Ja necu nista da te savetujem, osim jedne stvari: konsultuj se malo van ovog foruma, savetujem ti da posetis par ozbiljnijih mesta tipa extremesystems i slicnih, cisto da ti posle ne bude zao sto si uzeo dual core mesto six core procesor na bazi misljenja koja si procitao ovde.
Dakle-ako jos nisi uzeo konfiguraciju, pogledaj ti na jos par mesta kako stoje stvari, prijateljski savet. 😉
ne slazem se sa tobom,ima tema koju sam ja otvorio o i3 2100,pisalo se o tome,recimo bf3 sam testirao razlike izmedju fps-a bez HT-a i sa HT-om je cak do 50%,gpu usage sa gtx 470 i navedenim procesorom bez ht-a je 70-ak % a sa ht-om zakuca na 99%,cpu usage bez ht-a 100% a sa ht-om 75-80% sve naravno BF3,benefit HT-a u slucaju i3 (ne odnosi se na i7) je po meni ogroman-licno sam sve testirao :smoke:
Patriot Signature ima dosta problema na Asus plocama ali nadam se da ti neces imati 🙂 I sto ne uze 6870 otac ga hebo 😀
voleo bih da imam SS-ove od toga sto sam napisao ali cini mi se da nemam potrazicu jos,ako nadjem-postavljam,trenutno nisam u mogucnosti da testiram opet nemam graficku,ali cim dodje prilika nece me mrzeti,100% sam siguran da je i3 2100 na bf3 pun server caspian border bez HT-a bio zakucan na 100% i fps je bio oko 35-40,sa HT-om sve isto cpu usage je pao na 80% a fps skocio na duplo tj 55-60...graficka je od sinde gtx 470 bila kod mene,sa njom smo njakali cpu 😀Da se nisi ukljucio nebi sad ovo ni komentarisao ali slozicu se sa tobom da ima uticaja.
Posto to nisam zabelezio nisam zeleo ni da pominjem pa sam okacio rezultate sa neta.
E sad ,licno sam probao (live gaming) i razlika je okom vidna (u frejmovima) ali ne u tolikoj razmeri koju ti pominjes.
Mislim da je tu HT odigrao ulogu u zameni ona dva fizicka jezgra pa je karta prodisala i zato si imao toliki skok.
Igra definitivno nije odreagovala na HT u tom odnosu..
Meni je druga stvar bila interesantna gde me je Sandy Bridge arhitektura definitivno kupila.
i3 je u radu odsecan i brz.Kretanje kroz aplikacije,brzina otvaranja programa itd.
Imao sam na stolu dve sklopljene masine i definitivno je bio opusteniji rad na i3 u odnosu na Phenom X4 955.
Photoshop recimo brze otvara na i3 itd..Da ne davim sad sa svim detaljima koje sam zapazio..
Po meni i ako ce da zvuci fanbojevski Intel je Intel..
evo jedna interesantna slicica 😉
Pa nema tu neke mudrosti, ako kojim slucajem Asus nije obezbedio podrsku za tu socijalnu ddr3 memaru [zato sto je socijalna i ja je narucih :d] flesujes novi bios, pa ako tada nece lepo vratis i zamenis za neku drugu, imas pravo po novom zakonu, 7 dana od kupovine 🙂
Ja sam dobro prosao jer je Kingston bio crvenu skuplji od Patriot Signature, a kada sam zamenio doplatio sam jedva 200 din, fora popust za studente taj dan 😀 Inace sam prvo narucio Patriot Viper Extreme 2133Mhz ali je nestala [citaj zavrsio neki prodavac svom ortaku, sestricu itd :d]
Thread se izgovara "tred" (sa mekim "t"), ne "trid".U suštini, i3 2120 je bolji kada programi nisu dobro multitridovani jer ima 2 jaka jezgra. Kod dobro multitridovanih programa (WinRAR, x264) 6100 sa 6 jezgara je bolji izbor.
Znači bolje radi i3+intel integracija, nego i5+GTX470?
Nemoj kriviti Patriot vec Asusa. Pogledaj u "moja masina"
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari