Ja necu nista da te savetujem, osim jedne stvari: konsultuj se malo van ovog foruma, savetujem ti da posetis par ozbiljnijih mesta tipa extremesystems i slicnih, cisto da ti posle ne bude zao sto si uzeo dual core mesto six core procesor na bazi misljenja koja si procitao ovde.
Dakle-ako jos nisi uzeo konfiguraciju, pogledaj ti na jos par mesta kako stoje stvari, prijateljski savet.![]()
ne slazem se sa tobom,ima tema koju sam ja otvorio o i3 2100,pisalo se o tome,recimo bf3 sam testirao razlike izmedju fps-a bez HT-a i sa HT-om je cak do 50%,gpu usage sa gtx 470 i navedenim procesorom bez ht-a je 70-ak % a sa ht-om zakuca na 99%,cpu usage bez ht-a 100% a sa ht-om 75-80% sve naravno BF3,benefit HT-a u slucaju i3 (ne odnosi se na i7) je po meni ogroman-licno sam sve testirao :smoke:
Patriot Signature ima dosta problema na Asus plocama ali nadam se da ti neces imatiI sto ne uze 6870 otac ga hebo
![]()
voleo bih da imam SS-ove od toga sto sam napisao ali cini mi se da nemam potrazicu jos,ako nadjem-postavljam,trenutno nisam u mogucnosti da testiram opet nemam graficku,ali cim dodje prilika nece me mrzeti,100% sam siguran da je i3 2100 na bf3 pun server caspian border bez HT-a bio zakucan na 100% i fps je bio oko 35-40,sa HT-om sve isto cpu usage je pao na 80% a fps skocio na duplo tj 55-60...graficka je od sinde gtx 470 bila kod mene,sa njom smo njakali cpuDa se nisi ukljucio nebi sad ovo ni komentarisao ali slozicu se sa tobom da ima uticaja.
Posto to nisam zabelezio nisam zeleo ni da pominjem pa sam okacio rezultate sa neta.
E sad ,licno sam probao (live gaming) i razlika je okom vidna (u frejmovima) ali ne u tolikoj razmeri koju ti pominjes.
Mislim da je tu HT odigrao ulogu u zameni ona dva fizicka jezgra pa je karta prodisala i zato si imao toliki skok.
Igra definitivno nije odreagovala na HT u tom odnosu..
Meni je druga stvar bila interesantna gde me je Sandy Bridge arhitektura definitivno kupila.
i3 je u radu odsecan i brz.Kretanje kroz aplikacije,brzina otvaranja programa itd.
Imao sam na stolu dve sklopljene masine i definitivno je bio opusteniji rad na i3 u odnosu na Phenom X4 955.
Photoshop recimo brze otvara na i3 itd..Da ne davim sad sa svim detaljima koje sam zapazio..
Po meni i ako ce da zvuci fanbojevski Intel je Intel..
evo jedna interesantna slicica![]()
Pa nema tu neke mudrosti, ako kojim slucajem Asus nije obezbedio podrsku za tu socijalnu ddr3 memaru [zato sto je socijalna i ja je narucih :d] flesujes novi bios, pa ako tada nece lepo vratis i zamenis za neku drugu, imas pravo po novom zakonu, 7 dana od kupovine
Ja sam dobro prosao jer je Kingston bio crvenu skuplji od Patriot Signature, a kada sam zamenio doplatio sam jedva 200 din, fora popust za studente taj danInace sam prvo narucio Patriot Viper Extreme 2133Mhz ali je nestala [citaj zavrsio neki prodavac svom ortaku, sestricu itd :d]
Thread se izgovara "tred" (sa mekim "t"), ne "trid".U suštini, i3 2120 je bolji kada programi nisu dobro multitridovani jer ima 2 jaka jezgra. Kod dobro multitridovanih programa (WinRAR, x264) 6100 sa 6 jezgara je bolji izbor.
Znači bolje radi i3+intel integracija, nego i5+GTX470?
Nemoj kriviti Patriot vec Asusa. Pogledaj u "moja masina"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari