Šta je novo?

Gde da kupim Intel E8400

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

Tomas73

Slavan
Učlanjen(a)
04.11.2007
Poena
319
Jel ima neko informaciju kada stižu ovi procesori u većim količinama
i po mogućnosti sa C1 stepping-om?:type:

E8400

Rezultati sa berze:

Da, rezultati sa berze, potpuno irelevantni!

Zvao sam bukvalno sve i jedino imaju u Microsystems-u ali ih prodaju samo uz konfiguracije.
U ostalim firmama odgovor je tipa; bilo je par komada, rasprodalo se, trebalo bi sledeće nedelje da stignu.
Čak mi je u jednoj firmi potvrđeno da imaju ali kada sam pitao da li je kutija neraspakovana usledio je odgovor
da to radi uvoznik iz nekog razloga koji mi se nije učinio kao ubedljiv.
Ništa, sačekaću da se pojavi u nekim normalnijim količinama kako mi nebi zapao neki "probrani" primerak iz
otvorene kutije.

Hahahhaa
Uvoznik raspakuje box pakovanje iz nekog razloga, bas me zanima iz kog. Mozda su carinici trazili dro*u pa su morali da raspakuju sve te procesore radi provere :)

Zvao sam bukvalno sve i jedino imaju u Microsystems-u ali ih prodaju samo uz konfiguracije.
U ostalim firmama odgovor je tipa; bilo je par komada, rasprodalo se, trebalo bi sledeće nedelje da stignu.
Čak mi je u jednoj firmi potvrđeno da imaju ali kada sam pitao da li je kutija neraspakovana usledio je odgovor
da to radi uvoznik iz nekog razloga koji mi se nije učinio kao ubedljiv.
Ništa, sačekaću da se pojavi u nekim normalnijim količinama kako mi nebi zapao neki "probrani" primerak iz
otvorene kutije.

Neke firme upisuju na cpu-u seriski broj pa su zbog toga otvorene kutije, a da li je procesor koriscen lako mozes da vidis tj. da li je pasta pravilno nanesena na kuleru i da je proc skroz cist.;)

Poslednja izmena:
Neke firme upisuju na cpu-u seriski broj pa su zbog toga otvorene kutije, a da li je procesor koriscen lako mozes da vidis tj. da li je pasta pravilno nanesena na kuleru i da je proc skroz cist.;)

Pa nece sigurno da stavljaju taj box iz kutije pa da ga vrate onako razmrljanog,stave lepo neki drugi a procesor obrisu.

Nije to sa biranjem u pitanju, vec stvarno upis broja za garanciju. Onaj ko iole ozbiljnije radi sa PC opremom ima fore da izabere neku komponentu natenane dok se sklapaju gotove konfiguracije. Ubode CPU i ako mu se svidi ostavi ga sa strane, a ubode drugi.

Ako treba upisati broj CPU-a radi garancije zar to nije moguće uraditi bez raspakivanja kutije s obzirom
da se procesor lepo vidi kroz plastični providni prozor na kutiji, i kako to da neki uvoznici otvaraju kutije a
neki ne, a svi daju garanciju???
Kada sam kupovao E6750, dobio sam neotvorenu kutiju i uredno popunjenu garanciju, to mi govori da je
ovde nešto drugo u pitanju a taj razlog koji navode samo izgovor.
U svakom slučaju sačekaću još neko vreme i nabaviti regularno zapakovan proizvod, jednostavno tako
sam mirniji a išto bih lupao glavu zašto je kutija otvarana.

Imas u Gigatronu na Banovom Brdu jos jedan komad, provereno. Nov Ne otpakovan.

Ako treba upisati broj CPU-a radi garancije zar to nije moguće uraditi bez raspakivanja kutije s obzirom
da se procesor lepo vidi kroz plastični providni prozor na kutiji, i kako to da neki uvoznici otvaraju kutije a
Kada sam kupovao E6750, dobio sam neotvorenu kutiju i uredno popunjenu garanciju, to mi govori da je
U svakom slučaju sačekaću još neko vreme i nabaviti regularno zapakovan proizvod, jednostavno tako

U pravu si 100%, s/n pise i na samoj kutiji.

Upisuje se broj na cpu, a ne sa cpu-a

Pretpostavljam da se upisuje markerom!?
A šta se dešava posle nanošenja paste i skidanja iste da bi se video upisani broj?
Da li je u pitanju poseban (naročit) marker kojim se upisuje, pretpostavljam, serijski broj?
To može upisati bilo ko i broj koji želi, jedino ako u slučaju reklamacije ne interveniše
grafolog i forenzičar sudske medicine?
Ako se upisuje broj koji piše na procesoru, onda cela priča, složićete se , gubi smisao!
Ili ja ne kapiram ili su objašnjenja šibicarska rabota trgovaca zemlje Srbije!
Ne želim nikoga da uvredim ali ako neko tvrdi svojom izjavom da mu je jasno kakva je procedura,
neka mi to objasni na način da to bude bar za nijansu razumljivije prosečnom kupcu zemlje Srbije.

Poslednja izmena:
I meni jako cudno zvuci to sa otvaranjem radi broja.
1. Procesor se lepo vidi i kad je zapakovan.
2. Spolja, na kutiji bi trebalo da postoji nalepnica sa svim podacima, kao na kutiji mob. telefona gde lepo pise IMEI na nalepnici.
3. I na zapadu se daje garancija pa niko ne otvara kutije, proizvodjaci svoje kutije zatvaraju nalepnicom sa hologramom. Zamisli kad bi neko Svabi ili Ameru prodao proizvod u raskupusanoj ambalazi. Taj bi mogao da se pozdravi sa svojim biznisom.\
4. Broj procesora, ako bas nikako drugacije ne moze, se mzoe upisati u garantni list i kad kupac dodje po robu pa moze licno da otvori kutiju.

Dakle nema nikakvog razloga da bilo ko otvara ambalazu koju je proizvodjac predvideo da kupac dobije u ruke neostecenu. Jedino carina to radi kada posumnja u vrstu robe ili kolicinu ali i tada postoji zapisnik o dodatnom pregledu.

Ne otvara se kutija, to su gluposti koje pokusava da vam proda prodavac koji se ili ne razume pa lupa gluposti ili oce da uvalja vec otpakovano.

CT otvara intel procesore i lepi mini stikere na Cpu sa nekim njihovim serijskim brojem. Znaci nikakvi markeri i slicno.

Ne otvara se kutija, to su gluposti koje pokusava da vam proda prodavac koji se ili ne razume pa lupa gluposti ili oce da uvalja vec otpakovano.

Ovo bas i nije tacno. Neki od dobavljaca (ja znam za jednog koji ima maloprodajni deo ali se uglavnom bavi veleprodajom) to radi jer nema serijskog broja ni na procesoru ni na kutiji, sto ne znaci da to opravdavam i da ih podrzavam.

Svejedno, sve to moze da se resi tako da kupac robu koju palti kao novu takvu i dobije. Znaci NEOTVORENU. Ako je prodavcu bas stalo da na neki nacin obelezi procesor to treba da predoci kupcu i da trazi od njega da kutiju svojerucno otvori, preda mu procesor koji ce dobiti taj mini-sticker tu na licu mesta.
Ako prodavac ne veruje svom kupcu i ima potrebu da robu obelezava zasto onda ocekuje od kupca poverenje i da robu u otvorenoj ambalazi prihvati kao novu? U tu kutiju se moze staviti bilo sta, recimo, ljudima koji nisu poznavaoci HW se moze prodati Dual Core procesor umesto Core2Duo na istoj frekvenciji. Ili procesor koga je neko mesec dana przio na 380V pod tecnim azotom.

Ih bre pa ti bi trebao da si upucen u trziste, a nalupavas se i lazno optuzujes neke prodavce. Ja ih nabavljam sa 6 strana i kod dve od tih sest se otvaraju kutije u magacinu pred mojim ocima i upisuje se broj serije koji oznacava uvoznika i vreme nabavke. A znas koliko je meni stalo da ih otvaram i testiram, kada XYZ gotovih konfiguracija radim za firme gde ce raditi na default vrednostima i tada mogu da iztestiram primerke i odaberem koji mi se svidja. Da ne govorim o tome da magacioner koji ga otvara i upisuje broj ni ne zna da ga ugradi.
Jednostavno takva je procedura zbog reklamacija kod nekih firmi i tu nema nikakvih muljanja, jer od prodatih procesora u promilima su oni koji se traze da budu birani.
Sto se tice toga da ce se broj obrisati, dovoljno je taj broj da zapisete negde (listic od CPUa) i samo je bitno da se zna kada se nosi na reklamaciju.

Poslednja izmena:
Ih bre pa ti bi trebao da si upucen u trziste, a nalupavas se i lazno optuzujes neke prodavce. Ja ih nabavljam sa 6 strana i kod dve od tih sest se otvaraju kutije u magacinu pred mojim ocima i upisuje se broj serije koji oznacava uvoznika i vreme nabavke. A znas koliko je meni stalo da ih otvaram i testiram, kada XYZ gotovih konfiguracija radim za firme gde ce raditi na default vrednostima i tada mogu da iztestiram primerke i odaberem koji mi se svidja. Da ne govorim o tome da magacioner koji ga otvara i upisuje broj ni ne zna da ga ugradi.
Jednostavno takva je procedura zbog reklamacija kod nekih firmi i tu nema nikakvih muljanja, jer od prodatih procesora u promilima su oni koji se traze da budu birani.
Sto se tice toga da ce se broj obrisati, dovoljno je taj broj da zapisete negde (listic od CPUa) i samo je bitno da se zna kada se nosi na reklamaciju.

Ajde da prihvatimo ovo kao nešto što je već bliže istini.
Ali i dallje ne mogu da razumem da neko prodaje raspakovanu robu, što neko reče,
u normalnim zemljama je to nezamislivo, ali mi ne živimo u takvoj (sad sam se setio).:mad:

Ajde da prihvatimo ovo kao nešto što je već bliže istini.
Ali i dallje ne mogu da razumem da neko prodaje raspakovanu robu, što neko reče,
u normalnim zemljama je to nezamislivo, ali mi ne živimo u takvoj (sad sam se setio).:mad:

Ovo nije blize istini, vec je ISTINA i tu nema rasprave.
To sto se pitas sto je to tako si u pravu i ja delim misljenje da im je procedura pomalo bezveze, ali za to je delom kriv i Intel, jer toga nema kod AMDa jer oni imaju serijske brojeve na kodu koji je na kutiji i lepo se moze zavesti u papirologiju. Problem je sto procedura mora da bude ista za sve proizvode, a Intelovi proizvodi spadaju u klasu proizvoda bez serijskog broja i kao takvi se rucno "obelezavaju". E sad bilo je ranije obelezavanja na kutiji, a onda posle godinu dana odnese se na reklamaciju bez tog broja, jer je kutija bacena i onda nastaje problem. CT lepi stikere na coolere, Grapollo pise markerom broj na CPU itd, svako ima svoju metodu. Ne opravdavam ovakav sistem, ali on je jednostavno takav i to ne treba da se pripisuje distributerima, kao neki proces muljanja. Inace se vecina tih CPUa montira u masine i u tom slucaju je svejdno sto je otvaran. Verujte da onome ko sklapa masine zadnja stavka da testira OC procesora i da to radi kada mora, a sve jedno mu je da li ide na 3,6GHz ili 3,8GHz, a u zadnjim serijama su sve manje razlike medju primercima.

Poslednja izmena:

U zivotu ne bih kupio otpakovan cpu box pakovanje, cisto iz principa. Ako neko hoce da ih otpakuje i tako prodaje njegova stvar, ako neko hoce takve da ih kupi opet njegova stvar, box pakovanje je napravljeno da bi onaj ko kupuje znao da niko pre njega nije isprobavao ili petljao sa procesorom i ja bih kupio samo zapecaceno pakovanje i to je naravno moja stvar. Ko voli nek izvoli.

@Bacid
Intel nema S/N, OK. Ali postoji neki jedinstveni broj prema kome moze da se prepozna da je to bas taj procesor e sada kako se zove je8em li ga, da li je P/N ili M/N ili FPO ... nije bitno. I prema tome nema potrebe da se ista upisuje direktno na procesor, sve vec pise i na samom procesoru a i na kutiji.

U zivotu ne bih kupio otpakovan cpu box pakovanje, cisto iz principa. Ako neko hoce da ih otpakuje i tako prodaje njegova stvar, ako neko hoce takve da ih kupi opet njegova stvar, box pakovanje je napravljeno da bi onaj ko kupuje znao da niko pre njega nije isprobavao ili petljao sa procesorom i ja bih kupio samo zapecaceno pakovanje i to je naravno moja stvar. Ko voli nek izvoli.

@Bacid
Intel nema S/N, OK. Ali postoji neki jedinstveni broj prema kome moze da se prepozna da je to bas taj procesor e sada kako se zove je8em li ga, da li je P/N ili M/N ili FPO ... nije bitno. I prema tome nema potrebe da se ista upisuje direktno na procesor, sve vec pise i na samom procesoru a i na kutiji.

Tako kupujes i monitor? Dobijes zapakovan pa kako ti bude sa mrtvim pixelima.:)
Pa kada znas da ima jedinstven broj, nemoj da ga je8es, nego kazi gde je, a da moze da se procita bez otvaranja kutije, pa onda tvrdi kako sve ovo nema potrebe. Dokle vise ovako bez argumenata donositi zakljucke i tvrdnje, brdo ljudi je ludo, a ti si izmislio rupu na saksiji. :smash:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno