Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pise se da je Di Marija odbio PSZ jer zeli da predje u Premijer ligu, ali s tim da zeli i da igra Ligu Sampiona... Junajted ga zeli, videcemo sta ce biti.

Po meni prelazak Vidala u Junajted je sve izvesniji s obzirom da je Konte danas podneo ostavku na mesto trenera Juvea.

Svi sto su me prozivali kad sam rekao da ce Markec da bude kao Roben, ako ne i bolji, gledajte samo Liverpul sledece sezone :) kad krene da voza kroz raznorazne parkirane autobuse i slicno :)

Liverpul je smesan ove sezone. Otislo im vise od pola tima tj. Suarez. Da nece mozda Lalana i Lambert da se bore za titulu?

Nisam navijac Liverpula i mislim da je Suarez jedan od boljih na svetu, ali reci da je Liverpul "smesan" je teska glupost.

Najveci kvalitet koji je doneo menadzer Rodzers kada je pre par sezona dosao u Liverpul je igra. Covek ima stil da kroz igru dolazi do pobeda, sto je dijametralno suprotno od npr Celzijeve taktike i bez obzira sto je Suarez megabitan igra ne zavisi od jednog igraca.

Ocekujem da Lazar napravi bum, narocito ako ga stave da igra tamo gde mora, sto blize golu, a ne kao kod nasih "strucnjaka" koji ga koriste za pokrivanje protivnickih bekova sto je nebuloza.

Poslednja izmena:
Ima i Venger "igru" vec skoro 20 godina, pa osvaja titulu svaki put kada nebom proleti Halejeva kometa (karikiram). Nije njemu drugo mesto donela ta igra, vec vise od 30 golova koje je Suarez postigao u Premijer Ligi.

Markecu ce da odgovara premier liga jer je dobar tehnicar a to je tamo retkost I potez igraci su uvek najlakse igrali u premier ligi, jer pored snage I najbolje organizacije to je liga gde se igra najnaivniji fudbal, takticki zaostalo ali fizicki superiorno, zato Englezi i deluju smesno vec duze vreme kao reprezentacija...

Tamo se puno trci a nasim fudbalerima trcanje nije jaca strana. Zbog toga je jedino onaj ludi Curcic uspeo u Premijer Ligi i Savo u nekoj meri (on je CF a u Engleskoj vole centarfore kampere). Nema nista od tih fisfirica u Premijer Ligi, moraju da grizu i da budu bezobrazni kao Suerez. Nema poziranja ko na Pirinejskom poluotvru sto se igra fudbal.

Jos mi nije iz secanja izbledela prva utakmica naseg asa Zorana Tosica koji je ostavio tako jak utisak na Fergusona guranjem lopte ka nazad svaki put kada je primi, da ga ovaj nije vise ni cestito stavio u ekipu da igra. Tosic je tada vazio za veceg talenta nego sto je Markec danas. Da ne spominjem onog Djordjica i slicne satelite.

Liverpul je smesan ove sezone. Otislo im vise od pola tima tj. Suarez. Da nece mozda Lalana i Lambert da se bore za titulu?

Taj isti Suarez je postizao po 3-4 golova slabijim ekipama. Kad su bile velike utakmice sa Arsenalom, Čelzijem, Junajtedom, Sitijem, njega nije bilo. Daleko od toga da je Liverpul smešan tim. Mnogo brz napad imaju, ako srede odbranu biće to sjajna ekipa. Inače sam fan Sandrlenda :)

Edit: Što se Markeca tiče, sjajan igrač, raketa. NJega i Tošića da poredimo ne možemo, jer je Zoran odmah iz JSL otišao u PL, tamo se nije snašao ali zato na pozajmici u Kelnu sjajno igrao. Dok Markec ima već godinu dana igranja u Portugalskoj ligi koja nije ni malo naivna plus Liga Evrope gde je Benfika igrala sa jakim timovima...

Poslednja izmena:
Taj isti Suarez je postizao po 3-4 golova slabijim ekipama. Kad su bile velike utakmice sa Arsenalom, Čelzijem, Junajtedom, Sitijem, njega nije bilo. Daleko od toga da je Liverpul smešan tim. Mnogo brz napad imaju, ako srede odbranu biće to sjajna ekipa. Inače sam fan Sandrlenda :)

Edit: Što se Markeca tiče, sjajan igrač, raketa. NJega i Tošića da poredimo ne možemo, jer je Zoran odmah iz JSL otišao u PL, tamo se nije snašao ali zato na pozajmici u Kelnu sjajno igrao. Dok Markec ima već godinu dana igranja u Portugalskoj ligi koja nije ni malo naivna plus Liga Evrope gde je Benfika igrala sa jakim timovima...
+10000

Svi sto su me prozivali kad sam rekao da ce Markec da bude kao Roben, ako ne i bolji, gledajte samo Liverpul sledece sezone :) kad krene da voza kroz raznorazne parkirane autobuse i slicno :)

Markec može postati veliki igrač, ali po stilu igre ne ide baš poređenje sa Robenom, sa Robenom po stilu igre može recimo da se poredi mali Andrija Živković, uz malo sreće jednog dana možda i po kvalitetu :)

nista liverpul nije slabiji ove godine.. jos vidim da hoce da dovedu bonija i rojsa. levog beka doveli, jos im samo fali jedan defanzivni bek za rotaciju i to je to

Od Rojsa nema ništa ako ga Real ne dovede, Junajted je drugi pik. Rekao je sledeće sezone da će verovatno odlučiti. A i šta će njima pored sterlinga i Markovića, da nisu doveli Markovića, ali ovako... A i odakle Liverpulu toliko para?

Kako odakle?
Pa samo su Suareza uvaljali za 88 mil. a imaju valjda i neki budzet za pojacanja mimo toga.

para imaju vise nego dovoljno (kako pisu budzet im je oko 200m), samo je pitanje da li im treba. pise i da su ponudili 26m za lukakua

Biće ovo luda sezona jer Čelsi je doveo Zoumu, Fabregasa, Koštu, Luisa i vratio Kurtou sa pozajmice, a zbog transfera Luiza imaju još lufta nekih 50ak miliona ili čak više da se uklope u finansijski fer plej. Pariz upravo zbog toga ima probleme sa Di Mariom jer su potrošili sve pare dopuštene fer plejom pa će morati da prodaju nekoga, i onda samim tim pridodajem velike šanse Junajtedu da ga kupi, a možda čak i Liverpul jer imaju para od prodaje Suareza, mada nakon dolaska Lazara teško će biti ista od toga, iako se ja ne bi tek tako olako uzdao u Lazara jer je tek došao, i trebaće mu dosta da se adaptira na engleski fizički fudbal.

Siti je svakako jak, kupili su zadnjeg veznog Fernanda od Porta, a moguće je da nabave i kojeg stopera ili špica jer tu imaju dosta igrača koji su dobri ali ipak ili povrijedjeni ili van forme, a sa obzirom da imaju love na pretek svašta je moguće.

Arsenal, doveo Ospinu, Sanceza i valjda Kediru, fali im još napadač i spremni su za sezonu. Verovatno će ganjati Martineza ili Remija, pogotovo jer su obojica navijači Arsenala. Ali po staroj tradiciji može se desiti da im Totenhem pred nosom ukrade igrača, ali vidjecemo.

Uglavnom sve je to super, sem jedne stvari a to je da mi se Real i Barselona gade svojom politikom kupovanja igrača koji su im toliko nepotrebni i to za nenormalne pare, a da ne pričam o tome da imaju dugove od skoro Milijardu evra. Čelsi par godina unazad posluje u plusu, Siti se prilagodio granicama, PSŽ se i dalje bori sa tim, ali zato španski velikani kao da su sami, lupaju nenormalne iznose svake godine, kriju porez i FIFA pored svega toga žmiri na jedno oko. Čist primjer je ovo sa Nejmarom, dobiju suspenziju, ovi im je smaknu i oni opet po starom.

