Šta je novo?

FX8320 68C' ?

probaj i sa smanjenim naponom...tkdjer otvori kucishte i pipkaj predeo oko procesora i naponsku...suvim i chisitm prstima, naravno :D
ako ima zaista 70+c to mora da gori u fulu.

65C' sa iskljucenim BOOST-om. Manje je za 7C'

Kada se skine stranica i kada je otvoreno kuciste sve se vise greje nego kada cooleri izbacuju vazduh iz njega

65C' sa iskljucenim BOOST-om. Manje je za 7C'

Kada se skine stranica i kada je otvoreno kuciste sve se vise greje nego kada cooleri izbacuju vazduh iz njega

Ajd pusti linpak 10 krugova sa svom memorijom, otvorenom stranicom, iskljucenim turbom i ukljucenim HW monitrom od samog pocetka. Slikaj na kraju i postavi ss pa ce vidimo sta dalje. Interesuje me kretanje voltaze i temp.

Poslednja izmena:
onda mora biti bolje sa skinutom stranicom,jer nema gomilanja temperature unutar kucista,a komp nema kapaciteta da ugreje celu prostoriju.a i da ima,nema kapactet da ugreje celu planetu,ako otvoris vrata/prozor. :)

mozda i taj beast na 2400 smara mem kontroler, tj ako ti je ukljuchen neki od xmp profila, koji znaju momachki da krknu napon na nb-core.

Poslednja izmena:
mozda i taj beast na 2400 smara mem kontroler, tj ako ti je ukljuchen neki od xmp profila, koji znaju momachki da krknu napon na nb-core.
Poznajuci gigu, tesko0 da ce da proradi 2400 u potpunoj stabili.... :-(

Nema poboljsanja. I otvorio sam kuciste (obe stranice) i ponovo ide do 66C' a konstantno je 60C' ...stvarno ne znam sta da mu radim :(

ako mozes negde da uzajmis malo solidniji kuler da istestiras,mada ovo sto demios prica meni ima sve logike,mada ako si isao na default-e trebalo bi da ih je oborio na 1333mhz,valjda tu ne bi dizao proc i temperature.

da li si pipao sam kuler, okolinu procesora i naponske?
na tim temperaturama moralo bi da bbude sve uzareno...ako nije, mozda se zabagovala sonda neshto u procesoru.

da li si probao iskljuchiti XMP profil i setovati ruchno memoriju i NB core napon?

koje ti je napajanje? mozda ono neshto zeza?

da li ti je fleshovan poslednji bios na plochi?

takodjer, postoji shansa da je i neshto mozda felerichno odnosno za reklamaciju, cpu, mb, a mozda chak i kuler (felerichni pajpovi)

vidi i neki drugar ako ima slichnu konfu pa zamenite neki deo...pa sistemom eliminacije da vidite shta pravi problem.

Poslednja izmena:
da li si pipao sam kuler, okolinu procesora i naponske?
na tim temperaturama moralo bi da bbude sve uzareno...ako nije, mozda se zabagovala sonda neshto u procesoru.

da li si probao iskljuchiti XMP profil i setovati ruchno memoriju i NB core napon?

koje ti je napajanje? mozda ono neshto zeza?

da li ti je fleshovan poslednji bios na plochi?

takodjer, postoji shansa da je i neshto mozda felerichno odnosno za reklamaciju, cpu, mb, a mozda chak i kuler (felerichni pajpovi)

vidi i neki drugar ako ima slichnu konfu pa zamenite neki deo...pa sistemom eliminacije da vidite shta pravi problem.

Nisam bas pipao,ali sam osetio da je kuciste (iznutra) dosta toplo.
Nisam vracao memorije na 1333,i dalje su na 1866. Sutra cu to odraditi (mada cisto sumnjam da je do toga).
Napajanje mi je Chieftec 600w.
Nisam uopste dirao BIOS,kako sam ga kupio tako je.
Ja i dalje ne vidim kako bi mogao da ustanovim sta je felericno.
Sutra-prekosutra (kada odem do druga) pokrenucu BF4 na njegov PC (ima slicnu konf ko moju) i pokrenucu ovaj HW monitor da vidim kako se ponasa njegov CPU na BF4.

Nisam bas pipao,ali sam osetio da je kuciste (iznutra) dosta toplo.
.
.
.
Nisam uopste dirao BIOS,kako sam ga kupio tako je.

Hajde da ponovim bar nešto od onog što sam već napisao:

http://forum.benchmark.rs/showthread.php?328711-FX8320-68C&p=3785733&viewfull=1#post3785733
zlatkojovic, za početak podesi ručno CPU voltage, jer vidim da ti ga AUTO podešavanje diže na 1.428 V, što je nepotrebno mnogo, pogotovu što ti CPU nije overklokovan. Onda pusti Linx i prstom proveri da li su bakarne cevi vruće ili ne, jer bi na stvarnih 75ºC to svakako osetio.

Posto josh uvek nismo videli ss da parametrima(nakon iskljucenja turba) i ne znamo ni VID koliko je pa i u opste kretanje core-a, bezciljno je pricati dalje sta ne valja posto je vrlo moguce da mu je i LLC ukljucen.

i nemoguce da nisi dirak bios,kad je memara na 1866. :)

Kako stvari stoje to je to sa EVE 212. Googlao sam nesto i video ljude koji imaju taj cooler,moj CPU i igraju BF4...imaju iste probleme kao i ja. Temperatura je velika i kod njih.
E sad... da uzimam li Seidon 120V kao alternativu? Kazu da je dobra i da je (u tom rangu) bolja opcija od AIR coolera. Sta vi mislite?

Bolja je opcija, imaces svakako manji temp cpu-a a i preglednije ce ti biti kuciste, protok vazduha ce biti veci i samim tim bolje ce se hladiti NB i VRM, tako da uzimaj ali i dalje mi je neverovatno da Hyper 212EVO ne hladi dobro taj cpu, jesi probao push pull varijantu? Mog druga odlicno sluzi isti kuler na istom procesoru kao tvoj i to sa samo jednim ventom...

Bolja je opcija, imaces svakako manji temp cpu-a a i preglednije ce ti biti kuciste, protok vazduha ce biti veci i samim tim bolje ce se hladiti NB i VRM, tako da uzimaj ali i dalje mi je neverovatno da Hyper 212EVO ne hladi dobro taj cpu, jesi probao push pull varijantu? Mog druga odlicno sluzi isti kuler na istom procesoru kao tvoj i to sa samo jednim ventom...

Padalo mi je na pamet (imam i dva originalna CM coolera 12ice) ali nikako ne mogu da ga instaliram kako valja zbog RAM. A kada bih pomerio RAM za jedan slot ne bi vise bile u DUAL CHANNAL

Da, isti problem sam i ja imao, kad sam uzeo beast memoriju, morao sam da menjam kuler, u pitanju je bio odlicni schythe mugen 3 DualFan, isto tako nisam mogao da stavim drugi ventilator, neces da pogresis ako uzmes seidona mada dobili su u prodavnici na "e" jos neke pa pogledaj... Ako je seidon, vidi da mu ugradis i drugi vent tako da bude push pull, bice jos bolji, jos ako imas na kucistu neku 12icu imaces mnogo nize temperature celokupno, da ti je malo jaca naponska na ploci mogao bi i neki OC da odradis bez problema... Tako da ako ti je vec memorija sa visokim hladnjakom idi na vodeno definitivno...

Kako stvari stoje to je to sa EVE 212. Googlao sam nesto i video ljude koji imaju taj cooler,moj CPU i igraju BF4...imaju iste probleme kao i ja. Temperatura je velika i kod njih.
E sad... da uzimam li Seidon 120V kao alternativu? Kazu da je dobra i da je (u tom rangu) bolja opcija od AIR coolera. Sta vi mislite?

Ja sam hladio FX-8350 sa CM Hyper 212+, znači za nijansu slabiji kuler i procesor na višem radnom taktu, pa temperature nisu išle preko 55-56C pod punim opterećenjm sa LinX-om i to na nekoj ne preterano ekstra matičnoj, bila je Asus M5A97 Pro. Nešto tu baš ne štima.

Možda ta gigabaytica malo lažira temperaturu i napone...kako god taj Fx nebio smio ici tako visoko sa temperaturama..Imam dotični procesor i nije išao preko 58c u Linxu na (4.2ghz)... evo trenutno ga držim sad na 3.8ghz undervoltanog i hlađen sa hyperom 212 evo..radi ko švicarski satić..FX-8320.png

@slobal..nemoj mi ploču nazivati nekom :D ipak je to Asus... ploča je odlična dapače dušu dala za klokanje fx-ova...;)

ako si veeć u mogućnosti da pazaraiš vodu onda kupi vodi. jes pokušavao da pipneš kuler da vidiš jel baš toliko vruć.
Zanima me ovo kako ti se kreće temp od kada upališ računar do kada startuješ BF4

ako si veeć u mogućnosti da pazaraiš vodu onda kupi vodi. jes pokušavao da pipneš kuler da vidiš jel baš toliko vruć.
Zanima me ovo kako ti se kreće temp od kada upališ računar do kada startuješ BF4

od 17C' do 66C' kada pokrenem i sljakam BF4. Testirao sam temperaturu na 3 razlicita programa,a i osetio sam da je cooler vruc.

jasno ti je onda šta ti je raditi...... ako se ima para da se kupi neko vodeno ili neki na air
ali pre svega ako imaš mogućnosti probaj da nađeš neki kuler bolji za dž samo da probaš da vidiš kako se ponaša
generalno manje više svi imaju problema sa spuštanjem temperature na amd cpu tako da nije strašno

od 17C' do 66C' kada pokrenem i sljakam BF4. Testirao sam temperaturu na 3 razlicita programa,a i osetio sam da je cooler vruc.

Je l' bio vruć da ne može prst da se drži duže od jedne sekunde?

AMD FX očitavanja temperature su poznata po nepreciznosti, i jasno ti je valjda da CPU nije mogao da bude hladan 17ºC ako ti je temperatura u sobi veća od toga ;)

Na slici koju si ostavio se vidi da je max CPU Vcore prevelik, pa proveri to još jednom.

Mnogo ljudi na internetu tvrdi da ima isti hladnjak na overklokovanim procesorima, i da nemaju problem sa temperaturom. Možda imaš loš primerak hladnjaka, ali pre menjanja proveri napon, provetrenost kućišta, brzinu ventilatora...

***, da si čitao ono što sam napisao prethodno, bilo bi ti jasno da ono nije 17 stepeni Celzijusa, niti bilo kakvih stepeni.

Nazad
Vrh Dno