ok, nabudzili smo kartu, fine tune-ovali vent, karta je relativno tiha, na idle na 35% je ok, na 30% se greje, 35% se skoro ne cuje, kod njega je necujno skroz.
Load u vecini igara na 50% drzi temp na <70C, warhead bench tool je isao na 80C i na 65% tolko smo zadali - tolko je drzao. Na 65% karta nije bas tiha al je podnosljivo (nije preglasno, cuje se CFM, ipak su to dva komada ventilatora) za igranje sasvim ok (tise nego ubogi zalman na 4850 gigabajt).
Na 30% fan speed nema sanse da karta radi pri sobnoj temperaturi od 25C ni pri default klokovima. dodje do 82-83C u warhead i smrzne. do te temperature dodje za 1 minut. Na 40% fan speed moze da radi, igrali smo GRID 15-20 minuta i bila je na oko 82C, fan je prakticno necujan za gaming, al u warheadu se temp popela vise pa nismo ni cekali da smrzne, sto bi svakako uradila.
Moja ocena - treba podesiti tako da se drzi na nekih 50% fan speed pri temperaturi od 75C posto vecina igara ne prelazi, tj. ne greje toliko kartu, a 50% je prilicno tiho za gaming, vise nego OK!

Za sve preko toga treba ostaviti lufta do 65% i max temp na ~85C i karta nece doci do 85C i sve ce biti ok (kao sto rekoh, u vecini igara ce biti na ~75 i na 50% fan speed).
Ovo je sve testirano na 700mhz core. (memoriju nismo dirali)
I da, karta nista, ali apsolutno nista ne izbacuje pozadi. Sve ide u kuciste...(dakle sve komponente su malo toplije zbog toga, nije strasno ali je toplije (pricam o dobro i pravilno provetrenom kucistu))
Moja preporuka: stara nV varijanta i njihov reference. Tu sva toplota leti napolje pozadi.
55nm definitivno manje trosi, ovaj gainward ima 4 phaze PWM (dakle nije cak ni 6, ali ocigledno radi ok) karta je hladnija od starijih 65nm, klokuje se slicno (ova konkretno, 4phaze PWM!), al greje okolinu.
Sve u svemu - redovni c216 65nm je po meni bolji izbor. O ostatku odlucuje CENA, a ne znam koja je, znam samo ono sto pise na Pinovom sajtu, a to nije bas povoljno. Mozda obican gtx260 i dalje predstavlja best buy iz poslednje nv generacije. (moja karta na 700mhz ima 1.5fps manje u krizi nego ova c216 na istom kloku, dakle 51 vs 49.5 na gamer 1680)