Šta je novo?

Gde je logika: LCD TV vs. LCD Monitor??

pbogdanovic

Slavan
Učlanjen(a)
29.12.2005
Poena
320
Moram da skinem ovu budzu od 21" CRT sa radnog stola i vec mesecima hocu da uzmem LCD monitor. Kako krenem da gledam i biram, tako mi masa ortaka kaze nemoj da si lud, gde ces LCD TV da koristis kao monitor!?

Kolega je uzeo Samsung 26" monitor i sjajno izgleda, ali se uopste ne bih gadio ni na nesto vece. Problem koji nikako ne mogu da shvatim je razlika u cenama izmedju vecih LCD Monitora i manjih LCD Televizora.

Prvo sledece po velicini pristojno sto ima u ponudi je Samsung SyncMaster 275T koji kosta preko 1.100 eur. Ima istina i Dell UltraSharp 27" za oko 700 eur, ali za samo 120 eur vise mogu da uzmem recimo Samsung LE-32A656 LCD TV.

Dakle za tek malo vece pare dobijam 32" a ne 27" i to LCD najnovije generacije sa 100Hz, 4 HDMI ulaza, DVB-T tjunerom i sigurno novijim, a rekao bih i boljim panelom.

U cemu je fora? Svi mi nesto govore kao nemoj da uzimas LCD TV za PC, ali mi nije jasno zasto, u cemu je problem? Sedim ponekad i po 12 sati dnevno za kompom, nakacio bih LCD TV na zid ispred radnog stola (tako dobio jos vise mesta), udaljenost dovoljna. Uglavnom koristim PC za rad (Internet + mail), mozda 20% poneka igrica i 10% HD filmovi. Kartica je 9600GT.

Stvarno sam totalno zbunjen da ne moze da se nadje PC monitor veci od 26"-27" ni blizu cene LCD televizora od 32", FullHD uz najmoderniji panel. Pretrazio sam sve zive strane forume i nigde nema konkretnog odgovora zasto se LCD TV ne bi koristio kao PC monitor.

Da li neko ko ima LCD TV i koristi ga takoreci iskljucivo kao PC monitor moze da mi kaze svoja iskustva i da li zali zbog izbora?

ps. Plazma ne dolazi u obzir zbog nize rezolucije.

Hvala na informacijama!
Da li TV (Monitor) ima odsjaj tj. refleksiju i da li smeta kad je upaljeno svetlo.

Nista vise nego bilo koji drugi monitor/LCD, znaci uopste ne smeta.
Jedino sto mi malkice smeta je odsjaj od okvira. Posto je ekran "udubljen", onda se krajevi ekrana odsijajavaju na ramu, pa takoreci ne znas gde prestaje ekran a pocinje ram.

Ali stvar navike, a stvarno nije toliko strasno, ali vec kad pitas...

Ako stvarno planiras da uzmes 32A656 nemoj uopste da se razmisljas. Ja sam se premisljao mesecima, hteo sam da uzmem neku M86/7 seriju, na kraju je ispalo dobro sto sam sacekao A656, jer je 32" FullHD prava velicina, bar za radni sto (za rad/igranje iz sofe sigurno 40" ili vece).

Namestio sam ga iz prve, znaci ama bas nikakvih problema nisam imao, igrice piche, 1080p materijal da ti ne pricam, serije gledam samo u 720p, drzim sto stvari otvorenih jer imam mesta na desktopu koliko hoces... Milina...

Vrh Dno