Šta je novo?

Gaming konfiguracija do 1000€

Vlada87

Cenjen
Učlanjen(a)
01.04.2011
Poena
169
Sada mi treba za svoje potrebe malo jača zver za igranje :banana::banana:

Evo šta sam ja posle 2-3h gledanja i čitanja smislio da je OK i best buy, dakle da iako kupujem relativno skup računar da postavim sebi neku granicu i ona je 100.000 dinara.

U ovu cenu ulazi i monitor, dok mi HDD ne treba.

1. Matična ploča: Asus P8Z68 – V PRO / GEN3

2. Procesor: Intel i7 2600k 3.4ghz 8MB

3. Grafika: Gainward GeForce GTX 560 2GB GDDR5 Phantom - ovo nije finalno, otvoren sam za predloge, više volim nV od Ati ali ako je dokazano da je u sličnom cenovnom rangu ATi bolja znatno onda će biti ATi, LIMIT ZA gpu: 300€

4. Memorija: Kingstone 16GB (4x4GB) 1600MHz DDR3

5. Kućište: COOLER MASTER Storm Enforcer - ovo nije finalno, otvoren sam za predloge i savete.

6. Napajanje: Ja sam računao na neko u cenovnom rangu ~100-130€ koje bi izguralo ova dva dinosaurusa GTX i i7.

7. Monitor: neki koji ima rezoluciju 1680x1050. Igrao sam se i na većim rezolucijama ali nešto mi nije to to, očima mi ne odgovara veliki monitor i za sada bih se zadržao na 20-21" modelima, osim ako mi izričito ne preporučujete i ne obrazložite zašto da uzmem 1920x1200 :)

Mislim da sam sve rekao i napisao, bilo bi mi od velike koristi da me uputite u detalje oko svega ovoga, jer želim da uzmem nešto najbolje za ove pare.

Samo da dodam da kasnije planiram da pazarim neki SSD i zbog toga sam uzeo ovu matičnu ploču jer podržava integraciju i indeksiranja sa SSD-om, kao i encoder jezgro za i7 intel procesor, jer ovaj komp pored igrica ću koristiti i za zahtevniju obradu velikih dimenzija aplikacija za vez i priprema za štampu.

Hvala unapred :)

Poslednja izmena:
Ja bih licno batalio 4x4gb i uzeo 2x4gb i dodao razliku i uzeo jacu grafiku :)

Opet, licno nikad ne bih isao ispod fullHD rezolucije (1920*1080)

Napajanje, Chieftec 750w, Seasonic ~700w, Corsair 750w :)

Ma ja se ne lozim na full hd i te munje, meni dosta i 20" :) mada opet mozda se predomislim pa uzmem i to mada mi realno ne treba, kao što rekoh igrao sam se i na 27" i to mi deluje preveliko i totalno ne potrebno za mene, *** takav sam :)

Ova memorija što bih uzeo je 80€ što i nije neki trošak... U celoj priči me najviše koštaju GPU i CPU tu će mi otići preko 550-600€

Šta bi ti uzeo od grafike do 300€!?

Jel možda ovo bolji izbor za GPU!? http://itsvet.com/proizvod/gigabyte...b-gddr5-gv-n570d5-13i-b/comp_comp_vga/16/2415

Poslednja izmena:
Šta znam pogledao sam tvoju konfu i vidim da hoćeš na i7 iskreno nećeš ama baš ništa videti što se tiče gaminga a izućeš kasicu prasicu ja bi uzeo bolju grafu tipa Gtx 570 i (monitor ako treba nov),SSD,PSU ako treba naravno i furao staru konfu uz mali OC.;)

E sad ako baš mora novo, napravio si dobar izbor ta MB je odlična za te pare,a predlog za cpu možda da odeš na i5 2500K nema šanse da primetiš razliku u radu pogotovo ako ga OC na 4.5ghz naspram i7 a uštedećeš stotkicu koju ćeš prebaciti u SSD i Gtx 570 i PSU moja preporuka za PSU za tu cifru koju si naveo CHIEFTEC APS-1000C 1000W
da što se tiče grafe to je mala nedoumica ja bi išao na 6950 2gb i otključao ga u 6970 ali pošto preferiraš nvidiu definitivno GTX 570 taj Gtx 560 2gb phantom nema šta da traži pored njega pogotovo sa tom cenom.Da a glavna glavolomka da li čekati januar i AMD 7xxx seriju a to je baš uskoro....
Što se tiče kućišta tvoj izbor moj predlog CM 690 ili NZXT Lexa S

Poslednja izmena:
U ***, ja tek sad video sta imas od komponenti sada...

Sto rece i B-ZiGER iznad, kupi bre dobar kuler, OCuj to koliko moze, kupi GTX570 i ssd i uzivaj...

Ma ovaj računar moram da preselim u proizvodni pogon kod mene u firmi da bi povezao CNC mašinu na nju, pa sada skalapm za svoju dušu računar :)

I da MORA da bude i7, jer ****m mu miša ne kupuje se svaki mesec računar od 1000€ pa oću da to bude tip top za tu cenu, hoću da sve uklopi da bude podjednako jako i upotrebljivo a ne da dam 400€ na grafiku a sa druge strane da dam 180€ za CPU...

Moja logika je da će mi ovaj i7 ostati narednih X godina a grafika se ipak brže "troši" nego CPU... bolje mi u startu da dam odma 280-300€ za CPU i bog da me vidi, isto toliko i za grafiku, pa ću posle lako dokupit još jednu za SLI ili neku sasvim treću, kapirate me!? :)

Hvala na savetima samo udrite tu sam da saslušam jer neću da se zalećem u ovo oću da kupim sve kako treba i da radi u full-u...

proc, ploca, ram i kuciste (ukoliko zadovoljava tvoje potrebe) su ok. samo bih dodao i kuler za procesor.
Napajanje SEASONIC SS-660KM

grafika, posto preferiras nv, 560ti. ukoliko na kraju budzet dozvoli, grafika je prva koju bih unapredio, ali za pocetak neka bude ova. Sasvim dovoljna za solidan gaming. od atija je tu 6950 1gb. ima sapphire twin cooler.

I ja bih dodao jos jedan glas za full hd monitor.

Šteta što se Ivy Bridge još nije pojavio inače bih ti baš njega preporučio da pazariš i da te Bog vidi. Ja sam još u dilemi šta da radim,ali kad izađe Ivy Bridge tamo negde u aprilu mesecu štedeću pare i uzeću ga.

Predlažem da i ti uradiš isto, pošto će tvoja ploča da podrži buduće Ivy Bridge procesore, uz update BIOS-a naravno.

Ma slobodno idi na i7 i ja sam za ali ne po toj ceni moj drugar ga uzeo na oglasima za 170eu juri malo a evo zbog čega ti kažem
i5 2500k vs i7 2600k sintetika
i u igrama Core i5 2500K VS 2600K gaming razmisli opet

Uzeo bih u oglase ali da mi čovek da 3 godine garancije, pošto se to neće desiti nebih ni kupovao taj CPU u oglasima za 170€ pogotovu što mu je cena u prodavnici 270€, jer ipak tri godine garancije znači nešto, a ovako mogu da dam 170€ i da mi crkne posle mesec dana a nemam garanciju, u svakom slučaju moja logika jeste da skupe stvari kupujem u prodavnicama a jeftinije mogu i preko oglasa.

Znam ja da sada nema puno smisla i razlike izmedju i5 i i7, ali za koju godinu će se ta razlika sigurno povećati tj biće primetnija, pritom ono što mi se svidja je video encoder na i7 jezgru i mogućnost da ploča ova Asusova izgura sve to kako treba, nisam ja bezveze lupio ovaj i7 samo zato jer mi dupe zinulo za i7 već sam razmislio i video ako već dajem pare za neka bude to ovaj jak CPU i da završim priču, posle bih se sigurno kajao u jednom trenutku što nisam za 80€ više pazario dosta jači CPU.

Hvala na linkovima, pogledao sam ih i ostao pri tome da uzmem i7 :)

Što se tiče grafike, tu sam sada malo detaljnije gledao u definitivno uzimam GAINWARD GeForce GTX 570 1280MB GDDR5 Golden Sample - izlazi me 320€ i preko toga ne mogu više da idem, i mislim da je ona za tu cenu OK.

Napajanje najverovatnije ide Seasonic od 750w koje košta oko 110€.

Memorija ide 2x4gb na vašu preporuku (kasnije možda dokupim još 2x4gb).

Odo sada na hrkanjac pa sutra na šljaku pa posle da vrtim brojeve telefona i naručujem jedno po jedno....

Laku noć ;)

Uzmi ti neku polovnjacu sa oglasa, fazon gtx 460 ili 4890. Za ovih par nedelja. Sacekaj da izadje 79xx serija, videces da ce cene biti jako primamljive i onda kupi nju (7950), a ovu sto si uzeo na oglasima prodaj i to ti je to. Glupo ti je da sad ides na neku skuplju karticu kad ce cena da joj padne drasticno za nekih 2-3 nedelje. Kad vec dajes tolike pare kupi nesto sto ce da ti traje, kao taj procesor recimo.

Problem je i u parama.... :)

Ja imam kombinaciju da sve ovo zajedno uzmem na 12 mesečnih rata bez kamate i bez učešća, što mi legne ko budali šamar obzirom da ne moram da dam sve pare odjednom već da presečem to na po ~90€ mesečno.

A i opet ako uzmem ovu GTX570 uvek postoji mogućnost da uzmem još jednu, stavim je u SLI i bog da me vidi, tek će onda biti full...

A i nešto ne verujem da će ova GTX570 baš toliko brzo da zastari i da ne valja onoj stvari, mislim ipak je kartica od 300+€ u pitanju, a realno hoću sve da završim pre nove godine, jer posle toga imam druge obaveze i raspodelu finansija.

A i da budemo realni za 2-3 nedelje ne moze cena da joj padne za više od 20-40€....

P.S. Ostao sam dužan, napajanje, odlučio sam se za ovo - http://itsvet.com/proizvod/chieftec-cft-750-14cs-750w/comp_comp_powersupply/48/248

Poslednja izmena:
ili 2k jeftinija
http://duocom.rs/index.php?c=1040&p=3280

Znam da si postavio granicu od 100k, ali evo samo mrvicu skuplje
KONFA

Najvecu razliku pravi vrlo skupo napajanje, ali na njega dobijas 5 godina garancije.

ili sa malo "losijim" napajanjem
konfa

Ako bas planiras da ubacis jos jednu gtx 570 onda bi ti ipak trebalo malo jace napajanje.

Poslednja izmena:
Napajanje jeste bitno ali i ovo od 750w (110€) će gurati kartice u SLI modu bez trunke problema, prema tome jače i "bolje" ne treba, već sam pogledao i proverio na par mesta da ljudi teraju na napajanjima ~100-ak € boga oca i tako već par godina bez ikakvih problema.

Jednom sam se opekao pre par godina kada sam kupio napajanje od 300€ koje je crklo posle godinu ipo dana (napajanje je imalo čak i neki mali UPS koji je trajao oko 3 minuta, i još neko čudo kao testirano protiv udara groma i peglanja napona) i tada sam raskrstio sa ultra skupim a ne potrebnim napajanjima.

Da se razumemo, meni srce računara nije procesor ili grafika, niti matična već upravo glavni pokretač NAPAJANJE. Cene su mnogo naduvane i mnogo nerealne, služe uglavnom da se mladja populacija popali kako samo i isključivo ultra skupo modularno napajanje može završiti posao, istina je opet daleko daleko drugačija od onoga što se plasira, ali opet to je sve marketing i ja to razumem.

Pogledaću ovu grafiku što je @dullenzigno preporučio, tnx ;)

Inače druže @subtractor ja ovo sa Emija ne mogu da vidim kako treba, ove tabele su mi skroz pomerene i ne vidim cenu!? Hvala na trudu...

U Emiju neću da kupujem zbog problema koji ljudi imaju prilikom reklamacija (kao što je dečko imao sa grafikom i slični primeri), Gigatron isto ne dolazi više u obzir jer lopuže danas kada sam ih zvao da vidim šta i kako, hoće da mi na 1000€ uzmu 30% kamate... neka ga uzmu drugoj ovčici, od mene dinara neće dobiti.

Ostaje Comtrade da vidim ponudu i Winwin....

P.S. Nije baš svuda gde je grafika jeftinija da su i uslovi dobri tako da tih 2000 manje može biti mačka u dzaku, dok ne navuku kupce, a posle te ako nedaj boze crkne nešto vozaju kao ovi iz Emija...

Hvala veliko još jednom stvarno mi pomažete sa ovim i zamolio bih ovim putem da mi se ne javlljaju više ljudi na PP sa polovnim ponudama da kupim od njih nešto, cenim to ali hoču sve novo, i ima razloga zašto tako.

Pozdrav i svako dobro :)

Poslednja izmena:
Ako bas planiras da ubacis jos jednu gtx 570 onda bi ti ipak trebalo malo jace napajanje.

Narednih godinu dana sigurno neću ubacivati još jednu karticu, to sa ubacivanjem sam dao samo kao primer.

P.S. Comtrade daje kreditnim karticama samo na 3 rate, tako da i oni otpadaju. ipsade win win najpovoljniji pritom daju na 12 rata bez kamate i učešća i to sa MasterCard-om ne trebaju ti glupi čekovi i koliko vidim neke komponente su skuplje ali su neke i dosta jeftinije.

Poslednja izmena:
emmi je isto sto i winwin. garancija je ista.

1. ASROCK Z68 EXTREME4 GEN3 P4, INTEL Z68, S.1155, Ci7, Ci5 and Ci3, VGA, 2xPCI-E 16x, SB 7.1HD BluRay THX, 4xSATA2, 2xSATA3 RAID + 2xSATA3, 2XUSB 3.0, DVI, HDMI, ESATA3, FireWire, GLAN, 4XDDR3 2133, Gold Capacitors
2. INTEL i5-2500K CPU Core i5 2500K, 3.3GHz, 6Mb L3, S.1155, Quad Core
3. MUSHKIN Redline 2x4GB 1866MHz – radi bez problema na 2133MHz
4. NHD14 Noctua NH-D14 CPU Cooler, Universal, Dual Fan 14cm/12cm, 900-1300rpm, 12-20dB, SSO Bearing, Copper Base and 6 Heat Pipes, w/Thermal Compound
5. MUSHKIN CHRONOS 60GB SATA3
6. RS700-AMBAD3-EU Power Supply Silent Pro M, ATX 700W, v.2.3, Modular, 13.5cm Fan, Active PFC, 80 Plus
7. SGC-1000-KWN1 Miditower Case, Enforcer, w/o PSU, w/side window, ATX, 4x5.25, 1+6x3.5, 2x2.5, 1x20cm Fan, 1x12cm Fan, All Black
8. MSI GeForce GTX560Ti HAWK 1GB GDDR5

sve zajedno 950e...za monitor dodati malo Vegete :) i dobar tek :)

Pa ti napravi za iste pare slabiju konfiguraciju :D

SSD neću uzimati sada nego kasnije, i to onu najmanju verziju samo zbog indeksiranja.
Ploča mi se ne svidja...
Intel uzimam i7
Grafiku uzimam jaču...

Tnx ;)

@Abacus 560-ca mu je ni tamo ni vamo. Ni u high performance segmentu, ni u low cost kao prelazno resenje.

560Ti u 1685x1050 tera svaku igru na max podesavanjima.A sto se tice Vlade...prvo probaj ako neko ima slicnu masinu,pa onda pricaj o tome...tipa slabija masina za iste pare....znaci to bih voleo da vidim da primetish razliku tipa i5 i i7 u igrama....a sa SSD-om cesh primetiti benefit u svemu...
Uostalom........prvo i osnovno je dobra plocha.....a Asrock za te pare razbija Asus....sta fali cooleru?
dalje...memorija juju bolja negoli taj Kingston...CPU trenutno No1 .....o SSD da ne pricam opet....itd. i tako blize....ko razume shvatice....a ko ne...nema veze....
plus....o cemu vi pricate....560Ti vs 570....pa mi smo to testirali uzduz i popreko 2 dana posle pojavljivanja 560Ti i skoro da i nema neke bitne razlike u 1920x1080 a ne na 1680x1050...............uh...ima razlike...u ceni :)

Poslednja izmena:
A kao smo li tek živeli do pre koju godinu kada je 2% ljudi uopšte čulo za SSD kamoli ga imalo... sada ispade ssd glavna komponenta boga ti :D

Poštujem tvoj stav i razmisliću u tome o čemu si pisao...

Poslednja izmena:
Kakve veze ima što je dobavljač (alti) isti za dve potpuno različite firme!? Garancija jeste ista ali ljudi koji rade u tim firmama nisu, ja sa winom imam pozitivno iskustvo, dok sam se oko emija načitao i načitao negativnih.

Pa ono sto sam hteo da kazem je da je servis isti. Ne vidim zasto bi imao vise srece sa servisom komponente kupljenoj u ww nego u emmi. Ali nije bitno. Problem sa ww je sto su, izgleda, trenutno lose snabdeveni. Prema sajtu, oni nemaju ni plocu, ni napajanje, ni kuciste.

Ma da ne idemo dalje u off nebitno u celoj priči ko šta ima i gde ima, bitno je da se za taj neki planirani novac kupi nešto što je trenutno VRH u tom cenovnom rangu. :)

Normalno a kako drugačije!? ;)

Picture it or didn't happen

Najverovatnije krećem od ponedeljka da uzimam, jer ću morati u 2-3 radnje da uzmem ono što mi treba, a pošto plaćam na rate malo je zakomplikovano ali dobro, nadam se da će sve biti ok.

P.S. I samo za društvo sa bencha ide kompilacija na Youtube-u UNBOXING 1000€ gaming computer :D :D :D :D:d

Vrh Dno