Šta je novo?

GA-MA770-DS3 (rev. 1.0) i athlon II X3

CarnX

Čuven
Učlanjen(a)
28.05.2005
Poena
825
Moja oprema  
CPU & Cooler
AMD Ryzen 1600x & Arctic Freezer 34
Matična ploča
Asus ROG Strix b350-f gaming
RAM
2x8gb GSkill F4-3200C16-8GVK, 2x8gb Patriot 3600 C17
GPU
Asus ROG Strix-GTX1070 Gaming
Storage
A-Data XPG GAMMIX S11 Pro 1TB, WDC WD6400AAKS, ST4000VN006
PSU
Antec HCG 750 GOLD 750W
Kućište
Thermaltake Kandalf LCS
Monitor
Dell S2721DGFA
Miš & tastatura
Logitech MX Master 3, Razer DeathAdder V2 Pro
Mobilni telefon
S23
Pristup internetu
  1. Optički internet
Interesuje me da li je neko probao na ovu plochu da stavi athlon II X3??
Plocha je AM2+ i na sajtu proizvodjacha pishe da ne podrzava am3 procesore... Ali znam da su neki stavljali na nju phenome II X3 i da je sve radilo OK

Nashao sam odgovor na moje pitanje... rade svi AM# procesori... mozda za neke jache Phenome treba da se instalira f8f bios...

Ovih sam dana u istoj nedoumici posto imam istu plocu i hocu da menjam procesor...bas sam juce izvrsio update biosa preko onog jadnog Biostarovog programa za flasovanje...i sada mi stoji da je flash 8-M i pojma nemam da li je to poslednji fles...posto vidim da je datum iz 2008...jos jedna bizarnost je sto sada kada hocu da pokrenem sedmicu...on me stalno pre butovanja pita da li hocu sa F1 da pokrenem ili da uradim nesto trece...cini mi se kao da je izgubio automatsku vezu sa hardom pa pokusava da butuje sa diskete : (

I jel si siguran da ce raditi svi AM procesori...nemoj da si tako siguran...posto su mi ljudi juce objasnjavali da ploca podrzava samo 95W i 3 GHZ...zato proveri jos jednom...nemoj da brzas ; )

tek sada shvatih da pricam o sasvim drugoj ploci...prsO sam :lupko:

pa da... ja bih definitivno uzeo neki od 95W

Nista se ti nebrini , ja na toj ploci drzim Phenom II x 4 965 BE(pogledaj popis konfiguracije) . Ploca je revizija 2.1 al neverujem da ces u prodaji i naci neku koja je rev.1.0 :)

pa ja imam rev 1

@C4in

Imas Phenom II x4 955 BE u Emmi-ju za 13000 din.Samo proveri da li je 95W verzija.

Na ovu plochu je stavljen athlon II x4 640 na 3GHz
HTT je 2000MHz, bus speed 200mhz, multipl je 15, memory clock je 400mhz (znachi 800mhz), NB Freq je 2000Mhz... Da li je to ok? (mislim na htt i nb freq)

Stavio sam f8f bios i sve radi ok...Normalno prepoznaje proc...

Poslednja izmena:
Jesi li uspeo da je nateras da radi sa Phenom II proc? Ja imam istu reviziju i planirao sam kupovinu 965-ice ali nisam siguran da li ce raditi i sa kojim BIOS-om?

Vrh Dno