Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Bila bi nepravda za fudbal da je zbog onoga sviran penal, nit je bilo i jednog kostarikanca u 16, niti je bilo namere, niti je uticalo na igru. Po pravilima to se svira, ali nije pravedno :)

Kako nije? Bio je odmah iza Grka jedan koji je uleteo klizeci u nadi da ce zahvatiti loptu. Nama su na proslom svirana dva penala iz gotovo istih situacija.

Kako nije? Bio je odmah iza Grka jedan koji je uleteo klizeci u nadi da ce zahvatiti loptu. Nama su na proslom svirana dva penala iz gotovo istih situacija.

Sviran je i nepostojeći penal nad Robenom, pa to ne znači da treba svirati svuda penale :)

Sad je moda da se sviraju nepostojeci penali ;)

Igranje rukom u 16m gde je ruka uz telo ili kada je igrac napucan a nikako nije mogao da reaguje... a to ovde nikako nije bio slucaj! Niti je napucan niti je ruka uz telo.

Igranje rukom u 16m gde je ruka uz telo ili kada je igrac napucan a nikako nije mogao da reaguje... a to ovde nikako nije bio slucaj! Niti je napucan niti je ruka uz telo.

Kao što sam rekao po pravilima jeste bio penal, ali nekada ne treba striktno pratiti pravila, već koristiti i mozak. Što se mene tiče sudija je fantastično reagovao, jer kao što sam napisao nije bilo namere, nije bilo opasnosti po gol grčke, niti je bitno promenjen pravac lopte. :)

Znaci ako je na prvenstvu vec svirano isuvise penala onda necemo neke ocigledne jer eto nije bilo opasnosti.

Kada nema opasnosti, odbrambeni igrac moze da doda loptu golmanu, nogom a da je ovaj uzme u ruke... necemo svirati indirekt jer eto nije bilo opasnosti.

Ili ako golman igra rukom van 16m a da nema opasnosti, necemo mu dati crveni i indirekt jer eto nije bilo protivnickih igraca u blizini.

Moze tako? :D

A što taj drugi ne koristi mozak, pa skloni ruku i stavi uz telo ili iza ledja?

Kao što sam rekao po pravilima jeste bio penal, ali nekada ne treba striktno pratiti pravila, već koristiti i mozak. Što se mene tiče sudija je fantastično reagovao, jer kao što sam napisao nije bilo namere, nije bilo opasnosti po gol grčke, niti je bitno promenjen pravac lopte. :)

Како није кад је ишла лопта право ка Костариканцу који је уклизао? Чист пенал није свиран. Свашта од тебе.

Sad više nije ni bitno :)

zasluzen prolaz kostarike, objasnili ljudi kako se penali sutiraju

Toliko od raspale Grcke. Nadam se da se na narednih par takmicenja nece ni plasirati.

Što se mene tiče sudija je fantastično reagovao, jer kao što sam napisao nije bilo namere, nije bilo opasnosti po gol grčke, niti je bitno promenjen pravac lopte. :)

Ako si navijao za braću Grke onda nije čudo što misliš da je sudija fantastično reagovao :d

Ipak je na kraju fudbal pobedio, nisu zaslužili Grci da se nađu među 8 najboljih sa igrom koju su prikazali na ovom prvenstvu

Заслужен пролаз по чему? Грци иако антифудбал играју су имали мали милион шанси да заврше али нису. Костарика је чекала пенале оправдано и искористила шансу. Али рећи да су заслужили је неозбиљно.

A po cemu je zasluzen?

Po borbenosti, zalaganju, koncentraciji i mentalnoj snazi da se izdrzi do penala sa igracem manje a pritom nisu se valjali po terenu i zadrzavali vreme. Svaku loptu koju je Navas tj golman uhvatio odmah je slao napred na Kembela u pokusaju da se postigne jos jedan gol!

Genijalno!

Vala bas. Mada ce ovu Kostariku da nabuse Holandezi sa jedno pet, sest prema nula. Mada ko zna, mozda LvG ne bude imao srece u SVAKOJ utakmici na SP pa narandzasti odigraju lose i ispadnu. Nikad se ne zna.

Grci su zasluzili da ispadnu jer su grupu ofrlje prosli.

A po cemu je zasluzen?

Dakle da vidimo - igrac vise, ulazak u produzetke sa ociglednom psiholoskom prednosti, katastrofalna dodavanja, neiskoriscenje milion sansi od kojih je ona 5 vs 2 bila najbolja, i ti se pitas po cemu su zasluzili? Nisu ni jedni ni drugi nesto briljirali po kvalitetu, ali Kostarika je svakako bila bolja jer su uspeli da se odbrane i ono malo sansi koje su imali u produzecima su bolje realizovali nego Grci. Bili su blizi davanju gola, u penalima svakako bolji.

Naravno, Kostarika nema sanse u 1/4 finala, ali njih su svi smatrali autsajderima ako se secate. Ipak je ovo veliko iznenadjenje i uspeh za njih, svaka im cast.

Poslednja izmena:
Vala bas. Mada ce ovu Kostariku da nabuse Holandezi sa jedno pet, sest prema nula. Mada ko zna, mozda LvG ne bude imao srece u SVAKOJ utakmici na SP pa narandzasti odigraju lose i ispadnu. Nikad se ne zna.

Grci su zasluzili da ispadnu jer su grupu ofrlje prosli.

natovarice ih isto kao sto su i italijani. mozda daju i 2 puta vise golova od zabara!

inace ekipa koja ne zna da realizuje 5, (slovima: PET) na 2 kontru, ni ne zasluzuje da igra na svetskom prvenstvu a ne nesto drugo

Koliko će im faliti igrača zbog kartona protiv ogavnih holanđana? :)

Nebitno. Holandija prolazi, a ovo je svakako vec preveliki zasluzen uspeh Kostarike.

Crta se finale Holandija - Nemačka, naravno Holandija osvaja. GG thank you very much.

Bolja je Grcka odbrana od Holandske, uvalice njima Ruiz gol kao i svima do sada. Samo sto ce primiti mnogo golova :)

A bio bi fazon da Ruiz da gol, Kostarika uspe da se odbrani i prodju u polufinale. Bilo bi zanimljivo kako bi Ruiza docekali u PSV naredne sezone posle tako necega. Mada nisu oni ko Englezi, da prave od toga veliku stvar.

Belgija iz senke se šunja, nemoj da se čudite ako doguraju do finala.

Zao mi je romske brace grka ali sta je tu je. Makar sam uzeo kes u kladzi na x :)

Mrtavker, sto nisi ponistio penal Mitroglua? Covek je zastao pri sutiranju penala :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno