Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mislis ovaj stil kad 90 minuta pokusavaju da probiju bunker mocnih Holandjana koji cekaju jednu sansu Robena da bi pobedili? Jes vala, stvarno dosada.

Navijao sam za Argentinu i nije mi bila dosadna utakmica. Imali su više šansi i zaslužili su da prođu... mada mi bilo malo žao holandskog golmana, ali ***. takva igra.

Bravo Gaucosi. Kvalitetnija ekipa od mesara I zasluzeno idu dalje. Meni nije bila smor tekma, opasan fajt na sredini terena i iscekivanje.
Argentina jedina reperezentacija koja moze da dobije skynet. Mesari bi lagano izgubili od robota ovako dobijaju gaucosi.

Da se razumemo rezultat robota u polufinalu je neocekivan I za postovanje ali realno I dalje mislim da su limitirana ekipa. Video se to protiv Alzira gde su uz malo srece prosli. Brazil nije bio takmac jer je pao na psiholoskom planu. Roboti realno nisu naleteli na ekipu kao sto je Argentina, osim Alzira, ali gaucosi su duplo crvrsci I duplo opasniji od Alzira. Protiv Francuza su dali srecan gol a onda opet imali srece da su Francuzi odigrali bojazljivo...Cenim da gaucosi dobijaju u regularnom toku 2:0. Vraca se Di Maria uz Lavazija, Iguaina I Mesija su dovoljni za 2 komada na onakvu Nemacku odbranu. Nemci nece moci da daju gol Argentincima, oni su najkompaktnija ekipa, uprkos polufinalu, njihovi golovi su uglavnom bili brazilski autogolovi. Videcete kako ce se snaci roboti kad osete cvrsto, cvrsce, najcvrsce...malo im je falilo da ih Alzir dobije na cvrstu igru...

Poslednja izmena:
Никада нисам волео јужноамерички стил па ни данас. Досада, досада, досада.

zato francuzi igraju najbolji i najzanimljiviji fudbal na svetu pa onaj platini mora da namesta meceve i moraju da prolaze na kvarnjaka golovima datim rukom od strane tvog idola.
:D

Argentina po meni ima blagu prednost u finalu, samo zbog velikog motiva Messija koji se izjednacava sa Maradonom ako uzme trofej. Plus sto ce ga prestici jer moze da zaigra i na sledeca dva Svetska.

Holandija dobija Brazil sa golom razlike.

Može Mesi da ima koliko hoćeš motiva, nije pokazao apsolutno ništa sinoć. 840 prekida je izveo, nijedan koristan pas, baš ništa. Holandija se previše plašila da se otvori, Nemci će sigurno biti opasniji, iako je finale još veći ulog.

Pa ni njemu nije lako bilo sinoć konstantno okruženom sa tri mesara koji čekaju prvu priliku neko kost da mu slome :)

Da,mesi je u ocajnoj formi. To traje vec godinu dana.. Finale moze da ga vrati ponovi na pravi put,ocekujem da mesi bude igrac utakmice

Kako se blizi kraj prvenstva, uhvatio sam podosto Live kvota.

Odmah kako se mec otvori moze da se vidi o cemu se radi. E za finale ni ne moram da igram Live - Nemacka se "zaletela" i nema zaustavljanja. Alzir utakmica nije nikakva referenca na formu i kvalitet, jer je pre svega Alzir jedna velika nepoznanica u svetskom fudbalu kao i cinjenica da su nemci masina koja je "zagrejala ulje" i sada radi besprekorno. Svi prognoziraju neki X, to jes 0-0 rezultat, ja garantujem minimum tri gola nemacke. Ako bih gadjao tacan rezultat, to bi bilo 4-1 za nemce.

Poslednja izmena:
Stvarno ne znam kako je neko mogao da navija za Holandiju , leglo pedera , prostitucije i narkomanije (i zemlju gde planiraju da legalizuju stranku pedofila) a ne za zemlju jednog velikog Ernesta Ce Gevare, Huana Manuela Fandja, Dijega Maradone , Gabrijela Batistute , Maria Kempesa, Pasarele , Manua Djinobilija, Luisa Skole , zemlju Boke Juniors, River Plate, Velez Sarsfilda, Estudijantesa, Independijentea, Rasing Kluba, Njuels Old Bojsa, Argentinos Juniorsa.........i kako mnogi pricaju najboljeg rostilja na svetu : )

Tebi dobro?

Kakav veliki Če Gevara a holandski slikari ništa? (kakva glup i besmislen razlog da se navija za nekoga ili protiv nekoga)
Ako ćemo tako, Argentina je poslednje mesto boravka i utočište jednog velikog doktora medicine.

To bi bio Brazil. Mada stoji to sto kazes za Argentinu.

zato francuzi igraju najbolji i najzanimljiviji fudbal na svetu pa onaj platini mora da namesta meceve i moraju da prolaze na kvarnjaka golovima datim rukom od strane tvog idola.
:D
Не знам зашто ми стављаш речи у уста:). Французи никада појма нису имали осим екипе 98'ме. Иначе су у рангу распалих енглеза. Стари континент је далеко изнад Јужноамера по квалитету то је и будали јасно:).

Не знам зашто ми стављаш речи у уста:). Французи никада појма нису имали осим екипе 98'ме. Иначе су у рангу распалих енглеза. Стари континент је далеко изнад Јужноамера по квалитету то је и будали јасно:).
Samo mala sala na racun tvog nicka.

Ма само цепај. Nick је изабран када је говнар играо на врхунском нивоу у Арсеналу. Све после тога је срамота. *** не може овде да се промени nick иначе бих га мењао:).

Tjeri Anri i danas igra sasvim dobro u Nju Jork Red Bulsima ,u Americi..........realno Anri bi i danas bio korisniji za Francusku reprezerentaciju nego 90% njihovih napadaca,

Nego kad se vec prica o Argentini , ja sam oduvek voleo te "cupavce" Argentince, jer zaista su posebna i specificna ekipa , ekipa koja je oduvek ostavljala utisak buntovnika i boema , ekipa koja ima dusu.
Jer kako god oni igrali i kakve rezultate ostvarivali uvek su ostavljali poseban utisak na sve, verovatno zbog tog njihovog imidza i ponasanja na terenu i van njega , ono duge kose , brade , revolucija , kratak fitilj , kontraverze.........nekako uvek su vise podsecali na rock zvezde nego na fudbalere.
Takodje uvek su bili prepuni kontraverzi i zaista kontraveznih igraca , recimo Maradona , Kanidja , Martin Palermo (nadimak El Loco iliti Ludak , a setimo se samo kad je na jednoj utekmici protiv Kolumbije promasio cak 3 penala), ili recimo onaj golman Burgos sto je nokautirao igraca nasred utakmice , a potom se povuikao iz fudbala 99-e zato sto je mislio da ce biti smak sveta.

Takodje i njihovo ponasanja na terenu je uvek bilo specificno , oduvek su bili vodjeni emocijama, srcem , nije im bilo strano da provociraju , da se upuste u tucu , da prave neke prljave poteze , da se obracunavaju sa sudijama, takodje van terena sve prepuno kontraverzi vezano za njih , lude price i dogodovstine , kokain, alkohol ...itd. ........onako bas im se jebalo za sve , i za Fifu i za protivnike , i za fair play i za citav niz pravila po kojima moderni fudbal funkcionise , onako oduvek su furali svoj fazon i bili su da kazem tako prava rokerska ekipa (cak su cesto i preterivali u tome) i oduvek su ostavljali utisak nekakvih buntovnika i revolucionara.

Inace to je taj neki smek koji samo Juznoamericke ekipe imaju : )

Inace svakako da ce pre takva jedna ekipa osvojiti moje simpatije nego recimo neka Nemacka , gde su svi ko roboti , i ono kad ih vidis , onako svi plavi , spicasti , uredno podsisani , uniformisani , nikad ne pokazuju nikakve emocije nit menjaju izraz lica , znaci izgledaju ko cuvari u nekom logoru ili neki ss-ovci , samo im jos fale metalni slemovi na glavi i automatske puske u rukama.

Poslednja izmena:
Ма каква MLS лига туга:). Ти сад мешаш менталитет, понашање и културу са фудбалом. Ја гледам само игру као игру. Наравно да не волим немце и то ће увек тако бити али респект за однос према игри мора постојати. Тај победнички менталитет им доноси плодове. Нису досадни, играју до последњег секунда, нападају и не бране се, не ударају и не играју прљаво(изузетака има). То је смисао фудбала. И наравно да би ми било драже да Аргентина узме у сваком случају. Али, фудбалски гледано Немци су јачи у сваком сегменту што не мора да значи да ће добити.

Uh ala ima da se radujem ako nemci izgube, lele !!! Neko mora da se osveti njima za poraz Brazila, ne interesuje me da li je to Argentina ili Holandija. U ovom slučaju prošla je Argentina, pre svega zbog bolje taktike i zbog mnogo boljeg golmana koji je odbranio dva penala.
Ono je slatka osveta Nemaca za poraz iz finala 2002., sve je cisto, nema niko prava da im se sveti.:D
Al pazi se, nemoj tako otvoreno protiv, mozda neko od swaba prati forum, da ti ne spakuju jos koju kaznu za torente.:p

Ма каква MLS лига туга:). Ти сад мешаш менталитет, понашање и културу са фудбалом. Ја гледам само игру као игру. Наравно да не волим немце и то ће увек тако бити али респект за однос према игри мора постојати. Тај победнички менталитет им доноси плодове. Нису досадни, играју до последњег секунда, нападају и не бране се, не ударају и не играју прљаво(изузетака има). То је смисао фудбала. И наравно да би ми било драже да Аргентина узме у сваком случају. Али, фудбалски гледано Немци су јачи у сваком сегменту што не мора да значи да ће добити.

MLS liga nije nimalo naivna , pogledaj samo kakvi igraci tamo igraju i dolaze , organizacija im je zaista na vrhunskom nivou , mozda ne mogu da se mere sa najjacim evropskim ili juznoamerickim ligama , ali nije naivna nimalo , takodje liga je veoma ujednacena i neizvesna , uostalom i na ovom SP smo videli dosta igraca iz MLS lige i uopste se nisu pokazali inferiornim u odnosu na one sto dolaze iz evropskih liga.

Naravno da mesam mentalitet, kulturu i ponasanja sa fudbalom , jer cak je i veliki doktor Sokrates rekao " Fudbal je umetnicka forma izrazavanja" i fudbal nije samo besomucno vijanje po terenu , jurenje rezultata ili samo skup nekakvih tehnickih finesa kao sto su pasovi , sut , centar-sut , prekidi i ostalo.
Takodje ovo su NACIONALNI timovi , a kad igraju nacionalni timovi oni reprezrentuju citavu naciju , njihovu kulturu , mentalitet, nacin razmisljanja i zivota .....a ne samo neku fudbalsku ekipu kao kad recimo neki klub igra.

Nego kad se vec prica o Argentini , ja sam oduvek voleo te "cupavce" Argentince, jer zaista su posebna i specificna ekipa , ekipa koja je oduvek ostavljala utisak buntovnika i boema , ekipa koja ima dusu.
Jer kako god oni igrali i kakve rezultate ostvarivali uvek su ostavljali poseban utisak na sve, verovatno zbog tog njihovog imidza i ponasanja na terenu i van njega , ono duge kose , brade , revolucija , kratak fitilj , kontraverze.........nekako uvek su vise podsecali na rock zvezde nego na fudbalere.
Takodje uvek su bili prepuni kontraverzi i zaista kontraveznih igraca , recimo Maradona , Kanidja , Martin Palermo (nadimak El Loco iliti Ludak , a setimo se samo kad je na jednoj utekmici protiv Kolumbije promasio cak 3 penala), ili recimo onaj golman Burgos sto je nokautirao igraca nasred utakmice , a potom se povuikao iz fudbala 99-e zato sto je mislio da ce biti smak sveta.

Takodje i njihovo ponasanja na terenu je uvek bilo specificno , oduvek su bili vodjeni emocijama, srcem , nije im bilo strano da provociraju , da se upuste u tucu , da prave neke prljave poteze , da se obracunavaju sa sudijama, takodje van terena sve prepuno kontraverzi vezano za njih , lude price i dogodovstine , kokain, alkohol ...itd. ........onako bas im se jebalo za sve , i za Fifu i za protivnike , i za fair play i za citav niz pravila po kojima moderni fudbal funkcionise , onako oduvek su furali svoj fazon i bili su da kazem tako prava rokerska ekipa (cak su cesto i preterivali u tome) i oduvek su ostavljali utisak nekakvih buntovnika i revolucionara.

Inace to je taj neki smek koji samo Juznoamericke ekipe imaju : )

Lepo napisano.
To je taj razlog što od '90tih godina navijam za Argentinu na svakom prvenstvu sveta! I za Južnoameriče ekipe uopšte.

MLS је смешан иако плаћају баснословне суме пензосима као Анри или Бекам. Побољшали јесу квалитет али је још то далеко и то се неће променити у односу на Европу. Окренем MLS, гледам пар минута и то је толико споро, неповезано да је то страшно, гасим истог момента. Јужноамеричке лиге то је тек своја прича. Ја то не могу да гледам по оним ораницама где се кољу. Једноставно Европа је мајка и крај приче. Национални тимови наравно да репрезентују али не треба поистовећивати политику Ангеле са фудбалом који пружа Панцер Маншафт. Ја ето немце не могу ни да смислим али играју брате само тако.

Ono je slatka osveta Nemaca za poraz iz finala 2002., sve je cisto, nema niko prava da im se sveti.:D
Al pazi se, nemoj tako otvoreno protiv, mozda neko od swaba prati forum, da ti ne spakuju jos koju kaznu za torente.:p

Haha, sad si me baš nasmejao. Svaka ti čast. :)

A sad ozbiljno. Argentina, ne samo po meni nego i po mnogim drugima, ima veće šanse da osvoji boginju, pre svega zbog daleko bolje odbrane i taktike. Nemci jedino što bolje imaju je daleko veća efikasnost u golovima i imaju više napadača koji mogu da daju gol.

Cenim da će finale biti relativno dosadna utakmica, sa puno nadmudrivanja i opreza. Ako bude 0:0, ne bi me uopšte iznenadilo da se ide u produžetke. Eventualno, biće 1:0 za Argentinu.

Argentici bolju odbranu? Dali su 8 golova a primili 3, dok su nemci dali 17 a primili 4. Zbog 1 gola razlike si zakljucio da imaju bolju osbranu? Da ne pricam koliko je Nojer bolji golman.
Pritom argentina do sad nije imala neke jake protivnike sem Holadnije koju je dobila na penale i Belgije.

Poslednja izmena:
Ako Nemacka samo podje u napad, ima da ih razbije. :)

Fake :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno