Šta je novo?

Gde odoše ljudi sa limunda?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pretpostavljam da si te naloge otvarao ranije.
Slažem se, onda je vrlo verovatno da postoje.
Mislio sam na sada, da sada zbog nivoa provere nije moguće otvoriti više naloga (sem ako kradeš tuđe lične karte).
Sa starim članovima planiramo da uvedemo retroaktivnu proveru.
To bi išlo u segmentima:
prvo bi od najstarijih članova tražili proveru mobilnog telefona (na samom početku 2006 nismo imali).
Tako ćemo jedan deo tih duplih naloga izbrisati.
Drugi deo je onda provera preko LK, svih naloga kod kojih to nije učinjeno.
Tako da su onda svi članovi na istom nivou provere.
Čak će doći i do poklapanja, pošto ćemo tražiti LK i od članova koji su provereni
preko fiksnog telefona ili preko pisma.
A to zbog toga da bi imali identičan način provere i uporedivost (ovako bi neko mogao da se registruje preko fiksnog broja i LK a da sistem ne vidi kao isti nalog).

Sta onda ja da radim sa nalogom koji aktivno koristim i na kome imam iskljucivo pozitivne ocene, a svi podaci priliko registrovanja su izmisjeni?

Nakon slanja LK, moraćeš da izmeniš podatke ako želiš i dalje da koristiš svoj nalog.
Ostali nalozi se gase.

Sta onda ja da radim sa nalogom koji aktivno koristim i na kome imam iskljucivo pozitivne ocene, a svi podaci priliko registrovanja su izmisjeni?

Uvek se pitam, cemu to ? Sto si izmisljao? Sta sada da naprave neku nagradnu igru i tebe izvuku? Sta bi onda rekao?, da ne vrsis neku prevaru nebi krio indetitet

Netacno. Jednostavno ne vidim potrebu da na potpuno nebitnim sajtovima ostavljam podatke iz licne karte, pogotovo ne zbog nekih navodnih nagradnih igara koje su u domenu pretpostavke.
A u vreme kada sam se registrovao na limundo, on je bio upravo to-jos jedan u nizu novh "wanna be" aukcijskih sajtova. Samo sto je nakon toga svojom ozbiljnoscu i profesionalizmom izrastao u jedan od najboljih (domacih) sajtova sa ovih prostora i domaci aukcijski sajt koji koristim.

A ova konstatacija da ljudi koji ne ostavljaju svoje licne podatke po internetu, se bave prevarama je krajnje pogresna i ako imas 14,15 godina razumem zasto tako razmisljas.

Limundo ima prihode od provizije,
koji ne pokrivaju sve troškove.

Koje postoje zato što ulažemo u razvoj (tehniku, veličina Limunda tima, nove projekte kao Limundo Cash).

Izvor finansiranja:
jedan deo pokrivamo sa našim prihodima.
Drugi deo kroz dobijene investicije (do sada je uloženo oko 750.000 EUR)

750k EUR? Preterano razbacivanje :)

Ja sam razvijao sa par ljudi ww.jubay.com pre par godina ali smo odustali jer je tada u Srbiji 5% ljudi koristilo internet. Tada smo bili bolji od limunda, imali vise aukcija i registrovanih clanova. Eh da smo nastavili, ala bi se lepo "krljali" za korisnike.

Jako malo para nam je trebalo da se sve pokrene i odrzava, ali nije bilo interesovanja pa smo se ugasili. Kako ste vi iz Limunda ulozili skoro milku evra mi nimalo nije jasno...

Jednostavno. Limundo je odavno prerastao shared hosting na kome je verovatno tboj sajt bio. Pored toga, limundo ima svoje zaposlene, dedicated server, svoj ssl, svoj 0800 broj, sms proveru, itd, itd
To sto je ulozena tolika svota novca, ne znaci i da je sve iskorisceno.
Osim toga, limundo dosta ulaze i u marketing.

A ova konstatacija da ljudi koji ne ostavljaju svoje licne podatke po internetu, se bave prevarama je krajnje pogresna i ako imas 14,15 godina razumem zasto tako razmisljas.

Dobro , a ljudi koji ostavljaju (svoje) licne podatke u javnim glasilima, novinama?
Izgleda da nisi bio tu kad je objavljeno oko milion i po imena sa brojevilma LK
u jednom nasem poznatom dnevnom listu,i to u nastavcima , nakon cega je usledilo izvinjenje. Mozda otud neki tacno znaju koji je broj ispravan a koji ne ?:mad:

Limundo je sto je imao da kaze rekao na svom forumu time sto je zabranio da se cuje drugacije misljenje, i postavio toliko snaznu cenzuru da bi im se i Hitler divio. Ovim sto idu po demokratskim forumima (gde moze da se iskaze i negativna kritika) kakav smatram da je Benchmark samo dokazuje da i oni znaju da su pogresili ali sad pokusavaju da se iskupe jer im ne ide bas kako su zamislili. Jedna od krupnih stvari koja govori tome u prilog je smanjenje provizija na Kupindu i produzenje besplatnog postavljanja predmeta jos oko 6 meseci. Kupindo ima drugo ime, "pustinja", jer niko ne svraca tamo.
Limundo kada je bio aukcijski sajt broj jedan u Srbiji, a takav je bio do septembra ove godine je imao preko 240 000 ( i slovima dvesta cetrdeset hiljada) aktivnih aukcija u svakom trenutku. U trenutku menjanja pravila je spao na oko 30 000. Sada korisnici Limunda ni ne mogu da se uvere koliko ima tacno aukcija jer je link ka svim aukcijama nefunkcionalan, jednostavno zabranjen. (xxxxx/sveaukcije).
Korisnici su uradili/postigli ono sto je Limundo BIO i sada su ga ti isti korisnici i kaznili da vise NIJE jer se Limundo okrenuo protiv njih.
Limundo je bio buvljak i zato je valjao, jer je "hranio" siromasnu Srbiju a onda je odlucio naprasno da postane ekskluzivni Delta City. Samo, jednu stvar je zaboravio, osim njega, ostatak Srbije je i dalje gladan

I to sve bas usred krize.

1. U Limundo Cafe-u je sada provera sada pre puštanja posta.
I nama je žao da moramo tako da odradimo, ali su pojedini trollovi doveli do toga.
Postove koji su uvredljivi, vulgarni ili neistiniti se ne dozvoljavaju.
Svi ostali se puštaju, nebitno koji stav imaju (proveri postove na Cafe-u).

2. Limundo je od septembra imao veliki rast.
Primer: u avgustu je bilo preko 37.000 uspešnih aukcija.
Taj broj je u septembru skočio na preko 42.000,
i za novembar će najverovatnije biti na 66.000.
Skočili smo u posećenosti takođe, sada sve češće preko 100.000 jedinstvenih poseta.

3. Kupindo je takođe u stalnom rastu i pre neki dan smo probili 30.000 jedinstvenih poseta.
U septembru je bilo malo manje od 3.000 uspešnih prodaja,
dok će u novembru biti preko 6.000 uspešnih prodaja.

4. Provizije
Tu gledamo da nađemo najbolji odnos za prodavca.
Kod nekih smo uz pomoć prodavaca i njihovih prvih iskustva sa Kupindom došli do boljih provizija.
Isto tako smo produžili besplatne pakete kako bi stekli bolju sliku.
Trenutan paket je od koristi za prodavce koji su uspešniji.
Međutim, želimo da i prodavci sa manjom prodajom (na primer zato što nemaju toliko puno predmeta ili zato što imaju predmeta koji se kupuju samo od određene grupe i time duže traje dok se proda) dobiju svoj paket.
I tu ne želimo da se ograničimo vremenski, ovako možemo na duže staze da pratimo trendove i da nađemo dobro rešenje za različite prodavce.

Limundo Cafe, na njemu bi vam i Staljin pozavideo.

Naravno da je skocio broj prodatih akcija jer se povecao broj desetostrukih naloga.
Skoro svaki skupi artikal koji krece od 10 dinara vestacki se naduva do odredjene cene i onda se samo ceka da se neko upeca. Pogledajte malo koliko "nulasa" samo licitira a ne kupuje. Oni koji kupuju nemaju ni jednu ocenu, pa zar vam to ne upada u oci.

E to je taj procenat rasta o kome vi pricate!

Kupindo je totalni promasaj, a to i sami znate ;)

Poslednja izmena:
Kupindo deluje kao promasaj, ali samo oni koji investiraju u njega znaju da li je ili nije promasena investicija.

Mislim da bi im bolje bilo da su dodali buy it now opciju u okviru limunda :D

Posto je najjaca IT zajednica na Balkanu uzela Limundo na zub ( a svi znamo sta to znaci :d ) sto je i opravdano obzirom na njihov bezobrazluk i politiku, dosao je PR ( oh, kako to pro evropski i poslovno zvuci, hocu i ja da budem PR ) da nam nam "objasni" posto smo mi glupi.
Mooooore!
Cenzurisete i brisete postove a komunijacija sa podrskom ravna komunikaciji sa nekim Kineskim, prevarantskim sajtom koji prodaje tehniku za 90% jeVtiniju nego sto je u radnji.
Ja sam batalio Limundo zato sto je podrska bila extremno bezobrazna. Poslao sam email i objasnio da je doslo do nesporazuma sa kupcem i da transakcija nije obavljena te da mi skinu provoziju na sta su oni odgovorili da je to nemoguce jer je takav sistem. Kada sam odgovorio da postoji nacin da se manuelno odradi posao ( da nema te mogucnosti, pisca skripte bi trebalo obesiti javno na Terazijama ) odgovor nisam dobio. Postavio sam pitanje na forumu u vezi istog problema i usput sam pitao zasto podrska ne odgovara, post je nestao brzinom svetlosti.
Ne da necu da vam platim ono sto dugujem, nego nema sile koja bi me na to naterala.
Pre bih robijao nego vam dao jedan jedini dinar.

Sirena, ne znam tačno kako je izgledao tvoj post u Cafe-u koji je obrisan.
Ali ako nije sadržao psovanje, nema osnove da se izbriše i to je greška administratora
koji je to učinio.

@remeo
Na vasem sajtu ima jedna fora:
Pod punom krivičnom i materijalnom odgovornošću tvrdim da je predmet ove aukcije original.
Svestan sam da je piraterija kažnjiva novčano/zatvorom i spreman sam da prihvatim posledice
i prosleđivanje mojih podataka organima gonjenja ukoliko se dokaže da je predmet
moje aukcije piratska kopija originala

Zasto onda 99 posto korisnika na limundu prodaje piratske air max patike. Limundo je leglo piratskih patika koje se mogu naci u raznim haustorima i buvljim pijacama. Evo na kupindu pocele piratske puma disc. Kako to dozvoljavate kada se to krsi sa vasim principima poslovanja?

Poslednja izmena:
Na Limundu smo uveli kao dodatnu stavku da mora to da štiklira.
Neki članovi i pored toga postavljaju pirateriju.
Koju mi zatvaramo i člana sankcionišemo.

Međutim veliki je problem što i same firme ne žele da nam pomognu.
Kontaktirali smo i Nike, Microsoft, Louis Vuitton i ostale marke gde je to jako izraženo.
Rezultat: nula (sem Microsofta, koji se nakon nekoliko meseci kontaktiranja probudio).

Kopije su nekad toliko dobre, da nam je potrebno pola sata i više po jednoj aukciji
da pokušamo da ustanovimo na osnovu slike ili opisa da li je original.
Zbog toga tražimo saradnju sa tim proizvođačima.

Najdraže nam je kad imamo saradnju sa proaktivnim firmama,
koje nas kontaktiraju i daju nam pomoć na tom polju
(naši uspešni primeri su sa izdavačkim kućama filmova i software-a).
Tu se onda vidi stvarno želja da nam se pomogne.

Dodatno je dobro što kriminalistička policija preuzima isto aktivan stav,
i sa njima imamo odličnu saradnju u prosleđivanju podataka takvih članova.

Konstntna je borba.
Limundo je uspeo pirateriju na polju software-a kao i muzičkih diskova da svede na minimum.
Sledeća borba koju vidimo je na polju odeće (prvenstveno patika i tašni)
i posle toga i za parfeme.

Poslednja izmena:
Samo lud čovek može da pomisli da patike koje koštaju 2600 dinara mogu biti originalni proizvod.

Remeo, bez demagogije. Jasno je kao dan kada je roba originalna a kada nije. To se, u slučaju NIKE opreme, lako vidi.

Jeste da cena može da bude dobar indikator.

Opet nama treba dokaz da nije original kako bi mogli da ih zatvorimo.
mige, da li možeš n.pr. da dokažeš da ove patike nisu original Nike?

Po čemu vidiš da nisu original?

Jeste da cena može da bude dobar indikator.

Opet nama treba dokaz da nije original kako bi mogli da ih zatvorimo.
mige, da li možeš n.pr. da dokažeš da ove patike nisu original Nike?

Po čemu vidiš da nisu original?

Te patike su najverovatnije original.
Sve patike sa onog linka sto sam dao su fejk. Za sve mogu da ti dokazem da jesu. Inace sam privatni kolekcionar air max patika .

Samo lud čovek može da pomisli da patike koje koštaju 2600 dinara mogu biti originalni proizvod.

Remeo, bez demagogije. Jasno je kao dan kada je roba originalna a kada nije. To se, u slučaju NIKE opreme, lako vidi.

Iskreno nisi u pravu, može da bude original i po niskim cenam, sa rasprodaja, modeli pre par godina i slično koji se kupuju krajnje legalno u prodavnicama ispred proizvodnja etc. Čak mogu i krajnje legalno da se uvezu, a ni veliki e-bay još uvek nije rešio problem piraterije, pa je samim tim nerealno to očekivati od Limunda

Pitam, pošto su i one bile u linku.
Ako ti nije veliki problem možeš da mi pošalješ na privatnu poruku listu svih aukcija koje nisu original i neki detalj kako bi mogli nakon brisanja i sankcionisanja člana da damo tačno po čemu su kopije (na primer detalj znaka, boja).
Idealno ako imaš i primer original modela.
Tako mi prekidamo aukcije, zbog nas da bi znali proces zašto smo prekinuli aukciju.

Hvala ti puno!

Meni je jednom obrisan oglas sa ORIGINALNOM PS3 igrom, toliko o stručnosti Limundo tima, dok su se valjali i valjaju divx filmovi i serije bez problema. Od tad slabo zalazim na taj buvljak. :)

Pitam, pošto su i one bile u linku.
Ako ti nije veliki problem možeš da mi pošalješ na privatnu poruku listu svih aukcija koje nisu original i neki detalj kako bi mogli nakon brisanja i sankcionisanja člana da damo tačno po čemu su kopije (na primer detalj znaka, boja).
Idealno ako imaš i primer original modela.
Tako mi prekidamo aukcije, zbog nas da bi znali proces zašto smo prekinuli aukciju.

Hvala ti puno!

Ne zelim da ja ljudi ostaju bez mogucnosti za prodaju. Ja sam dosta polemisao u vezi toga, cak sam i svojevremeno slao depesu trzisnoj inspekciji. Nikad me nisu kontaktirali, ali moguce je da su me poslusali, jer posle toga se desilo nekoliko akcija na suzbijanju i distribuciji tih patika.
Ajde uzecemo jedan primer kod vas:

http://www.limundo.com/kupovina/Ode...uskarce/Patike/Nove-Air-Max-Strukture/1941662

Ovde prodavac naznacava da prodaje air max structure. To nije tacno, ovo je air max 90 kopija. Inspiracija za ovu kopiju je patika Nike Huf Air Max 90 koju je Nike izbacio zajedno sa Huf-om 2007.godine.

Evo kako ta patika izgleda u originalu:

nike-hufmax-air-max-90-1.jpg

A ovako kod vas na limundu pod drugim nazivom:

slika-2135505v900h675.jpg

Izvinjavam se na tome MegaSkot.
Nije teško, ako se ne odradi dobro onda se i nevini članovi kazne (hvala na javljanju da se to ne protumači opet kao demagogija).

Zato nam je i svaka pomoć dobro došla, pogotovo što su firme i manje zainteresovane za to
(što je nas tek začudilo).

Microsoft izuzetak, ali i oni tek nakon naših redovnih pokušaja i kontaktiranja da nam pomognu.

A evo i primer puma disc patika

Kupindo:

Puma-disc_slika_XL_272752.jpg

Original:

puma-disc-blaze-80-3.jpg

Kod Puma patike, vidim da je trinomic logo na dole nagnut na patikama na Kupindu.
Da li si po tome otkrio?
Kod boja/materijali ima dosta varijanti pa zbog toga to ne uzimamo u obzir (pošto ne znamo sve modele koji su ikada napravljeni).

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno