Šta je novo?

FX procesori

Vcore 1.404, a napon je na 1.38?

Probaj onda malo da smanjis, na 1.37, da bi pod opterecenjem bio 1.39 ili nesto slicno, i vidi da li crashuje.

Edit:
Za sada mozes da ostavis LLC za NB na auto.
Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Da, zakucan od pocetka testa na 1.404. Sada cu da smanjim na 1.37 i da ga ostavim da se krcka u Prime-u sat vremena, pa ako ne bude pucao, moze da se predje na OC NB-a? Ili mozda da vratim clok na 4.4 bez spustanja voltaze sa upaljenim LLC-om, da vidim da li je zbog toga pucao?

Pa sigurno je pucao ako je napon iso na 1.3v a takt 4300 ili 4400mhz, to mora biti zlatan primerak da izdrzi sa tako niskim naponom.

Edit:

Mozes na 4400 da ga pustis, ne bi trebalo da crashuje, kod mene je u stres testu na 1.39v za 4500mhz, ali nije svaki chip isti.

Prosli test prosao za 20 minuta bez pucanja. Digao klok na 4.4 i pokrenuo opet. Voltaza i dalje 1.404 pod opterecenjem,bez promena. Sta nam je ciniti? :)

Nista, pusti ga tako pola sata, pa probaj da oboris napon za 0.01V, i pusti opet.

Ako crashuje, podigni napon opet da bude 1.404 pod opterecrenjem i ostavi ga tako(mada mislim da ce na 1.39 da radi na 4400mhz, videcemo).

Nakon toga napon nb-a na 1.225, nb klok na 2200 i testiranje.

Edit:
Sve vreme prati temperature u sistemu.
Mozes da probas i sa 1.38(pod opterecenjem da bude 1.38), menii je otprilike toliko trebalo za 4400.

Poslednja izmena:
Proslo 22 minuta testa bez pucanja, radi i dalje. Napon pod opterecenjem 1.404 sa 4.4 klokom. Termalna margina 16 stepeni. Spustam na 1.37 napon, pa ga ostavljam jos pola sata da se krcka. Javljam kada zavrsi, a editovacu ovaj post za novu voltazu posto odmah pustam test. Hvala ti na pomoci.

EDIT: Nisam video tvoj Edit :) Spustio na 1.37 i voltaza u testu 1.404 sa povremenim padovima na 1.392. Pusticu jos 10 minuta, pa cu probati na 1.36.
EDIT 2: Spustio na 1.36 i u Prime-u se vrti voltaza izmedju 1.392 i 1.38. Temperature mi ce cini da ce biti bolje za 4-5 stepeni nego na 1.37. Bar za sada tako izgleda. Da spustam za jos 0.01V ili da predjemo na NB?

Poslednja izmena:
Tako je, probaj napon sto nize moze, a da ne crashuje.

Da bi bio siguran da je stabilno 4.4, testiraj bar 2h u prime blend, pa onda kreni sa NB oc-jem.

Evo, spustio ga sada na 1.35 i vrti Prime uz voltazu izmedju 1.368 i 1.380. Ako bude stabilan, javljam se za dva sata. Ako jok, vracam ga na 1.36 i pusticu Prime jos malo da vrti pre nego sto se krene na NB.

U sustini nemas potrebe za smanjivanjem napona, temperature su super, ali zasto da ne smanjimo jos temperature i rasteretimo procesor od napona, kada je moguce.

Mesto sto smanjujes napon digni ga na 4.5,ili vise ako je dobar :D

Slazem se. Razmisljao i da dizem na 4.5, ali kapiram da ce vise koristiti da se sredi NB. Inace, proslo pola sata na 1.35 bez pucanja. Jos sat i po. Temperature dobre, samo da ne izda :)
Edit: Nenade, u isto vreme kucamo :)

Pa mozes i da dignes na 4.5, naravno, nece NB napon toliko da mu digne temp pa da razlika bude 10c sa podizanjem NB napona u granicama normale.

Bitno je da bude stabilan cpu, na 4.4 ili 4.5 je nebitno, uvek ces lako smanjiti ili povecati klok za 100mhz, i smanjiti ili povecati napon za 0.01V ili za slicnu potrebnu vrednost da bi odrzao zeljeni klok.

Bitno je da bude stabilno i da znamo da ima napon da odrzi klok koji mu je podesen, da imamo odakle da krenemo.

Vrti vec preko sat i po. Termalna margina 17 stepeni. Dosao gost, pa ne mogu cackam sada ali cu pustiti jos pola sata da radi pa onda NB. Kasnije cu razmisljati o dizanju za jos 100-200 mhz-a.

Uz NB dizi i NB napon, kreni od 1.225, pa na 1.25 ako nece na 1.225, tako do 1.3v ne bi trebalo da imas problema, nemoj preko 1.3v.
Gledaj da NB bude stabilan na 2400, kreni prvo sa 2200.

Au, šta napravište od sobe.. srećom tema nema neki značaj za budućnost. ,)

Hajde dok je pauza, kako unapred znati koji je Stepping FX procesora ?
Edit;: Never mind, izgleda da su sve Višere C0.

Poslednja izmena od urednika:
To sam i ja pronašao, zbunjivalo me je zato što su Phenom II šarali od C0 - C3. moj stari 965BE se klokovao odlično a bio je C0.
Predhodni je bio C3 i nije ni blizu tako visoko išao.

Poslednja izmena od urednika:
Pa tema je FX procesori, mozda je bolje da smo pisali u overclocking podforumu, ali nije kao da je ova tema bila preaktivna i pre toga, a nece sigurno da bude aktivnija od onoga sto je bila :D

Kol'ko li je ostalo FX-ova..?

Hiljade i hiljade procesora.. :D

Odose gosti. Da se izvinim samo sto nisam u OC temi zapoceo ovo, pa neka migrira postove mod da ne prelazim u pola razgovora.
Spreman za NB OC :) Da li da ukljucim LLC za NB? Opet prime na neko vreme posle?

Ne znam, probaj bez LLC-a, pa ako crashuje bez.

Ista prica, za 2200 15-20 min u prime95 blend, pa ako ne crashuej idi na 2400 i podigni malo NB napon i tu probaj da ga stabilizujes, i uz podizanje NB napona podigni malo i cpu napon, i citaj moje postove od zadnjih par strana, imas sve napisano.

Iskljucujem se za veceras, do 3-4 necu ulaziti, citaj sta sam pisao u proslim postovima i probaj da stabilizujes na 2400, srecno! :D

Vazi, bacam se na posao i ja kad legne zena.. I ta stvorenja traze paznju. Javljam kako ide. Citam sve. Hvala opet :)

U ovom klipu je skoro pa nikakva razlika za FX8350 na 4GHz i 4.6GHz.

Ja se ne bih bakcao toliko sa overklokom. Sibni ga na 4.2 ili ako moze na 4.4 i teraj.

Ovo i ja zelim da radim za drugaricu. Ima fx8350 hladjen standardnim LC-CC-120 i neku 970 plocu sa 8-faznom naponskom koja nije hladjena i koja ima bas malecki i vreo chipset hladnjak na koji smo prikacili 70mm vent od box hladnjaka kako bi bio koliko toliko hladniji. Ima li realne nade/sanse ili samo da dignem proc za pola ghz i memoriju na 1866(jel moze vishera vise uopste) i da to bude to?

Vrh Dno