Šta je novo?

fx 6300 sa 970A-G43

darkbaron

Cenjen
Učlanjen(a)
29.12.2014
Poena
180
Moja oprema  
CPU & Cooler
i9 13900kf Arctic Liquid Freezer II 360
Matična ploča
gigabyte aorus elite ddr4 z790
RAM
g.skill 32gb
GPU
rtx 3090ti zotac
Storage
2x ssd 2x hard drive
PSU
cooler master MWE Gold 1250w - V2 Full Modular
Kućište
Cooler Master MasterBox
Miš & tastatura
red dragon wireless
Laptop
dell latitude
Mobilni telefon
samsung s22 ultra
Pristup internetu
  1. Optički internet
dali uopste smem da overclokujem sa ovom plocom cilj bi mi bio nekih 4.2

Možeš, ja sam moj držao na 4.4 na 1. 475 V, ali to baš nije pametno 🙂 Ja sam na VRM stavio mali vent, mislim da je 50tka,bez njega nemoj ništa da pokušavaš

do 1.4v mozes i bez venta,i ne preteruj sa mnoziocem (taman tu do 4,2ghz,verovatno nece hteti,ali ne kosta nista da se proba sve dok ne ludujes sa naponom). za sve vise poslusaj kolezu pavlony-ja,i prati u amd AOD-u termalne margine i dal' ce da trotluje.

Do 4GHz bi trebalo da može sa automatskim naponom, kasnije, mada moj je radio i na 4. 2 na automatskom. Ugasi turbo, CnQ, Spread Spectrum i C6 State. Koji hladnjak imaš?
Edit: Sad sam video da imaš 212 Evo, fali ti samo vent za naponsku i to je sve.
Možda će ti napajanje praviti problem, ali ja nisam iskusan u tome.

Poslednja izmena:
ja ne bih pustao auto napon na kloku na toj ploci,vishera zna da povuce junacki napon,pa ako ploca nije kadra da isprati,svakakve gluposti mogu da se dese i onda covek vise vremena izgubi trablsutujuci nego zapravo cedeci proc.za pocetak fiksno na 1.4v ili 1,425v pa po mnoziocu,bend test u prime-u i drzi fige,pa do koliko doguras.

blend ili small fft ? ( inače, koristim linx 0.65)

hvala na savetima

small fft,meni se pokazao tezim za proci.

na 4.5 sa naanonom 1.4 u prime radi stabilno pustio sam 3 sata da pici ali northbirdge temperatuira se penje do 100 stepeni cpu radi na 55

Koji program koristiš za očitavanje temperature? Ovo što si napisao je nemoguće dobiti.

Naponska na toj ploci nema ni hladnjak, ne igraj se sa voltazom. :S

Ja držim vent na naponskoj i nemam nikakvih problema, smanji temperaturu za ~20 stepeni. Samo neka stavi vent i može do 4.2-4.3

HW monitor koristim

Ne znam sta je MSI hteo da postigne sa tom plocom u odnosu na 970A-G46, izbacili su hladnjak na VRM-u, a ubacili front USB 3.0
U svakom slucaju, moja preporuka ne idi preko 4.2GHz.

cak i kad smanjim napon na 1.38 i OC na 4,2 temperatura north birdga padne za nekih 5 stepeni bude oko 94-95 stepeni

sada me zanima jel big mogao da iskombinujem neko hladjenje za plocu i gde bih mogao da ga kupim

Uglavi ventilator na naponsku, to će drastično spustiti temperaturu. A i nemoj ići daleko sa overklokom na toj ploči, ja sam svoj držao na 4.4 neko vreme, temperature su bile maksimalno 60 stepeni

sa kojim minimalnim naponom bih mogao na primer da probam da je OC na nekih 4.0 da bih izbegao grejanje VRM

stavio sam na 1.26 temperatura stabilna pici peime 95 vec 30 min videcu kako ce se pokazati 😀

Nazad
Vrh Dno