Šta je novo?

g300 potrebna pomoc

Dark_Angel

Čuven
Učlanjen(a)
26.07.2004
Poena
619
Elem sinoc mi se corupt-ovala cache particija ili je emmc vrisnuo... kako god da se okrene nemoze da se osposobi, pa rekoh da pitam da li postoji neki nacin da se wipe-uje ostatak emmc'a tj totalni brick telefona da mogu da ga odnesem u servis posto je pod garancijom a telefon je rootovan, otkljucan bootloader, custom sistem instaliran xD tako da od garancije nema nista...

a ako nekoga zanima kako se ovo desilo, ostavim telefon preko noci na stolu, ujutru ustanem kad on ne reaguje, izwadim bateriju vratim upalim telefon ode u bootloop, odem u recovery, kad on izbacuje greske da nemoze da mount-uje cache... probam format, wipe all/factory jock, probam da reinstaliram rom opet nista, probam iz fastboot-a format cache opet nemoze, force update na najnoviji sa huaweidevice dodje do 1/3 i tu zaglavi... probao jos neke stwari sa xda i modaco opet bezuspesno. tako da mi ostaje opcija servis pod uslovom da mogu da ga vratim na fabricko ili kompletni brick, tako da otvoren sam za swe predloge.
P.S. Moguce da zbog recovery-a mi pc uopste ne vidi telefon dok je u recovery modu tako da adb nemogu koristiti.fastboot radi, i dok pokusawa da ucita sistem telefon se vidi na racunaru ali ne dok je u recovery.

Nego drugi ? po mogustvu ontopic ?

Postavi pitanje tamo gde treba i pre ces dobiti odgovor. Link si vec dobio, tako da...

Vec sam napisao da sam gledao modaco i xda (na modaco-u sam otvorio temu pre nego sto sam to uradio ovde)generalno nema resenja za ovaj moj problem sa emmc, ima jos ljudi sa g300 koji su se proveli na isti nacin kao i ja, a u wezi full brick-a retko ko hoce da pomogne tamo

Nosi tako na garanciju i pravi se lud 😀

Ili probaj nekom metodom totalno da ga onesposobis

Ček, fastboot ti radi i prijavljuje se na računar u fastboot modu?

Da, mogu da koristim fastboot, samo nemogu adb (verovatno zbog cwm-a) jer mi se racunar ne vidi telefon dok je u recovery-u

@Dovahpig
ja i potenciram na tu soluciju da ga totalno onesposobim ili totalni wipe emmc-a nekako ili ako moze preko neke komande da se po**bu partition tables da nemoze nista da uradi telefon kada se upali. Ne isplati mi se da ga odnesem ovako na reklamaciju jer i ako ga uzmu posle ce mi naplatiti utwrdjiwanje kvara ili da nastavim da se pravim lud i da ostavim telefon u servisu i ne platim im nista xD, ovako ako nista ne uradim barem ce mi ostati telefon u rezervi za delove i kupim drugi sa oglasa

Poslednja izmena:
A probao si preko fastboota vratiš na fabričko stanje telefon?

Vidim da ima neki zip za G300 koji ponovo zaključava bootloader: http://www.modaco.com/topic/361327-relock-ics-bootloader-only-for-stock-ics-roms/

U suštini, ubaci telefon u fastboot, idi u folder koji ima fastboot.exe, shift+desni klik na fastboot.exe i "open command window here", pa kucaj:

fastboot erase cache
fastboot erase system
fastboot erase data
fastboot erase recovery
fastboot erase boot

Rekao bih da ćeš ga time ubiti kao zeca.

Poslednja izmena:
erase cache i format cache nece da rade jer je cache particija coruptovana tj izgubila je format koliko sam video iz gresaka sto je izbacivao. ali probacu ostale komande mozda uspe nesto da ga ubije xD

Nazad
Vrh Dno