Šta je novo?

GA-MA770-DS3 ili TA770 A2+

neshab

Slavan
Učlanjen(a)
12.04.2008
Poena
304
Šta je bplje za 5000+ Black Edition od ove dvije ploče? Konkretno mislim na BIOS, koji je bolji za klokanje?

Mnogi ce reci Biostar, malo njih Gigabyte ali u svakom sluchaju necesh da pogreshish... Ja imam Gigabyte-a i drzim 4400+ na 3Ghz za svaki dan... Kod ovog GB je bios skroz ok i veoma lak za klokovanje (bolje reci standardan)... Znam da su se zalili da je kod biostara bios malo zbunjujuc zbog mnogih opcija ali o tome ne mogu nishta da ti kazem...

Nisam do sad koristio ni jednog od ova dva proizvođaca pa sam zato neodlucan ali znam da asus vise necu. Volio bih ako neko ima ove ploce da napise malo utisaka oko biosa. Hvala!

Shto se Biostara tiche ima dosta podeshavanja u biosu, leyout ploche je po meni perfektan, plocha je chak malo shira od ostalih shto sam do sad imao. Ja sam na njoj drzao X2 4400+ na 10x300 :)
Imam je oko nedelju dana ali radila je 4-5dana jer sam kratak za procesor trenutno i mozda cu je morati prodati iz istog razloga....sve u svemu odlichna plocha za taj novac.

Poslednja izmena:
Ja moj 4400+ drzim na 3 Ghz za svaki dan... Bios je skroz ok... Znachi nema nichega shto te moze zbuniti... Jedina mana je po meni shto napon za memoriju ide max do 2.175v ali mislim da to moze da se sredi novim biosom... Inache layout je odlichan, ima solid kondenzatore... Naponi su extra stabilni, chipset se ne greje... Shta vishe reci...

Inache pricham o GB plochi...

Ja moj 4400+ drzim na 3 Ghz za svaki dan... Bios je skroz ok... Znachi nema nichega shto te moze zbuniti... Jedina mana je po meni shto napon za memoriju ide max do 2.175v ali mislim da to moze da se sredi novim biosom... Inache layout je odlichan, ima solid kondenzatore... Naponi su extra stabilni, chipset se ne greje... Shta vishe reci...

Nishta obe ploche su dobra kupovina :smash:

OK. Samo koju ste grafiku koristili na njima? Jedni kazu uzmi ATI bolji je u toj kombinaciji pa sad ne znam sta?

9600gt

Ja glasam za GB, jer trenutno imam model te firme. Nemam iskustva sa te dve polce, ali iz mog iskustva se pokazalo da GB ima bolji Customer Support ;), tj. cesce izlaze biosi i to. I nemam nista protiv biostara.

Ja imam 7600GS... Nisam probao josh ATI-ja ali sam trebao... Mada mislim da ce ti dobro raditi i NVidia i ATI... Nema razloga da ne rade dobro...

Poslednja izmena:
Ako preferiras igre bolja kupovina je nvidia.Sto se tice multimedije i hd materijala tu je Ati u prednosti.

AUUU! Gledam zver od GA-MA790FX-DS5 i cenu od 143€! Pa ovo je ko beton i to armirani! Sad sam u dilemi ljudi?

Ne verujem da ti treba ta plocha... Bolje daj tu razliku od 70e na grafichku ili procesor...

ja imam biostara i pre nego sto cu je kupiti sam bio teski skeptik po pitanju iste ali kada je stigla u moje ruke moje misljenje se skroz promenilo.
1. Ekstra kvalitet izrade
2. Stabilnost je na savrsenom nivou
3. Nema grejanja
4. Cena
Inace ja ima X2 6400+ Black Edition default i ATi HD3850 Non-Qualification Sample na ovoj ploci i sve radi perfektno

Bas da ti treba 4 pci-e x16 slotova, i ne treba ti.

Nema ova ploca 4xPCIE nego 2xPCIE 2.0x16 druze! Ali kad pogledam razlike stvarno je mocna do bola...ali i cena je do bola :D
Mislim da je cip od 790 ipak bolji i daje vise mogucnosti nego 770 ili je samo razlika u crossfire mogucnosti!?

Mnogi ce reci Biostar, malo njih Gigabyte ali u svakom sluchaju necesh da pogreshish... Ja imam Gigabyte-a i drzim 4400+ na 3Ghz za svaki dan... Kod ovog GB je bios skroz ok i veoma lak za klokovanje (bolje reci standardan)... Znam da su se zalili da je kod biostara bios malo zbunjujuc zbog mnogih opcija ali o tome ne mogu nishta da ti kazem...

Jeste malo komplikovaniji bios(za mene doduše!) ali vremenom se navikne inace mislim da ti je svejedno koju grafiku da uzmeš mada sam ja grafičku uzeo pre pojavljivanja ove ploče i dvoumio sam se izmedju nje i 560A+ koja je Nforce chipset išao sam logikom da je ova novija i samo je to presudilo GA ne znam kakav je ali ukoliko ima solid kondenzatore ne treba bežati ni od njega :)

Ima solid kondenzatore...

Ko shto rekoh ranije koju god da kupi nece pogreshiti. Ja moju TA770 prodajem relativno jeftino jer sam ostao bez procesora, a para za drugi trenutno nemam. Za tih par dana shto sam je koristio mogu reci da su me mogucnosti stvarno odushevile, sve mozhe da se podeshava u detalje i u par poteza sam nashtelovao X2 4440+ na 3ghz :)

Mislim da cu se ipak odluciti za GA MA790FXDS5 jer je stvarno odlicna ploca, bar mi je tako nahvalise momci koji su je kupil. Nadam se da cu dobiti jos informacija od njih pa da se okaci ovde nesto.

AUUU! Gledam zver od GA-MA790FX-DS5 i cenu od 143€! Pa ovo je ko beton i to armirani! Sad sam u dilemi ljudi?

uporedni test GA-790FX-DQ (150€) i TA770 A+ (70€).

cena se razlikuje za 80€, po performansama su gotovo u dlaku identicne. e sad, 790FX je ploca sa vise prikljucaka ali vise nego duplo skuplja...

Poslednja izmena:
uporedni test GA-790FX-DQ (150€) i TA770 A+ (70€).

cena se razlikuje za 80€, po performansama su gotovo u dlaku identicne. e sad, 790FX je ploca sa vise prikljucaka ali vise nego duplo skuplja...

Nisam ja naveo za GA-MA790FX-DQ6 plocu, nego GA-MA790FX DS5 a ona se definitivno razlikuje od serije DQ6 sto mozes da vidis www.gigabyte.co.yu/products/mb/specs/ga-ma790fx-ds5_10.html
Inace DS4, DS5 i DQ6 su gaming ploce i tako ih gigabyte predstavlja...
www.gigabyte.co.yu/FileList/Pages/mb_071105_ma790/sr/tech_071103_ma790.htm

Vrh Dno