Šta je novo?

gde registrovati com domen?

SPAVAC

Čuven
Učlanjen(a)
20.12.2001
Poena
630
Znaci treba mi samo redirekcija jednog com domena na moj sajt koji je oblika www.nesto.com/blabla.htm gde moze da se uradi i da se plati visa virtuon karticom?..hvala...

sezam radi registraciju za oko 25$

Ili pomenuti godaddy, ili www.maddogdomains.com Oba provereno "rade" i imaju prakticno identicne cene i opcije.

Mare, za tih 25$ godisnje kod Sezama na gorepomenutim sajtovima mozes da platis tri godine...

www.networksolutions.com sam isprobao (domen i hosting) i shto se tiche tehnichke podrshke, ne mogu da objasnim, to mora da se dozivi :)

www.hostdepartment.com

odlican hosting i domeni..

probano..

poz

Zorro je napisao(la):
Ili pomenuti godaddy, ili www.maddogdomains.com Oba provereno "rade" i imaju prakticno identicne cene i opcije.

Mare, za tih 25$ godisnje kod Sezama na gorepomenutim sajtovima mozes da platis tri godine...

Da li je neko isprobao maddog i gpdaddy? Da li primaju Raiffaisen Virtuon? Koliko je to pouzdano u odnosu na recimo dotregistrar.com ?

JOBAH je napisao(la):
...

Da li je neko isprobao maddog i gpdaddy? Da li primaju Raiffaisen Virtuon? Koliko je to pouzdano u odnosu na recimo dotregistrar.com ?

Kao sto rekoh, oba su isprobana, ja koristim "maddog" a ortaci "godaddy". Sve fercera po PS-u. Oba imaju i "domain locking" opciju. Pseto prima Visa Virtuon , a za taticu ne znam, s obzirom da su ortaci placali klasicnom Visom, inostranog porekla. Sto ne znaci da ne prima i Virtuon, probaj...

Ovaj Daddy ima sitnim slovcima da ako sutra odlucis da promenis registra mora da im platis jednu ekstra godinu?! Maddog isto ima malo sumnjiv onaj agreement...

JOBAH je napisao(la):
Ovaj Daddy ima sitnim slovcima da ako sutra odlucis da promenis registra mora da im platis jednu ekstra godinu?! Maddog isto ima malo sumnjiv onaj agreement...

Znas kako, mozda malo previse brines... Trebas tek da vidis kako izgleda agreement kod nekadasnjeg monopoliste, Netsol-a :evil: A tek sta oni rade... Ako zelis da se odjavis od njih i preselis kod drugog, jeftinijeg registranta, to ne ide automatski, tj. ti nisi vlasnik tog "niza slova" nego Netsol. Tako da, ako postoji neko drugi ko im se prijavio da je zainteresovan za taj domen, oni ce ga automatski (pro)dati njemu istog trenutka nakon sto ti raskines ugovor. Tj, ispusices ga, kao sto se prosle godine i desilo mojim ortacima sa jednim veoma cool domenom. Tako da su svi oni koji su domen registrovali kod Netsola onda kada je bio jedini registrant prakticno prisiljeni da im i dalje placaju njihove abnormalne cifre, da bi sigurno zadrzali domene. To je bio i osnovni uslov koji je Netsol trazio da bi pristao na gubljenje monopolistickog polozaja (na koji su, inace, imali pravo do valjda 2005. godine). Srce mi se cepalo kada sam im nedavno jedan domen platio 60$ za dve godine...

Uostalom, i zasto bi ih menjao? Sve to funkcionise isto, ti im platis, oni dns-ove tvog domena proslede gde treba, i to je manje-vise to. Jedini razlog za promenu registranta je cena, ali tesko da ce se naci neko ko ce u buducnosti dati osetno nize cifre od ovih pomenutih sajtova.

Evo svezih informacija, pomenuti sajtovi ne primaju Viza Virtuon... :(

Da li neko zna neku alternativu sa slicnom cenom?

JOBAH je napisao(la):
Evo svezih informacija, pomenuti sajtovi ne primaju Viza Virtuon... :(

Da li neko zna neku alternativu sa slicnom cenom?

Ne kapiram...? Ja sam licno & personalno platio Visom Virtuon nekoliko domena na www.maddogdomains.com, u proteklih godinu dana. Poslednji tamo negde u aprilu, otprilike.

Whatever, ako ti stvarno ne primaju CC, onda trazi druge registrante preko Googlea, pa redom...

Trenutno ne primaju zbog glupe promene imena države :( Pre mesec-dva registrovao sam nekoliko domena i uplatio hosting (preko 2checkout) Virtuon karticom.

JOBAH:
Gotovo sam siguran da NE MORAŠ da im platiš još jednu godinu ako menjaš registar -- osim ako hoćeš da se prebaciš kada ti je do isteka registracije ostalo manje od 30 ili 45 dana, ali takvo je pravilo kod svih registara.

Zorro:
Ako zelis da se odjavis od njih i preselis kod drugog, jeftinijeg registranta, to ne ide automatski, tj. ti nisi vlasnik tog "niza slova" nego Netsol. Tako da, ako postoji neko drugi ko im se prijavio da je zainteresovan za taj domen, oni ce ga automatski (pro)dati njemu istog trenutka nakon sto ti raskines ugovor.

A ni ovo nije tačno. Po ICANN-ovim pravilima, kojih i NetSol mora da se pridržava, ti imaš pravo da prebaciš domen gde hoćeš i oni moraju to da ti odrade. MEÐUTIM, i tu ima caka: ne možeš preneti domen ako je do isteka ostalo manje od 45 dana. Prvo im moraš platiti za još jednu godinu, pa tek onda preneti domen (srećom, većina drugih registara će ti dati jegnu godinu za dž ako pređeš kod njih).

A da su *******, jesu. Mene su tako prešli jer mi nisu na vreme poslali obaveštenje obaveštenje o isteku, onda kada sam probao da transferujem domen 10-ak dana pre isteka novi registar (joker.com) je uzeo pare, ali zbog pomenutog pravila nije preneo domen, a na kraju ni preko netsola nisam mogao da produžim registraciju jer nisu hteli da prime ni jednu od 4 strane CC... Na kraju je neki squater uzeo domen i sad traži 6-10 000 $ za njega :(

Da li si siguran da GoDaddy ne radi zbog promene imena drzave? Meni su u banci rekli da je to zato sto ne rade sa CVV2 brojem?

Inace bas si me preplasio sa tih 30/45 dana... meni domeni isticu 20 Septembra a zbog smaranja sa godaddy jos ih nisam prebacio... razmisljao sam o joker-u ali obzirom na ovo sto si mi rekao izgleda da cu ipak preci na AITdomains.com

GoDaddy je pre par dana bez problema primio Visa Internet vojvodjanske banke...

mikis je napisao(la):
Zorro:
Ako zelis da se odjavis od njih i preselis kod drugog, jeftinijeg registranta, to ne ide automatski, tj. ti nisi vlasnik tog "niza slova" nego Netsol. Tako da, ako postoji neko drugi ko im se prijavio da je zainteresovan za taj domen, oni ce ga automatski (pro)dati njemu istog trenutka nakon sto ti raskines ugovor.

A ni ovo nije tačno. Po ICANN-ovim pravilima, kojih i NetSol mora da se pridržava, ti imaš pravo da prebaciš domen gde hoćeš i oni moraju to da ti odrade. MEÐUTIM, i tu ima caka: ne možeš preneti domen ako je do isteka ostalo manje od 45 dana. Prvo im moraš platiti za još jednu godinu, pa tek onda preneti domen (srećom, većina drugih registara će ti dati jegnu godinu za dž ako pređeš kod njih).

HM, moje objasnjenje mozda nije "pravno" precizno, ali funkcionalno se svodi na isto. Mada su ovi moji drugari probali na kraju i tu varijantu, da im plate jos jednu godinu, ali to iz nekog razloga nije proslo. Bas cu da se raspitam o preciznim detaljima.

JOBAH je napisao(la):
Da li si siguran da GoDaddy ne radi zbog promene imena drzave? Meni su u banci rekli da je to zato sto ne rade sa CVV2 brojem?

Ne znam zbog čega je, ali pre dva meseca sam registrovao tri domena Virutonom, a pre par dana su mi odbili karticu kada sam pokušao da registujem još jedan.

Inace bas si me preplasio sa tih 30/45 dana... meni domeni isticu 20 Septembra a zbog smaranja sa godaddy jos ih nisam prebacio... razmisljao sam o joker-u ali obzirom na ovo sto si mi rekao izgleda da cu ipak preci na AITdomains.com

Pazi, to ti važi kod svakog registra, jedino što to niko neće unapred da ti kaže nego uvek piše negde sitnim slovima. Meni je Džoker odmah uzeo pare za transfer domena, a nisu me upozorili na to (jeste, pisalo je u nekom helpu slovima od 3pt), i naravno pare mi nisu vratili kada je transfer propao :(

A i preporučio bih ti da ostaneš na GoDaddy zato što kod njih možeš slobodno da menjaš podatke o kontaktima, uključujući i e-mail adresu. Dok kod Jokera, ako hoćeš da promeniš e-mail vlasnika, moraš da se zezaš sa celom procedurom prenosa domena.

Zorro: Po pravilima ICANN, sinoć sam proverio, do dva meseca nakon registracije/transfera domena ti ne možeš da ga preneseš kod drugog registra. Jedini način da to uradiš je da tražiš od starog registra da obriše tvoj domen, pa da ga odmah registruješ kod novog -- ali u tom slučaju može ti se desiti da ti neko preotme domen.

Druga varijanta da izgubiš domen je da on istekne i da ne produžiš registraciju na vreme.

Evo šta kaže Joker FAQ:

The current status of "domain-name" didn't allow this operation (transfer)
According to the rules of ICANN, a transfer-request fails if at least one of the following situations occurs:
- the domain is younger than 60 days
- a dispute is pending
- the current owner/holder rejects that transfer
- a problem with your credit card did occur
- you got the final-notice from your current/old registrar and did not renew with them. You can avoid this trouble by transferring in time as you don't lose any time of your registration periode by transferring to joker.com.

I još nešto (ovo važi kod svakog registra!):

Transferring a domain from another registrar to joker.com will be charged with the fee of registration or renewal for one (1) year. If the transfer is successfull we will prolong the life-time of the domain for that one (1) year without charging you additionally.
Please keep in mind that this further year of registration will be added to your registration time, so you will not lose any time from your current registration!
Example: If your domain is about to expire in 7 months when you transfer your domain to us, a successful transfer will cause your domain to expire in 1 year + 7 months = 19 months.
The fee is NOT refundable if a transfer fails due a reason not caused by joker.com.

Sta znaci "Final Notice"? Ja sam poceo da dobijam poruke da mi domen istice 20 Septembra jos u Maju ove godine?! Takodje, ne znam kako su mi pederi odredili 20 Septembar jer kako se secam .info domeni su proradili tek u oktobru-novembru 2001?

JOBAH je napisao(la):
Sta znaci "Final Notice"? Ja sam poceo da dobijam poruke da mi domen istice 20 Septembra jos u Maju ove godine?! Takodje, ne znam kako su mi pederi odredili 20 Septembar jer kako se secam .info domeni su proradili tek u oktobru-novembru 2001?

Pa vidi na whois kada si registrovao domen, i kada ističe... Final Notice ti zavisi od registra i koliki oni rok daju, ali ne bi smelo da je više od 60 dana. To što ti šalju od maja, verovatno te lože ;) Evo kako je kod Jokera:

8 weeks before a domain at CORE/JOKER.COM expires, we will send an email to the account holder (i.e. the individual who registered the domain, using the email address which has been used for authorization/login when registering). If we don't receive an answer from the account holder within 4 weeks, we will inform all other contact addresses (owner-c, admin-c, tech-c, billing-c). This procedure will be repeated once after a period of 2 weeks.

Nazad
Vrh Dno