Šta je novo?

Gaming komp do 95000 din.

970gtx ce raditi na manje vise svemu sem na bas najgorim krsevima,290x zna da povuce jos ako krenes i taj 3770k da deljes...ja to ne bih stavljao na ispod 45a na +12v.zadnji put kad sam gledao antec tp je bio bestbaj u toj klasi,ako mozes da predjes preko cinjenice da nema modularne kablove.

pitas mene koje periferije ima?momak je sasvim lepo pitao i ivica mu je predlozio sta kako i onda ste krenuli sa z97 plocama i to najjeftinijim sa kojim niti moze ozbiljno da klokuje,niti ima pravu multi GPU podrsku,samo eto da se plati 10,11k dinara da bi bios te pustio da dignes mnozilac i da ti na ploci pise z97.

ja uopste ne trosim zivce,zato i sam samo preleteo preko takvih postova,u cemu je poenta da pamtim ko je napisao da mu treba 4 slota za ram,z97 ploca,da ima subjektivan fil da su skupe ploce dugotrajnije itd.to sto vas to vredja kazem,nije moj problem,jer ako mozete vi tako neargumentovano da pisete mogu ja da na iste te postove ne trosim zivce.kad svi pisemo nogama,mogu i ja.

Koji mi? Koje nas!?

Eto, u tome je problem. Svojim prvim postom si napravio podelu na vas i nas, a u takvoj vrsti rasprave upravo dolazi do tog "pisanja nogama". Bitno je ko je šta rekao, i ponavljam, ne volim da moje pisanje bude generički generalizovano u neki stav koji ne zastupam.

Inače, slažem se u vezi tvojih konstatacija za jefitinije Z97 ploče, da ne ponavljam ono što si već rekao. U stvari, nema šta da se slažem ili ne slažem, činjenice dovoljno govore.

btw,i odakle vam da mu treba nemam pojma ni ja kakvo napajanje za zakljucan i5 i 970gtx?

To je poenta koju ja pričam. Za zakljucan i5 i 970gtx mu ne treba, ali će mu sutra trebati i moraće da menja napajanje. Neće morati da ga menja ako sada kupi kvalitetno. Isto važi i za kućište, ploču... Vraćamo se na početak pitanja, šta OP hoće, i sada i dugoročno. Mislim da ni on ne zna. Može i sve polovno da uzme ako je u tom fazonu. Ja sam uvek za to da se uzme kvalitetna osnova koju posle samo nadograđuješ.

970gtx ce raditi na manje vise svemu sem na bas najgorim krsevima,290x zna da povuce jos ako krenes i taj 3770k da deljes...ja to ne bih stavljao na ispod 45a na +12v.zadnji put kad sam gledao antec tp je bio bestbaj u toj klasi,ako mozes da predjes preko cinjenice da nema modularne kablove.

Da li u igrama ima velika razlika u i7 3770k i i7 4790k?

U tom slucaju imam oko 50-60e za napajanje.

To je poenta koju ja pričam. Za zakljucan i5 i 970gtx mu ne treba, ali će mu sutra trebati i moraće da menja napajanje. Neće morati da ga menja ako sada kupi kvalitetno. Isto važi i za kućište, ploču... Vraćamo se na početak pitanja, šta OP hoće, i sada i dugoročno. Mislim da ni on ne zna. Može i sve polovno da uzme ako je u tom fazonu. Ja sam uvek za to da se uzme kvalitetna osnova koju posle samo nadograđuješ.

Tu se već postavlja pitanje i koliko dugo želi da koristi računar pre nego što kupi novi. Ja recimo volim da imam dobro kućište i napajanje, delimično i iz ćefa, pa kupim dosta bolje (i skuplje) nego što mi treba, i promenim ih na oko osam godina. A za to vreme, najmanje jednom nadogradim matičnu, CPU i ostalo. Neko voli da promeni sve na pet godina, neko voli (i može) da zameni sve svake dve godine... Šta je tu mudro, to je već za raspravu.

jok,jos od sendija intel nije nesto odmakao po pitanju IPC performansi koje su najbitnije za igre.svaka generacija nesto sitno na kasicicu,jer nemaju ozbiljnog takmaca.pogledaj koliko bi madjari trazili za takvog nekog antec-a ili evga supernovu od 550w,koliko se secam ono ima 45a na +12v i odlicno je napajanje.

Koji mi? Koje nas!?

Eto, u tome je problem. Svojim prvim postom si napravio podelu na vas i nas, a u takvoj vrsti rasprave upravo dolazi do tog "pisanja nogama". Bitno je ko je šta rekao, i ponavljam, ne volim da moje pisanje bude generički generalizovano u neki stav koji ne zastupam.

Inače, slažem se u vezi tvojih konstatacija za jefitinije Z97 ploče, da ne ponavljam ono što si već rekao. U stvari, nema šta da se slažem ili ne slažem, činjenice dovoljno govore.

buraz,unosio si zabunu zajedno sa ostalima sa svojim neargumentovanim "osecajima".postoje u ovom slucaju mi i vi,tj vi koji niste u pravu i ti si deo te grupe sa predhodnospomenutim "osecajima" i mi koji smo u pravu i imamo argumente.to sto to tebe vredja ili koje vec emocije proizvodi nije moj problem.

buraz,unosio si zabunu zajedno sa ostalima sa svojim neargumentovanim "osecajima".postoje u ovom slucaju mi i vi,tj vi koji niste u pravu i ti si deo te grupe sa predhodnospomenutim "osecajima" i mi koji smo u pravu i imamo argumente.to sto to tebe vredja ili koje vec emocije proizvodi nije moj problem.

Ja sam već jednom citirao, da se ne ponavljam, kako sam se u iznošenju svog mišljenja o pločama veoma jasno ogradio. Razumeo sam da tebe mrzi da čitaš, pa neću da trošim vreme da ti iznova objašnjavam očigledno, ali svako ko iole pažljivo čita moje poruke, može da vidi da čoveka ni na jedan način nisam dovodio u zabludu.

Isto tako, ko god iole pažljivije čita, može da vidi da ne pripadam ni jednoj "grupi", niti imam ideju odakle ti to da pripadam, pošto bi, kada te ne bi mrzelo da čitaš, video da sam se više složio sa tobom nego sa Stopketom i Kabutom. Ali dobro, ipak je ovo Internet, bitno je da si ti zaključio da su moje emocije povređene (pa kako i ne bi, kada stalno prozivaš moj osećan 😛 hahaha) i da si jednim argumentom dokazao da znaš sve o pločama.

jednom je vise nego nijednom.ti si taj koji konstantno i insistira na prepisci na licnom nivou,te ti si ovo te ti si ono,nista nisi ponudio sem svojih subjektivnih osecanja i klimatanja glavom cim se pojavi neki argument.nema tu sta da se pazljivije cita.a "subjektivan osecaj da su skupe ploce pouzdanije od jeftinijih" koje si posle potkrepljivao nekakvim iskustvom su unosenje zabune.

jednom je vise nego nijednom.ti si taj koji konstantno i insistira na prepisci na licnom nivou,te ti si ovo te ti si ono,nista nisi ponudio sem svojih subjektivnih osecanja i klimatanja glavom cim se pojavi neki argument.nema tu sta da se pazljivije cita.a "subjektivan osecaj da su skupe ploce pouzdanije od jeftinijih" koje si posle potkrepljivao nekakvim iskustvom su unosenje zabune.

Slušaj, u pravu si, po pitanju odabira matičnih ploča nisam ponudio (skoro) ništa. Ali to ne daje legitimitet tebi da vređaš i da komuniciraš na taj način. Da ti navedem par primera - ismevanje mog "subjektivnog osećaja" iz poruke u poruku, insinuacije kako ja "klimatam glavu" nekome, sveukupno arogantan stav prema većini ostalih korisnika, itd. Jednostavno, nije mi jasno kako ne vidiš da se ponašaš bahato.

Ako si već hteo da pomogneš, mogao si da kažeš: "Ljudi, to što je neko napisao o pločama nije istina, jer je danas takva i takva situacija, itd.", umesto što si uleteo u temu prozivanjem članova. Ali tebi nije cilj da podučiš, nego da poniziš. Mislim, u redu je, da ne pomisli neko da se sad ja nešto osećam uvređeno. Skrenuo sam ti pažnju na ono šta mislim da je nekorektno, a ako ćeš ti na to da se poseravaš kao što se poseravaš na moje postove (bez da uđeš u suštinu toga što hoću da kažem), stvarno nije problem.

Bez problema idi na 3770k. Al pazi ovako pisao sam već u drugoj temi 6600k I MB Gigabyte I 8gb ddr4 su ti oko 420eu uzmeš polovnu sa garancijom 280x oko 570eu ostalo ti cirka oko 26k za ssd I psu I kućište. Ssd za 50eu I psu neki za isto toliko I vozi.Naravno iz mađarske su cene.

Poslednja izmena:
Dovoljan je i5 4460 za sve igre, ne brini. SSD obavezno od 240/250gb

da,zasad.videcemo sa novim setom igara i dx12/vulkan-om dal' i koliko ce hT da igra ulogu,ali nista od toga ne treba da te odvrati da se drzis 970gtx kao pijan plota.pa po cenu da trazis i5 2400 sa plocom.

vec je slaba za par naslova,nece biti jaca u buducnosti.da se razumemo,volim ja tahicanke,lepo smo se druzili ali 2015ta je,vreme je za nesto mladje. 🙂 970gtx je za 1080p top karta trenutno,ni u naznakama nema da situacija moze skorije da se promeni,jedino ako amd bas ozbiljno sreze cene za 390 ali od toga zasad slaba vajda.a i u tom scenariju ako planiras da igras dve i vise gameworks igre,opet 970gtx je bolji izbor.da ne bude da navijam za zelene,ovo je tuzna realnost,da za sve trenutne naslove treba karta od 300 i kusur evra,ali tako je...

izvinjavam se za dupli post..nmg vise da editujem prethodni...imas kod fante i 4460 za 160e~19200 sto je znacajna usteda u odnosu na e. tako da mozes da izbacis dvd iz mog predloga i uzmes SSD neki od 120gb za 5k... i imas sve 🙂
https://www.kupujemprodajem.com/INTEL-Core-i5-4460-BOX-Akcija--18023659-oglas.htm?filter_id=15677357
http://www.kupujemprodajem.com/Giga...Akcija--18325753-oglas.htm?filter_id=25888795

''CPU LGA1150 Intel® Core™ i5-4460, 3.2GHz BOX 22nm 1 19200 kod fante
MB LGA1150 B85 ASUS B85M-G, PCIe/DDR3/SATA3/GLAN/7.1 1 7,490.00
SSD SATA3 120GB Patriot Blaze 5000
HDD SATA3 7200 1TB Seagate Barracuda ST1000DM003, 64MB 2 godine 1 5,950.00
Memorija DIMM DDR3 2x4GB 1866MHz Patriot Viper 3 Black Mamba XMP, PV38G186C0K 1 4,999.00
'DVD+/-RW Samsung SH-224FB/BEBE/SATA/ black, 24XDVD/16xDVD-RAM 1 1,790.00
Gigabyte-GTX970-4GB-ITX-mATX-Akcija 37800
Kuciste Raidmax Scorpio V Titanium, 2x12cm Fan/ToolFree/HotSwap/Filteri Prasine 1 6,999.00
'Napajanje 600W Cooler Master B2 Series, RS-600-ACABB1-EU 1 8,199.00
bez dvd rw je 95640
sa dvd rw je 97430
Bez harda je ovo sve oko92000...taman prostor za ssd od 250gb

vec je slaba za par naslova,nece biti jaca u buducnosti.da se razumemo,volim ja tahicanke,lepo smo se druzili ali 2015ta je,vreme je za nesto mladje. 🙂 970gtx je za 1080p top karta trenutno,ni u naznakama nema da situacija moze skorije da se promeni,jedino ako amd bas ozbiljno sreze cene za 390 ali od toga zasad slaba vajda.a i u tom scenariju ako planiras da igras dve i vise gameworks igre,opet 970gtx je bolji izbor.da ne bude da navijam za zelene,ovo je tuzna realnost,da za sve trenutne naslove treba karta od 300 i kusur evra,ali tako je...
Ispade 280x slaba za 1080p. Ako ima par igara gde ne moze bas sve na max ne znaci da je slaba.

stopke:

nego zbog cega?daj jedan konkretan razlog zasto bi trebao bas tu plocu da uzme,a ne jeftiniju h81.

Ispade 280x slaba za 1080p. Ako ima par igara gde ne moze bas sve na max ne znaci da je slaba.

nego znaci sta?tahiti je 3 i kusur godine star chip,iako je najbolji jos od g92 sad je vec prevazidjen.jos u konkretnoj situaciji gde mu je konkurencija 970gtx,koliko svi bili emotivno vezani za njega,nema sta da trazi.jos ako ubacimo dx12/vulkan u pricu,stvari postaju jos tesnije.

Razlog je da bi mogao da stavi dvd-rw, 3 hdd-a i ssd :d :d :d

Ljudi jos misle da su ove jeftine ploce sa VIA KT400 cipsetom pa je bolje uzeti skuplju neku 😀

Nazad
Vrh Dno