Šta je novo?

Fujitsu klima uređaji

• Začetnik teme Začetnik teme Ddee
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Uz svo duzno postovanje prema kinezima,ja ukupno imam 6 japanaca ( fujitsu,daikin i mitsu) 5 zidnih i jednu parapetnu .Od toga su dvije ulazne serije daikin i fujitsu.
Ni na jednu nemam zamjerku na njihov rad u bilo kojem smislu grijanje/hladenje/precizno odrzavanje temperature/modulacija.Zaboravim na njih osim kada se moraju oprati filteri.Generalno u BiH za najmanje novca najvise dobijes od fujitsu i tako je godinama.
Koju parapetnu imas? Kako ti se pokazala u odnosu na standard? Sta ti daje bolji ugodjaj?

Koju parapetnu imas? Kako ti se pokazala u odnosu na standard? Sta ti daje bolji ugodjaj?

FUJITSU AGYG 14 LVCA​

Ista se koristi na vikendici i sa namjerom je ugradena tamo zato sto se povremeno boravi tokom zimskih mjeseci.Koliko god da zidna moze ugrijati prostor koji se ne grije u kontinuitetu,ostaje dugo vremena osjecaj hladnog poda.Sa parapetnom toga nema upalis je 48h prije dolaska nema one hladnoce sa poda.Jedini nedostatak ako se tako moze nazvati jeste da vise kupi prasinu jer je blizu poda pa se filter mora prati bar dva puta cesce nego na zidnoj.

Da prijavim da 14LUC ima sati u kojima utroši 180W, što ne znači nužno da je to bila najniža, već prosječna za taj sat. Vidjeću da uđem češće na aplikaciju da ju ulovim koja joj je najniža, ali da je i 180 W, sasvim lijepo za uređaj koji može povući sigurno 2000 W i dizajniran je prije 10 godina.

Pecaj neki Nordic u Viacom-u to ti je moj savet.
135k u Hladnoj ti je 24kmta
24kmta je zver u odnosu na 18kmta. Dosta veća spoljašnja, veći kompresor. Jedino što nije da se montira u manju prostoriju, jer i na minimumu duva kao dobra 12-ca na drugoj ili loša 12-ca u trećoj brzini.

Uz svo duzno postovanje prema kinezima,ja ukupno imam 6 japanaca ( fujitsu,daikin i mitsu) 5 zidnih i jednu parapetnu .Od toga su dvije ulazne serije daikin i fujitsu.
Ni na jednu nemam zamjerku na njihov rad u bilo kojem smislu grijanje/hladenje/precizno odrzavanje temperature/modulacija.Zaboravim na njih osim kada se moraju oprati filteri.Generalno u BiH za najmanje novca najvise dobijes od fujitsu i tako je godinama.
Tako je i u Srbiji. Pogotovo kad nalete Fujitsu Nordik varijante na akciji. Kome treba za primarno grejanje neđa greške

FUJITSU AGYG 14 LVCA​

Ista se koristi na vikendici i sa namjerom je ugradena tamo zato sto se povremeno boravi tokom zimskih mjeseci.Koliko god da zidna moze ugrijati prostor koji se ne grije u kontinuitetu,ostaje dugo vremena osjecaj hladnog poda.Sa parapetnom toga nema upalis je 48h prije dolaska nema one hladnoce sa poda.Jedini nedostatak ako se tako moze nazvati jeste da vise kupi prasinu jer je blizu poda pa se filter mora prati bar dva puta cesce nego na zidnoj.
Jel' ona u grejanju duva kao TA peć, u nivou poda?

24kmta je zver u odnosu na 18kmta. Dosta veća spoljašnja, veći kompresor. Jedino što nije da se montira u manju prostoriju, jer i na minimumu duva kao dobra 12-ca na drugoj ili loša 12-ca u trećoj brzini.

Tako je i u Srbiji. Pogotovo kad nalete Fujitsu Nordik varijante na akciji. Kome treba za primarno grejanje neđa greške

Meni 18kmta duva u prvoj brzini koliko je max na Hisense nordic 5 crtice ako ne racunam turbo mod (jer kod hisens kad ukljucis turbo ona stavlja temp na max) A posto je ogromna veliki izduv u prvoj i drugoj ona se ne cuje mozes da spavas ispod nje.

Koliko sam gledao po spec ovih parapetnih sve imaju opciju da greje od poda, zato je i gledam kao potencialnu kad mi Nordic ode u penziju da imam bolji ugodjaj da mi bude toplo od poda. Jer neizolovan pod kad je -10 u kuci 23 a pod 18 merio laserom.

Ljudi često nemaju ideje koji je neizolovan pod nepresušni izvor lađenja...
Ako imaš dobro izolovanu kuću, imaćeš gotovo 50% veće gubitke ako je neizolovan pod, nego kad bi imao 5 cm u podu...
Ako si izolovao sve, "samo" nisi krov, gubici mogu biti i do 300% veći nego kad bi imao svega 10 cm na krovu...

Sve to stoji al stare kuce jednostavno nisu se pravile tad da uzimaju u obzir to. Ja imam nekih 3cm viska u dnevnoj i tu planiram stirodur da stavim. I na coklu isto jer merio sam prosle nedelje napolju -5 a spoljasni zid P. S. nemam izolaciju na zidu samo na tavanu, znaci na zidu isto -5 laserom a uperim u temelj +2 tako da definitivno bar temelj za pocetak da izolujem pa kad se skupe pare zidovi.

Da u nivou poda s tim sto to nije u kontinuitetu,obzirom da ima dva izduva gornji i donji,kada klimu tek upalis izbacuje toplotu na oba.Priblizavanjem zadatoj temperaturi donji zatvara i izbacuje toplotu samo na gornji,a donji povremeno otvara.Definitivno je bolji ugodaj.Mada vec sam rekao kupi prasinu dosta brze od zidne i samo njeno pranje je komplikovanije (dvije turbine prilicno nizak donji izduv svega 10 cm od poda) i to su jedine dvije mane ako se to uopste moze nazvati manama.

I to što zauzima prostor kod poda i zahteva da nema ništa od stvari/nameštaja ispred nje da ne blokira izduv.

DObar dan. Može li neko da mi kaže da li su ove nadstrešnice dobro postavljene? One imaju funkciju, pre toga su klime ponekad bile kompletno zaledjene. Ali me brine da mozda nisu preblizu postavljene.

Prilozi

• Screenshot_20260123_110925_Gallery.jpg
    Screenshot_20260123_110925_Gallery.jpg
    60.7 KB · Pregleda: 132
  • Screenshot_20260123_110845_Gallery.jpg
    Screenshot_20260123_110845_Gallery.jpg
    58.9 KB · Pregleda: 135
Imam jos jedno pitanje, da li se spoljna jedinica AOHG09KGCB moze namontirati na zid širine 52cm (to bi bilo rastojanje izmedju spoljnjih ivica nosaca). Ne mogu naci nikakve podatke, da li mozda neko ima ovu spoljnu jedinicu da izmeri?

Imas npr. na Ananasu
--->

Prilozi

• Screenshot_20260126-172303~3.jpg
    Screenshot_20260126-172303~3.jpg
    61.2 KB · Pregleda: 61
Poslednja izmena:
A kakvog su kvaliteta ovi nosaci, jel vrede nesto, mislim dal su dovoljno jaki za neke teze klime, npr 18-tice od 40-50 kg?
Kod nas se slabo koriste takve nosaci!
Npr. Dosta se koriste u DE ---> bas takvi kao gore na sliku, takodje imaju i veci izbor sto se tice nosaca 🙂
--->

Prilozi

• 61863e8995cd022b3cf7bad5c2ecfaf0e05364c2~2.jpg
    61863e8995cd022b3cf7bad5c2ecfaf0e05364c2~2.jpg
    74.4 KB · Pregleda: 51
  • Screenshot_20260126-180011~2.png
    Screenshot_20260126-180011~2.png
    621 KB · Pregleda: 43
  • Screenshot_20260126-180906~2.jpg
    Screenshot_20260126-180906~2.jpg
    88 KB · Pregleda: 36
  • Screenshot_20260126-180920~2.png
    Screenshot_20260126-180920~2.png
    731.4 KB · Pregleda: 33
  • e1d1ea9ac0a360bed908e4f3278045e5af351881~2.jpeg
    e1d1ea9ac0a360bed908e4f3278045e5af351881~2.jpeg
    220.5 KB · Pregleda: 42
Po meni su ovi nosaci mnogo dobra stvar, kad preomenis klimu posle 5-6 godina ne treba da busis nove rupe jer se razmak izmedju nogica na novoj SJ razlikuje od stare, pa ne mozes da montiras. Ne znam kako se u tom slucaju resava taj problem ako imas obicne nosace, dal mora nove rupe ili ima neka fora da se montira iako se ne gadjaju nosaci na novoj SJ sa starim nosacima!

Код мене је такав носач, одличан, и подесив у случају кад се буде мењала клима.

Narucio sam klime u ACS, vidim da ih ovde niko ne pominje. Kakvi su sto se tice garancije?

Narucio sam klime u ACS, vidim da ih ovde niko ne pominje. Kakvi su sto se tice garancije?
Četvoro ljudi je kupilo klimu kod njih na moju preporuku, od pre 15 do pre 5 godina. Niko nije imao problema, tj nisu se ni pozivali na garanciju, sve radi ok. Bitna je kvalitetna ugradnja, i nemoj uzimati krš od klime i problema nema.

Četvoro ljudi je kupilo klimu kod njih na moju preporuku, od pre 15 do pre 5 godina. Niko nije imao problema, tj nisu se ni pozivali na garanciju, sve radi ok. Bitna je kvalitetna ugradnja, i nemoj uzimati krš od klime i problema nema.
Uzeo sam 12 kgtf i 09 kgtf tako da sigurno nije krš😂

Nazad
Vrh Dno