Šta je novo?

Gainward GTX260 896MB GS

Gainward = Palit.

Moje iskustvo sa GW je ocajno. Kupio sam Gainward GTX 295 i crkla je posle nedelju dana. Sad je treca nedelja kako je na reklamaciji u PIN-u... Trebalo je da dobijem drugu, ali posto su uvezli samo DVE ?! kartice onda od zamene nista dok ne dodje nova tura, a to znaci jos jedno 3 nedelje cekanja. Da sve bude jos gore nisu se setili ni da ponude neku - bilo kakvu karticu u zamenu dok ne stigne nova, pa sam bio prinudjen da kupim najjeftiniju CUDA - enabled karticu dok se ova situacija ne resi.
Nudili su mi u zamenu 4870x2 ali meni je posao vezan uz CUDA programiranje, tako da sam i sa te strane veoma pogodjen sto mi nije grafika tu.

Sve u svemu jedno OGROMNO razocaranje, kako u Gainward tako i u PIN.

Da je nisi mnogo przio putem OC-a?
Ortaku je riknuo gtx260 posle 2 sata igranja gta4.
Izgleda da NV pravi mnogo kvalitetne cipove.

Ja licno nikad nisam imao problema sa gainward kartama, a posedovao sam ih 4... Mislim da zbog jednog negativnog iskustva netreba govoriti za nesto da nevalja, desava se to kod svakog proizvodjaca tako i kod gainwarda...

Ovo za reklamaciju je standard kad se kupuju neke high end stvari, imao sam i sam takvo iskustvo... Kada sve saberem i oduzmem, ja mogu da nabavim samo 3 varijante karte 260-tke i to MSI,Gainward,Gigabayte... A od te 3 varijante mi nekako najvise lezi Gainward...

Imam ja razumevanje za uvoznike i prodavce - mislim normalno da ne uvoze na desetine ovakvih kartica. Normalno je da ne dobijaju kolicine za uvoz svaki put kad narucuju opremu, posto narucuju po par komada.

Ne mogu reci ni da ljudi iz PIN-a nisu ljubazni, ali zaista kad se podvuce crta, meni kao korisniku - kupcu, koji je dao maltene 500E za taj komad HW to nista ne pomaze.

Situacija je toliko apsurdna da zaista mislim da nikad vise u Srbiji necu pazariti takvu opremu.

@Firebird: ma kakvi, od samog starta je bila cudna, pucale su prvo texture... a na kraju se nije uopste budila. To je bio bad lemon - i nista vise.

Poslednja izmena:
@FIREBIRD@ E jesi neki flejmer,za cas se obradujes muci nvidie:D:D:D .Kad stigne GTX295 u moje ruke videces ti sta je mocan chipset!:smoke::d

@mipko@ Bez obzira na uvoz bice i kod nas na lageru kad tad..Uvek malo kasni ali sta je tu je..Nego najsigurniji prilaz HW-u je samo Asus i DL!Brate,sta god da se desi,oni su uvoznici,glavni distributeri i kraj price..Ne moras da se zezas po inostranstvu uopste!

Poslednja izmena:
I ovaj gtx260 od ortaka se cudno ponasao, mislio je da je do napajanja, ali je rikla kartica. Dobio je odmah drugu za sada radi ok vec mesec dana u pitanju je Asus gtx260 top. :p:p:p

Meni ja ATI i NV ok ne favarozujem nikoga, danas sam u kancelariskom kompu ubacio 9600GT ali je cpu budjavi celeron.:smoke::smoke::smoke:

Poslednja izmena:
Ali gledaj to i sa PIN-ove strane... Nabavljaju samo 2-3 takve karte jer retko ko to ovde kupuje, a i njima je cimanje ta reklamacija, da nije rado bi ti oni odma drugu dali... Reklamacija tog tipa je uglavnom slanje karte u inostranstvo, servis ili moguca zamena, pa nazad za srbiju... Ipak je to dosta vremena...

Poslednja izmena:
Odosmo mi sa teme... Jel imaju neki testovi da su izasli za ovu kartu ?

Ali gledaj to i sa PIN-ove strane... Nabavljaju samo 2-3 takve karte jer retko ko to ovde kupuje, a i njima je cimanje ta reklamacija, da nije rado bi ti oni odma drugu dali... Reklamacija tog tipa je uglavnom slanje karte u inostranstvo, servis ili moguca zamena, pa nazad za srbiju... Ipak je to dosta vremena...

Pusti ti te praze price i "nafurane firme" koje prodaju jedno parce skupocenog HW-a u 6 Meseci!Ako su na ceni i ako imaju ime treba da poseduju i vrhunski HW a ne samo ono sto se prodaje svaki dan!
Bilo kako bilo,poenta i jeste sledeca,bas zato sto se takav HW ne prodaje svaki dan treba takav kupac da se postuje i da bude na najvisoj lestvici hijerarhije kada su privilegije u pitanju jer se takav kupac u trgovini zove ozbiljan kupac!
E sad smo mu prodalui kartu,sad ce mo da ga odhebemo!
Karta mu je crkla,ko ga sisa nek ceka!Jel se tako posluje???!!!Jel treba on njih da ganja i da zove svaki dan a da se oni njemu prvi ne javljaju,da se skrivaju kao misevi:smoke:
Ne postoji nikakvo opravdanje i ako se problem ne resi u najkracem mogucem roku javno treba posramiti i firmu i njene vlasnike tj poslodavce koji je vode!

Licno sam imao problem sa karticom koja je u cenovnom rangu kao i sada GTX295 tj radi se o GTX280 kada se pojavio..Od firme od koje sam porucio neispravni Gigashit vratio sam kartu i dobio zauzvrat u roku od nepunih 7 dana novu Asus karticu koja mi je donela mnogo radosti jer bila vrh!
Takodje drugaru je isto tako bio defektan primerak GTX-a koji je uzeo u istoj firmi gde i ja i porucili su mu od drugih dobavljaca Gainward da momak ne bude bez karte i to se resilo u roku od par dana!Sve o trosku firme,niko nije bio ostecen a svi srecni!To se zove profesionalizam i postovanje kupaca!

Evo ti ceo thread o doticnoj kartici ako si mislio na GTX 295 :

http://www.benchmark.rs/forum/showthread.php?t=187334

Poslednja izmena:
Probao karticu.
Mnogo manje se greje nego 65nm. Sama kartica je znatno laksa. Tiha je.
Moj primerak se slabo klokovao samo 670 sto je recimo u odnosu na 65nm MSI
koj imam i koji ide na 700 ispod ocekivanja.

SuFox

Kakve su temperature kod MSI i kod Gainwarda ?

kod MSI kod mene sa podesenim profilom (da bude jos tisa) 32% rpm na idle 44C , load 69C (podeseno da ide na max 75, a max za fan 65%). Na 7C vecoj ambient temperaturi, GW ovaj o kome je topik je u load isto toliko, a idle 55-56C (al je drugaru ambient ~28-29C, covek voli toplo ***. :p ) al je kartica bucnja na default od mog MSI. Kod njega naravno nema smisla obarati rpm iz ociglednih razloga.

Osakacena, smeshni ventilatori, tanka naponska, sve u svemu - :S:

Kada bi mogao birati uvjek bi uzeo gainwardovu karticu imao sam 4 i svaka je bila zmaj! A to što se tiče PIN-a je katastrofa.

MSI ide do 85 kada radi Furmark i bucan je. Ovde su 2 ventilatora na 40%
i ne ide preko 70-75. Znaci u total load-u je 10-15 stepeni manja temp
a buka je znatno manja. Nema sanse da je referentni kuler tisi na load .
Moze se inace smanjiti na 30% onda je jako tiha i na fixno 30% moze da odradi
sve bez pucanja.
Po meni je kartica odlicna jedino kao sto rekoh moj primerak se slabo klokuje

Furmark je totalno beskoristan program. Meni ugreje kartu na 84C na 700mhz i nema artefakta uopste. Upalim warhead bench tool i karta pocne da brljavi u drugom loop-u (ne puno al ima tufni nekih na pojedinim mestima) u 3-cem lupu smrzne drajver. U pozidni stoji Riva HW monitor i karta ne predje 76C.

referentni nvidia kuler je po default podesavanju skoro necujan do 75C, na 80C se naglo popne na preko 70% rpm i bucan je, mada, karta se onda ohladi veoma brzo i spusti nazad na 45-50% rpm pa se onda opet ugreje i tako u krug. Na svu srecu pa se to moze lako podesiti i da karta bude na 60-65% na 70C i tu ce i ostati i relativno je tiha.

Imao sam priliku da vidim kartu u radu i mogu da vam kazem da je odlicna, manje se zagreva, manje pravi buke i dobro odradjuje posao... :) Definitivno cu nju da kupim, ipak ostavljam ostale po strani... Ni jednom me gainward nije razocarao...

Zna se se sta se od vidie uzima: ASUS, BFG, eVGA, XFX, MSI, pa tek onda ostali jadnici...
:wave:

apsolutno se slazem sa gospon Yotijem :)

Furmark je totalno beskoristan program. Meni ugreje kartu na 84C na 700mhz i nema artefakta uopste. Upalim warhead bench tool i karta pocne da brljavi u drugom loop-u (ne puno al ima tufni nekih na pojedinim mestima) u 3-cem lupu smrzne drajver. U pozidni stoji Riva HW monitor i karta ne predje 76C.

referentni nvidia kuler je po default podesavanju skoro necujan do 75C, na 80C se naglo popne na preko 70% rpm i bucan je, mada, karta se onda ohladi veoma brzo i spusti nazad na 45-50% rpm pa se onda opet ugreje i tako u krug. Na svu srecu pa se to moze lako podesiti i da karta bude na 60-65% na 70C i tu ce i ostati i relativno je tiha.

Kartica na 30% fixno cooler radi sve to o cemu pricas
A referentni na 65 % je daleko od toga sto se tice tisine

Kada ga nije cistio, cekao je da mu se skroz spali RAM i onda zali na artifakte :( Koja steta za kartu :(

Kartica na 30% fixno cooler radi sve to o cemu pricas
A referentni na 65 % je daleko od toga sto se tice tisine

ali moja retko predje 50% tako da...
+ ovo Gainward resenje duva topao vazduh po kucistu, a ne napolje pozadi kao referentni kuler. Ovo utice na to da je CPU topliji, RAM je topliji, chipset, PWM i sve zivo. Hvala lepo, ali ne hvala. Po meni je referent bolji cak iako je na load malo glasniji. Idem za pola sata kod drugara da licno vidim ovaj gainward, mozda promenim misljenje, mada sumnjam :)

Ajde pa javi utiske... Meni topao vazduh nije problem, sve mi je ladno ko spricer u kucistu... Sve su to dobre karte, odlucuju samo nijanse...

A i koliko sam video karta ne izbacuje topao vazduh u kuciste, vec ga izbacuje pozadi...

Poslednja izmena:
To je definitivno lose sto duva topao vazduh u kuciste
Koliko ti je drugar uspeo da je klokne ?

ok, nabudzili smo kartu, fine tune-ovali vent, karta je relativno tiha, na idle na 35% je ok, na 30% se greje, 35% se skoro ne cuje, kod njega je necujno skroz.
Load u vecini igara na 50% drzi temp na <70C, warhead bench tool je isao na 80C i na 65% tolko smo zadali - tolko je drzao. Na 65% karta nije bas tiha al je podnosljivo (nije preglasno, cuje se CFM, ipak su to dva komada ventilatora) za igranje sasvim ok (tise nego ubogi zalman na 4850 gigabajt).
Na 30% fan speed nema sanse da karta radi pri sobnoj temperaturi od 25C ni pri default klokovima. dodje do 82-83C u warhead i smrzne. do te temperature dodje za 1 minut. Na 40% fan speed moze da radi, igrali smo GRID 15-20 minuta i bila je na oko 82C, fan je prakticno necujan za gaming, al u warheadu se temp popela vise pa nismo ni cekali da smrzne, sto bi svakako uradila.
Moja ocena - treba podesiti tako da se drzi na nekih 50% fan speed pri temperaturi od 75C posto vecina igara ne prelazi, tj. ne greje toliko kartu, a 50% je prilicno tiho za gaming, vise nego OK! :)
Za sve preko toga treba ostaviti lufta do 65% i max temp na ~85C i karta nece doci do 85C i sve ce biti ok (kao sto rekoh, u vecini igara ce biti na ~75 i na 50% fan speed).

Ovo je sve testirano na 700mhz core. (memoriju nismo dirali)

I da, karta nista, ali apsolutno nista ne izbacuje pozadi. Sve ide u kuciste...(dakle sve komponente su malo toplije zbog toga, nije strasno ali je toplije (pricam o dobro i pravilno provetrenom kucistu))
Moja preporuka: stara nV varijanta i njihov reference. Tu sva toplota leti napolje pozadi.
55nm definitivno manje trosi, ovaj gainward ima 4 phaze PWM (dakle nije cak ni 6, ali ocigledno radi ok) karta je hladnija od starijih 65nm, klokuje se slicno (ova konkretno, 4phaze PWM!), al greje okolinu.
Sve u svemu - redovni c216 65nm je po meni bolji izbor. O ostatku odlucuje CENA, a ne znam koja je, znam samo ono sto pise na Pinovom sajtu, a to nije bas povoljno. Mozda obican gtx260 i dalje predstavlja best buy iz poslednje nv generacije. (moja karta na 700mhz ima 1.5fps manje u krizi nego ova c216 na istom kloku, dakle 51 vs 49.5 na gamer 1680)

Jesi ti siguran da ne izbacuje topao vazduh iz kucista ?

Poslednja izmena:
Da, posto rebra hladnjaka stoje vertikalno u odnosu na karticu (nevidjena glupost)

Uglavnom je zakljucak da je jedino minus sto ne izbacuje topao vazduh pozadi, karta fino radi, tiho, sto je u sustini i najbitnije... Barem meni... Hvala svima na komentarima :)

Ne izbacuje topao vazduh, velika mana je sto mi zagreva cooler na ploci pa su mi SB i NB topliji :mad::mad::mad::mad::mad:

Kupio sam kartu, radi tiho, ne greje se mnogo... GTA tera na Very High tecno bez ikakvih problema na max rezoluciji mog monitora... Zadovoljan sam kartom...

Nazad
Vrh Dno