Šta je novo?

Gamepad/joypad preporuka?

Učlanjen(a)
02.02.2010
Poena
159
Izmenjao sam dosta jeftinih (do 1000 din) joypada iliti gamepadova i svi rade po par meseci i samo stanu sa radom. Ne lupam ih, ne pisam po njima niti prosipam led, cigle i nervozu , najkorektnije ih koristim i samo cape, ne reaguju vise.

Pitanje je da li vredi kupovati one preko 1500 dinara i koji su?

Stalno trazim da krstici budu kao na sonijevom legendarnom dzojpedu, odvojeni, ali u 99% slucajeva krstic je zapravo (iritantni) krug. ( Da li zbog patentnog prava ili neceg drugog ne znam zasto prave sa spojenim krsticima)

Ovakav bi bio savrsen ali takav nisam nasao :

http://www.manufacturer.com/cimages...0314/y/10997175_Game_Joypad_For_PC_PS_Ngc.jpg

Ima za PS ali ne znam moze li se to nakalemiti na komp :

http://www.itsvet.com/proizvod/sony-dual-shock-2-ps2/comp_comp_gamepad/13/61

Skuplji modeli svakako duze traju, gresio si sto si kupovao jeftnije, kad vec nisi nasilan prema njima ;) Jeftini su za arcenje i ljude sa slabim zivcima - kad vec nisi takav, kupi kvalitetniji, tebi ce trajati. Logitech je svakako za preporuku.

Poslednja izmena:
E hvala mnogo ljudi. :Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje:Klanjanje

Trebao sam da skupim pare za skuplji pre par (10) godina...
Nisam ni znao da ima konvertor...
Ma nerviram se ja ali udaram u mrtvu prirodu (kauch) :D

@stolex Taj je i meni zapao za oko. Pretpostavljam da pricas o onom jeftinijem od 30 evra :

http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-rumblepad-2-963325-1914/comp_comp_gamepad/31/4

a ne o onom od 60e?:

http://www.itsvet.com/proizvod/logitech-cordless-rumblepad-2-963326-1914/comp_comp_gamepad/31/1

Poslednja izmena:
Da, mislio sam na taj od 30e. Taj skuplji je bezicna varijanta. E sad ako ti ne treba bezicni, uzmi ovaj sa kablom. Ali prati i oglase ima da se nadje za manje novca a da nije puno star i da je u garanciji.

Tapa iPhone Talk

Da, mislio sam na taj od 30e. Taj skuplji je bezicna varijanta. E sad ako ti ne treba bezicni, uzmi ovaj sa kablom. Ali prati i oglase ima da se nadje za manje novca a da nije puno star i da je u garanciji.

E sad, da postoji lestvica rizicne kupovine preko oglasa, gamepad bi tu bio vrlo visoko pozicioniran ;) Kupi nov, vidis koliko su te skuplje izasli ti jeftini.

Imam 2 komada Logitech Precision, stari su oko 4-5 god., stalno sam sa ortacima pikao PES sa njima. Sluzili su me, a i jos me sluze odlicno. Platio sam ih oko 1000 din./komad, vrede svaki dinar.

E sad, da postoji lestvica rizicne kupovine preko oglasa, gamepad bi tu bio vrlo visoko pozicioniran ;) Kupi nov, vidis koliko su te skuplje izasli ti jeftini.

Ne mora da znaci, ako je dobro ocuvan i ako sve radi i pri tom je u garanciji bolje je uzeti polovan. Jer bilo sta da mu se desi ima garanciju. Dosta ljudi kupe pa vide da im u sustini i ne treba ili ne igra ulogu ili dobiju na poklon. :)

Tapa iPhone Talk

Poslednja izmena:
Ja mislim da su najizdrzljiviji originalni ps2 gamepadovi. Imam ih 2 komada, povezani preko adaptera na pc i rade vec 3 godine bez problema. Isto sam ranije menjao dosta jeftinijih ali sam onda odresio kesu i nisam se pokajao.

ili dobiju na poklon.
:D Tipujem da si ti ovako nasao da kupis od nekoga kome nije trebao

E sad, da postoji lestvica rizicne kupovine preko oglasa, gamepad bi tu bio vrlo visoko pozicioniran Kupi nov, vidis koliko su te skuplje izasli ti jeftini.
To i ja mislim.

