Šta je novo?

FX procesori

Vcore je vrednost napona, i podesavanja koja si promenio u biosu imaju efekta.

Sent from my HUAWEI VNS-L21 using Tapatalk

Previse je to, 0.5 multiplier je 100mhz, idi na po 0.5 vise, i citaj prethodne strane..

Evo digao sam na 20 i testirao 10min preko aide64 temperatura za tih 10min drzala je 61 stepen donosno od 7min je diglo na 61 i tako je stajalo do 10min. u biosu sve iskljucio u cpu configuration stavio na 1.3v i multiplier digao eto na 20 trebam li jos sta promijeniti jer ostalo sve je na auto ostalo. Samo sam se za**** sto sam iskljucio cool n quiet i sad mi je ta opcija nestala u biosu skontao sam zbog cega jer sam iskljucio turbo mode. Jel to ok temepratura?

Untitled.png

Poslednja izmena:
Evo digao sam na 20 i testirao 10min preko aide64 temperatura za tih 10min drzala je 61 stepen donosno od 7min je diglo na 61 i tako je stajalo do 10min. u biosu sve iskljucio u cpu configuration stavio na 1.3v i multiplier digao eto na 20. Samo sam se za**** sto sam iskljucio cool n quiet i sad mi je ta opcija nestala u biosu skontao sam zbog cega jer sam iskljucio turbo mode. Jel to ok temepratura?

Pogledajte prilog 222567
Samo sto ti u gemingu biti manja temp nego aida...Super su temp klokni ga jos

Послато са D6503 уз помоћ Тапатока

Trstiraj u prime95 blend, cool n quiet ti ne treba.

Samo sto ti u gemingu biti manja temp nego aida...Super su temp klokni ga jos

ma ne bih vise da idem jer je ipak stock cooler :) mozda ovih dana nabavim lc 120 pa cu ga dici onda mozda na 4.2 :D jel ima potrebe ista dirati ram opcije u biosu i vidim u temi se spominje llc ni to nisam nista dirao kako sam shvatio da je to za voltazu

ma ne bih vise da idem jer je ipak stock cooler :) mozda ovih dana nabavim lc 120 pa cu ga dici onda mozda na 4.2 :D jel ima potrebe ista dirati ram opcije u biosu i vidim u temi se spominje llc ni to nisam nista dirao kako sam shvatio da je to za voltazu
Ram sto dizes vise to ti utiče i na cpu OC...
Koliko znam FXovi novi su dolazili sa boljim wraith kulerima

Ovo na 4ghz sa 1.28 naponom pod opterecenjem 99% stabilno nije, testiraj u prime95 blend i ako crashuje bilo koje jezgro znaci da je nestabilno..

Meni je na istoj ploci 8320E radio na 4GHz pod 1.236V, za 4.2 mu je trebalo 1.284V. LLC enabled a dodavanje napona preko offseta.

evo probao prime i nakon 3 min racunar je zaledio temp se digla na 63c nije se ni spustila kako treba zbog aide ...Sacekat cu da se spusti temp na normalu pa cu onda opet pokrenuti prime.

Meni je na istoj ploci 8320E radio na 4GHz pod 1.236V, za 4.2 mu je trebalo 1.284V. LLC enabled a dodavanje napona preko offseta.

jel trebam i ja aktivirati llc? ili to nije potrebno toliko?

@bombas jel za mene poruka? ako je neki rizik onda necu xD

Poslednja izmena:
Obaraj takt i napon, pregreva se cpu. llc na tvojoj maticnoj jos vise podize napon pod opterecenjem.

Kada kupis LC120, onda pokusaj. Ugasi Turbo i Power Saving opcije, CnQ ne moras. LLC stavi na enabled, a pod CPU & NB Voltage stavi na Offset, mnozilac na 20, za 4GHz. U polju CPU Offset Voltage dodajes napon. Ako ti je recimo onaj stock napon za CPU 1.150V onda u Offset polju mu dodaj jos 0.1V recimo i onda ce ti VCORE biti negde oko 1.25-6V recimo, posto mu LLC dodaje jos malo vise napona da ne bi padao.

Vazi, bacam se na posao i ja kad legne zena.. I ta stvorenja traze paznju. Javljam kako ide. Citam sve. Hvala opet :)

Da javim da je sa NB naponom od 1. 225 prosao bez problema Prime od 40-ak minuta pre nego sto sam zaspao. Veceras dizem napon na 1.25 i testiram na 2400mhz-a, dva sata. Ima li poente nakon toga dodatno zatezati RAM ili da cekam da uzmem jos 8gb pa da u vidim kako ce funkcionisati sa 2x8?

Evo sad probao opet prime sa 4.0ghz i opet zaledio spustio sam takt na 3.9ghz i vidi cuda 10min prime bez problema :) nisam ni napon nista dirao temp nije prelazila 68c

3.9.png

Poslednja izmena:
Temp do 55-56 maximum treba da bude za dobar oc, sve preko za svakodnevni rad je previse.

Sa tim kulerom max 3.7 ili tako nesto

Temp do 55-56 maximum treba da bude za dobar oc, sve preko za svakodnevni rad je previse.

Sa tim kulerom max 3.7 ili tako nesto

Sto 55c ?
Za tu temperaturu na 4690k treba barem noctua u12s...
Cpu je i na 80c bezbedan skroz...
Njegovih 60c je smesno...

ok shvatio sam sad koliko toliko :) jel sad cilj spustati voltazu sto manje moguce a da ostane stabilan npr na ovih 3.9ghz? I hvala vam puno naucio sam puno toga danas s vama

Fx-u je maksimalna radna temperatura za svaki dan 61c.

Haswell ima dosta visu temperaturnu mogucnost i @matija00 ako slabo znas o fx procesorima i dosao si ovde za pomoc, ne pisi stvari za koje nisi siguran i u koje se ne razumes.

@dangerousB

-Prvo mora da bude temp do 55-58 max u prime.

-Drugo, ne sme da crashuje u prime ni posle 2h blend testa.

Maksimalni klok ces odrediti tako sto ces ispuniti ta dva uslova.

Fx-u je maksimalna radna temperatura za svaki dan 61c.

Haswell ima dosta visu temperaturnu mogucnost i @matija00 ako slabo znas o fx procesorima i dosao si ovde za pomoc, ne pisi stvari za koje nisi siguran i u koje se ne razumes.

@dangerousB

-Prvo mora da bude temp do 55-58 max u prime.

-Drugo, ne sme da crashuje u prime ni posle 2h blend testa.

Maksimalni klok ces odrediti tako sto ces ispuniti ta dva uslova.

Ne znam stvarno za to kad na FX 6100 u igricama 70c +,FX6300 mom proslom takođe...Za cpu je bezbedno do 80c

Poslednja izmena:
I to znaci da je to za njih normalna temperatura, ili je za njih normalna temperatura ono koliko je proizvodjac, amd, rekao i odredio?

za ivanbass1
Za FX 6100 proizvodjac napisao 71 C max, tako da gresis

71c je termalna margina u AoD, i kad se gleda termalna margina treba da budes 10c od nje za svakodnevnu upotrebu.

Gubi se na stabilnosti nakon 60c, nakon 70 vec moze steta da nastane.
Edit:

Mada ako u normalnoj upotrebi ne prelaze 60, nema razloga za brigu.
Moze se desiti da igra povuce sve resurse i bude temp ista kao u p95, zato se gleda da bude nekoliko stepeni ispod 60.

Poslednja izmena:
71c je termalna margina u AoD, i kad se gleda termalna margina treba da budes 10c od nje za svakodnevnu upotrebu.

Gubi se na stabilnosti nakon 60c, nakon 70 vec moze steta da nastane.
Edit:

Mada ako u normalnoj upotrebi ne prelaze 60, nema razloga za brigu.
Moze se desiti da igra povuce sve resurse i bude temp ista kao u p95, zato se gleda da bude nekoliko stepeni ispod 60.
Ne gubi se nista niti ima nikake stete....
FX6100 mi ide na drugom računaru mom konstanto otkad ga imam 70tak stepeni dok igram....Nema nestabilnosti niti ičega....

Gubi se stabilnost i fx procesori se, pogotovo kod oc-ja, namestaju tako da ne idu preko 61c, tacka.

I kod mog druga je radio na 80 stepeni godinama, i ziv je i dan danas, sto ne znaci da on treba da radi na 80 stepeni.

Ako meni ne verujete, izvolite na google, amd-ov sajt, tomshardware, overclockers i slicne forume i ne pisite gluposti ovde, procitace neko i mislice da tako treba.

Edit:

Svaka stvar, nebitno da li je tehnika, ima uslove za koje je napravljena.
Ako na soku pise da se cuva na temperaturi do 30c, ako se stavi na sunce gde je 45 i ne pokvari se, jel to znaci da svaki sok moze da stoji koliko god vremena na 45c i da se ne pokvari? Ne znaci.

Poslednja izmena:
Gubi se stabilnost i fx procesori se, pogotovo kod oc-ja, namestaju tako da ne idu preko 61c, tacka.

I kod mog druga je radio na 80 stepeni godinama, i ziv je i dan danas, sto ne znaci da on treba da radi na 80 stepeni.

Ako meni ne verujete, izvolite na google, amd-ov sajt, tomshardware, overclockers i slicne forume i ne pisite gluposti ovde, procitace neko i mislice da tako treba.

Edit:

Svaka stvar, nebitno da li je tehnika, ima uslove za koje je napravljena.
Ako na soku pise da se cuva na temperaturi do 30c, ako se stavi na sunce gde je 45 i ne pokvari se, jel to znaci da svaki sok moze da stoji koliko god vremena na 45c i da se ne pokvari? Ne znaci.

Mislis na TJ. max? zar nije za vecinu amd proc to 70c ? ovako je na mom phenomu :D

Capture.PNG

Inteli mogu i do 100 opusteno, al opet nie dobro :) niti normalno.

Intel imaju svoje drugacije max temp.

Da, za phenom je 70, mislim da sam to vec negde procitao, a za fx 61c.

Nazad
Vrh Dno