Šta je novo?

Garmin Mobile XT for Symbian S60 3rd Edition software version 5.00.00

Jel mozes neku jednostavnije verziju ovog uputstva da postavis?Mozda ne znam da spojim delove zato sto sam sada tek ustao?

Jedino da nabacim na rapidshare ili megaupload...sto ne gotivim...vrlo :)

a ionako uskoro ne bi mogli da skidate ukoliko to uradim...mogu da ti posaljem na mail...javi se na pm...akote vec toliko mrzi da odradis sve prema uputstvu :D

ja imam na rapidu sve lepo sa uputstvom na srpskom,hteo sam samo da uporedim ovo tvoje

^
Gde ti je ta tema?Garmin XT se baguje kada menjate nacin rutiranja,meni izracunava neku vazdusnu putanju:d

Jedini nacin je da vratite sve na default podesavanja i onda radi ok

Eeeeee upravo to i mene muci sto mi radi rutu za helikoptere!!! Kako kazes da se moze resiti?1

udjes u program pa u sistem i vratis sve na vabricke postavke

Radi, radi, radi...živ bio i svaka... :banana:

Radi, radi, radi...živ bio i svaka...

:) gzzz... :)

ja imam na rapidu sve lepo sa uputstvom na srpskom,hteo sam samo da uporedim ovo tvoje

jel slicno? ja sam ovo nasao na nekom forumu...ne secam se gde, skinuo i video da je lepo objasnjeno...pa reko da okacim...linkuj i ti tvoje na srpskom...

ne znam da li je slicno posto ovo uputsvo iznad ne mogu da sastavim kako treba ...

Prilozi

• Garmin XT Uputstvo !!!!.rar
    864.4 KB · Pregleda: 1,598
Evo kako sam ja instalirao pre par meseci na N95 (verzije su verovatno novije od ovih u txt fajlu) ali ovo radi odlicno. Pre 10-ak dana sam instalirao i na 6220 sa nekim malo novijim verzijama ali isto 4xxx. I tu radi odlicno.

Prilozi

• UPUTSVO ZA INSTALACIJU.txt
    4.2 KB · Pregleda: 980
Poslednja izmena:
to je isto ,postoji samo jedan nacin da program radi kako treba,morate imati SW.UNL i GMAPSUPP.UNL fajlove sa ispravnim siframa to je cela poenta,u pitanju su varijacije...
Uputsvo koje sam postavio ima i slike tako da mislim da ne moze biti greske ukoliko se prati sve po redu..
Uputstvo je identicno bez obzira koja je verzija Garmina u pitanju

Instalacija je konfuzna malo jer ima dosta prckanja, kopiranja fajlova, ali ako pratite uredno uputstva sve ce raditi kao podmazano...sto se tice instalacije 4.xx.xx i 5.xx.xx i mapa....sve je tu isto...

pa nema nesto prckanja,najbolje je ubaciti karticu u citac pa instalirati redom
garmin program
support files
base map
pa onda pokrenuti i videti id
pa onda raditi dalje tako je najbolje
ide brze a ubacivanje mapa brzo ide ako ubacite karicu u citac,iz licnog iskustva....

ako pogledas u odnosu sa ostalim gps programima ima...recimo uporedi Navigon il i TomTom...kod ova dva konkretno instaliras program nabacis na karticu mape ( kod tomtom-a otkljucas mape ) i to je to...dok kod garmina je zeznuto jer imas exportovanje mape, stavljanje tih fajlova u pravi folder, te je i zamorno malo i obeshrabrujuce jer 90% korisnika vidi uputstvo na 2 strane poludi...

pa tu jesi upravu ali ja sam napravio image pa to sve traje tridesetak sekundi,i jako je bitno da se mape medjusobno ne preklapaju kad ih exportujes iz mapsorsa....a i dalje mislim da je garmin precizniji od tomtom-a

Da li se desavalo nekome da nakon zatvaranja garmina (exit) nestane njegov folder sa mem. kartice ili se na istoj pojave cudni fajlovi velicine i do 17GB! (naziv je npr. öÄ6D!Œ)
Sve dok ne kopiram sw.unl i gmapsupp.unl u garmin folder (na mc) mogu pokretati i zatvarati garmin-a neograniceno (s tim sto je delomicno funkcionalan), cim ih kopiram u garmin folder... cao, prvo ili eventualno drugo pokretanje pa zatvaranje i kao da sam formatirao karticu (po nekad se pojave gore navedeni cudni fajlovi)...

U pitanju je N95 i 4 GB mc a problem je definitivno do garmina. Ista prica i sa 50000 i 50010...
(Malopre sam, po ko zna koji put reinstalirao garmina i evo, jos uvek je "ziv" a pokrenuo sam ga vec 4! puta... v50000 :p)

Poslednja izmena:
pa tu jesi upravu ali ja sam napravio image pa to sve traje tridesetak sekundi,i jako je bitno da se mape medjusobno ne preklapaju kad ih exportujes iz mapsorsa....a i dalje mislim da je garmin precizniji od tomtom-a

Ima masa kroisnika koji kazu: ftw image mape koji je to...? lakse je odmah postaviti na net eksportovane mape nego da e neko maltretira 2 dana kako instalirati Garmin...a vrlo je jednostavno. Sto se tice preciznosti i ostalih stvari...da se razumemo, bar po meni TomTom je go**o...Zasto? paz sad...mapa zauzima 150MB ( samo istocna evropa ), program 30MB, pritom je uzasno spor, a onaj GUI je nikakav! u odnsou na druge programe vrlo aljkav...evo da ne bi gledali samo Symbian platformu nego i recimo WM gde je spektar GPS programa mnogo veci, uzmimo Mio...koji je tako jednostavno instalriati da moze i moja baba da uradi, a pritom mape mogu da pariraju TomTomu...ali sto se tice Garina samo reci hvale za njega...osim ovih novih verzija koje prave male bagove...

Pitanje:

Jel probao neko Garmin 5.00.20 sa SCG Route 1.8...ima li problema sa rutiranjem i slicnog kao sto je bilo u kombinaciji sa 5.00.10?

@BullShiT

ovo pretpostavljam da su MB...ipak za par fajlova od 17GB potreban je hard na mobu :)

delomicno funkcionalan

Nisam bas ukapirao opis problema...kako mislis "delimicno funkcionalan" ne rade opcije...cas radi cas ne...?

ma znam a mape na tomtomu su stare 3 veka,a ove se redovno updateuju,a nisam imao probleme sa rutiranjem ni na ppc ni na n82 sve radi super......

na ppc nikad nema problema...ali symb je vec malo prolematicniji...

@BullShiT

ovo pretpostavljam da su MB...ipak za par fajlova od 17GB potreban je hard na mobu :)
Nisam bas ukapirao opis problema...kako mislis "delimicno funkcionalan" ne rade opcije...cas radi cas ne...?
Ne, bas 17GB, sto znaci da se nesto papreno "pobrka" na mem. kartici...

Delimicno je funkcionalan jer nije otkljucan, ali cim ga otkljucam (kopiram ona dva fajla u garmin folder i garmin postane funkcionalan- radi ono zbog cega je instaliran)... po zatvaranju garmina ode sve u materinu!

Video sam isto pitanje na es-u ali nema odgovora...

pfff...koju verziju garmina i koju verziju SCG koristis? da li si instalirao oficijalnu ili neku crackovanu?

pokusaj, mada sumnjam...xmm ne ide mi u glavu...pada mi nesto na pamet...posto sve ide na memorijsku ofc, probaj da sacuvas podatke koji ti trebaju ( muzika video etc. ) i da formatiras karticu pa da instaliras na cistu...moguce da se podvuko neki fajl, a da nisi primetio...

to je vec testirano, ali ove nove verzije su pocele da zezaju...zato me i intersuje kako radi 1.8 sa recimo 5.00.10 ili 5.00.20...mozda se upotpunjuju sa bagovima :) ...ali kod bullshita je vec nesto drugo, jer kaze da je reinstalirao par puta...a zna da se desi da se podvuce neki fajl koji ne zelimo i da Symbian sam pravi garbage na kartici...cak i brisane prostore od 10-20 MB...za one koji imaju 4GB nije frka, ali za one sa manjima jeste...

E ovo stvarno pocinje da me nervira...

Malopre sam na karticu kopirao par slika, par video klipova i "instant" (nisam instalirao preko racunara nego samo kopirao garminov folder i GarminMobileXT.sis na karticu) garmina pa onda sa telefona instalirao GarminMobileXT.sis, pokrenuo, garmin poceo da trazi satelite i posle 20tak sekundi me izbacio u meni a kartica kao da je formatirana (nema ni slika, ni video klipova pa ni garmin foldera) ali i dalje je na kartici zauzeto oko 300 MB, kao i pre pokretanja garmina... :smoke: (v5020)

Pokusacu jos sa cistom instalacijom v50020 (5000 i 50010 sam instalirao sa racunara i na formatiranu karticu) ako bude zezalo... batalicu ovu garmin *******ciju.

Kada smo već kod GMXT i kod telefona, jel primetio neko ovu temu: http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=181708

Čini mi se da je sa 5.00.00 sve ok za sada. Bar kod mene.

Što se instalisanja tiče, kako to radite? Uradite update sa neke 4.xx verzije na 5.0 (kako je savetovano u nekim uputstvima) ili stavljate direktno 5.0 na karticu? Kod mene radi ova druga varijanta i stičem dojam da je tako stabilnije. Jedino je posle potrebno da folder voice dodam u Garmin folder. I to ne sve već samo jezike koji su mi potrebni.

I dobitna kombinacija je (za sada) garmin 50000 i SCG 1.8 :p
Vise puta sam pokrenuo garmina i nije me izbacivao u meni telefona niti mi je "formatirao" karticu...

Instalirao sam po upustvu iz Dejanovog posta (i uspesne i neuspesne kombinacije garmin-scg) http://www.benchmark.rs/forum/showpost.php?p=1638134&postcount=57

Meni je svaka kombinacija radila...imao sam malo problema sa "helikopter" rutiranjem ali mi je emrax otvorio oci :wave: Evo trenutno 5.00.10 i scg route 1.7..mrzi me da stavljam noviji i ovo mi extra radi (nema praznjenja baterije za dan, prsavanja programa i sl) :wave:

Malopre sam testirao kombinaciju garmin 50000 i scg 1.8 i radi odlicno.

Iz Batajnice do neke ulicice u Zemunu (izabrao sam najkraci put) "provukla" me kroz blatnjavu ulicicu sirine automobila (za malo da odvalim karter) i dovela me do broja koji sam nasumicno odabrao... usput sam je (navigaciju) pokusavao zbuniti ulazeci u pogresne ulice ali radi preracunavanje za max. 10 sec.

Malo kasni u odredjivanju km/h prilikom ubrzanja ali sve u svemu... odVicno! :p

probaj te da se zapitate da li je memorijska kartica u pitanju...O tome ne razmisljate? Sa transcend 4 gb moj telefon ne radi dobro...Sa 2 GB je sve ok.. slusanje muzike moze da prodje,neke zahtevnije stvari ne prolaze,telefon je spor...
Nije mi jasna stvar o kakvim bugovima pricate kada su u pitanju mape?sta konkretno?nemoj da cackate kalkulaciju rute krace ili brze vreme,ostavite to kako jeste,to je jedini bug za koji ja znam,jer ako to cackate racunace vam rutu za avion :)

Poslednja izmena:
Probao sam i jedno i drugo rutiranje i rade bez problema.

Sto se mem. kartice tice... kako to da v50000 radi odlicno a 50010 i 50020 prave probleme (imaju ugradjeno samounistenje :d)? Problem vezan za mc bi trebao da ostane problem bez obzira na verziju programa(?)... Bem li ga, v50000 kod mene radi odlicno i ne planiram skoriji update.

Nazad
Vrh Dno