Dižem temu iz groba, ali...
U procesu sam registracije .rs domena. Trenutno mi je važan samo domen, a hosting bih rešio kad bude vreme.. Međutim, video sam na onom superhosting neku ponudu da se rs dobija besplatno na godinu dana hostinga, pa mu to dođe na slično. Za tih godinu dana, hosting bi bio potreban u nekoj meri, ali ništa svemirski jako, pa bi valjda i taj bio dobar, a posle bi se menjao shodno porastu potreba. Iz nekog valjda instinkta, zaustavio sam se na poslednjem koraku porudžbine i počeo nešto da guglam o registraciji .rs i našim registrima. Prepale me malo neke baljezgarije po internetima, kako neki registri ne dozvoljavaju potpuno upravljanje DNS-om, MX zapisima... Te baljezgarije jesu matore, ali opet... Ne bih voleo da negde imam domen koji mogu samo da gledam, a pojma nemam kako kod nas uopšte ide preregistracija. Globalne domene imam na međunarodnim registrima i tamo stvarno sve ide glatko, radim šta mi se radi i kad mi se radi. Cenim da ni kod nas ne bi trebalo da bude problema te vrste, jer nisam jedini ko vrši ove promene, ali đavo bi ga znao. Kod nas su svakojake izopačenosti moguće.
Dakle: da li su moji strahovi osnovani u 2025. ili mogu da cepam registraciju bilo gde? Možda neko ima bolji panel za upravljanje od drugih? Još jednom, hosting ne mora da bude kod iste kompanije jer nije odmah ni potreban.