Zvao sam bukvalno sve i jedino imaju u Microsystems-u ali ih prodaju samo uz konfiguracije.
U ostalim firmama odgovor je tipa; bilo je par komada, rasprodalo se, trebalo bi sledeće nedelje da stignu.
Čak mi je u jednoj firmi potvrđeno da imaju ali kada sam pitao da li je kutija neraspakovana usledio je odgovor
da to radi uvoznik iz nekog razloga koji mi se nije učinio kao ubedljiv.
Ništa, sačekaću da se pojavi u nekim normalnijim količinama kako mi nebi zapao neki "probrani" primerak iz
otvorene kutije.
Kako kog, pa mora Nidza da razabere procesor!Hahahhaa
Uvoznik raspakuje box pakovanje iz nekog razloga, bas me zanima iz kog.
Da, rezultati sa berze, potpuno irelevantni!
Dorcolac ti je odgovorio sve.Kako irelevantni ?
Jel si okrenuo te radnje i pitao, pa ako imaju se i raspitas za tacno uznaku tj. stepping.
Pa ima li neki drugi razlog moguc'...:smoke::smoke::smoke:Kako kog, pa mora Nidza da razabere procesor!![]()
Neke firme upisuju na cpu-u seriski broj pa su zbog toga otvorene kutije, a da li je procesor koriscen lako mozes da vidis tj. da li je pasta pravilno nanesena na kuleru i da je proc skroz cist.![]()
Ako treba upisati broj CPU-a radi garancije zar to nije moguće uraditi bez raspakivanja kutije s obzirom
da se procesor lepo vidi kroz plastični providni prozor na kutiji, i kako to da neki uvoznici otvaraju kutije a
neki ne, a svi daju garanciju???
Kada sam kupovao E6750, dobio sam neotvorenu kutiju i uredno popunjenu garanciju, to mi govori da je
ovde nešto drugo u pitanju a taj razlog koji navode samo izgovor.
U svakom slučaju sačekaću još neko vreme i nabaviti regularno zapakovan proizvod, jednostavno tako
sam mirniji a išto bih lupao glavu zašto je kutija otvarana.
Ako treba upisati broj CPU-a radi garancije zar to nije moguće uraditi bez raspakivanja kutije s obzirom
da se procesor lepo vidi kroz plastični providni prozor na kutiji, i kako to da neki uvoznici otvaraju kutije a
neki ne, a svi daju garanciju???
Kada sam kupovao E6750, dobio sam neotvorenu kutiju i uredno popunjenu garanciju, to mi govori da je
ovde nešto drugo u pitanju a taj razlog koji navode samo izgovor.
U svakom slučaju sačekaću još neko vreme i nabaviti regularno zapakovan proizvod, jednostavno tako
sam mirniji a išto bih lupao glavu zašto je kutija otvarana.
Ne otvara se kutija, to su gluposti koje pokusava da vam proda prodavac koji se ili ne razume pa lupa gluposti ili oce da uvalja vec otpakovano.
Ne otvara se kutija, to su gluposti koje pokusava da vam proda prodavac koji se ili ne razume pa lupa gluposti ili oce da uvalja vec otpakovano.
Ih bre pa ti bi trebao da si upucen u trziste, a nalupavas se i lazno optuzujes neke prodavce. Ja ih nabavljam sa 6 strana i kod dve od tih sest se otvaraju kutije u magacinu pred mojim ocima i upisuje se broj serije koji oznacava uvoznika i vreme nabavke. A znas koliko je meni stalo da ih otvaram i testiram, kada XYZ gotovih konfiguracija radim za firme gde ce raditi na default vrednostima i tada mogu da iztestiram primerke i odaberem koji mi se svidja. Da ne govorim o tome da magacioner koji ga otvara i upisuje broj ni ne zna da ga ugradi.
Jednostavno takva je procedura zbog reklamacija kod nekih firmi i tu nema nikakvih muljanja, jer od prodatih procesora u promilima su oni koji se traze da budu birani.
Sto se tice toga da ce se broj obrisati, dovoljno je taj broj da zapisete negde (listic od CPUa) i samo je bitno da se zna kada se nosi na reklamaciju.
Ajde da prihvatimo ovo kao nešto što je već bliže istini.
Ali i dallje ne mogu da razumem da neko prodaje raspakovanu robu, što neko reče,
u normalnim zemljama je to nezamislivo, ali mi ne živimo u takvoj (sad sam se setio).![]()
Ih bre pa ti bi trebao da si upucen u trziste, a nalupavas se i lazno optuzujes neke prodavce. Ja ih nabavljam sa 6 strana i kod dve od tih sest se otvaraju kutije u magacinu pred mojim ocima i upisuje se broj serije koji oznacava uvoznika i vreme nabavke. A znas koliko je meni stalo da ih otvaram i testiram, kada XYZ gotovih konfiguracija radim za firme gde ce raditi na default vrednostima i tada mogu da iztestiram primerke i odaberem koji mi se svidja. Da ne govorim o tome da magacioner koji ga otvara i upisuje broj ni ne zna da ga ugradi.
Jednostavno takva je procedura zbog reklamacija kod nekih firmi i tu nema nikakvih muljanja, jer od prodatih procesora u promilima su oni koji se traze da budu birani.
Sto se tice toga da ce se broj obrisati, dovoljno je taj broj da zapisete negde (listic od CPUa) i samo je bitno da se zna kada se nosi na reklamaciju.
U zivotu ne bih kupio otpakovan cpu box pakovanje, cisto iz principa. Ako neko hoce da ih otpakuje i tako prodaje njegova stvar, ako neko hoce takve da ih kupi opet njegova stvar, box pakovanje je napravljeno da bi onaj ko kupuje znao da niko pre njega nije isprobavao ili petljao sa procesorom i ja bih kupio samo zapecaceno pakovanje i to je naravno moja stvar. Ko voli nek izvoli.
@Bacid
Intel nema S/N, OK. Ali postoji neki jedinstveni broj prema kome moze da se prepozna da je to bas taj procesor e sada kako se zove je8em li ga, da li je P/N ili M/N ili FPO ... nije bitno. I prema tome nema potrebe da se ista upisuje direktno na procesor, sve vec pise i na samom procesoru a i na kutiji.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari