Šta je novo?

Fuji FinePix S9600 ili slicno?

IntelEkt

Čuven
Učlanjen(a)
08.11.2004
Poena
620
Sta bi jos doslo u obzir u toj kategoriji? Pre svega mi je potreban siri ugao (zbog snimanja enterijera) i bilo bi vrlo zgodno da ima pokretni ekran (kao Canonove S serije).

Imaj u vidu da S9600 ima pokretljiv ekran, ali samo po vertikali. Meni to ne smeta, ali nekom smeta, pa da upozorim. Inače, za taj opseg cena, izbor je lak - retko koji aparat se može pohvaliti onim što ima S9600 (28mm i papučica za eksterni blic), uz standardno dobar kvalitet ostatka aparata.

Pozdrav

Nema nista slicno za mene najbolji aparat u ultrazoom kategoriji!!!

Posle toga jedino neki dSLR, kao Nikon D40, D40x, kad bi bilo para D80 i neki dobar objektiv!!!

I sam sam nedavno po raznim forumima pretrazivao i vecina pravih poznavalaca preporucuje
Fuji S 9600 .
A ako imas nekog u BiH mozes da dobije nesto love od povrata PDV-a, toti je onda 303/Eur-a.

FujiFilm S9600 ti je vrlo dobar aparatcic, ne samo sto ima 28-300mm zoom nego koliko se secam ima f/2.8 po celog zoom-a sta je vrlo jaka stvar, ta optika za DSLR bi najmanje kostala 1000 eura, ima i veci senzor od svima drugih (osim od SONY R1, ali to vec je druga prica). I moji glas ide za FujiFilm S9600 ako vec neces DSLR

Kad bi ste morali da birate Fuji S9600 ili Nikon D40 ili bese D40x (mislim na onaj noviji i bolji), koji bi ste izabrali i da li treba jos neka prateca oprema za izvlacenje maksimuma na fotografijama, mozda eksterni blic ili neka dodatna sociva.

Hvala.

Kad bi ste morali da birate Fuji S9600 ili Nikon D40 ili bese D40x (mislim na onaj noviji i bolji), koji bi ste izabrali i da li treba jos neka prateca oprema za izvlacenje maksimuma na fotografijama, mozda eksterni blic ili neka dodatna sociva.

Hvala.

D40 Apsolutno (ne x!), ja sam ga kupio sa kit objektivom 18-55 a pre toga sam prodao 9600. Fuji u poredjenju sa tim Nikonom nema sta da trazi, pored kit objektiva dokupis recimo 55-200 VR objektiv (220-250 eur) i SB600 blic (oko 200 eur), (dobro da nisam pazario SB800).

A zasto je Nikon D 40 i dalje popularan kad je to dosta stariji model. Posle njega ima jos dosta novijih modela. Mislim da su D 80 i D 200 dosta napredniji, bar po ceni, a i nekim specifikacijama.

Dakle tvoj glas ide za Nikon.

Ne znam, kod Fuji-a mi se ne svidjaju malo hladnije boje.

Nego, zasto svi preporucuju da se kupi novi kit. Zar sa onim sto ide u pakovanju ne moze nista da se uradi.

Pozdrav.

A zasto je Nikon D 40 i dalje popularan kad je to dosta stariji model. Posle njega ima jos dosta novijih modela. Mislim da su D 80 i D 200 dosta napredniji, bar po ceni, a i nekim specifikacijama.

Dakle tvoj glas ide za Nikon.

Ne znam, kod Fuji-a mi se ne svidjaju malo hladnije boje.

Nego, zasto svi preporucuju da se kupi novi kit. Zar sa onim sto ide u pakovanju ne moze nista da se uradi.

Pozdrav.

Ja ti nisam preporucio novi kit nego jos malo mm...posto je kit 18-55 a ti dokupis jos onaj VR 55-200 i imas raspon 18-200mm (u staklima!), ako oces da budes Jack onda kupis D300 i ne razmisljas. :D

NIKON D40 je stariji model??? Epa ja sam uzeo NIKON D50 pre 4 meseca, i ne mislim da je stariji model, a ne D40, DSLR je DSLR, niko, ama bas niko Prosumer nije bolji od bilo koji DSLR, ko ni je probao ne zna

NIKON D40 je stariji model??? Epa ja sam uzeo NIKON D50 pre 4 meseca, i ne mislim da je stariji model, a ne D40, DSLR je DSLR, niko, ama bas niko Prosumer nije bolji od bilo koji DSLR, ko ni je probao ne zna

E mislim da tu nije potrebna dalja rasprava, covek izgleda ide na megapixele :D koji apsolutno nista ne znace, cudno mi je to sto je zainteresovan za prastari 9600 a D40 mu je star, zanimljivo.

Ne kazem ja da je D40 star, ali se u Americi tretira kao stariji model. Gledao sam ga 4 meseca, a ima toliko model aposle njega. Recimo D80, D200. Cini mi se da su D50, D70 slabiji od D 40. Valjda mi tako prodavac pricao u radnji, ne secam se vise.

Ne kazem ja da je D40 star, ali se u Americi tretira kao stariji model. Gledao sam ga 4 meseca, a ima toliko model aposle njega. Recimo D80, D200. Cini mi se da su D50, D70 slabiji od D 40. Valjda mi tako prodavac pricao u radnji, ne secam se vise.

D80 je stariji od D40 :D....elem, uzmi lepo maleni D40 i ne brini sta ti koji prodavac prica, evo ti u boji kako radi malena zver :smoke:

D40 je naslednik D50 a D80 naslednik D70. D40X je doneo vecu rezoluciju i predstavlja naslednika D40. Bolji izbor je D50, koji i ako je stariji od D40, je kompatibilniji sa Sigma, Tamron i Nikkor objektivima, tj. imas veci izbor objektiva za D50 nego za D40/D40x. D40/D40X nema podrsku za bezmotorne objektive.

Nazad
Vrh Dno