Šta je novo?

Gde naci jace napajanje i koje?

dAnijeL

Čuven
Učlanjen(a)
24.05.2002
Poena
609
Ako neko ima iskustva sa jacim napajanjem koje bi preporucio. Hteo sam preko 500W ali bas i nije bio neki izbor...

SEARCH! SEARCH! SEARCH!

Mozda LC Power 6550G... :wave:

Daj bre, covek rece "jace napajanje, preko 500W", a ti mu navodis tog LC-a... :shock:

Sve zavisi koliko si para spreman da izdvojis... kao low-cost entry level posluzice i LC 6550G ATX2.0 Silent Giant (14cm fan), a ako si spreman da se ispruzis za zaista kvalitetno brand-name napajanje, kod nas ti izbor nije veliki, ali recimo CoolerMaster Real Power 550W je sasvim sigurno dobar izbor. Pogledaj u Comtrad-u ili Imtel-u.

Znam da ima i Enermax napajanja da se nadju, ali obicno njihovi modeli iz jeftinijih (nekad i vec ostarelih) serija po nerealno viskokim cenama, pa budi obazriv ako se za njih odlucujes. Cisto kurioziteta radi, njihov top model (ELT620AWT) po mnogim stranim review-ovima je najbolje napajanje koje mozes da kupis, http://www.enermax.co.uk/products/psu/liberty/ELT620AWT/index.asp

Poslednja izmena:
CAR je napisao(la):
Daj bre, covek rece "jace napajanje, preko 500W", a ti mu navodis tog LC-a... :shock:

Pa rekao sam mozda. Ne znam koliko je para covek spreman da izdvoji. Za 50e nema bolje od LC 6550G (makar po meni). E sad, ako hoce da potroshi vishe para na napajanje...

Trazim vec neko vreme Enermax ali ga nisam nasao kod nas.

Rax13 je napisao(la):
Pa rekao sam mozda. Ne znam koliko je para covek spreman da izdvoji. Za 50e nema bolje od LC 6550G (makar po meni). E sad, ako hoce da potroshi vishe para na napajanje...
Licno, mislim da je i ono Cooler Master-ovo napajanje od 430W bolje od tog "550W" LC-a... ali dobro, to je samo moje misljenje. A sto se cene tice, mislim da je oko 40-ak €, toliko je bar bilo pre mesec-dva kada sam uzimao za drugara.

Za M_M-a, cisto onako diskusije radi ;)
Mislim da taj Ener ipak nikako ne moze da bude najbolje napajanje... tj. "best money can buy".
Ipak, takvo priznanje bi u prvom redu moralo da pripadne jednom PC Power & Cooling-u, sa svojim ultra modelima poput Turbo-Cool 1KW (napajanje snage 1KW!!! :zgran:, 1.1KW peak power ), kao i Turbo-Cool 850 SSI (sa "svega" 850W kontinuirane snage, 950W u peak-u). Zatim, tu su Zippy-evi modeli iz G1 serije, izuzetnog kvaliteta i sa takodje prilicno jakim watt-azama (720, 800, 850W)... zatim, nesto jeftinije i umerenije sto se cene tice, ali takodje izuzetnog kvaliteta - Seasonic S12 od 600W, pa onda... ma dobro, toliko za sad :)

Kao sto vidis, ima vise solucija koje su pre za preporuku kao "the best" nego ovaj Enermax Liberty 620W.

Pozdrav

jos samo coveku da odgovorimo GDE naci takvo napajanje :D

CAR je napisao(la):
Ipak, takvo priznanje bi u prvom redu moralo da pripadne jednom PC Power & Cooling-u, sa svojim ultra modelima poput Turbo-Cool 1KW (napajanje snage 1KW!!! :zgran:, 1.1KW peak power ), kao i Turbo-Cool 850 SSI (sa "svega" 850W kontinuirane snage, 950W u peak-u).

Treba da im pripadne i priznanje u proizvodnji nesnosne buke i temperature opasne po prste -- 65°C na kablovima nije za potcenjivanje :D

illidan je napisao(la):
jos samo coveku da odgovorimo GDE naci takvo napajanje :D
Pa na netu, kako gde! :d:d:d

Vec duze vreme imam pik na ovo od 850W, da ga dovucem iz USA... mada, a) zaista ne znam za sta bi mi trebalo toliko snage, b) mala je razlika u ceni izmedju njega i ultimativnog 1KW... sto nas dovodi i do c) oba su bolesno preskupa!!! :wall:

2 Audio:
Performanse, ******... ;)

A i sta, koji moj, ima da diras kablove! :d:d:d

Ma sve je to super, ali kome jos treba napajanje od 1kw, sta planiras da nakacis na njega - neku manju klimu, posto ce ti posle trebati tako nesto da bi ohladio sobu.

OCZ i samo OCZ :p , PC Power & Cooling je preskup a i ne treba tolika snaga, OCZ ima potenciometre pa mozes fino da nastelujes 3.3, 5 i 12 grane na 3.7, 5.5, 12.7 :-devil-: :smoke:

CAR je napisao(la):
Licno, mislim da je i ono Cooler Master-ovo napajanje od 430W bolje od tog "550W" LC-a... ali dobro, to je samo moje misljenje. A sto se cene tice, mislim da je oko 40-ak €, toliko je bar bilo pre mesec-dva kada sam uzimao za drugara.

Mislim da taj Ener ipak nikako ne moze da bude najbolje napajanje... tj. "best money can buy"...
Taj CM od 430W je da-ne-kažem-šta u odnosu na LC 6550G.

@dAnijeL
Kod nas (BG) ima napajanja za tvoje potrebe. To su TypeR napajanja. Informiši se malo o istim. (net, google)

:wave:

Forton Source Group (FSG) od 700W kosta napolju 170$ bez transporta.
Izgleda obicno, ali po testovima je sam vrh.
Uzeo bi ga sutra da imam SLI :)

Sta mislite o Thermaltake napajanjima?
Ne drze toliko abnormalnu cenu a efficency je preko 70%,i ima ih u Mbsoftu i preko 500W cini mi se.
Danijel pogledaj malo ta Thermaltake napajanja.

SuperStarr je napisao(la):
Taj CM od 430W je da-ne-kažem-šta u odnosu na LC 6550G.

Daj na osnovu cega si to zakljucio??? Testirao si oba nekoliko meseci?
Ma koliko ljudi ovde voleli LC reci cu samo jednu stvar, LC je kinesko napajanje, napravljeno od kineskih komponenti i dizajnirano u kini, to vec dovoljno govori o kvalitetu istog. Jos kad ga vidim u onu "exkluzivnu" kutiju koja je sedamdesetih godina sluzila za pakovanje skupljih rostfrei pribora za jelo (a i font je iz tako nekog vremena) dodje mi da se prestanem baviti kompjuterima, ja ga inace zovem flashbang napajanje posto mi je explodiralo u kucistu. Toliko o LC-u. Za Cooler Master mogu reci samo da je za cenu po kojoj se prodaje duplo vise nego dobra kupovina.

Ja sam direktno uporedio tog LC 550W i Chieftec-a 360W na mojoj masini. Mogu samo da kazem da LC ne moze da pridje Chiftec-u. Toliko o LC-u.

Cwelle je napisao(la):
Ja sam direktno uporedio tog LC 550W i Chieftec-a 360W na mojoj masini. Mogu samo da kazem da LC ne moze da pridje Chiftec-u. Toliko o LC-u.

Uporedio si LC i Chieftec (koga inace svi u zadnje vreme zaobilaze), ali nisi uporedio LC i CM...

Chieftec 360W je izuzetno napajanje .Mozda sada nisu dobra to ne mogu da znam ali ja ga imam i nisam imao nikada problema .Koje integralno kolo tera tog LC-a ???

stormwatch153 je napisao(la):
Daj na osnovu cega si to zakljucio??? Testirao si oba nekoliko meseci?
Ma koliko ljudi ovde voleli LC reci cu samo jednu stvar, LC je kinesko napajanje, napravljeno od kineskih komponenti i dizajnirano u kini, to vec dovoljno govori o kvalitetu istog. Jos kad ga vidim u onu "exkluzivnu" kutiju koja je sedamdesetih godina sluzila za pakovanje skupljih rostfrei pribora za jelo (a i font je iz tako nekog vremena) dodje mi da se prestanem baviti kompjuterima, ja ga inace zovem flashbang napajanje posto mi je explodiralo u kucistu. Toliko o LC-u. Za Cooler Master mogu reci samo da je za cenu po kojoj se prodaje duplo vise nego dobra kupovina.
Ajde molim te reci mi ćiji je CM brend? Gde su mu fabrike, gde mu se prave komponente?
Cooler Master je ništa nego prosečan brend, koji se razmahao na sve strane (grane) i nigde, ali nigde nije najbolji niti najpovoljniji, ali ni u čemu!
Za pare koje bi dao za njihov "exclusive" CPU Cooler imaš vrlo dobro TT rešenje koje je uz to jeftinije i bolje hladi!
Za pare koje bi dao za njihov "exclusive" GPU Cooler imaš sasvim prosečan Zalman, po istoj ceni uz mnogo bolje (neuporedivo) hlađenje.
O napajanjima ne treba trošiti reči. Pogotovu o njihovim modelima na našem tržištu!
Ni neonke nisu "u proseku" već ispod! Za pare koje bi kupio 1 Cm mogu se uzeti 2 koje neće da crknu posle mesec dana "korišćenja"...
Toliko o CM-u...
BTW, a kada ti to napajanje bude explodiralo, neće biti jedina komponenta u kućištu... ;)

Jerry[NS] je napisao(la):
Sta mislite o Thermaltake napajanjima?
Ne drze toliko abnormalnu cenu a efficency je preko 70%,i ima ih u Mbsoftu i preko 500W cini mi se.
Danijel pogledaj malo ta Thermaltake napajanja.
Imajući u obzir sit. na našem tržištu - extra!

Uporedio si LC i Chieftec (koga inace svi u zadnje vreme zaobilaze), ali nisi uporedio LC i CM...

Pogresio si u vezi 360w Chiefteca,to napajanje je odlicno i moze da potvrdi veliki broj ljudi koji ga ima u masinama,a i ja sam jedan od njih.
Serije od 350,410,450w i delte su skart serije i ne treba puno ocekivati od tih chieftec-a,neke su i crkle kod odredjenih ljudi,a chieftec od 300,360 i 420w su odlicne serije.

Joj da li je moguce koliko gluposti je napisno ovde,pa to je katastrofa.Da ne tupim da se svakodnevno srecem sa razlicitim tipovima raznovrsnog hardwerom itd. Naime Chieftec 360W je pravio problem(bas davno to bese)kod drugara kojem se restartovala masina(intel pentuim 3GHz,Asus P4P800-Delux) ,jer pored modema,zvucne,skystar kartice,graficke,imao je nekoliko ventilatora,neonke,...jednostavno kuciste je bilo prepuno,i sve probleme je resio jedan Lc power 550W 2.0,gint serije,punokrvno 24 pinsko,bez adaptera tipa 20-24(imao sam na testu i neke starije verzije 20 pinskih,kao sto je gol i nisu se dobro pokazala pri vecim opterecenjim,naime Giant verzija punokrvnog 24 pinskog napajanja je prednjacila u tome sto 12V grana je uvek ostajala zakucana na 12v ma koliko opterecivali sistem,dok taj slicaj nije bio ni kod chiefeka od 450w,ni kod starijih verzia LC powera).Poredio sam chieftec 420 i 450W sa tim LC-om i ne mogu da mu prismrde,jedino napajnje kome skidam kapu(ali sve u tom cenovnom rangu)je Thermaltake 500W-TR2 koje moze da se nosi sa njim.Nemam pojma sa koliko novca covek raspolaze,ali recimo do 70eura,nema bolje kupovine od prvenstveno tog LC gianta 550W(mislim samo na punokrvnu 24 pinsku verziju)i ovog thermaltake napajanja.

CAR je napisao(la):
Mislim da taj Ener ipak nikako ne moze da bude najbolje napajanje... tj. "best money can buy".
Ipak, takvo priznanje bi u prvom redu moralo da pripadne jednom PC Power & Cooling-u, sa svojim ultra modelima poput Turbo-Cool 1KW (napajanje snage 1KW!!! :zgran:, 1.1KW peak power ), kao i Turbo-Cool 850 SSI (sa "svega" 850W kontinuirane snage, 950W u peak-u). Zatim, tu su Zippy-evi modeli iz G1 serije, izuzetnog kvaliteta i sa takodje prilicno jakim watt-azama (720, 800, 850W)... zatim, nesto jeftinije i umerenije sto se cene tice, ali takodje izuzetnog kvaliteta - Seasonic S12 od 600W, pa onda... ma dobro, toliko za sad :)
Pozdrav

Mislio sam u kontekstu "kucnih" napajanja (dakle cena do nekih 200e), pored kojih bih takodje mogao da spavam u istoj sobi. Koliko vidim u toj klasi najbolje sto moze da se nadje je taj Enermax Liberty 620 i OCZ 600W... Daleko od toga da bih se bunio da mi neko pokloni taj Seasonic S12 od 600W :)

CoolerMaster .vs. Chieftec .vs. LC Power:

CoolerMaster 550W SLI je ok ali samo nova SLI varijanta jer je stara lose prosla na THG -- gasila se pod max. opterecenjem odnosno nije mogla da da naznacenih 550W. Ja i dalje mislim da je preskupo i da bi realna cena za njega bila 80€, a rating 450W. CoolerMaster ne proizvodi svoja napajanja nego samo lepi nalepnice. Konkretno kod 550W je unutra ACBel ako se ne varam. To se moze videti na osnovu UL sertifikata, detaljnije o svemu tome u threadu u FAQ sobi.

Chieftec odavno nije vise pouzdan kao sto je bio, treba sacekati nove modele.

LC Power je solidno napajanje za te pare. To sto pojedinoj gospodi iz unutrasnjosti crkavaju je verovatno problem stabilnosti mreznog napona u ruralnim sredinama -- mom caletu padne napon na 110V kao da je u Americi kad komsija ukljuci krunilicu za kukuruz.

Evo informisite se, sve sa ove liste je dobro za kupovinu, samo treba da vidite sta od toga ima kod nas:
Napajanja

Za ostale savete u vezi kupovine napajanja procitajte moje postove ovde.

Ajde molim te reci mi ćiji je CM brend? Gde su mu fabrike, gde mu se prave komponente?

Nisi shvatio moju poentu....evo ti plain...od svih kineskih brendova, LC je NAJKINESKIJI!!!!

Cooler Master je ništa nego prosečan brend, koji se razmahao na sve strane (grane) i nigde, ali nigde nije najbolji niti najpovoljniji, ali ni u čemu!

Slazem se ali isto vazi i za LC

O napajanjima ne treba trošiti reči. Pogotovu o njihovim modelima na našem tržištu!

Po ovom sto pricas vidim da nisi ni video CM napajanje a kamoli ga terao do kraja, LC se pokazao kod mene kao nekompetentan isto kao i Chieftec, ne pricam to sve napamet, iznenadilo me kako jeftino napajanje kao sto je CM moze fino i sigurno da radi.

Ni neonke nisu "u proseku" već ispod! Za pare koje bi kupio 1 Cm mogu se uzeti 2 koje neće da crknu posle mesec dana "korišćenja"...
Toliko o CM-u...

Steta pa nemam kola u koja da stavim neonke da mi svetle po putu pa ne znam kakav je taj CM djubre.

BTW, a kada ti to napajanje bude explodiralo, neće biti jedina komponenta u kućištu... ;)

Zato i ne stavljam vise LC u racunar.

Nisi shvatio moju poentu....evo ti plain...od svih kineskih brendova, LC je NAJKINESKIJI!!!!

Ha, ha, najkineskiji!?!?!?!? Mene LC6550G sluzi perfektno! Nikakvih problema u radu nisam imao, fan je skoro necujan, a cena je extra, tako da shto se mene tice LC6550G je veoma dobro napajanje sa dobrim odnosom cena:kvalitet(performanse) i LC je dobar brend!

Rax13 je napisao(la):
Ha, ha, najkineskiji!?!?!?!? Mene LC6550G sluzi perfektno! Nikakvih problema u radu nisam imao, fan je skoro necujan, a cena je extra, tako da shto se mene tice LC6550G je veoma dobro napajanje sa dobrim odnosom cena:kvalitet(performanse) i LC je dobar brend!

Anyway...pre nekoliko nedelja procitao sam par postova "sretnih" korisnika kojima je LC riknuo, pored ovog mojeg sto je imploexplodirao mislim da sam shvatio poruku.

Misko je napisao(la):
OCZ i samo OCZ :p , PC Power & Cooling je preskup a i ne treba tolika snaga, OCZ ima potenciometre pa mozes fino da nastelujes 3.3, 5 i 12 grane na 3.7, 5.5, 12.7 :-devil-: :smoke:
Auh, jeste, vidis, OCZ sam zaboravio... znao sam da cu zaboraviti nekog od tih jakih igraca.
Naravno, i OCZ... njihove ModStream i PowerStream serije su veoma dobre. Narocito ono navedeno od 600W ;)
CYK ga ima, sigurno je zver PSU, s obzirom sta je sve od klokovanja isterao na njemu.

2 monksan:
Ma, to nije problem... vec imam klimu u sobi :d

2 SuperStarr:
Nisam bas siguran, ali da ne pricam napamet... probao sam oba na svojoj masini, ali em je to bilo u razlicitom vremenskom razdoblju, em ih nisam bacio pod unimer... tako da, kako vec rekoh, ne mogu da sudim napamet.
Samo moje misljenje.

2 M_M:
Rekoh ja, duskusije radi :smoke:

Nazad
Vrh Dno