Šta je novo?

Games will be Internet-based

EDIT:
A koliko ti treba za Full HD 1080p (nebitno koja je igra u pitanju)? pa koliko vidim sa H264 kompresijom dovoljno je 7-8Mbit/s...

Ali to je one-way prenosenje podataka... i to je 25fps. Za 60FPS+ u fps igrama ce trebati oko 100~1000 puta brza veza... Pogledaj malo propusnost internih magirstrala u kompu. Jos jedna stvar. Igrao si sigurno Counter na netu,i sam znas kako secka kada ping predje preko 70~80ms (latency odziva komandi kada imas 25+ FPS je 0~1ms).

Znaci ovo u narednih 5 godina nema buducnost!

ja samo ne bih "orocio" ovaj razvoj dogadjaja na neki konkretan rok - kad se stvore uslovi gotovo sam siguran da je to put kojim ce se krenuti.

nema nepotrebne potrosnje - optimizacija.
hardware je za dzabe - usluga se placa.

ne moram da teglim racunar koji ima GeForce 90000 vec samo uredjaj koji ima pristup internetu.

hmm...citajuci ceo clanak i diskusiju koja je nastala posle toga, igre ce se i dalje distribuirati kako i do sada, treba ce vam masina kao i do sada, samo cete morati biti logovani na server dok ih igrate i neki sitniji fajlovi ce se izvrsavati na serveru (ako). Dakle, ovo nece poraziti pirateriju samo ce opet biti dodatno opterecenje onima koji legalno nabavljaju softwer.

i ne samo to, vec celo to cimanje ide njima na stetu. Piratske kopije ce opet biti kao i sada, steam i cimanje free, dok legalni vlasnici moraju da se loguju i vise na steamu dok se igraju, ako steam ne radi - tough luck :wall:

bla, bla... truc. 😛

sacekajmo npr. pet godina...

video streaming? preko modema da gledam film?!? (1995.)

Znaci za kvalitetno igranje od 50Mbs do 100Mbs.😀

Poslednja izmena:
i ja sam probao da igram preko "ugradjenog" Apple Remote Desktopa* Undying sa dva Mac-a i preko AirPorta (6MB/s ~ 50mbps) i radi ok u 1024*768, nema lag jedino sto je kompresija jaca pa se ipak vide artifakti/kockice od kompresije... ako se stavi ~1:1 prikaz 6MB/s nije dovoljno mada ovo nikako nije (ARD) optimizovano resenje za igre 😀

Pa dobro sta,taman kad bude ovaj internet-based gaming oziveo,ja cu moci da igram sadasnje igre preko neta (TDU,Crysis itd.). 😀

ja samo ne bih "orocio" ovaj razvoj dogadjaja na neki konkretan rok - kad se stvore uslovi gotovo sam siguran da je to put kojim ce se krenuti.

Ne bi racunao na ovo. Idemo prostom logikom, da li se isplati prodati 1 graficku ili 2000, 1 procesor ili 1000 komada. Sta je sa Ram memorijom? Zasto se HDD menja u proseku svake 2-3 god.

Cemu sve ovo ako na gotovoj konfi, ili konzoli igras full sta pozelis?

Ne ide to tako, velika lova se vrti u Grafickim, CPU, RAM , HDD i ostalim stvarima.

Veliki igraci ce sigurno da sabotiraju. Interesi su im veliki.

Ne bi racunao na ovo. Idemo prostom logikom, da li se isplati prodati 1 graficku ili 2000, 1 procesor ili 1000 komada. Sta je sa Ram memorijom? Zasto se HDD menja u proseku svake 2-3 god.

Veliki igraci ce sigurno da sabotiraju. Interesi su im veliki.

to sam vec napisa - ne bi krajnji korisnici kupovali graficke vec bi firme kupovale graficke (Grafickim, CPU, RAM , HDD i ostalim stvarima. ) ... ...

mislim da bi veliki igraci samo imali koristi od ovoga.

sta mislis da li je skuplja jedna graficka za server ili 1000 za korisnike ?

Uz to na koliko ih korisnici menjaju a na koliko server ?

Poslednja izmena:
sta mislis da li je skuplja jedna graficka za server ili 1000 za korisnike ?

Uz to na koliko ih korisnici menjaju a na koliko server ?
Pa ta graficka bi morala da bude iste jacine kao 1000 grafickih za desktop racunare,da bi 1000 korisnika moglo da igra u istom trenutku,ili da server ima 1000 grafickih (banalizovano),racunica je ista,graficke ce se raditi i za farme racunara i za desktop racunare!😉

Poslednja izmena:
Znaci za kvalitetno igranje od 50Mbs do 100Mbs.😀

A cike iz Lelekoma govore nam je 1.5Mbps sasvim dovoljno :wall::wall::wall:

I cak oce da se svadjaju kada pomenemo da nam treba veci protok :-devil-:

Nazad
Vrh Dno