Meni je SB kuler sasvim mlak, ne znam kakav ti je protok vazduha tu u kućištu.
Našao svež Realtek 8111 drajver na rtl sajtu (v670 od 4.7.2007, GA nudi max v658) i sa njime su stvari već bolje - transfer mi sad ne pada ispod nekih 14MB/s. Dakle, ipak jeste do drajvera.
Druga stvar, ukoliko je klokovanje cilj, F3 BIOS daje bolje rezultate sa memorijom od F4 (mislim da se i na pojedinim reviewima gde su testirali sa F4 da primetiti da GA vozi RAM nešto sporije od konkurencije). Može da se iskopa već ponegde beta F5, ali nema potrebe - F3 je stabilan, a F4 ispravlja samo neki bug sa Vistom i 8GB RAM-a (navodno).
Sve je izuzetno stabilno. Čak i ako se pretera sa o/c-om, ploča proba da sa tim parametrima digne jednom, dvaput i treći put butuje sa default vrednostima da bi ti dozvolila da uđeš u BIOS i promeniš parametre (parametre je BIOS sačuvao, samo što je prebacio generalnu kontrolu sa tih ručnih podešavanja na auto, pa ne mora čovek da se priseća šta je prošli put uneo - prebaci se na manual i stara podešavanja su tu). Samim tim ne vidim potrebu da čovek poseže sa reset BIOS džamperom koji možda i jeste postavljen na nezgodno mesto (ukoliko se na grafičkoj ima kuler koji zauzima dva slot mesta, morala bi vga da se vadi da bi se džamper prespojio).
Po meni, jedina prava mana je BIOS, jer je pravljen u *****-proof maniru. Ctrl+F1 je nepotrebno i smarajuće. Kod monitoringa struje ne pokazuje koliko tačno dobija na 3.3V, 5V, 12V granama, nego napiše "OK"(?!), verovatno zbog "smirujućeg" efekta :d. Kod pozidanja dimm, mch, pcie i fsb napona ne prikazuje apsolutne vrednosti, nego relativne (+0.1V), osim za Vcore; ako su mogli za procesor to da urade, mogli su i za ostale elemente.
Od stvari koje su "fizički" zakinuli, pitanje je šta je kome mana (tj. da li korisniku treba); lično ne koristim firewire, pa mi nedostatak ne predstavlja manu. Ploča nema eSata konektor pozadi, ali ima klasičan Sata+SataNapajanje na bracketu.