Šta je novo?

Gde i koje CD-R kupiti ???

Nuc

Čuven
Učlanjen(a)
04.05.2002
Poena
620
Interesuje me gde kupiti i koje CD-R medije preporucujete ?
Ako je to bitno CD-RW pisac koji imam je Sony210E1

Sta god da stavis trebalo bi da radi, jedino ako hoces kvalitetnije tu su ti Verbatim, manje bolji TDK, Princom, najgori no name i nisu za preporuku. Mislim probaj pa ces videti sta ti odgovara. Tipa cena/performance. Ja koristim TDK za snimanje, a za mene samo verbatim.

jazza je napisao(la):
Sta god da stavis trebalo bi da radi, jedino ako hoces kvalitetnije tu su ti Verbatim, manje bolji TDK, Princom, najgori no name i nisu za preporuku. Mislim probaj pa ces videti sta ti odgovara. Tipa cena/performance. Ja koristim TDK za snimanje, a za mene samo verbatim.

sta fali no name-u ??? po meni su princo i no name mnogo bolji od verbatim-a

Ja sam do sada vozio strogo Verbatime, a nedavno naleteo na neke MMORE.
Na njima je logo Bayerna (aspirini i to :)) sto mi odaje solidan utisak, a sto je vaznije, diskovi su se u eksploataciji (nekih dva meseca ih koristim, oko 50tak diskova do sada narezanih) pokazali odlicno.
Svuda gde sam ih probao su apsolutno citljivi bez nekih tripova.
Najlepse je sto je cena na pola puta od najgorih no-name do verbatima.
Kvalitet je makar konstantan pa nema tripova da ce neka serija biti losa neka dobra sto je dosta izrazeno kod no-name diskova.
Ima ih i na stapu i klasicnih u kutiji.
100 kom na stapu kosta oko 35 Eura valjda, a na komad (sa klasicnom kutijom) su oko 0.45E.
Topla preporuka.

Pozdrav!

Sasa je napisao(la):
Na njima je logo Bayerna (aspirini i to :)) sto mi odaje solidan utisak, a sto je vaznije, diskovi su se u eksploataciji (nekih dva meseca ih koristim, oko 50tak diskova do sada narezanih) pokazali odlicno.
Kvalitet je makar konstantan pa nema tripova da ce neka serija biti losa neka dobra sto je dosta izrazeno kod no-name diskova.
100 kom na stapu kosta oko 35 Eura valjda, a na komad (sa klasicnom kutijom) su oko 0.45E.
Topla preporuka.

Pozdrav!
super su stvarno i ja sam narezao jedno 20tak komada ... po meni su uz rame princo-u.... :)) samo princo... nekako sam naviko na njega:)))

Ovih dana kupih u gradu stap sa 100kom Platinum diskova za 31e. Diskovi imaju logo platinum, a na na papiru oko stapa pise da su certifikovani na 48x. Od istih koji su bili certif. na 40x ovi se raylikuju po tome sto na njima ne pise za koliko su, vec na mestu gde je pisalo 40x, sada pise multispeed.
Atip kaze da su Ritekovi, ftalocijanin, i kao i prethodni, identicni su po atipu onim koje je Ritek radio za TDK (colour d-view) a koji su bili u slim kutijama i certif. za 24x

Meni su sasvim ok. Covek koji ih diluje, ima ih i torti na 25kom. Ako se uzmu 4 takve tortice (dakle 100kom) cena je 33evra. Kako mi rezac radi u pio modu nemam sanse da realno przim nista brze od 16x, ali mi za ovaj medij dozvoljava da se izabere brzina 40x (nemam vise, rezac je teac40x)

Josh jedan glas za MMORE. Stvarno su se pokazali kao const. sto se kvaliteta tice. Stvarno gotivan omot imaju :) + neka stampa na disku.

Sasa je napisao(la):
Topla preporuka.

Pozdrav!

Gde da kupim te diskove, ako znas neku konkretnu adresu ... ili neki kontakt sa dilerom type;

Originally posted by DS9 ..... Kako mi rezac radi u pio modu nemam sanse da realno przim nista brze od 16x, ali mi za ovaj medij dozvoljava da se izabere brzina 40x (nemam vise, rezac je teac40x)
pa ukljuci mi udma... pa ce rezati i na 40

Zli_Carobnjak je napisao(la):
Josh jedan glas za MMORE. Stvarno su se pokazali kao const. sto se kvaliteta tice. Stvarno gotivan omot imaju :) + neka stampa na disku.

uff shtampa na disku mi se jedino ne svidja :) ostaju otisci prstiju a to mrzim vise od svega na cd-u :)

Ma moze i princo, ali no name nikako ne volim, kao sto rece covek ostaju prsti, posle nekoliko meseci odpadaju i delovi itd... Ali to je subjektivna stvar...:beat:

D-KEE je napisao(la):
pa ukljuci mi udma... pa ce rezati i na 40

Vrlo rado Deki,
ali na TXpro (ALI IV+ chipset) ploci je southbridge falican, pa nije moguce da IDE uredjaj koji podrzava udma33 na sekundarnoj grani (ili primarnoj kao slave) radi u korektnom modu na ovoj ploci (ta boljka je specificna za ovu plocu - pcchips M560). Mora PIO za rezac, osim ukoliko se ne koristi win95osr2 i specificni TXpro drajveri(u kombinaciji sa novijim IDE uredjajima) - cije koriscenje nije bas preporucljivo ukoliko se zeli stabilan sistem.

Ja koristim Smart Buy, sve i svašta sam rezao i potpuno sam zadovoljan, a i cena im je dobra. U početku sam bio skeptičan prema njima, ali sada ih redovno pečem na Teac-u 516 EB.

DS9 je napisao(la):
Ovih dana kupih u gradu stap sa 100kom Platinum diskova za 31e. Diskovi imaju logo platinum, a na na papiru oko stapa pise da su certifikovani na 48x....

Meni su sasvim ok. Covek koji ih diluje, ima ih i torti na 25kom. Ako se uzmu 4 takve tortice (dakle 100kom) cena je 33evra....[/B]

Gde ima da se kupi ?
Adresa, telefon, link.. ?

Hvala na informaciji

Dabar je napisao(la):
Ja koristim Smart Buy, sve i svašta sam rezao i potpuno sam zadovoljan, a i cena im je dobra. U početku sam bio skeptičan prema njima, ali sada ih redovno pečem na Teac-u 516 EB.

hahahaha, Smrt Buy...hahaha *****i, mnogo su loshi. Na narezanih 100, 30 ne valja.....

Princo su zakon!!! A tek Sony....

Slayer je napisao(la):
hahahaha, Smrt Buy...hahaha *****i, mnogo su loshi. Na narezanih 100, 30 ne valja.....

Princo su zakon!!! A tek Sony....
A kako su se pokazali ti Sony ?
Gde mogu da se nadju i po kojoj ceni ?

Ja imam noname ( made by Sony ) diskove koji su serifikovani na 24x ali moj lg 48x ih bez problema reze 40x .
E sad sto se kvaliteta tice ...
recimo u nero cdspeed-u kriva mog lg-a 52x je bas "kriva" dok recimo kad ubacim tdk d-view kiva postaje savrsena.
a opet ... maksimalna brzina citanja je veca na ovom sony-u nego na tdk-u ( prosecne brzine su priblizno jednake ~ 31-32x )
...

Uglavnom ljudi zele da prodju jeftinije i onda za 1-2 dinara kupuju neke jeftine "no-name" diskove ne razmisljajuci o tome koliko su ti diskovi kvalitetni i koliko ce na njima biti citljiv snimljeni sadrzaj.

Od jeftinijih diskova (barem po meni) su najkvalitetniji Princo i MMore diskovi i ogromnu vecinu svojih diskova imam bas na njima narezane (igre, MP3, divx...).

Za Verbatim sada ne bih dao nikakav komentar. On je nekada bio sinonim za apsolutni kvalitet cd medija (opste poznato), ali s obzirom na kakve sam sve Verbatime nailazio u zadnje vreme...

zormanic je napisao(la):
Gde ima da se kupi ?
Adresa, telefon, link.. ?

Hvala na informaciji

432-043, pozovi i raspitaj se....zovi posle 16h!!

Upravo sam isprzio zadnji Princo sa stapa od 100 kom i mogu da se pohvalim da mi je samo jedan pukao, znaci uspesnost 99% :D

mogao bi neko konacno da ostavi neki kontakt , za ljude kojio nisu iz bg-a.

Dabar je napisao(la):
jesu dobri smartbuy dok se ne oljuste - a kao treba da traju 100godina a oljuste se za 1god ...

Anti Patriota je napisao(la):
jesu dobri smartbuy dok se ne oljuste - a kao treba da traju 100godina a oljuste se za 1god ...
Pa 100 godina je generalno procena za Pressed diskove, a za CD-R je mnogo manje, a tek RW...
Sve to naravno vazi pod uslovom da je disk kvalitetan, kvalitetno narezan na kvalitetnom "rezacu" (smesan izraz za masineriju na kojoj se rade pressed diskovi) i da se cuva pod propisanim uslovima.
A praksa je nesto sasvim drugo, a za mnoge diskove se pokazalo da i ne mora da se ceka bas 100 godina ctp;

jes jes ali pouzdano znam da su oni 16x zeleni smartbuyevi se masovno oljustili .... e sad ovi novi plavi 40x ne znam kaki ce da ispadnu ali iver ne pada daleko od klade

Nazad
Vrh Dno