Šta je novo?

Gde ima hostovan free forum?

Mare

Čuven
Učlanjen(a)
01.02.2002
Poena
845
Treba mi forum za licnu prezentaciju (nesto tipa registrujem se i dobijem link koji ubacim na sajt).

Znaci kao myforum koji vise ne radi (naravno pozeljno kolko tolko kvalitetno resenje).

:happy:

Ajde ovoga ima na tone preporucite mi neki koji je provereno dobar...

:boom: :boom: :boom:

Pa mozes sam da instalis neki PHP/MySQL based, tipa phpBB ili najbolje InvisionBoard. Hosting otvoris na Lycos-u koji daje PHP i MySQL podrsku.

Svi ostali forumi su shit, bolje onda stavi guestbook... :mrgreen:

Kolko mega daje Lycos? I da li to stvarno radi kako treba?

Mare je napisao(la):
Kolko mega daje Lycos? I da li to stvarno radi kako treba?
Radi odlicno, 50 MB i neogranicen protok.

Mare je napisao(la):
A baneri i pop-up-ovi?
Nema pop up-ova, ali ima baner sa desne strane fiksne sirine oko 200px. On se na pojavljuje na naslovnoj strani ako to nesto znaci. U principu tesko ces naci bolji free hosting. Pozdrav.

Znaci phpBB 2.0.4 bi radio?

Ima li neko direktan link do stranice za registraciju?

Mare je napisao(la):
Znaci phpBB 2.0.4 bi radio?

Ima li neko direktan link do stranice za registraciju?
I phpBB 2.0.4 i Invision Power Board. Mozda je bolje da instaliras ovaj drugi jer dobijas gomilu unapred instaliranih (ne)korisnih modova medju kojima je i npr. attachment mod dok kod phpBB-a to moras rucno da radis (naravno ako ti je to uopste i potrebno).
http://www.tripod.lycos.co.uk
Pozdrav.

Da nema neko od vas kojim slucajem postavljen (ili zna za neki) forum na Lycos-u cisto da vidim kako to radi.

Mare je napisao(la):
Da nema neko od vas kojim slucajem postavljen (ili zna za neki) forum na Lycos-u cisto da vidim kako to radi.

http://members.lycos.co.uk/mmajaa/forum/index.php ...........Invision
http://members.lycos.co.uk/exbenchmark/forum/ .................phpBB

Slobodno se registruj ako hoces i testiraj ih jer sam ih ja podigao cisto da vidim kako funkcionisu. Pozdrav.

U svakom slucaju stavi Invision Board, 100x je bolji od phpBB-a ;)

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...100x je bolji od phpBB-a ;)
Dobro sad, da ne preterujemo :) U principu se slazem, medjutim meni Invision ne daje "slobodu" da radim sa njim sta hocu. On je lepo upakovan, radi bez greske (kao i phpBB) i ima gomilu dodatnih modova koji uglavnom nisu neophodni. I to je to. Medjutim nekako mi deluje zatvoren. Ne mogu da ga maltertiram :). Jedino sto mi dozvoljava je da instaliram drugi skin i to je sve. Na drugoj strani phpBB je mnogo otvoreniji po tom pitanju. Dobija se u cistoj verziji, pa ono sto mi je potrebno ja naknadno ubacim. Tako npr. Invision nema "quick reply", "favourite topics", "chat box mod", "Users of the day" i gomilu drugih modova, dok ih phpBB ima i daje mogucnost da se instaliraju po zelji i potrebama. Takodje phpBB ima mnogo vise razlicitih skinova od Invision-a pa svako moze da nadje neki koji mu odgovara. Zakljucak - Invision za regularne smrtnike, phpBB za mazohiste :mrgreen:

Vec sam skinuo (pre par nedelja) PHPBB (mada jos nista nisam okacio), sta on od bitnih opcija nema posto je forum i tako namenjen za manji sajt nije bitno da ima neke mega napredne opcije.

BTW posetio sam ova dva foruma i ne radi lose ali se ipak sporije odaziva....

...od nekoliko stranica koje sam otvorio samo mi se na jednoj pojavio baner (beli sa desne strane).

Inace negde sam proctao da mogu ako instaliram neke exstenzije na komp da forum konfigurisem i probam offline, zna li neko sta tacno sta (mozda se zove apach server ili tako nesto a mozda i potpuno drugacije :) )?

Zaboravih jer Lycos podrzava FTP?

Vec sam se bio registovao za free host na dzaba.com i digo ruke kad sam video da nema ftp...

1- Lycos daje full FTP podrsku
2- PHPDEV423 (Apach + php + MySQL), evo i linkova gde mozes da ga skines (program je freeware)
http://prdownloads.sourceforge.net/phpdev5/phpdev423.exe?download
3- phpBB u svom "osnovnom" izdanju ima sve sto ti je potrebno. Mozda eventualno dodas attachment mod ako ti je neophodan. Ako neces da se zezas sa tim podigni Invision i ne razmisljaj, a imaces i vise nego sto ti treba s obzirom da, kao sto kazes, taj forum nece biti mnogo zahtevan.
Pozdrav.

Roy Jones Jr. je napisao(la):
...

Dobro sad, da ne preterujemo :) U principu se slazem, medjutim meni Invision ne daje "slobodu" da radim sa njim sta hocu. On je lepo upakovan, radi bez greske (kao i phpBB) i ima gomilu dodatnih modova koji uglavnom nisu neophodni. I to je to. Medjutim nekako mi deluje zatvoren. Ne mogu da ga maltertiram :). Jedino sto mi dozvoljava je da instaliram drugi skin i to je sve. Na drugoj strani phpBB je mnogo otvoreniji po tom pitanju. Dobija se u cistoj verziji, pa ono sto mi je potrebno ja naknadno ubacim. Tako npr. Invision nema "quick reply", "favourite topics", "chat box mod", "Users of the day" i gomilu drugih modova, dok ih phpBB ima i daje mogucnost da se instaliraju po zelji i potrebama. Takodje phpBB ima mnogo vise razlicitih skinova od Invision-a pa svako moze da nadje neki koji mu odgovara. Zakljucak - Invision za regularne smrtnike, phpBB za mazohiste :mrgreen:

Ajd malo bolje baci pogled na Invision Board 1.2 beta 2...... Apropo quick reply (samo sto se u INV zove fast reply), user of the day.. i svih ostalih dzidza bidza.

Jesi li video Skins and templates sekciju u administraciji? Mozes svaki aspekt da promenis odatle, a za phpBB moras da FTPujes i da posebno tragas za onim sto ti treba..... Znaci nikako nisi u pravu da je phpBB laksi za MOD-ovanje.
Jedino je tacnod a phpBB ima enormnu bazu gotovih skinova, ali zato nije problem editovati Invision po svojoj zelji.... (HTML, CSS cine cudo)

Pozdrav

OK znaci uz pomoc apacha cu moci offline da konfigurisem forum i takav da postavim (bez potrebe da podesavam online)?

Koliko vremena treba zu upload (sa modemom) i za registraciju?

E da, da li ima negativnih efekata po sistem (usporenja) po instalaciji extenzija?

][V][ATRIX™ je napisao(la):
...

Ajd malo bolje baci pogled na Invision Board 1.2 beta 2...... Apropo quick reply (samo sto se u INV zove fast reply), user of the day.. i svih ostalih dzidza bidza.

Jesi li video Skins and templates sekciju u administraciji? Mozes svaki aspekt da promenis odatle, a za phpBB moras da FTPujes i da posebno tragas za onim sto ti treba..... Znaci nikako nisi u pravu da je phpBB laksi za MOD-ovanje.
Jedino je tacnod a phpBB ima enormnu bazu gotovih skinova, ali zato nije problem editovati Invision po svojoj zelji.... (HTML, CSS cine cudo)

Pozdrav
Hvala za info, nisam znao da su izbacili novu verziju. Bio sam danas na zvanicnom sajtu i video sam da su izbacili gotovu 1.2 (dakle ne beta). Skinucu je nocas pa cu da vidim kakva je.

@Mare
PHPDEV nece da ti pravi bilo kakve probleme. Mozda jedino ako podesis da ti se apach dize sa windowsom sto uopste nije potrebno.
Za registraciju i dizanje foruma ti treba max 30-45 min.
Pozdrav.

Vrh Dno