Da ne bude zabune ja se divim njihovim igrama, igračima i time što pokazuju na terenu jer su u tome najbolji, ali ovo sto rade na polju poslovanja je da nazovem ogavno.

Poslednja izmena:
To je zato sto ih finansira drzava, kada propadne Spanija propasce i Real i Barsa. Ali nece to skoro.

Kako odakle?
Pa samo su Suareza uvaljali za 88 mil. a imaju valjda i neki budzet za pojacanja mimo toga.

Kupili su lalanu za 30, Markovića za 30... Ako hoće Rojsa moraće barem 50+ da iskesiraju, a oni to neće raditi...

Taj isti Suarez je postizao po 3-4 golova slabijim ekipama. Kad su bile velike utakmice sa Arsenalom, Čelzijem, Junajtedom, Sitijem, njega nije bilo.

Potpuno tacno.
Suareza smatram odlicnim igracem jos od 2010, ali da je on pola Liverpula je smesno.

Zuba1970: Koja je poenta citirati ceo video posta iznad svog _

Au u kom oni mraku zive. Pa ovo je strasno.

U kom mraku mi živimo kad verujemo da je istina sve što neko postavi na net. Video sam da je gomila delila ovo na fb, i niko nije imao pojma da je lažni video. Možda nije medijski mrak, ali neko medijsko zaslepljivanje jeste. U svakom slučaju konzument je dobio, i progutao lažnu informaciju.

Interesantna situacija vezana za Mancester siti i Liverpul.
Man Siti se pojacao sa kapitenom Porta Mangalom (centarhalf). UEFA im je zbog krsenja finansijskog fer pleja nametnula restrikcije za sledecu sezonu Lige sampiona - imaju pravo da prijave ekipu od samo 21 igraca od kojih 16 moraju da budu homegrown (valjda domaci ne verujem da svih 16 mora da bude iz skole Man Sitija). E sad dolazak Mangale dodatno komplikuje stvari i ekipu im umesto na 21 ogranicava na samo 19 igraca (pretpostavljam da taj transfer dodatno probija limiti pa otuda i dodatno ogranicenje). Dakle Siti mora da iz svoje ekipe eliminise jos tri iskusna internacionalca.
Za naseg Nastasica je dosta pojacana konkurencija u centru odbrane (on ipak ne spada u kvotu igraca van EU jer je jos uvek I-21), a to zeli da iskoristi Liverpul kojima je potreban centarhalf nakon sto je Sautempton odbio da proda Lovrena za 20 miliona.

Moguc srpski tandem na Enfildu Lazar Markovic - Matija Nastasic?

pa siti nema 2 britanca u timu, s cime ce oni da igraju LS? cirkus

Iz Porta stize i Fernando. A Mangala...po mom misljenju najkompletniji odbrambeni igrac.
6uzy7a6y.jpg

pa siti nema 2 britanca u timu, s cime ce oni da igraju LS? cirkus

Ipak je u pitanju greska. Za LS je limit 16 non-homegrown (ne-domacih) igraca, a Siti je ovog leta vec doveo sestoricu pa ih je ukupno 18 i 2 moraju da otpadnu s tim sto Nastasic jos moze da se prosvercuje kao I-21 pa ne upada u tu kvotu.
UEFA im je uvela i limit od 49 mil £, a oni su vec potrosili 49,5 pa i zato moraju da prodaju.

Ala ste počeli da se frljate sa tim ciframa. Baš me zanima koji to igrač vredi baš toliko koliko kažu za njega. Pa, u tom slučaju bi morao da da 50 golova po utakmici ako je napadač. Primer samo. Dok god ne krenu da se igrači plaćaju po učinku ništa od vrednosti istih :]

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno