zlatkojovic
Cenjen
- Učlanjen(a)
- 14.04.2009
- Poena
- 159
Hvala,nasao,iskljucio. Sad idem da testiram
Jel vrtis testove sa otvorenom stranicom kucista?Hvala,nasao,iskljucio. Sad idem da testiram
65C' sa iskljucenim BOOST-om. Manje je za 7C'
Kada se skine stranica i kada je otvoreno kuciste sve se vise greje nego kada cooleri izbacuju vazduh iz njega
Poznajuci gigu, tesko0 da ce da proradi 2400 u potpunoj stabili.... :-(mozda i taj beast na 2400 smara mem kontroler, tj ako ti je ukljuchen neki od xmp profila, koji znaju momachki da krknu napon na nb-core.
The Legend bre! :wave:vidi se iskustvo.![]()
da li si pipao sam kuler, okolinu procesora i naponske?
na tim temperaturama moralo bi da bbude sve uzareno...ako nije, mozda se zabagovala sonda neshto u procesoru.
da li si probao iskljuchiti XMP profil i setovati ruchno memoriju i NB core napon?
koje ti je napajanje? mozda ono neshto zeza?
da li ti je fleshovan poslednji bios na plochi?
takodjer, postoji shansa da je i neshto mozda felerichno odnosno za reklamaciju, cpu, mb, a mozda chak i kuler (felerichni pajpovi)
vidi i neki drugar ako ima slichnu konfu pa zamenite neki deo...pa sistemom eliminacije da vidite shta pravi problem.
Nisam bas pipao,ali sam osetio da je kuciste (iznutra) dosta toplo.
.
.
.
Nisam uopste dirao BIOS,kako sam ga kupio tako je.
zlatkojovic, za početak podesi ručno CPU voltage, jer vidim da ti ga AUTO podešavanje diže na 1.428 V, što je nepotrebno mnogo, pogotovu što ti CPU nije overklokovan. Onda pusti Linx i prstom proveri da li su bakarne cevi vruće ili ne, jer bi na stvarnih 75ºC to svakako osetio.
Bolja je opcija, imaces svakako manji temp cpu-a a i preglednije ce ti biti kuciste, protok vazduha ce biti veci i samim tim bolje ce se hladiti NB i VRM, tako da uzimaj ali i dalje mi je neverovatno da Hyper 212EVO ne hladi dobro taj cpu, jesi probao push pull varijantu? Mog druga odlicno sluzi isti kuler na istom procesoru kao tvoj i to sa samo jednim ventom...
Kako stvari stoje to je to sa EVE 212. Googlao sam nesto i video ljude koji imaju taj cooler,moj CPU i igraju BF4...imaju iste probleme kao i ja. Temperatura je velika i kod njih.
E sad... da uzimam li Seidon 120V kao alternativu? Kazu da je dobra i da je (u tom rangu) bolja opcija od AIR coolera. Sta vi mislite?
ako si veeć u mogućnosti da pazaraiš vodu onda kupi vodi. jes pokušavao da pipneš kuler da vidiš jel baš toliko vruć.Kako stvari stoje to je to sa EVE 212. Googlao sam nesto i video ljude koji imaju taj cooler,moj CPU i igraju BF4...imaju iste probleme kao i ja. Temperatura je velika i kod njih.
E sad... da uzimam li Seidon 120V kao alternativu? Kazu da je dobra i da je (u tom rangu) bolja opcija od AIR coolera. Sta vi mislite?
ako si veeć u mogućnosti da pazaraiš vodu onda kupi vodi. jes pokušavao da pipneš kuler da vidiš jel baš toliko vruć.
Zanima me ovo kako ti se kreće temp od kada upališ računar do kada startuješ BF4
od 17C' do 66C' kada pokrenem i sljakam BF4. Testirao sam temperaturu na 3 razlicita programa,a i osetio sam da je cooler vruc.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari