Šta je novo?

FX procesori

Daj meni taj fx6300 da kloknem malo pa ces videti gde ce biti g4560. Dobro je da su u tom testu se setili bar 1600MHz ram da stave (iako zvanicno fx podrzava 1866MHz za 2 stika kao stock).

Jos da ti spremim i dobru plocu i kuler kako bi ga kloknuo i ohladio i bog da te vidi xD
Da zanemarimo koliko bi ti trebalo para za G4560 i plocu :D

Sandy bridge(2500k, 2600k)po meni lepote od procesora. Kakvi hasweli, zenovi, kaby, sky sve je to preskupo, a za gejmera koji je u principu prosek i malo vise Sandy ima sve. Snagu, klok, hladni, traju kao blesavi. Samo nadjes plocu sa USB 3.0 i cao.
Sandy ti je kao EI Nis. Ruzni i stari, ali 90% imaju lepsu sliku neko 70% ovog modernog s****a.

Ne brini se, meni ce i stock kuler biti dovoljan da pregazim g4560. A sto se tice ploce: pa nekom je bilo dovoljno kupiti plojku u 2010 godini, pa da bocne fx u 2012, pa da i dan danas posmatra kako intel-boys menjaju platforme da bi ga sustigli. :D

Sandy bridge(2500k, 2600k)po meni lepote od procesora. Kakvi hasweli, zenovi, kaby, sky sve je to preskupo, a za gejmera koji je u principu prosek i malo vise Sandy ima sve. Snagu, klok, hladni, traju kao blesavi. Samo nadjes plocu sa USB 3.0 i cao.
Sandy ti je kao EI Nis. Ruzni i stari, ali 90% imaju lepsu sliku neko 70% ovog modernog s****a.
Samo sto dobijas polovnu ploču staru ko zna koliko bez garancije...A haski mozes novu jos uvek da uzmes...A i nija tolika cena evo bio na KP i5 4670k za 150e :)

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

To sa plocom jeste problem, kako za koga. Ja nisam nikad imao problem sa plocama na kp-u :)
Ako hoces novo onda mozes da nadjes neku H61 :D

Ja sam imao FX 8350 i 280x, full AMD :) Klokovao 8350 na 4.6ghz i to je sve radilo super. U BF4 sam imao malo jace padove frejmova, ali ne tako ceste, tipa zgrada se rusi, velika vatra, jaka akcija.
Resim da programiram za iOS i da pravim Hackintosh i kupim 2600k i neku z77 plocu. I njega klokujem na 4.6Ghz, ali odustanem i od programiranja za iOS. I ostanem na Intelu.
U BF4 ni jednom nisam imao pad frejma, pogotovo gde je vatra i velika akcija. Jeo je onu moju 280x, ali jeo. Od tada kupio 970 i cekam da se sve raspadne i onda kupujem drugo.
Na AMD bi se vratio samo ako je ovaj Ryzen stvarno dobar, FX ne bih nikom preporucio ako moze da uzme neki i5 od 2500k pa na gore.
Inace trampa je bila FX 8350 i Ga 990XA UD3 i 80e, za 2600k i z77.

Poslednja izmena:
FX procesori i nisu za igranje. Prvo sam imao 2500k i gtx660. BF3 je imao oko 100fps. Posle sam prodao to i uzeo fx8320e (i 2500k i fx su bili kloknuti na 4.6ghz) Sa FX-om i starom grafickom gtx660, imao sam oko 80fps u BF3. Znaci, osetno slabije nego intel u igranju. Posle sam zamenio i grafu i uzeo gtx960. E tek sa njom je mogao da se priblizi 2500k + gtx660.
Na kraju sam uzeo masinu iz potpisa i zavrsio, mada mi je fx ostao u jako lepom secanju. Npr. sporiji je od 4790k za nekih 10-15% u renderingu a jeftiniji 3-4 puta.

Zen nijte intelu za vratom jer amd kasni 5 godina za intelom.Zen se priblizava onome sto je intel imao pre 5 godina,a od sandy pa do sada je sve isto njesra,drugo pakovanje.Cim zen izadje,intel ce im opet zadati domaci zadak za koji do sada nije bilo potrebe jer amd nije imao konkurenciju.

Da li ste klokovali ram i cpu_nb na fx? Ako niste - dzaba vam sve. Izgubili ste minimum 15-20% u igrama. Jer upravo to daje najveci boost na fx, veci nego oc samog cpu.

Da li ste klokovali ram i cpu_nb na fx? Ako niste - dzaba vam sve. Izgubili ste minimum 15-20% u igrama. Jer upravo to daje najveci boost na fx, veci nego oc samog cpu.

Zasto mislis da bi to pomoglo?
Klokovanje ram-a bi, MOZDA, dao 1 fps, a NB-a nesto sumnjam, mozda malo. Ja sam moj stavljao na 2800Hz, stok je bio cini mi se 2600, ispravi me ako gresim. Inace na GA 990 XA UD3, je NB bio jezivo vreo, sekundu najvise ako sam mogao prst da drzim, pa sam koristio onaj Thermaltake Spirit. Mnogo lep bio, a i zavrsavao posao :)

Mnogo gresis. Cpu_nb (NB core) se nalazi unutra procesora. Cpu_nb stock na toj ploci je najverovatnije bio 2200 (mozda i 2000), maximum se klokuje do 2700 (cast izuzecima), ali obicno 2600 max. Minimalni fps na stock fx8350 samo uz oc cpu_nb do 2600 i ram do 2133MHz u igrama daje +25-45% rast min fps odnosno 2000cpu_nb/1333ram. Ja o tome sam pisao ranije u ovoj temi i kacio i testove i video. Zbog toga su i poceli ovde da klokuju kako treba vlasnici fx - barem pokusavaju.
https://m.youtube.com/watch?v=RC9_EgwZ26I sa 11.47 pocinju testovi u igrama. To je stock fx8350, nista nije dirano osim ram i cpu_nb.

Poslednja izmena:
Moguce. Ja sam mislio na HT link ili tako neka oznaka bese. Mislim da je bila za 8350, 2600, dok je za 8320, 2200.
Nisam ja toliko ulazio u klokvanje svega toga, zato sam i resio da predjem na Intel.

Zarad istine Intel Pentium G4560 je Dual Core i ne vidim nijednu prednost u odnosu na FX 6100 ( cak ima i manje instrukcija ) i kako je flame reci na temi FX Procesori da je Intel Penbtium G4560 Dual Core ?!
( 2 C/4 T ) ispravio sam gresku na Intelovom sajtu stoji 4 T izvinjavam se, ali je Dual Core, dok na raznim sajtovima i AMD ovom za FX 6100 stoji ( 6C/6T )
pa opet AMD ima vise i Cotre ( 4 ) i Threads ( 2 )
https://ark.intel.com/products/97143/Intel-Pentium-Processor-G4560-3M-Cache-3_50-GHz

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+G4560+@+3.50GHz

Poslednja izmena:
^ Procitaj pažljivije, G4560 je 2C/4T.

Sent from my HM 1S using Tapatalk

Zarad istine Intel Pentium G4560 je Dual Core i ne vidim nijednu prednost u odnosu na FX 6100 ( cak ima i manje instrukcija ) i kako je flame reci na temi FX Procesori da je Intel Penbtium G4560 Dual Core ?!
( 2 C/2 T )
https://ark.intel.com/products/97143/Intel-Pentium-Processor-G4560-3M-Cache-3_50-GHz

http://www.cpubenchmark.net/cpu.php?cpu=Intel+Pentium+G4560+@+3.50GHz
Ako ne vidis ni jednu prednost onda nisi upalio ni jedan benchmark,nisi video cenu i mogucnosti za ugprejd....
Jedno pitanje ne vezano za ovo,na drugom kompu mi je FX6100,Gygabyte 970A DS3P,Hyperx Predator 1866mhz cl9 ram sa ekstra hladnjacima visoki preko 5cm i video sam na netu da se dosta dobro klokuje....
Na njemu je stock kuler i mozda bi uzeo LC CC 120 kasnije ali zanima me da li vredi klokovati memoriju i kako..iz nekog razloga samo 2113mhz mogu da podesim u opcijama ili nesto nisam video ? I da li moze taj NB gore pominjan da se klokuje bez LC CC 120 trenutno?

Sto ne stavis nista u moja masina a trazis pomoc, a imas slucajno i G4560 i FX 6100, it s to fishi, a imas i hladnjak za klokovanje, a hteo bi da ti memorije od 1600 Mhz rade na 2133 Mhz, it s to much

Sto ne stavis nista u moja masina a trazis pomoc, a imas slucajno i G4560 i FX 6100, it s to fishi, a imas i hladnjak za klokovanje, a hteo bi da ti memorije od 1600 Mhz rade na 2133 Mhz, it s to much
Čime se ti bodes dečače?
Niko te nista nije pitao i nemoj da trolujes temu vise, pitao nekog ko se razume i ne znam ni sta si napisao a ni ti sam ne znas verovatno [emoji23] ,memorije rade na 1600mhz...napisao sam 1866mhz gore [emoji23]

Poslednja izmena:
Čime se ti bodes dečače?
Niko te nista nije pitao i nemoj da trolujes temu vise, pitao nekog ko se razume i ne znam ni sta si napisao a ni ti sam ne znas verovatno [emoji23] ,memorije rade na 1600mhz...napisao sam 1866mhz gore [emoji23]

Ma ne obracaj paznju na njega.On sam prdi,sam kolo vodi.

Mozes klokovati ram i cpunb na dva nacina: 1.preko clock ratio (to je upravo to sto mozes samo 1333/1600/1866/2133 da podesis za ram; a cpu_nb ide po 200MHz)
2.preko fsb (tu vec moze fino podesavanje kako namestis: 1900ram , 2350cpunb) - ponekad radi samo tako oc za ram i cpunb (ako bios ne podrzava 1 nacin kloka)
Bez zamene stock hladnjaka mozes klokovati cpu_nb ali samo uz blago podizanje napona na istom

Mozes klokovati ram i cpunb na dva nacina: 1.preko clock ratio (to je upravo to sto mozes samo 1333/1600/1866/2133 da podesis za ram; a cpu_nb ide po 200MHz)
2.preko fsb (tu vec moze fino podesavanje kako namestis: 1900ram , 2350cpunb) - ponekad radi samo tako oc za ram i cpunb (ako bios ne podrzava 1 nacin kloka)
Bez zamene stock hladnjaka mozes klokovati cpu_nb ali samo uz blago podizanje napona na istom
Koliko cpu nb klokovati ?

Za visheru je obicno 2600 plafon, mozda i za bulldozer takodje - ne znam stvarno. Bulldozer sam jednostavno preskocio i nisam nesto posebno izucavao njegove nijanse. Probaj 2400 cpu_nb uz napon do 1.3V (sto manji to bolje), ako moze 2500-2600 - super. Ali prati temp cpu - ona raste uz oc cpu_nb.

Novi test
https://www.youtube.com/watch?v=8jd9Gz5bx8k&feature=youtu.be sa 4.49 pocinje. Stock i7 2600 (1333ram - stock) vs stock fx8350 (1866ram - nazalost za dual rank memory po specifikaciji am3+ socketa ipak je stock 1600 - tako da rezultati bi bili nesto gori). 300$ vs 195$. 16gb rama, igre su instalirane na ssd kingston savage 240gb, windows 10. Test u igrama 2011-2016 god.
Posebno se naglasava da cak i sa svim dropovima fps ne gubi se idealan smooth gameplay za razliku od i3 i i5 (nema nikakvih seckanja i input lag).
Koga mrzi da gleda: u najgorim slucajevima fx je slabiji za citavih 21% po min fps, a negde je brzi.

A sad neka se opet jave heroji sa savetima kako je bolji stock i3\pentium g4560 (pa cak i low i5) od klokovanog fx83**. Cak i da pokazuju slican fps - input lag i seckanje ne mogu da prebole.

dok su svi zakukali za ryzen interesantni grafikoni se pojavljuju :)
111.JPG

tako ce isto biti i sa ryzenom dok testiraju igre u 720p rezoluciji a battlefield radi na skoro pa 100% procesoru vec danas na i7 7700 :)

Sta se moze uraditi po pitanju IPC-a na procesoru fx6300?

Klokovan je na 4.4ghz @1.45v,
Pogasena sva power save sr@nja i u biosu i u windowsu, tj bar ona za koja znam..

Samo sam podigao clock ratio i voltazu u biosu, pogasio cool&quiet i slicne stavke.. Nisam cackao NB, blck i ostala cuda.

Svaki savet je dobrodosao, mada mislim da sam mu iz izvukao maksimum... U cpu z benchu, single thread izvlaci 1300 poena...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ploca je GA990fxa ud3 rev 4.0, F3 bios..

Poslednja izmena:
Ne moze nizi napon od tog?

Koje je podesavanje za LLC?

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Sta se moze uraditi po pitanju IPC-a na procesoru fx6300?

Klokovan je na 4.4ghz @1.45v,
Pogasena sva power save sr@nja i u biosu i u windowsu, tj bar ona za koja znam..

Samo sam podigao clock ratio i voltazu u biosu, pogasio cool&quiet i slicne stavke.. Nisam cackao NB, blck i ostala cuda.

Svaki savet je dobrodosao, mada mislim da sam mu iz izvukao maksimum... U cpu z benchu, single thread izvlaci 1300 poena...

Послато са LG-D802 уз помоћ Тапатока

Ploca je GA990fxa ud3 rev 4.0, F3 bios..
Klokuj i NB

Vrh Dno