nije.... jos osigurac da izvadisironmanbg je napisao(la):Ja ga ukljucujem ujutru i gasim uvece ( eventualno restartujem u toku dana , ako se nesto zablokira)
E sad , kada ga iskljucim , to uradim potpuno ( iskljucim i napajanje na dugme i ekran iz stand by-a)
da li je ovo OK, pretpostavljam da nema potrebe da bude pod naponom
ja nista lepomare_bj je napisao(la):A šta mislite o Mustek office UPS-ovima?
Niksa je napisao(la):Cuj osigurac. More skidaj kabal sa bandere![]()
Prospero je napisao(la):Komp mozes i ne moras da stalno drzis ukljucen, ali monitor obavezno iskljucuj, jer mu neprekidan rad skracuje radni vek.
Dorry je napisao(la):Cudna stvar, a? :trust:
Sale je napisao(la):@Misko
Nisam računao, niti imam mogućnosti za izmerim koliko struje vuče računar noću kada samo downloaduje, ali otprilike mi je račun za struju veći 800-900 din mesečno otkako sam uveo ADSL. Monitor naravno gasim (tj. sam odlazi u Stand by posle određenog vremena).
sikili je napisao(la):Inace za sada ga gasim ali kada dodje ADSL cisto sumnjam da ce da padne gasenje![]()
Za razliku od tebe, ja sam dobio dioptriju![]()
Ljudi shvatite vec jednom da grom "ne zna" sta je nula, sta je faza, jedino sto ga "zanima" je uzemljenje, a da li ce do njega stici preko predvidjenog uzemljenja, telefonskog kabela i preko vase maticne ploce to je vec druga prica.Daguerre je napisao(la):U takvom slucaju i da je bio ugasen isto bi bilo. Grom ga je verovatno udario preko telefonskih kablova pa kroz modem, pa sprzio ceo komp. Jedino bi bilo od pomoci da je svaki put vadio kabl iz modema, kao sto sam i ja sam radio.
Inace, slazem se da je windows potrebno restartovati kadkad, bas zbog tog praznjenja memorije jer se zaglupi pa stuca.....ili staviti linux![]()
GoranM je napisao(la):Ljudi shvatite vec jednom da grom "ne zna" sta je nula, sta je faza, jedino sto ga "zanima" je uzemljenje, a da li ce do njega stici preko predvidjenog uzemljenja, telefonskog kabela i preko vase maticne ploce to je vec druga prica.
Normalno svejedno je gromu. Napon 0V ili 220v je smesno mali u odnosu na MILIONE koliko on ima.GoranM je napisao(la):Ljudi shvatite vec jednom da grom "ne zna" sta je nula, sta je faza, jedino sto ga "zanima" je uzemljenje, a da li ce do njega stici preko predvidjenog uzemljenja, telefonskog kabela i preko vase maticne ploce to je vec druga prica.
Za moju overklokovanu masinu 300W je malo kad igram igre. Moram da Bartona oborim sa 3200+ na 2500+ jer mu napajanje ne daje potrebnu kolicinu struje.Nenad11 je napisao(la):Na celoj temi nedostaje jedna bitna stvar. Koliko stvarno trosi kompjuter kad ne ganjas igrice? Neko je naveo sajt na kome je prikazan zbir potrosnje svih komponenti, ali to je pod uslovom da trose maksimalno koliko mogu. Kad sam na netu, procesor radi jedva par posto, opticki uredjaji ne rade uopste, a graficka jedva da ista radi. I sigurno da je potrosnja mnogo mnogo manja nego u slucaju da igram neku bahatu igru.
Da li je ovo iko merio ikad, a da ne radi u firmi koja se bavi proizvodnjom napajanja (a oni to drze u tajnosti i proizvode nova napajanja od 5kW)?
Nenad11 je napisao(la):Koliko stvarno trosi kompjuter kad ne ganjas igrice?
Misko je napisao(la):Zavisi od mnogo toga, ali okvirno jedan normalan komp u srbiji u idle-u vuce kao sijalica tj. oko 100W![]()
nazalost bar 3 coveka... :S:Misko je napisao(la):A inace ti bas poznajes dosta ljudi kojima je grom spalio masine?
AAAAAAAA!!!!!!!!!illidan je napisao(la):sada su barem sigurni... grom ne udara dva puta na isto mesto
tako kazu :d
Nenad11 je napisao(la):Na celoj temi nedostaje jedna bitna stvar. Koliko stvarno trosi kompjuter kad ne ganjas igrice? Neko je naveo sajt na kome je prikazan zbir potrosnje svih komponenti, ali to je pod uslovom da trose maksimalno koliko mogu. Kad sam na netu, procesor radi jedva par posto, opticki uredjaji ne rade uopste, a graficka jedva da ista radi. I sigurno da je potrosnja mnogo mnogo manja nego u slucaju da igram neku bahatu igru.
Da li je ovo iko merio ikad, a da ne radi u firmi koja se bavi proizvodnjom napajanja (a oni to drze u tajnosti i proizvode nova napajanja od 5kW)?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari