Šta je novo?

Garancija na TFT (u Srbiji)!!!

SuperStarr

Moderator
Super Moderator
Učlanjen(a)
25.07.2002
Poena
1,105
Moja oprema  
CPU & Cooler
Xeon 5650 (6c/12t) @ 3,7Ghz
Matična ploča
MSI X58
RAM
48Gb HyperX DDR3 @ 1666Mhz
GPU
Gigabyte 1060 6Gb
Storage
256Gb 850Pro + couple of AliExpress SSD's
Zvuk
Creative
PSU
Zalman ZM600-HP (Heat-Pipe :) )
Kućište
Alexander Weiss (glass front + glass side)
Monitor
AOC 32" IPS
Miš & tastatura
G602 & Drevo 87 key (Red Switch)
Ostale periferije
MX Master 2 & K380
Mobilni telefon
Moto G9 Plus
Pristup internetu
  1. Kablovski internet
Rešio sam da kupim 22" TFT, eo kako rade naše firme odnosno kakve garancije daju:

za Philips 220VW8FB:

MK Računari
Garancija na 3 cela pixela (skroz crno!), !mrtvi sub-pixeli se ne uvažavaju!, garancija 3 godine (Pakom).

OverLine Group d.o.o.
Nema definisane garancije, kažu da je proizvođač ne više ne definiše!!!, nisu imali iskustva sa garancijama, ne riknjavaju pixeli, može da se proba na licu mesta da se uverite da nema mrtvih pixela, garancija 2 godine mada ne znam na šta.

Microsystems d.o.o.
3 ili 4 cela pixela, prodavci nisu baš sigurni, !mrtvi sub-pixeli se ne uvažavaju!, 3 godine garancije.

Imtel
za sve proizvođače i modele od 22" garancija je 5 bilo kakvih, pixela, sub-pixela, sve se isto računa tj. 1 sub-pixel = 1 pixel, 3 godine je na sve garancija.

Trenutno nemam više vremna, malo kasnije nastavljamo potragu za najbokljim uslovima garancije.

Koliko znam, zakoceni pixeli se vise ne broje, samo mrtvi.

Inae, ako ti je lakse ja imam Philips 200VW8FB (isti taj model kao ti sto zelis samo manji) i nemam ni jedan jedini mrtvi pixel. Kada sam trazio monitor odlucio sam se za njega bas i zbog toga, jer se mrtvaci javljaju redje nego kod nekih drugih.

Ja sam dobio 3 godine garanciju, mada mene me ne pitaj za garanciju na mrtve, to za mene ne vazi :d . Na licu mesta sam probao. Ne verujem da ti znaci ime firme :) .

Evo da se nadovežem...

Viewsonic VA2216w

Novi Sad

Novel:
6 mrtvih pixela TOLERANCIJA, na sve 22" bez obzira na proizvodjača monitora...

Pakom (konkretno za Viewsonic):
Podelili su monitor na 9 zona ( uglovi, prostor između uglova i centar). Sećam se jedino da je tolerancija 1 pixel u centralnom delu, u ostalim zonama je veća tolerancija, ali nisam se mnogo trudio da zapamtim... :wall:

Infograf (opet samo za Viewsonic):
1 mrtav pixel na celoj površini, 3 subpixela, tolerancija

Uzeo sam na kraju monitor u Infografu
:D

Tolerancije loših piksela za TFT monitore - ERC Commerce (generalni zastupnik Samsung monitor u Srbiji) je u attachu.

Prilozi

• tolerancije.rar
    64.9 KB · Pregleda: 268
Phoenix IT d.o.o.
Za LG 4 sub-pixela je tolerancija, sa 5 se reklamira, BenQ 3 grupisana ili 6 negurpisanih, dal cela ili se i sub računa kao ce, nemam pojma a ni ne zanima me, smešna je garancija.
Inače je 3 godine u Comtrade-u za LG, valjda i za BenQ isto COmtrade.

Koliko znam, zakoceni pixeli se vise ne broje, samo mrtvi.

Inae, ako ti je lakse ja imam Philips 200VW8FB (isti taj model kao ti sto zelis samo manji) i nemam ni jedan jedini mrtvi pixel. Kada sam trazio monitor odlucio sam se za njega bas i zbog toga, jer se mrtvaci javljaju redje nego kod nekih drugih.

I ja imam 19-icu 2.5 godine i evo pojavio se i 4-ti subpixel, sa 3 sam ga reklamirao u prošlom servisu (Tehnicom) i uspeli su 1 da odglave sad je u KimTec-u već 5-i dan, još ga nisu ni pogledali... ;)
Inače, tada je garancija bil 3 subpixela ili 1 mrtav, pod tim uslovima sam ga i kupio, platio više i ne mogu sada da mi menjaju kako hoće.

To što ti msiliš da nema veze sa firmama, itekako ima, zato sam i napravio ovu temu. ;)

Tolerancije loših piksela za TFT monitore - ERC Commerce (generalni zastupnik Samsung monitor u Srbiji) je u attachu.

Attach-a nigde nema :D

Rešio sam da kupim 22" TFT, eo kako rade naše firme odnosno kakve garancije daju:

za Philips 220VW8FB:

MK Računari
Garancija na 3 cela pixela (skroz crno!), !mrtvi sub-pixeli se ne uvažavaju!, garancija 3 godine (Pakom).

Greshish silno sine.. garantzija ide na 5 pixela, kao shto je i naveo Omnik u attachmentu. Tj 2+3 (svetla/tamna), tako da ne znam odakle ti ova informatzija..

Danke, omnik, sad ga vidim.

----------

BC Group

Svi monitori osim ViewSonic 3 i više pixela, za ViewSonic 1 pixel, dal se subpixel računa kao ceo pihel navodno ne znaju, nisu ih dobavljači o tome obavestili... :S:

Greshish silno sine.. garantzija ide na 5 pixela, kao shto je i naveo Omnik u attachmentu. Tj 2+3 (svetla/tamna), tako da ne znam odakle ti ova informatzija..

Možda izmišljam, možda sam psihopata... možda sam sin Dragan? :zgran:

Sve je proverljivo, isključivo proverene informacije iznosim, ako mi ne veruješ zovi ih sam, ja ovde činim dobro delo (da ne zovete svi, delim moja iskustva sa svima) a tebi ako to nešto smeta šta da ti radim, idi seci vene. :S:

Pa, radim u MK rachunarima, u Novom Sadu, tako da ti i nije bash proverena informatzija. Takodje smo od Erca dobili obaveshtenje koje je Omnik i zakachio ovde..

A ako zelish da isechesh vene, ali se plashish, pa vrshish projektzije, datju ti moralnu podrshku.

Poz (;

DPM Computers d.o.o.

Asus 222u 1 pixel bilo ceo bilo sub-pixel, isto se računa, 3 godine garancije.
Philips 3 bilo kakva (sub-pixe = pixel), isto 3 godine garancija. (OVO je prava garancija za Philips!!!)

Pa, radim u MK rachunarima, u Novom Sadu, tako da ti i nije bash proverena informatzija.

Zvao na 011.33.44.995, nazovi, predstavi se kao naivni kupac i proveri.
Da si bio pored mene kad sam razgovarao i uvideo da ne govorim istinu mogao bi da kažeš da sam lažov.
Ovako nemoj da zbunjuješ narod i iznosiš neistine.
To što ste vi banana firma to je priča za drugu temu.
Da ste jedini u Srbiji bilo bi super. Pun vas je ... :)
Svrha ove teme je da se sazna istina a vi ste uhvaćeni u pokušaju prevare ako su različiti uslovi u NS i BG, to je već posao za inspekciju i / ili MUP...
:wave:

Info sa Asus global sajta:

LCD Panel Bright/Dark Spot Warranty & Regulation

Since LCD panel is made up of millions of micro electronic pixels, if one pixel no longer lit, it will become bright or dark spot. By ISO 13406-2 standards, ASUS conforms to the acceptance spot level which lie between 3 to 5 defective bright/dark pixels. In order to deliver ultimate vision experience to ASUS customer, if your panel is less than or equal to the above number of spots, then, it is considered as an acceptable LCD monitor. Please refer Bright/Dark Spot Acceptance Chart below.
In addition, the Premium Range of ASUS LCDs offer a unique 1 YEAR Zero Bright Pixel Defect (ZBD) policy. Please refer ZBD chart below.

http://support.asus.com/repair/repair.aspx?no=201&SLanguage=en-us

A Maze d.o.o.

Svi proizvođači i modeli, znači sve 22", garancija do 3 pixela, Sub-pixel = Pixel, sve se uvažava, 3 godine garancije za sve.

Evo da se nadovežem...

Viewsonic VA2216w

Pakom (konkretno za Viewsonic):
Podelili su monitor na 9 zona ( uglovi, prostor između uglova i centar). Sećam se jedino da je tolerancija 1 pixel u centralnom delu, u ostalim zonama je veća tolerancija, ali nisam se mnogo trudio da zapamtim... :wall:

Ja malopre zvao Pakomovu radnju (da opet proverim)i rekose mi da garancija za taj ViewSonic važi za 1 mrtvaka ili za 3 subpixela. To su mi rekli i u njihovoj drugoj radnji pre par dana, tako da mislim da u NS nešto nisu u toku...

Ja malopre zvao Pakomovu radnju (da opet proverim)i rekose mi da garancija za taj ViewSonic važi za 1 mrtvaka ili za 3 subpixela. To su mi rekli i u njihovoj drugoj radnji pre par dana, tako da mislim da u NS nešto nisu u toku...

Ko zna na cemu su ovi ovde u NS... :smoke:

Cutite, jos vi i dobro prolazite...

Nego, bio sam proslo leto u CG, u Bijelom Polju, imam tamo masu rodbine i to...
I kod jednih, neki tft, nEsam zapamtio model...
A na njemu, 7-8 zaglavljenih, malo crvenih, malo plavih...
Joj, majko mila, rekoh sta je ovo, dal 7 dal 8, zaboravih, rekoh vucite ovo na garanciju, sta je ovo...
Kao, nosili smo, do 16 "tacaka" se ne vazi, tek ako ima preko 16, onda ide na zamenu...

Rekoh, da je meni tako nesto rekao, mislim da bi mu nabio tih 19" i pedu... Bez vazelina...
Ej, 16!
Tako da, pevajte... :D

Poslednja izmena:
Kakvu garanciju daje uvoznik, takvu treba da postuju i maloprodaje. Uvoznik obicno postuje ono sto je zvanicna garancija proizvodjaca pa proverite na Net-u. Ako neko nudi manju garanciju od zvanicne, zaobici i resen problem.

kad sam uzeo monitor iz potpisa pre 2 dine garancija je bila na 1 mp u firmi pc impuls za koju ne znam dal jos uvek postoji... oni su bili uvoznici... ako neko zna nesto o toj firmi nek napise

Bel Computers

ASUS, SAMSUNG i LG do 3 zaglavljena subpixell-a, za ViewSonic 1 ili 3 mrtva (Crna) pixell-a, dal' 1 ili 3 nisam razumeo.
Na sve garancija 3 godine.

monitor.co.yu

ASUS, LG i SAMSUNG - 4 mtrva (crna) pixela je tolerancija tek sa 5-im se menja, "garancija" je 3 godine.

PC Practic

Prodavac ne zna tačno, neka "genaralna" garancije je oko 7 mrtvih pixell-a, dal se subpixell-i računaju nisam hteo ni da pitam.

bartec.co.yu

3 godine: MAG 1 mrtav pixell, BenQ i ASUS na 3 mrtva pixell-a.
2 godine: Acer na 3 mrtva pixell-a.

Big Apple

ASUS, LG i MAG - 3 mrtva pixell-a.
ViewSonic - 1 mrtav ili 3 subpixell-a.

Poslednja izmena:
PC Diskont

Acer: kada se ekran podeli na 3x3 površine, na krajnim (8 kocki) je dozvoljeno po 2 mrtva pixell-a a u srednjoj "kocki" je dozvoljen 1. Sa 3 u krajnjima ili 2 u srednjoj kocki se menja.
Subpixell-i se ne računaju.

Grappolo Group

Samsung - 3 godine na 3 grupisana
Svi ostali - 3 godine na 3 pixela.
Subpixell-i se računaju kao mrtvaci.

DESK

Ne znaju, da zovem DirectLink da se informišem, DL daje garanciju.

Click Computers

Philips - 3 godine na 3 mrtva.
ASUS i LG - 3 mrtva ili 7 subpixell-a.

CA (CompArt)

ASUS - 3 godine na 3 mrtva pixell-a ili 7 subpixell-a.

Strong Electronics

ASUS - 3 godine na 3 bilo kakva (pixell = sub-pixell)
Belinea - 3 godine na 5 bilo kakva.

Webhouse

LG - 3 godine na 3 mrtva ili 8 i više subpixell-a

Get Computers

LG - 3 godine na 6 bilo kakvih (pixell = subpixell)

Sampro

LG i BenQ - 24 meseca na 5 bilo kakvih (pixell = subpixell)

Gigatron (ili gigashit, kako ko voli)
Kod svih proizvođača 3 ili više grupisana, Pixell = Sub-Pixell, uglavnom 3 godine, zavisi od proizvođača...

PC4U
Philips - prvih 6 meseci na 0 mrtvaka, šta posle ne zna prodavac... :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno