Šta je novo?

Gainward ATI HD3870 problem!!!

Integra032

Slavan
Učlanjen(a)
27.10.2007
Poena
319
Kupio sam ovu grafiku http://www.gainward.com/product/product_detail.php?products_id=169i od danas imam problema sa njom!Naime kada igram igre na njoj(u zadnje vreme Grid najviše kao i više puta obrnuti Crysis)dešava se da se nakon 20-30 minuta komp resetuje!Imam napajanje LC Power Taurus iz potpisa.Na njemu ima 6pinski konektor za grafiku i ja sam razmišljao da možda nije u pitanju da je grana na kojoj je on slaba.Pa sam povezao preko adaptera koji sam dobio uz grafu na dva 4pinska molex konektora koji idu sa jedne grane iz napajanja.Medjutim vreme do reseta se povećalo na nekih 40-ak minuta!Inače na ovom napajanju je bio Sapphire 3850 koji je besprekorno radio na njemu a i ortaku sam testirao MSI 8800GTS sa 512mb ddr3 pre nego što ga je uzeo i ta grafika je radila bez problema na njemu iako znam da je veći potrošač od 3870!Da li je grafička za zamenu ili je nešto treće u pitanju? Grafika se inače ne greje preterano temperature se kreću od 40 "C na leru do 60 u punom opterećenju,nije bučna i da nije ovog problema bilo bi sve ok!:trust:Šta mislite da je u pitanju?

Znam da necu biti od neke koristi ali nema tu neke mudrosti,ako si 100% siguran da su ti napajanje i ram ispravni (a kako kazes jesu posto ti je sve ok radilo)Ne znam da li si probao da reinstaliras windows i instaliras drajvere na cist win... ja bi to probao pa ako i dalje *****ava reklamiraj je ili je pre toga probaj na nekom drugom kompu.

Poslednja izmena:
Znam da necu biti od neke koristi ali nema tu neke mudrosti,ako si 100% siguran da su ti napajanje i ram ispravni (a kako kazes jesu posto ti je sve ok radilo)Ne znam da li si probao da reinstaliras windows i instaliras drajvere na cist win... ja bi to probao pa ako i dalje *****ava reklamiraj je ili je pre toga probaj na nekom drugom kompu.
Pa vidiš imam dva hdd-a i dva nezavisna Win XP-a SP2 na njima.WD mi služi samo za gejm i na njega ništa sa neta ne ubacujem niti držim od programa,a recimo na Maxtoru imam samo Carbon i PES2008 a malopre sam testirao i njega i na njemu se isto dogadja:trust: Napajanje otpada u njega sam siguran kao i u ram jer nisam vadio "mast" kod OC-a ni njemu ni CPU sve je bez dizanja napona.
Čudno mi je to što se dogadja jer nemoguće je da je 3870 toliki žderač struje u poredjenju sa HD3850 a vidim da ljudi sa foruma na LC PoWer-u 6/7 serije imaju daleko veće potrošače od mene.Šta da ti kažem kada sam radi probe otkačio i optiku i jedan hard ali opet isto!Čak sam i skinuo ATI CCC 8.8 malopre i ništa se nije promenilo:wall: Moraću da vidim da odnesem grafiku kod nekoga mada svi ljudi koje znam imaju slabija napajanja od mog moraću sve da ispitam sam da se ne bi blamirao da je šaljem ako je nešto drugo razlog što se tako ponaša u radu,kada ne igram igre radi ok čak sam ovako od oka provalio da mi je i slika za nijansu lepša nego sa Sapphire-om kada koristim tv karticu ili gledam video fajlove! Hvala CC respect:wave:

Pa vidiš imam dva hdd-a i dva nezavisna Win XP-a SP2 na njima.WD mi služi samo za gejm i na njega ništa sa neta ne ubacujem niti držim od programa,a recimo na Maxtoru imam samo Carbon i PES2008 a malopre sam testirao i njega i na njemu se isto dogadja:trust: Napajanje otpada u njega sam siguran kao i u ram jer nisam vadio "mast" kod OC-a ni njemu ni CPU sve je bez dizanja napona.
Čudno mi je to što se dogadja jer nemoguće je da je 3870 toliki žderač struje u poredjenju sa HD3850 a vidim da ljudi sa foruma na LC PoWer-u 6/7 serije imaju daleko veće potrošače od mene.Šta da ti kažem kada sam radi probe otkačio i optiku i jedan hard ali opet isto!Čak sam i skinuo ATI CCC 8.8 malopre i ništa se nije promenilo:wall: Moraću da vidim da odnesem grafiku kod nekoga mada svi ljudi koje znam imaju slabija napajanja od mog moraću sve da ispitam sam da se ne bi blamirao da je šaljem ako je nešto drugo razlog što se tako ponaša u radu,kada ne igram igre radi ok čak sam ovako od oka provalio da mi je i slika za nijansu lepša nego sa Sapphire-om kada koristim tv karticu ili gledam video fajlove! Hvala CC respect:wave:

Iako ti kažeš da nisi preterivao sa OCom, probaj da vratiš sve na default pa proveri kako onda radi.

Što se testiranja grafičke tiče, ja ti preporučujem Folding@Home GPU2 klijent kao stress test. Ako bude na par Work Unita generisao EUEove (može se videti u log fajlu), možeš biti siguran da je problem do grafičke. Meni je stara grafička kada je počela da otkazuje prvo krenula da generiše EUEove u folding klijentu, a kako se problem pogoršavao počeli su da se pojavljuju i vidljivi artifakti u igrama.

Najprostije kreni od onoga na sta najvise sumnjash, dakle od grafike. Idi kod nekog ortaka i zabodi kod njega u mashinu, ako radi ok sve, znas gde nije problem. Ako i kod njega krene da zahebava na isti nacin, onda znas gde je problem. Sto se tice napajanja, kazes da svi ortaci iaju neko slabije napajanje, ali 400W kvalitetnih ce biti sasvim dovoljno da zavrsi tvoj mali test.... Pozz

Hmmm, ja ne bih tako brzo odbacio mogucnost da je memorija u pitanju. Da li si probao drugu memoriju? Imao sam katastrofalna iskustva sa Apacerom.
Nemoj da pridajes preveliki znacaj da li se restartovao za 20 minuta ili za 1 sat. SVejedno je i problem je i dalje tu...

Hmmm, ja ne bih tako brzo odbacio mogucnost da je memorija u pitanju. Da li si probao drugu memoriju? Imao sam katastrofalna iskustva sa Apacerom.
Nemoj da pridajes preveliki znacaj da li se restartovao za 20 minuta ili za 1 sat. SVejedno je i problem je i dalje tu...
Ajde da je tako kako kazes ali sta ces reci ako ti kazem da je Sapphire 3850 radio bez problema sa istim Apacerima?Nemoguće je da me zeza samo kada igram igre a recimo kada konvertujem video fajlove sa istom ovom konfom iz profila nema reseta i to je neko opterećenje za njih ili grešim?Danas nemam puno vremena da se posvetim rešavanju problema ali mi znači svaki savet koji od vas dobijem🙂Probaću program koji je okačen pa ću vam javiti:wave:

Poslednja izmena:
otheros blend test proritet 9 jedno 2 sata i sve nedoumice ce biti resene jos upalis i HW monitor i gledas min napone na +12 (pokrenes ga pre krize , odigras 15 minuta pa izadjes i vidis min) ex da to se meni desavalo kada preklokujem graficku to jest procesor na njoj iako je izgledalo da je stabilna na 700 ipak nije limit joj je 685 inace na 700 prolazi markove al izadje iz krize posle pola sata sat 🙂

Poslednja izmena:
Pošto dugo nisam imao vremena da se posvetim detaljnom utvrdjivanju problema juče sam nakon više kombinacija utvrdio da je u pitanju napajanje a ne grafička!Srećom sam kada sam uzeo ovaj Taurus ostavio stari Unitek koji iako ima preko 2godine bez problema tera ovu grafiku i ostatak konfe iz profila.Poslušao sam Broz-a što se tiče memorija i prvo sam pozajmio Geil od ortaka i Kingston (sa Elpida čipovima).Bag je ostao i sa njima a tek sa navedenom zamenom napajanja znao sam šta je u pitanju🙂Tako da Taurus ide na reklamaciju mada mi još nije jasno da je toliko kilav da ne može da tera ovu grafiku i ostale komponente?!Znači da nisam prešao sa 3850 na 3870 ko zna kada bih provalio da ne radi kako treba!Šta bi bilo da sam prikačio neku dual GPU grafiku:trust: U svakom slučaju hvala vam na savetima i imate moju preporuku za ovaj value price Gainward kao što sam rekao grafika je tiha i ne greje se puno!Za one kojima OC nije prioritet mislim da je dobar izbor:wave:

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno