Šta je novo?

Gde kupiti mobilni?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Panta

Čuven
Učlanjen(a)
28.08.2002
Poena
620
Znaci prosto i jednostavno: Gde u Beogradu kupiti mobilni telefon? Ne ide mi se bas u CT po originale ali mi znaci da prodavac reaguje pristojno na eventualne reklamacije i da me ne zavlaci (previse). Platicu desetak eura vise ako treba, ali da mi to pruzi izvesnu sigurnost u kvalitet aparata. Koga preporucujete? Ako je to bitno (zbog zastupnika ili tako nesto), dvoumim se izmedju Nokie 6610 i SE T630.

ZoNi je napisao(la):
ne znam koga da ti preporucim (posto "Trust no one!"), ali mi nije jasno kako se dvoumis izmedju N 6610 i SE T630? Iako sam ja totalni Nokia fan, u ovom slucaju 6610 je znatno iza T630! Da si bar uzeo u razmatranje 6610i, onda bi to bilo pribliznije :)
Paaa, i ja sam Nokia fan, ali mi se vec druga pokvarila pa pomisljam da ukljucim mozak umesto srca :)
Evo zasto se dvoumim. Vec sam imao Nokiu i lakse cu prebaciti podatke sa kompa na novu Nokiu (imam bekap) nego da sve prekucavam u SE. Kamera me APSOLUTNO ne interesuje, bar ovakva kakva se nalazi na 6610i i T630. Da je neka bolja pa i da uzmem to kao prednost, ali ovako ne. Bluetooth (T630) ce mi mozda nekad trebati ali sad bas i ne. Znaci, navikao na Nokiu, mozda je kvalitetnija kao proizvodjac, ali me tera djavo da malo promenim, narocito zbog kvalitetnijeg ekrana i melodija na T630. Mada je sve to sminka, ali ipak... Moram prvo da uzmem u ruke istovremeno oba modela (obavezno u tamnim varijantama jer me beli T630 izludjuje) i onda cu odluciti koji uzeti.

Do sada sam promenio stvarno brdo telefona, kupovanih od svih zivih radnji u bg-u...

Najbolje mi se pokazao "Mobilwood" u Vojislava Ilica, gde sam kupio zadnja 4 telefona...Za garanciju su extra preduzimljivi i uvek hoce da izadju u susret, vrlo pristojne cene i imaju jak izbor...Za mene dosta

10 evrića razlike je samo stvar konkurntnosti na tržištu, ne kvaliteta. Ovlašćenih dilera NOKIA uređaja ima nekoliko po BG, svi nabavljaju aparate od Alpha media group, grčke firme čije je zastupništvo u City Passage-u (ne rade maloprodaju). Od njih telefone uzima ComTrade, Manhattan, valjda i RoyalTon i ne znam ko još ... SVI ostali se "snalaze". E, sad ... toliko telefona je na "snalaženje" ušlo u Srbiju, da je prosto NEMOGUĆE da se svi tako lako kvare ...

Prva stvar koja ti je bitna je da je softver telefona "čist", da nema VODAFONE, TIM i ostale gluposti koje mogu da ti prave maler sa telefonom. Ostalo ... sve je stvar snalaženja.

Kao i za sav ostali hardware (barem su moja iskustva takva), ako ti stvar ne rikne u prvih 72 sata akanja ili recimo prvih nedelju dana korišćenja - izdržaće ceo garantni rok bez problema. Sa prodavcima, generalno, imao sam dobra iskustva. Stav: Ja sam to platio, ja to želim je vrlo zgodna stvar ...

Primer: Kupim N6800, kada je otvorim, kodni raspored je TURSKI i ne mogu da ga promenim. Odnesem isti dan gde sam je kupio i razgovor je tekao otprilike:
"Imam problem"
"Nisi dobro podesio"
"Evo, ja sam glup, ti mi podesi"
...
posle 15-ak minuta trkeljisanja opcija, prodavac ga odneo u servis, flešovali mi telefon i sve radi kao singerica
"Koliko sam dužan?"
"Ništa ..."

ZoNi je napisao(la):
Panto, ako se razmisljas izmedju N6610*i* i SE T630, onda uzmi 6610i! :D Ja imam 7250i, koji je potpuno isti kao 6610i, osim po izgledu... Telefon je odlican i necu ga dugo menjati (hm... osim ako ne nabavim po nekoj smesnoj ceni iz inostranstva 6230 ;) )
Kao sto rekoh, NE razmisljam o "i" varijanti. Ta kamerica meni licno ne vredi ni 5 eura a kamoli 20 kolika je razlika u ceni u odnosu na osnovni model 6610. Ima li neko iskustva sa Tehnomarketom (imaju prodavnicu blizu mene u Zemunu u Bezanijskoj) i je li to ista firma kao i Tehnomarket Evropa ili ne, jer mi se cini da su svojevremeno jednu od te dve (ili jednu te istu) hvalili.

Poslednja izmena od urednika:
Preko puta tehnomarketa (stara robna kuca), odnosno preko puta hale sportova, imas Flash Mobile Shop. Jako su korektni, ja kupovao od njih jer su mi bile komsije, ali sam i kasnije nastavio. Imas njihov cenovnik i podatke na www.mobilnisvet.com, a sto se tice garancije budi 100% siguran da ce je uvaziti pod normalnim okolnostima. Meni su uvazavali garancije (dve) za telefon od caletova dva ortaka (Siemens S40 i Nokia 3510i, cini mi se), oba su imala softverske probleme i odmah kad su se uverili da garancija to pokriva, zamenili su aparat na keca! Proveri cene i razmisli o njima...

ZoNi je napisao(la):
Panto, nije jedina razlika izmedju 6610 i 6610i kamerica! ;)
mnogo bitnija razlika je 4MB memorije na 6610i (u odnosu na 400kB na 6610!) - a ta memorija je jako korisna!
Hehe, pa ja i sad od tih 400 KB imam slobodno preko 100 KB :D To znaci da bih mogao u ta 4 MB da strpam gomilu igrica i melodija, ali kao sto se vidi iz prilozenog to mi nije preterano bitno. I onako igram samo 3-4 omiljene a dovoljno mi je par melodija i 2-3 wallpapera. Cemu ta memorija ako necu da se cimam oko slikica sa fotoaparata?

Moja logika je da se telefon kupuje po najmanjoj mogućoj ceni, jer ćete ionako sve kvarove morati sami da plaćate...

Retko koja prodavnica će da vam uvaži bilo kakav hardverski kvar, 99% daje garanciju samo na softver, što je po meni van pameti. Kao kada bih kupio novi BMW M6 i dobio garanciju samo na kompjuter u kolima.

Tipičan primer je kod telefona na preklop, kod kojih riknjava flat kabl - on spada u tzv. "mehanička" oštećenja, tj. oštećenja koja je prouzrokovao korisnik. To jeste tačno, u neku ruku, ali izem ti telefon kome u roku od godinu dana crkne nešto što je veoma bitno u funkcionisanju samog aparata.

Letos sam kupio kevi Motorolu V600 koja OD STARTA nije radila kako treba. Ugasim je, neće da se upali. Upalim je, nema domet. Dobije domet, blokira se. Kao što reče El Toro Loco, odnesem je u servis, dobijem odgovor tipa "nešto si ti to syebo kad si slao sličice preko BT" i slično... Telefon je PET puta bio na servisu, PET puta su mu valjda flešovali softver, menjali bateriju, međutim on i dalje ne radi.

Na kraju sam ga odneo kod tečinog prijatelja :D u servis i ostavio ga na desetak dana da ga čovek istestira, pa ćemo da vidimo. Verovatno kad mi bude rekao da mu crkava neki čip ili tako nešto, pa ga ja odnesem u radnju gde sam ga kupio, dobiću odgovor tipa "e sad si izgubio garanciju jer si ga nosio na drugo mesto, ali mi to možemo da ti sredimo za sitne pare - 50€". Nije bitno, ljudi, samo da radi...

Na kraju, pomenutu Motorolu sam kupio u jednoj od boljih i jačih firmi u Beogradu, koja ima nekoliko radnji po gradu, čisto da se zna...

P.S. Kada bude bilo SAMO firmi kao što su ComTrade, Royalton, Manhattan, onda ćemo svi da kupujemo Nokie od 600€. Za sada, ostajem pri svom mišljenju sa početka "izlaganja" :D

byMaX je napisao(la):
Preko puta tehnomarketa (stara robna kuca), odnosno preko puta hale sportova, imas Flash Mobile Shop. Jako su korektni, ja kupovao od njih jer su mi bile komsije, ali sam i kasnije nastavio. Imas njihov cenovnik i podatke na www.mobilnisvet.com, a sto se tice garancije budi 100% siguran da ce je uvaziti pod normalnim okolnostima. Meni su uvazavali garancije (dve) za telefon od caletova dva ortaka (Siemens S40 i Nokia 3510i, cini mi se), oba su imala softverske probleme i odmah kad su se uverili da garancija to pokriva, zamenili su aparat na keca! Proveri cene i razmisli o njima...

FLASH bas i ne spada u najjeftinije.

Moj izbor:
prodavnica Hram
prodavnica City
za adrese i brojeve telefona konsultuj Halooglase
Vise nego korektni, a najjeftiniji su, a i traju, nisu prodavnice od juce.

Dakle, obrisani su svi postovi u kojima je se nekoliko korisnika medjusobno prepucavalo, pretilo i vredjalo. Pomenutoj "gospodi" nikako ne preporucujem da nastave sada kad je thred "vracen u mirne vode".

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno