Pre bih uzeo 7 , jer u drugoj prostoriji imam amber pro 12 i jaka mi je, pa otvaram vrata i od ove sobe kako bih i nju grejao , ali mi je problem kada se zatvore vrata ,onda je prohladno u njojKPCA može da greje tih 18 sigurno, ako imaš mogućnosti uzmi 09KETA, sigurica.
I ona završava sigurno, dobar je to uređaj. Ne vidim cenu za nju, 09 je 50k u hladnoj radnji, ako nije neka razlika a obično ne bude, bolje devetka, neće biti problema u radu.
KLIMA Inverter Fujitsu GENERAL ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA silver
KLIMA Inverter Fujitsu GENERAL ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA silver - Cool Shop, Vaša internet prodavnica bele tehnike i ostalih kućnih aparata!www.coolshop.rs
kmcc je isto na snizenju u hladnoj radnji ali 12KLIMA Inverter Fujitsu GENERAL ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA silver
KLIMA Inverter Fujitsu GENERAL ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA silver - Cool Shop, Vaša internet prodavnica bele tehnike i ostalih kućnih aparata!www.coolshop.rs
Fujitsu inverter klima uređaj ASYG07KETE-B/AOYG07KETA, Inelektronik
www.inelektronik.rs
Pretpostavljam da su ovo isti modeli bez obzira sto imaju razlicite oznakeKLIMA Inverter Fujitsu GENERAL ASHG07KETA-B/ AOHG07KETA silver
Fujitsu inverter klima uređaj ASYG07KETE-B/AOYG07KETA, Inelektronik
www.inelektronik.rs
Ok HvalaASYG je Fujitsu a ASHG je General, ista stvar.
Kuhinja je potpuno izdvojena prostorija, iz nje u hodnik a iz hodnika u dve sobe od po 17m2, u jednoj je Midea 12 extreme u drugoj mala TA peć.7-8kvm je baš mali prostor. Svaka će da se pali/gasi. A šta ti je uz tu kuhinju? Trpezarija, dnevna soba? Čime greješ te prostorije i da li toplota dopire do kuhinje?
7-ca greje 20kvm, 9-ka 25kvm a 12-ca 35kvm. Ako ćeš bolje od KPCA koja je ulazni model gledaj 07keta, ima je u Hladnoj Prodavnici
Pa manje troši kad radi "na leru". Zavisi od gubitaka toplote. Usmeri je da duva prema vratima onda i sve OKKuhinja je potpuno izdvojena prostorija, iz nje u hodnik a iz hodnika u dve sobe od po 17m2, u jednoj je Midea 12 extreme u drugoj mala TA peć.
Ako se pali/gasi što kažeš koja je tu problematika?
Razmatram 07KPCA.
Ja bih u tvoj slučaju ostao konzervativan, to jeste, ostao na norveškom.Zdravo svima, evo da podelim iskustvo nakon prve sezone grejanja sa Fujitsom. Pre nego sto bilo sta obrazlozim zeleo bih da se zahvalim @svi svim clanovima koji su delili svoja iskustva i predloge do sada, koji su i meni pomogli u odabiru klime!
Meni je ispala kombinacija da uzmem ASYG12LMCE sa ROG12LALL sto smo ovde ustanovili da je frankenstajn 😀 ispala bas jeftino za 70k. Pozicija klime je obelezena na slici celog stana, dok je druga slika iz ugla ulaska u kuhinji iz Oktobra meseca. Povrsina koju obuhvata za grejanje je 25,5kv, sa vratima sobe koja su konstantno bila otvorena gde je hodnik od 9kv. Stan je ukupne povrsine 66kv + terasa. Stan se nalazi na prvom spratu, novogranja zavrsena i useljena u Oktobru 2025 god. Ispod stana je otvoren prostor tacnije ispod dnevnog boravka i spavace sobe. Stan je orjentisan ka zapadu, imam jedan stan pored sebe koji je na severnoj strani ali tu niko ne sedi, dok je sa druge strane gde je kupatilo stepeniste.
Sto se tice potrosnje klime, instalacija za struju je radjena tako da je klima vezana direktno na instalaciju koja je povezana na svoj osigurac i odatle je moguce raditi prekid struje, nema utikaca. Postoje neki osiguraci sa merenjem potrosnje medjutim to su sve kinezi i ja nisam bio bas optimistican da neki od njih montiram u tablu sa ostalim osiguracima.
I ako jedinica nema visoko deklarisani COP 3.69 i Pdesing 4.2kw na -10, neko moje iskustvo je fenomenalno.
Prvo klimu nismo mogli da namestimo na vise od 23 stepeni, nepodnosljivo je da se sedi u dnevnoj sobi. Cele zime ja idem majca + sorc. Hodnik je prijatne temperature nisam merio koliko, ali skroz je normalno, da je pozicija unutrasnje jedinice drugacija bilo bi maltene isto. Ventilator kad je na Auto 99% vremena radi u 2 brzini, par dana kada je temperatura bila od -8 do -10 u Januaru, bio je rucno podesen na 3 brzinu. Ukoliko je na Auto, podigne sama na 3 pa vrlo brzo spusti na 2 i to cesto radi pa me nervirala i iz tog razloga je podesavana rucno. Defrost je radila jako malo, dok je bilo u minusu vecem uradi defrost uglavnom nocu oko 1, ono sto ja primetim kad sam tu, i ne traje duze od 4-5min da ne duva. Digne krilca gore, kad zavrsi defrost kao vatru da duva 1-2min i nakon toga se uravnomeri temperatura.
Defrost je ucestao bio jedino oko 0, i kada je magla, ne traje dugo, ali radi mnogo cesce.
Ono sto sam pratio potrosnju konkretno na brojilu koje su menjali (nasa drzava zbog daljinskog ocitavanja) jeste da recimo za nekih 8 sati dok smo na poslu na -2 napolju, potrosi 6,3kw na nivou celog domacinstva (frizder, bojler, i neke gluposti sitne adaptere za rasvetu ne uzimam u obzir) ispada 0,78kw po satu. Mozda je mnogo mozda ne, meni je delovalo jako korektno sobzirom na to kako je toplo u stanu. Naravno, ne kazem da je ovo tacno sve je to neka odokativna moja procena.
Ni jednog trenutka nije radila 24h sama, imam malu cerkicu pa je u njenoj sobi ukljucen bio Norverski radijator od 2kw. U Novembru i Decembru je norveski bio ukljucen u periodu od 20h do 07:30h a nakon toga ugasen i racun za struju je bio 11k i 12k dinara. Naravno kad upalim Norveski, brojilo vristi koliko stanca kilovate 😁. Januara nismo isli nigde jer smo bili bolesni, te smo celi mesec proveli u stanu gde je i radijator radio 24h i struja je bila 15k. Racun za Februar sa norveskim koji radi i dalje 24h je bio 9200dinara.
Ove godine dodajem jos jednu 9ku kod cerkice najverovatnije ASYG09KETEB/AOYG09KETA, dozvolili su bi da busim fasadu jer je zgrada prosla tehnicki prijem, pa se nadam ce potrosnja struje malo opasti, mada zbog situacije mozda struja poskupi pa bude gore..🤣🤣
Sve u svemu ja sam prezadovoljan klimom, greje kao blesava i u najmanju ruku vredi 100k. Kolega je kupio neku Gree Clivia 12icu, ali Fujitsu ima mnogo bolji i kulturniji rad, nije budzena sa displejima i daljinskim ko Gree, ali sljaka za sve pare.
Ta ROG12LALL je zmaj od spoljašnje. Ista spoljašnja ide na kasetne 18-ce! I kad greje, duva baš toplo taj Frankenštajn, bio sam kod čoveka u kući koji je kupio baš tu kombinaciju, i čini mi se da je temperatura izduva veća nego kod 12LMCE sa njenom originalnom spoljašnjomZdravo svima, evo da podelim iskustvo nakon prve sezone grejanja sa Fujitsom. Pre nego sto bilo sta obrazlozim zeleo bih da se zahvalim @svi svim clanovima koji su delili svoja iskustva i predloge do sada, koji su i meni pomogli u odabiru klime!
Meni je ispala kombinacija da uzmem ASYG12LMCE sa ROG12LALL sto smo ovde ustanovili da je frankenstajn 😀 ispala bas jeftino za 70k. Pozicija klime je obelezena na slici celog stana, dok je druga slika iz ugla ulaska u kuhinji iz Oktobra meseca. Povrsina koju obuhvata za grejanje je 25,5kv, sa vratima sobe koja su konstantno bila otvorena gde je hodnik od 9kv. Stan je ukupne povrsine 66kv + terasa. Stan se nalazi na prvom spratu, novogranja zavrsena i useljena u Oktobru 2025 god. Ispod stana je otvoren prostor tacnije ispod dnevnog boravka i spavace sobe. Stan je orjentisan ka zapadu, imam jedan stan pored sebe koji je na severnoj strani ali tu niko ne sedi, dok je sa druge strane gde je kupatilo stepeniste.
Sto se tice potrosnje klime, instalacija za struju je radjena tako da je klima vezana direktno na instalaciju koja je povezana na svoj osigurac i odatle je moguce raditi prekid struje, nema utikaca. Postoje neki osiguraci sa merenjem potrosnje medjutim to su sve kinezi i ja nisam bio bas optimistican da neki od njih montiram u tablu sa ostalim osiguracima.
I ako jedinica nema visoko deklarisani COP 3.69 i Pdesing 4.2kw na -10, neko moje iskustvo je fenomenalno.
Prvo klimu nismo mogli da namestimo na vise od 23 stepeni, nepodnosljivo je da se sedi u dnevnoj sobi. Cele zime ja idem majca + sorc. Hodnik je prijatne temperature nisam merio koliko, ali skroz je normalno, da je pozicija unutrasnje jedinice drugacija bilo bi maltene isto. Ventilator kad je na Auto 99% vremena radi u 2 brzini, par dana kada je temperatura bila od -8 do -10 u Januaru, bio je rucno podesen na 3 brzinu. Ukoliko je na Auto, podigne sama na 3 pa vrlo brzo spusti na 2 i to cesto radi pa me nervirala i iz tog razloga je podesavana rucno. Defrost je radila jako malo, dok je bilo u minusu vecem uradi defrost uglavnom nocu oko 1, ono sto ja primetim kad sam tu, i ne traje duze od 4-5min da ne duva. Digne krilca gore, kad zavrsi defrost kao vatru da duva 1-2min i nakon toga se uravnomeri temperatura.
Defrost je ucestao bio jedino oko 0, i kada je magla, ne traje dugo, ali radi mnogo cesce.
Ono sto sam pratio potrosnju konkretno na brojilu koje su menjali (nasa drzava zbog daljinskog ocitavanja) jeste da recimo za nekih 8 sati dok smo na poslu na -2 napolju, potrosi 6,3kw na nivou celog domacinstva (frizder, bojler, i neke gluposti sitne adaptere za rasvetu ne uzimam u obzir) ispada 0,78kw po satu. Mozda je mnogo mozda ne, meni je delovalo jako korektno sobzirom na to kako je toplo u stanu. Naravno, ne kazem da je ovo tacno sve je to neka odokativna moja procena.
Ni jednog trenutka nije radila 24h sama, imam malu cerkicu pa je u njenoj sobi ukljucen bio Norverski radijator od 2kw. U Novembru i Decembru je norveski bio ukljucen u periodu od 20h do 07:30h a nakon toga ugasen i racun za struju je bio 11k i 12k dinara. Naravno kad upalim Norveski, brojilo vristi koliko stanca kilovate 😁. Januara nismo isli nigde jer smo bili bolesni, te smo celi mesec proveli u stanu gde je i radijator radio 24h i struja je bila 15k. Racun za Februar sa norveskim koji radi i dalje 24h je bio 9200dinara.
Ove godine dodajem jos jednu 9ku kod cerkice najverovatnije ASYG09KETEB/AOYG09KETA, dozvolili su bi da busim fasadu jer je zgrada prosla tehnicki prijem, pa se nadam ce potrosnja struje malo opasti, mada zbog situacije mozda struja poskupi pa bude gore..🤣🤣
Sve u svemu ja sam prezadovoljan klimom, greje kao blesava i u najmanju ruku vredi 100k. Kolega je kupio neku Gree Clivia 12icu, ali Fujitsu ima mnogo bolji i kulturniji rad, nije budzena sa displejima i daljinskim ko Gree, ali sljaka za sve pare.
Nikako norveški ne može da bude bolje od 07 KETA, ima veliku potrošnju i sa klimom će to dosta manje da bude.Ja bih u tvoj slučaju ostao konzervativan, to jeste, ostao na norveškom.
Ako moraš na 2 uređeja, preporučio bih ovdje u poziciju kod kupatila, da ubacuje u tu sobu + vašu + kupatilo, jer je bolje da lijepo pokrijes više prostorija, u stanovima je baš suvisno ici u jednu manju prostoriju jedni klimu.
Spoljašnja 40kg, za grejanje Babaroga.@monstrum Nezgodno je da se postavi u hodnik, jer moram da vucem 5m instalaciju kroz dnevni boravak.. Svakako je bilo u planu da se postavi ta planirana 9ka jos prosle godine kada sam se uselio, ali nisu dozvolili da busim fasadu za dodatnu klimu dok zgrada ne prodje tehnicki prijem. 🫤
@jozza Da da, bas duva toplo i nezgodno je sto je tacno iznad ugaone, pa kad smo tu ili je podizemo da duva gore ili je swing.. 🤣 Inace u dnevnom je sveukupno banja.. 😎
Sve i svemu jako sam prijatno iznenadjen Fujitsuom, i prezadovoljan njenim grejanjem. 😊 E sad sto se tice hladjenja ne verujem ni da ce tu biti nekih problema, ali videcu kada dodju vrucine..
Uzmi grej kad nije prelazno sa tom jednom pa će ti biti jasno.Nije da nece, ali će investicija koštati 500+ eura...
Ako vec ide u to, nek pokrije više prostorija, pa meni kucu sa 6 prostorija i dva hodnika u prelaznom grije jedna 12ka, koji klinac ce mu u jednoj prostoriji stana jedna klima?
Ugradi ti 09 KETA i uživaj.@monstrum Nezgodno je da se postavi u hodnik, jer moram da vucem 5m instalaciju kroz dnevni boravak.. Svakako je bilo u planu da se postavi ta planirana 9ka jos prosle godine kada sam se uselio, ali nisu dozvolili da busim fasadu za dodatnu klimu dok zgrada ne prodje tehnicki prijem. 🫤
@jozza Da da, bas duva toplo i nezgodno je sto je tacno iznad ugaone, pa kad smo tu ili je podizemo da duva gore ili je swing.. 🤣 Inace u dnevnom je sveukupno banja.. 😎
Sve i svemu jako sam prijatno iznenadjen Fujitsuom, i prezadovoljan njenim grejanjem. 😊 E sad sto se tice hladjenja ne verujem ni da ce tu biti nekih problema, ali videcu kada dodju vrucine..
Da li ove dve klime mogu da pokriju donji sprat dobro izolovane kuce 64 kvadrata gde su dnevna i trpezarija/kuhinja spojene i one su oko 32 kvadrata a recimo da 09 fujicu ide u sobu na kojoj bi bila otvorena vrata i duvala pravo u WC. Mogao bih da posaljem skicu 😀. E sad sprat iznad ima istu toliku kvadraturu i on se ne greje. Trenutno kucu tj donji sprat grejem na sporet na pelet alfa plam luca 8kw(Bez radijatora) i planiram ove sezone da ugradim 2 klime da pokrijem taj prostor vecinu zime a mozda bih uzeo i tonu peleta da potpalim taj sporet kao neka rezervna opcija. Hvala!Drugar na moju preporuku uzeo 12 i 9 KETA, verovatno jedini koji me je poslušao, većina pita i opet kupe šta im monteri nude i posle kukaju.
Stan 50m2, jedna ide u dnevnu druga u spavaću.
Pogledajte prilog 534742
Pogledajte prilog 534743

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari