb-battery.com, evo link do njih:

http://www.bb-battery.com/productpages/BP/BP17-12.pdf

vidim da pise MADE IN CHINA, ne znam ko ih uvozi u Srbiji? Videcemo koliko ce ove baterije da rade.
Isti UPS - set baterija je trajao 3.5 godina.

Koja je bila cena za te dve baterije?
Danas sam uzeo Triax - 2800din po komadu. bash me interesuje koliko ce da traju, obzirom da je su sve ostale varijante izlazile ok 4900din/kom pa navishe

Ultracell 12V 7Ah 13e (~1400rsd) sa garancijom tamo gde se kupuje i prodaje ;)
Negde na Zvezdari...

Aha, a jesi li ti kupio "tamo negde na Zvezdari" te baterije?

Mnogo si nam pomogao sa ovom informacijom :trust:

Ukoliko znas tacnu adresu/telefon napisi, u suprotnom ne vidim svrhu ovakvog posta.

NHF :)

Po pravilniku je zabranjeno reklamiranje. Idi na kupujem prodajem i nadji oglas, tag je ultracell. Ne pise u njemu ali ja sam zvao i dobio informaciju da je na Zvezdari.
Lezi lebe da te jedem...,)

A za neuke OVDE.

Po pravilniku je zabranjeno reklamiranje. Idi na kupujem prodajem i nadji oglas, tag je ultracell. Ne pise u njemu ali ja sam zvao i dobio informaciju da je na Zvezdari.
Lezi lebe da te jedem...,)

A za neuke OVDE.

Kakvo reklamiranje?
Ko se reklamira?
Ja?
O cemu pricas, kolega pitao, ja mu dao info i ti sad izigravas pametnicu sa zagonetkama.
Da li bi bilo bolje da sam Love Hunter-u odgovorio:
Ma ima da se kupi u Beogradu, u juznom delu, procesljaj malo tel. u belim stranama???

Uostalom, nisam dao adresu nekog lika koji "valja" iz kuce vec prodavnice ;)

I jos sam ja lezilebovic, tc,tc...

Prvo, za reklamu nisam mislio na tebe nego na pravilnik...vec su me i za manje gluposti opominjali-necu sebi da stvaram problem.
Drugo, da nekome treba pitao bi, mozda malo uljudnije nego ti, ovde, PM ili vec...
Trece, ako te ne mrzi da okrenes telefon saznao bi da je u pitanju neka radnja a ne podrum.

Ako treba da odem i da ih vidim jos i da ih opisem, onda stvarno...
Aj zdravo:wave:

PS
nije tesko biti fin.

Danas sam uzeo Triax - 2800din po komadu. bash me interesuje koliko ce da traju, obzirom da je su sve ostale varijante izlazile ok 4900din/kom pa navishe

Kako si vrsio kalibraciju?

PS Inace ja placao u Sunlight.rs grcke baterije 2800 din. po komadu + pdv, ako hoces da oni dodju, uzmu UPS, kalibrisu ga i vrate, onda na cenu ide plus 10 evra po UPS-u. ENEL je od onjih skuplji za 2000 dinara.

Poslednja izmena:
Nakon punjenja, sa opterecenjem od 40% sam ga pustio da se skroz isprazni.

Nakon punjenja, sa opterecenjem od 40% sam ga pustio da se skroz isprazni.
Uz napomenu- bitno je da opterecenje bude stalno, sijalice, grejac i sl. Ne kalibrisati sa samim racunarom.
Opterecenje moze da bude ozmedju 30% i 50% nazivnog kapaciteta UPSa.

Poslednja izmena:
Vrh Dno