@xepoj
''Koje je dobro napajanje?'' #4019
Meni overclockovan 6700k i 2 1080ti trose 800-820W na max, ali ne mogu da dignem voltazu grafickih(znacilo bi mi drugu da dignem, da se izjednaci sa prvom na default), jer mi onda moje hx850i nije dovoljno, gasi se komp.
Dobro je pa nisam poslusao znalce koji su mi ovde rekli da je i 750 previse, a jos sam pitao kada bih zamenio za overclockovan 8700k...
Slazem se sa Morty-jem, na kvalitetu napajanja se ne stedi, uvek jak brend, nevezano za klasu napajanja.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Nisam racunao OC 6700k, jer ne znam koji napon, koji klok niti bilo sta, samo sam racunao def.
A sto se tice TG-a, ako su Steam forumasi kompetentni da ocene kvalitet necega, mi svi treba da bacimo komp kroz prozor.
Pitaj Gulfa, ima on Hawk model memorije. Rang ispred Kingstona, mozda cak i Corsa, naravno value se racuna. G.Skill je prvak, to stoji. A za ef napajanja sam naucio, zahvaljujem se peji na objasnjenju.
Dodje da tvoj komp trosi 820-350w=470w
TDP karte 250w, ona ladno vozi 350w, ako ja vidim dobro. I onda ce Ivan da mi kaze da 2070s ventus oc trosi max 215w deklarisanih, dok sam ja nasao da FE vozi 250w, dok ce ventus i preko da vuce. Caskom ode luft koji je Ivan zamislio.
Trebalo je da poslusas ''znalce'' kada si kupovao napajanje, a ne da se pravis pametan i da kupis jace. Da nisi pitao sa preporuku, uzeo bi ti 1000w minimum, pa ne bi imao problema s vremena na vreme, a da ne govorim da je to sada knap, i da ce samo da bude gore vremenom.
@Ivanbass
U pravu si kada bi konfa trosila koliko ti kazes, onda bi to bilo to. Sta se desi ako uradi upgrade za godinu ili dve, uzme 105w cpu, 250w kartu(koja probija TDP kao svaka druga), i sve to hoce da klokuje? Evo ga dupli trosak za napajanje. U tome je vas problem, vi razmisljate godinu dana unapred, dok je meni lakse da kupim i ne mislim, pa ako bas hocu da menjam neke komponente, ne moram da bacam pare na novo napajanje, a nema 3 godine kako sam kupio prethodno. Ako dodje do toga, trosak nece biti prvobitnih 40e kako sam rekao, nego duplo veci, jer ce izgubiti na tvom 550w jedno 30-40e za 3 godine, a morace da doda duplo vise nego sada.
Da zavrsimo, kada pokusam nekom da pomognem oko izbora komponenti, ostavicu napajanje prazno, tako da ''znalci'', kao sto Xepoj rece, mogu do mile volje da izlazu momke ovde potencijalnom duplom trosku, da ne bude da se ja pravim ovde pametan, posto vidim da pametan, nije ''znalce'' poslusao, i opet nije kupio kako treba. Da je poslusao, drzao bi drugu 1080ti kao eksponat na stolu.