Šta je novo?

Galactic Federation domaca igra

Ej Radivoje, a mi se već zabrinuli šta je sa tobom. Što se nisi pohvalio da si izdao finalnu verziju? Gde to može da se nabavi i ima li popusta za nas, domaće?
Aj, reci malo više o igri.

I ja sam jako zainteresovan za popust, malo mi je mnogo $20 za igru, pa makar bila i domaca.
Sto je ne ponudis gamespotu i gamershellu da urade review?

Ma dao bih ja vama igru i za dzaba kad bih bio apsolutno siguran da je nikom drugom nikad necete dati ali takvu garanciju nemam.
Bice i reviewova, nisam mogao onako nedoradjenu da nudim da ne dobije lose ocene.

Ovo mi izgleda kao 100% copy-paste od FreeSpace-a 2, engine, modeli, HUD....

Poslednja izmena:
Eh, pa nećemo valjda da sabotiramo našeg čoveka. Ko će se ikada usuditi da napravi novu domaću igru ako RR Productions propadne? Iskreno, ne volim ni što koristim piratske igrice stranih firmi, ali nemam love da ih platim. Stvarno bi mogla malo niža cena za domaće tržište, onako u skladu sa standardom.

Yu_Skywalker je napisao(la):
Ma dao bih ja vama igru i za dzaba kad bih bio apsolutno siguran da je nikom drugom nikad necete dati ali takvu garanciju nemam.
Ja da sam hteo da stancujem po komsiluku, ne bih ti trazio popust :d
Salim se, domace igre ne delim prijateljima :)
Znaci preporuka: 500 dinara je plafon ako hoces da se dobro prodaje ovde.

Evo ja hocu da kupim 2 kopije tvoje igre za igraonicu, ako je tako nesto moguce, kontaktiraj me na pm ako jeste. Ako se igra pokaze kao ok, mozda kupim i jos, secam se ove igre od pre jedno godinu dana da je bila neka prica ovde i da sam igrao neki demo ali mnogo sam toga posle toga probao da bi bias mogao 100% da se setim... Evo sada skidam demo pa da vidim :)

Long time no see :smash:
'ajd se javi shta ima novo...

Pozdrav , Misa

P.S. Chestitam , imash 124 download-a demoa juche !
Mada , moracu da pratim narednih dana da ne predje cifru od 5 Gb (nekih 500 dl-a) ...

Poslednja izmena:
Zdravo Miso, pa eto nista narocito, osim sto sam konacno objavio ovaj update. Zar nije limit 50Gb? Downloada od juce ima preko 1000 ukupno a jos cekam da objave na gamespotu demoindexu avaultu i ugou.

Voodoo, ok neces ti da stancujes ali ja se bojim da ce se igra odmah piratizovati cim je pustim kod nas u prodaju. Cena nije problem bila bi manja. Ali i tako samo bi sacica ljudi stvarno kupila igru.

Stavi onda na kutiju, umesto upozorenja o krsenju zakona, neku kletvu tipa "dabogda opala kosa i osushili se testisi onome ko ovo bude piratizovao", mislim da ce biti delotvornije s obzirom na nivo obrazovanosti stanovnistva :d

@skywalker: U kom programskom jeziku si pravio igru?

Pozdrav Rašo...

Vidim da imaš neke crappy teksture planeta, pa sam hteo da pomognem... Ovde sam stavio semplove tekstura koje imam originalno sa NASA Blue Marble sajta u tiff i jpeg formatima i 10k rezolucijama. Imam i 64k DDS formate i Virtual textures, koji su free of charge, pa možeš da ih koristiš. Semplove sam smanjio da možeš odmah da učitaš, rezolucija 1280 x 640, ali ja kod sebe imam u rezoluciji 10800 x 5400 svaku od njih... base color texture, specular, bump, normal, pa onda cloud texture i night texture (vide se svetla gradova). Najbolje da vidiš kako to izgleda ti treba Celestia. Ako se igra dešava u solar system-u onda imam i 4k i 10k teksture (+specular,bump i normal) za Mesec, Mars, Saturn, Neptun, Pluton, Triton, Evropu, IO, Ganimed, Calysto, you name it... ;) Ovde sam, ponavljam samo stavio od zemlje četiri teksture, koje imam u mnogo velikim rezolucijama (recimo DDS 64k VT tekstura sadrži sve, tako da kad zumiraš Beograd, lepo vidiš čak da je i veliko ratno ostrvo prikazano pikselom - pa ti vidi koji su to detalji ;)). Ako budeš hteo, daću ti sve te teksture, nije frka... ako ti trebaju samo ove od zemlje, manje od 10k (oko 25 mb sveukupno u jpeg i oko 150mb u tiff formatu) uploadovaću ti negde...

pozdrav

Prilozi

• earthmap10k_small.jpg
    earthmap10k_small.jpg
    111.2 KB · Pregleda: 97
  • earth_cloud_small.jpg
    earth_cloud_small.jpg
    247.4 KB · Pregleda: 80
  • earth_night_small.jpg
    earth_night_small.jpg
    69.6 KB · Pregleda: 70
  • earthbump10k_small.jpg
    earthbump10k_small.jpg
    46.4 KB · Pregleda: 82
Poslednja izmena:
Definitivno bi mu legle neke malo bolje teksture. Cini mi se da igra sto se tice zahtevnosti ima mnogo lufta, i moze komotno da stavi malo bolje teksture.

btw. Kazu da je najbolji osecaj na svetu gledati zemlju iz zemljine orbite, sa svemirske stanice ili broda. :)

Ja tripujem da je još bolji osećaj gledati čitavu galaksiju? A svemir ;)? Napisao sam, imam tekstura na gigabajte, pa neka se javi...

Probao sam demo, pa cu izneti par utisaka.
Prvo, bravo za trud, vidi se da je dosta vremena ulozeno u igru.
Ono sto me je odusevilo je sistem detekcije ostecenja, kada zaista pravim rupu na brodu u koji pucam na mestu na koje pucam. Upravljanje tastaturom je sasvim pristojno uradjeno, posto trenutno nemam joy, pa sam morao da probam tako. Ono sto mi fali od komandi je A i Z iz Freespace-a, koji dok ih drzis obaraju brzinu na 0 ili dizu na max, dosta znaci u dogfight-u.
E sad, igra je generalno malo bledunjava, neubedljiva. Oni zraci sa capital shipova deluju kao crtice... nekako mi se cini da bi trebalo da se vidi neki tok energije u njima, a ne da se samo nacrtaju od tacke A do tacke B. Secam se i iz Freespace-a kako se zraci capital shipova prvo pune i vidi se skupljanje energije na izvoru i tek onda bljunu uz prilicno nezgodan zvuk (znam, znam, u svemiru i ne treba da bude zvuka). Brodovi deluju lagano, iako mi se cini da je fizika fino odradjena. AI je korektan. Afterburner bi po mom misljenju trebao da da vece ubrzanje, a i meni se svidja efekat iz Freespace-a kada se zadrma kokpit kada ga aktiviras.
Ovo je na prvu loptu, probacu jos pa cu javiti sta mi padne na pamet.

Auh Max, jake su ovo texture ali nemam zemlju u igri, a i ne koristim 3d planete. Imas li nesto prerenderovano? Jel neko citao intelligence i obratio paznju na pozadinsku pricu?

Pazi, Radivoje, ja ću kupiti Galactic Federations i ovako i onako. Pera, Žika i Laza će je kupiti samo ako cena bude niska, u protivnom će kupiti pirata. U svakom slučaju, ako se igrica pokaže popularnom Deviance će napraviti krek i tu ti ništa ne možeš. Zato ti to pusti u prodaju kod nas, radoznao sam da vidim kako je sve ispalo.

Evo, pročitao sam Intelligence i mogu ti reći da je svet koji si smislio iznenađujuće dobar. Doduše, još ne znam o čemu se u igri radi, tako da ne mogu da ocenim čitavu priču. Za ovo što sam pročitao dajem ti 4+. Dobro je, iako imaš prilično stereotipa, a i čitavoj priči ne bi škodilo više originalnosti tu i tamo.
Jedino ne shvatam u čemu je smisao sfere, artefakata stare civilizacije i sličnih detalja? Ako se u igri rase kolju između sebe, zbog čega je bitan štit koji sprečava ulazak i izlazak iz sfere?

Stit sferu je napravila pra rasa koja je posejala sve civilizacije unutra. Ustvari ova sfera je samo jedna od mnogih koje se nalaze okolo. Cilj je da civilizacije unutra dostignu odredjeni nivo razvoja i miroljubivosti pre nego sto otkriju kako da izadju iz sfere. Medjutim sta ako oni ipak nesto zabrljaju pa prerano otvore sferu? Sta ih ceka napolju? Brrrrrrr... :-devil-:

Ja samo tako mogu da pomognem. Kad ubacis 3D planete (mogu da budu u daljini i da budu "ne približive", ne znam što je to problem), javi se ;) Srećno..

p.s. Demo je dooosta napredovao od trenutka kad sam ja poslednji put igrao...!

Sad si me zagolicao. Moramo se nekako dogovoriti da nabavim igru ili mi pošalji spoiler na PM.
Demo ću sad instalirati, ali je pitanje kada ću naći vremena da ga igram. Poslovi, obaveze...

Yu_Skywalker je napisao(la):
Vidim dole threed o Will of Steel i moram da vas potsetim da to nije prva srpska igra nego je to moja Galactic Federation objavljena inicijalno pre godinu dana.

Što je samo osam godina kasnije od Capital Punishment?

P.S.
Svaka čast na trudu, samo ne treba zaboraviti ni trud old school Amiga generacije. :)

pa sta na kraju bi? jer ima negde da se nadje ta igrica ili se cuva u nekom zamku i mi sad treba da dolazimo po nju a nas ce neko da gadja sa zidina istog!!!

Nazad
Vrh Dno