Šta je novo?

Gasenje Ili Ne?

Znam ja neku zenu sto je udarao grom nekoliko puta :D

illidan je napisao(la):
sada su barem sigurni... grom ne udara dva puta na isto mesto :D

tako kazu :d

U principu suvise malo ih grune da bi potrefilo dvaput na isto .. ipak ne treba zanemariti da ce koprive pruziti adekvatnu zastitu ... btw jer gasite uredjaje kad napolju pocne da grmi ?

Ja vadim kabl od telefona, a kompjuter uglavnom ne gasim.

ja nista... uzdam se u APC, preko njega mi ide i telefonski i naponski kabl.

Ja koristim produzni sa saztitom koji su koristili Amerikanci u kampu u Bosni (SurgeMaster).

neo geo je napisao(la):
U principu suvise malo ih grune da bi potrefilo dvaput na isto .. ipak ne treba zanemariti da ce koprive pruziti adekvatnu zastitu ... btw jer gasite uredjaje kad napolju pocne da grmi ?
Meni je u zadnjih 7-8 godina dva puta "udarao" u banderu ispred kuce. Na moju srecu oba puta je komp bio iskljucen, a utikac izvucen iz stekera :) Tako da prica nece dva puta na isto mesto ocigledno ne vazi :smash:
najbolji su mi oni iz elektrodistribucije kada dodju da krpe banderu, psuju i nerviraju se :) Sta ces ne vole ljudi visinu. Kazu "sreca" pa je dobro uzemljena. :D Dodje mi kao gromobran.

E to sam mislio da li da pomenem, da uglavnom i hoce da grune u tako neka tipicna isturena mesta, koja predstavljaju mesta sa koncentrisanim vezanim naelektrisanjima, dakle sto bolji spic, pre ce da grune, pa se tako i pravi da ako pogodi, da pogodi u to i efikasno se sprovede u neki stari sporet zakopan ispod zemlje .. i zaobidje kucu, okucnicu i ukucane :)

Inace mom drugaru je pocrkalo svasta nakaceno na APC Surge Arrest, tako da vise ne verujem da takvi uredjaji, makar i vrhunski, mogu da pomognu kada napon krene da divlja

Gleda li neko National Geographic...i ono chuvena reklama
Lighting can't strike twice in the same place .... a onda..
Lighting can strike twice in the same place

Naravno da moze...I postoje ljudi koji su preziveli vishe od jednog udara.

A tek oni ludi Mythbuster-i na Discovery-ju i njihovi grom eksperimenti...:D

Ma samo dobra (fidelova..??) sklopka 40A i nema se brige. Izbacuje o'ma..

e ovako 2 masine kuci obe se ne gase / ne resetuju osim kad nije neophodno, evo vec godinu i jace dana.
1 masina neki downclockovani cel433 256 rama, radi kao router/firewall/itd - uptime 62 dana. (toliko mi je star kernel).
2 masina moj desktop (vidi levo).
naravno koristim DPMS za TFT.

Imam losa iskustva sa gromom, pre svega jer se redovno susrecem sa uredjajima spaljenim od istog, tako da...ipak mi nije kompjuter neophodan, bar dok ne pocne kisa i prestane da grmi :d. Bolje da je iskljucen par minuta, nego da skupljam pare do punoletstva za njega :p, neku posebnu zastitu nemam.
A sto se tice udarca groma dva puta u isto mesto, udara i po 3 puta, morao sam da fiknem jedno drvo na jednoj parceli jer je u nju grom udarao bas toliko puta, i dva puta je malo falilo da neko pogine.

For example, the new budget Intel dual-core Pentium D 805 processor required 210 watts when under load.

a sta kad je klokovan na 3.8?koliko onda vuce 250w?
racunah nesto,moj komp dnevno,ako je non stop ukljucen trosi 10KW!!! auuuuuuuuu...mislim da sam se negde presao u racunici,moracu ponovo da preracunam
p.s. a sto se tice gasenja ja sam protiv toga,jel mislim da sto se vise racunar pali i gasi to se vise haba,tako da necu ga gasiti ako ne moram

Poslednja izmena:
od kako sam uveo Wireless nisam gasio kopm........restart se podrazumeva ;)

srdjan.rosic je napisao(la):
e ovako 2 masine kuci obe se ne gase / ne resetuju osim kad nije neophodno, evo vec godinu i jace dana.
1 masina neki downclockovani cel433 256 rama, radi kao router/firewall/itd - uptime 62 dana. (toliko mi je star kernel).
2 masina moj desktop (vidi levo).
naravno koristim DPMS za TFT.

Ne znam koja je poenta ovog tvog posta, osim što sad svi znamo da imaš dva kompa i TFT. [zbun]

Zna li neko valja li ishta onaj cajger od realpower napajanja shto pokazuje opterecenost napajanja.Na mashini iz potpisa najvishe sto sam video je oko150w kada se recimo vrti 3dmark2005.
Da li je moguce da po citatu iz M!ST!CX-ovog posta Intel dual-core Pentium D 805 pod opterecenjem srche 210w - vishe nego cela moja mashina!
Inache komp retko gasim i za sada radi fino da kucnem u drvo kuc! kuc!:)

Sale je napisao(la):
Ne znam koja je poenta ovog tvog posta, osim što sad svi znamo da imaš dva kompa i TFT. [zbun]
poenta je da im se jos uvek nista nije desilo za to vreme (zapravo 3 kompa ali ovaj jedan se gasi svako vece i pali svako jutro).
onaj slab server je podesen u bios-u da se upali kad dodje struja, i ne smeta mu. Mislim da sve zavisi prvenstveno od kvaliteta komponenti, a to da li gasis ili ne kompjuter -- bolje da ti rikne u garanciji nego posle ;). tj. ne verujem da utice toliko na to da li ce ti napajanje ili ne znam sta riknuti posle 3 ili 5 godina, sto je i nebitno.

@xaser: ne znam tacno koliko struje vuce 805, ali znam da 2 nedelje staro frontier 450w ne moze da ga izdrzi na default setovanjima (pustim x264 na 2 thread-a, prvi prolaz i dobijem *corrupt* 2_pass,fajl na nekoliko mesta, a naponi variraju samo tako kad je opterecen). Idem da danas da uzmem neko jeftino lc-power 6550 za njega.

Ja od kad imam cable net gasim komp samo nocu da bi spavao inace non stop ide dl/ul tako da ga nikad ne gasim danju

Evo, moj PIII koji glumi router, trenutno je upaljen 18 dana, a "brojcanik" se "resetuje na nulu" samo u trenucima kad nestane struje (znaci, pre 18 dana je bio kratki prekid :D). Jednom je bio upaljen i nekih 50-ak dana (pohvale EDB-u :D ;)). Sve ukupno, nije mnogo skupa masina, a retko kada se desava da rikne BAS sve. I tako... i da mi se desi kurshlus u masini, nije velika steta. Jedino je steta ako riknu hardovi, zbog podataka. Al dobro, nesto imam prerezano, a drugo nema nista toliko unikatno sto se ne moze ponovo nabaviti ;)

Pozdrav!
MrBigJump.gif

P.S. Ooops, sad videh da sam vec pisao ovde :D

xaser je napisao(la):
Zna li neko valja li ishta onaj cajger od realpower napajanja shto pokazuje opterecenost napajanja.Na mashini iz potpisa najvishe sto sam video je oko150w kada se recimo vrti 3dmark2005.

Po nekim testovima CM RealPower napajanja govore da taj pokazivač i nije baš nešto precizan, a mislim tvoja mašina u 3DMarku mora da povuče više od tih 150W koliko ti pokazuje taj pokazivač.

xaser je napisao(la):
Da li je moguce da po citatu iz M!ST!CX-ovog posta Intel dual-core Pentium D 805 pod opterecenjem srche 210w - vishe nego cela moja mashina!
Inache komp retko gasim i za sada radi fino da kucnem u drvo kuc! kuc!:)

Moguće je. Pogledaj test na Tom's Hardware, gde je tačno navedeno koliko troši D805 pri različitom opterećenju i overclocku.

risk je napisao(la):
@xaser: ne znam tacno koliko struje vuce 805, ali znam da 2 nedelje staro frontier 450w ne moze da ga izdrzi na default setovanjima (pustim x264 na 2 thread-a, prvi prolaz i dobijem *corrupt* 2_pass,fajl na nekoliko mesta, a naponi variraju samo tako kad je opterecen). Idem da danas da uzmem neko jeftino lc-power 6550 za njega.

LC moze da svari D805, i to toliko dobro da ce ti davati struje koliko god mu treba dokle ploca moze da ide.
Cak stavise moje LC napajanje je bilo dovoljno pametno da mu nije palo na pamet da se restuje dok ploca nije sama izgorela.
(nije bilo OC, "samo" full load oko 12+ sati)
napajanje je bilo VRELO, ali je radilo bez problema.

BlackNeo je napisao(la):
Znam ja neku zenu sto je udarao grom nekoliko puta :D
Pa ona bi mogla da se zaposli kao gromobran, umesto da udari tamo gde će da ošteti neki hardver - grom udari u nju. :d

wiz011 je napisao(la):
Pa ona bi mogla da se zaposli kao gromobran, umesto da udari tamo gde će da ošteti neki hardver - grom udari u nju. :d

Mozda radi tajno kao Storm iz Xmena :)

Evo jedno cisto "kesh" pitanje, koje se namece posto sam na flat-i i skidam non-stop :
Koliko bi se para ustedelo, ako bi za skidanje koristio neki netbook (npr. msi wind) umesto standardnog kucista, koje je sada upaljeno 24h?

Au, koji resurrect topica :) Mislim da treba ovo u recnik pod pojam resurrect heh.

Koliko bi se ustedelo? Pa taj msi wind trosi nekih 30w u idle a prosecan desktop komp trosi oko 100w idle.

Da li se isplati kupovati netbook da bi se smanjila potrosnja struje? Po mom misljenju ne. Odvrni jednu sijalicu na lusteru i dobijas isti efekat.

Stvarno mi nisu jasni ljudi koji cepidlache oko 200, 300w vece potrosnje.
Ako imas para da placas flat i ako imas para za netbook, zasto da brines dal ce da ti racun za struju bude 300, 400 dinara veci?

Ja gasim sve kada legnem (osim kada nešto skidam) jer nema potrebe da ti bilo šta radi ako ga ne koristiš. Nije to pitanje para već ga smatram kao pitanje kulture ponašanja.

kakve kulture ponasanja??
kompjuter je napravljen da radi a ne da bude ugasen

ako ne znate sta cete sa njim kada nista ne radi, skinite BOINC, registrujte se na World Community Grid, neka radi nesto korisno

Ne gasim racunar,bez obzira da li se nesto skida ili ne.Razlog je bezveze ali sta da radim...mrzim da ga ujutro palim,volim da cim otvorim oci sednem za racunar.

Ne gasim racunar,bez obzira da li se nesto skida ili ne.Razlog je bezveze ali sta da radim...mrzim da ga ujutro palim,volim da cim otvorim oci sednem za racunar.

:laugh: :type:
meni radi non-stop nocu skida nesto legalno naravno... i pusta muziku,ne mogu da spavam u tisini :( tako da ako mu se posreci dobije jedan res u toku dana (ako DotA pocne da baguje :d)

Vrh Dno