@Scyter
Eeeee, mogu samo da ti pljunem pod prozor, pod uslovom da nije soliter :D Ja sam ih izmenjao jedno 10. Rade par meseci i - kapija.

@Go-R4n
Ako nagulim pare narafskije da cu da kupim skuplji, ovaj od 30e. Ili mozda sto ti kazes preko adaptera sonijeve. Eh ti sonijevi, secam se oni skupi od 50 evra sa analogom, ratnih devedesetih godina su izdrzali sve vratolomije po igraonici bacanja i silovanja... Ali treba dati 50 evra :)

Hvala svima :)

originalni sonijevi su bili vrh. znam ljude kojima i dan danas traju oni sa ps1. malo ko ih je menjao zbog nekih spontanih kvarova. uglavnom su to bili zestoki udarci koji su ih unistavali.

originalni sonijevi su bili vrh. znam ljude kojima i dan danas traju oni sa ps1. malo ko ih je menjao zbog nekih spontanih kvarova. uglavnom su to bili zestoki udarci koji su ih unistavali.

pa Japanac kada napravi :D to i u srbiji funkcionishe

@Go-R4n
Ma i to sto pise po sajtovima ne znaci da ima i da je ta cena. Mora uvek da se zove...A smara kada treba da zoves 10 mesta onda lakse kupiti u najblizoj skuplje nego telefon i cimanje da platis :D

(Tjah koja smaracina, moram da pisem i da citam postove umesto da igram pes...)

Originalni PS2 joypadi otkazuju posle nekoliko godina ako se dosta koriste kursorski tasteri, meni su otkazala dva komada koja sam kupio uz PS2 pre nekoliko godina. Prvi je riknuo pre dva meseca a drugi pre desetak dana. Problem je izgleda u foliji na kojoj se nalaze vodovi i kontakti, otkazu kursori za levo i gore, L1 i L2. Na netu sam nasao puno ljudi sa tim problemom ali nema nikakvog zvanicnog odgovora. Napominjem da sam bio izuzetno pazljiv sa njima, nisu nikad padali na pod i sl. a i ne pritiskam tastere previse, jednostavno iz cista mira otkaze skoro cela leva polovina joypada.

Rade i od PS3 naravno u wireless verziji. Smatram da je to najbolje sto se moze dobiti u svakom mogucem slucaju.

Ja sam imao rumblepad II,chillstream PS3 i pre par dana sam se vrati na dobri stari sony 2 pad,kupljen u emmi-u za 1900din i dzojstik je savrsen,sve posle njega sto sam uzeo u ruke je cisto proseravanje,da imam jos para uzeo bih jos 3 komada pa da stoje u rezervi...

Da ne otvaram novu temu,pitacu ovde,koji mi dzojstik preporucujete do 1500din?Treba mi za PES.Gledao sam neke po 800-900din u e***,i imaju po dve godine garanciju.

Ja sam imao Logitechov Rumblepad koji čak nisam mnogo ni koristio i crkao je 2 meseca po isteku garancije. :crash:

PES sam navikao da igram na tastaturi tako da mi gamepad realno ni ne treba ali ako nekome treba preporuka za jeftin gamepad svi moji ortaci igraju na ovom geniusu i kažu da je bolji i od dosta skupljih gamepad-ova. (znam, ni meni nije logično ali eto...) Ono što definitivno mogu da potvrdim je da traju i po 2-3 godine uprkos tome što uopšte nismo nežni prema njima. :d

Na njemu sam se ja izivljavao 6 punih godina, do pre par meseci, neverovatno sta sve podnosi, pogotovo kad primim 2 gola u zadnjih 10 minuta.. Sad imam bezicni xbox i mislim da ce da potraje duze, jer ovaj sa kablom bio blizu pa sam mogao da ga treskam koliko hocu, a bezicni bacim na drugi kraj sobe i ne ustajem po njega dok se ne ohladim :)

Nazad
Vrh Dno