Šta je novo?

Gde kupiti Nikon 3200 ?

• Začetnik teme Miroslav Ignjatovic
  • Datum pokretanja
M

Miroslav Ignjatovic

Guest
Ko ima povoljne cene Nikona, da li ih neko sa foruma prodaje ?
Moze i na PM ...

Pogledaj i ovaj sajt, ja sam od njih uzeo i garanciju dobijas od Refot-a koji je distributer za Nikon, ali mislim da je cena povoljnija kod ovih www.bcgroup-online.com

puska je napisao(la):
Pogledaj i ovaj sajt, ja sam od njih uzeo i garanciju dobijas od Refot-a koji je distributer za Nikon, ali mislim da je cena povoljnija kod ovih www.bcgroup-online.com

kako lebati da cena kod dilera bude niza nego kod generalnog uvoznika!
ako je "refot-b"generalni uvoznik za nikona,kako ovi da imaju nizu cenu a kupuju od refot-a? i kako to ide sa garancijom?tamo kupujes a ovi drugi daju garanciju!?
imal logike tute!? :d

drljaca je napisao(la):
kako lebati da cena kod dilera bude niza nego kod generalnog uvoznika!
ako je "refot-b"generalni uvoznik za nikona,kako ovi da imaju nizu cenu a kupuju od refot-a?
Ekonomija...
Ko bi kupovao od dilera kada bi bili skuplji i kako bi onda Refot imao mrezu prodavaca?

Najnormalnija stvar...

drljaca pa proveri cene LP model u Refot B je bez punjaca, a u BeoComp-u dobijas isto to s tim sto na poklon daju punjac sa 4 baterije od 1800. Jednostavno imaju manju marzu i zato su jeftiniji, jel to tako nemoguce tebi, da neko hoce da manje zaradi a proda vise ? Kako kad kupis kompjutersku opremu, jel svaka firma uvozi delove i dobijas garanciju od njih, ili postoje nekoliko velikih uvoznika pa se manji snabdevaju? Ovo ti je isto tako

puska je napisao(la):

@Girese
Ekonomija...
Ko bi kupovao od dilera kada bi bili skuplji i kako bi onda Refot imao mrezu prodavaca?

stvar je u tome da je "refot-b" zvanicniuvoznik nikona,a ovi momci sto rade imaju druge kanale,
i opet pitam ako si recimo ti glavni zvanicni uvoznik necega i to nesto prodajes meni,kako ja mogu da imam nizu finalnu cenu od tebe?
:rtfm:
i jesi pitao daju li svetski vazecu trogodisnju garanciju na aparat koji su ti prodali,ili ce te slati u refot-b da ga popravljas ako zatreba?

Girese je napisao(la):
Ekonomija...

Najnormalnija stvar...
refot i prodaje svoju robu u ulici Vuka Karadzica.pitaj tamo za cene a posle kod dilera.
i opet kazem u pitanju je garancija od 3 godne koju su kada sam recimo bio ja u pitanju ispostovali maximalno,a noseni su i d2h i f5 i d1x i d100 i d70 od mojih kolega naravno
svi foto aparati se kvare samo je pitanje sta,gde i koliko fotografises,pa su shodno tome i kvarovi. ;)

drljaca je napisao(la):
stvar je u tome da je "refot-b" zvanicniuvoznik nikona,a ovi momci sto rade imaju druge kanale,
i opet pitam ako si recimo ti glavni zvanicni uvoznik necega i to nesto prodajes meni,kako ja mogu da imam nizu finalnu cenu od tebe?
:rtfm:
i jesi pitao daju li svetski vazecu trogodisnju garanciju na aparat koji su ti prodali,ili ce te slati u refot-b da ga popravljas ako zatreba?

Nisi me razumeo.
Napisao si da su momci dileri - shvatio sam da mislis na dilere Refoto-a. Normalno je da uvoznik daje dilerima rabat i preporucenu cenu za robu - tako da oni budu sa nizom (ili istom) cenom. Ako ne bi bilo tako onda nema dilera - mreze prodavaca.

Ako momci nabavljaju robu ba nekom drugom mestu... pa moze biti cena visa ili niza od zvanicnog zastupnika, uvoznika kakogod se zove.

Primer je (zvanicni) olympus koji je kod nas imao prenaduvane cene (kako sada stoje stvari ne znam)

Nikon nisam kupovao pa ne znam nista o garanciji...

znam kako se krecu cene bar za nikona.i takodje znam da ti momci(ne refot-b)daju garanciju od 1god.postavlja se pitanje ciju i kakvu garanciju!!verovatno je u pitanju 'njihova" garancija.ovo sto daje refot-b je zvanicnanikonon garancija i ti svugde u svetu mozes popraviti aparat.i to se svugde u svetu placa dodatnozar ne?
meni se recimo desilo na nikon-u f5 da se pokvario mexanizam ogledala 17 dana pre isteka garancije i bez problema i bez placanja su zamenili komplet.
na nikonu d2h su zamenili punjac bez problema,i jos dodali nvu verziju firmwaera!
za olimpus nisam siguran ko je uvozio bilo ih je vise.
opet kazem iz nekog iskustva da je bolje dati vise 20-50e i imati siguranaparat u rukama,nego..........
no to vazi za one koji zive od fotografije.

Poslednja izmena:
U metrou su ti povoljne cene Nikin aparata.

drljaca evo gledam garanciju, u pravu si jeste godinu dana medjutim Garantni list REFOTB pise na njemu sa njihovim podacima i sa zadnje strane pisu garantni uslovi sta pokriva, kad ne vazi i na kraju stoji Garantni rok: 12 meseci podebljanim slovima, znaci to ne daje diler nego direktno REFOTB a ima i na nekom zutom papiru Dealer's Record sa brojem i modelom i Distributor stoji RefotB. Neznam dal daju na profesionalnije aparate 3 godine ili dilerima daju godinu dana samo, uglavnom jasno stoji REFOTB

Hvala svima na odgovorima, PC foto je najpovoljniji, pogledacu u Metrou.

Miroslav Ignjatovic je napisao(la):
Hvala svima na odgovorima, PC foto je najpovoljniji, pogledacu u Metrou.

U Metrou ima Canon A520 i Nikon 5900, nema jeftine robe.

Vrh Dno