Pozdrav Rašo...
Vidim da imaš neke crappy teksture planeta, pa sam hteo da pomognem... Ovde sam stavio semplove tekstura koje imam originalno sa NASA Blue Marble sajta u tiff i jpeg formatima i 10k rezolucijama. Imam i 64k DDS formate i Virtual textures, koji su free of charge, pa možeš da ih koristiš. Semplove sam smanjio da možeš odmah da učitaš, rezolucija 1280 x 640, ali ja kod sebe imam u rezoluciji 10800 x 5400 svaku od njih... base color texture, specular, bump, normal, pa onda cloud texture i night texture (vide se svetla gradova). Najbolje da vidiš kako to izgleda ti treba Celestia. Ako se igra dešava u solar system-u onda imam i 4k i 10k teksture (+specular,bump i normal) za Mesec, Mars, Saturn, Neptun, Pluton, Triton, Evropu, IO, Ganimed, Calysto, you name it...

Ovde sam, ponavljam samo stavio od zemlje četiri teksture, koje imam u mnogo velikim rezolucijama (recimo DDS 64k VT tekstura sadrži sve, tako da kad zumiraš Beograd, lepo vidiš čak da je i veliko ratno ostrvo prikazano pikselom - pa ti vidi koji su to detalji

). Ako budeš hteo, daću ti sve te teksture, nije frka... ako ti trebaju samo ove od zemlje, manje od 10k (oko 25 mb sveukupno u jpeg i oko 150mb u tiff formatu) uploadovaću ti negde...
pozdrav