Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sad su se stvarno uplasili da ne zakolje nekog... koji krele....

Kolumbija je najveci hit prvenstva, barem meni. Ovako brzu igru sa jednim do dva kontakta sa loptom nema niko. Verujem da mogu u polufinale, sigurno nece imati narocit respekt prema Brazilu, a o brazilskoj igri da ne govorimo.

10511080_755999734423355_1113624932522457705_n.jpg

:d

Nije losa Kolumbija ali nisam posebno odusevljen koliko ih dizu u nebesa, Mexico i Chile su bolji od njih. U utakmici sa Brazilom nemaju sta da traze, dobija Brazil. Dobili su Urugvaj jer je Urugvaj bezidejana ekipa, bez Suareza nema ko da napravi potez.
Mexico mi se najvise svideo pored Chilea od Juznoamerikanaca. Steta je sto idu na Holandiju koja je jaka i bice to najbolja utkamica 1/8 finala pored ove Brazil - Chile. Navijam za Mexico.

Ni Nemci mi se ne svidjaju kako igraju, ok efikasni su, trce ali cini mi se da tamo fali nesto da bi se uzeo svetski kup...jos od Lotara tamo nema kreatora koji nosi ono malo duse koja donosi kup. Proci ce Alzir ali ispadaju od Francuza koji lagano dobijaju Nigeriju. Francuzi mi deluju dosta bolje od Nemaca. U svakom slucaju dalje dajem prednost Francuzima u duelu sa Brazilom u polufinalu. Bice to tesko breme za Brazil koji oni nece izdrzati i ovako su jedva na nogama, realno tamo niko nista nije pokazao osim Nejmara koji nije tip igraca koji moze da resava protiv ozbiljnijih ekipa...pocepace ga Francuzi nece se videti...

Sa druge strane kostura zreb je dosta neizvesniji, Dajem prednost Kostariki u duelu sa Grckom, Mexicu protiv Holandije, Argentini protiv Shvice i jedina sigurna utakmica osmine finala, pored Francuza, Belgija dobija SAD.

Argetina me nije odusevila moze se desiti da ispadnu od Belgije jer nisu komlpletna ekipa a Mesi nije igrac za velike utakmice u kojima nema podrsku velikog broja drugih zvezda kao u Baresoloni...ovde ce morati uglavnom sam, kad bude stani pani u polufinalu ne ocekujem od njega nista posebno... Belgija najprijatnije iznenadjenje od svih evropskih ekipa. Ono sto me odusevljava je tako mlad tim a tako zrelo igra. Pogledajte kakve su igrali utakmice kao da su iskusniji od svih a ustvari su najmladji...zato mislim da je to tim koji moze mnogo protiv Argentine.

Dakle u finalu sa leve strane dolaze ili Francuzi ili Nemci a sa desne strane 4 ekipe su sa podjednakim sansama Ned, Mex, Arg i Bel, ako bih bas morao da se odlucim srcem onda Mexico.

Inace sad se vidi koliki je pogodak prvenstvo u Brazilu. Na stranu tereni koji nisu bas kao u Engleskoj ali zato stadioni i atmosfera najbolji a za svetski kup to je i najbitnije.

Poslednja izmena:
Kolumbija je najveci hit prvenstva, barem meni. Ovako brzu igru sa jednim do dva kontakta sa loptom nema niko. Verujem da mogu u polufinale, sigurno nece imati narocit respekt prema Brazilu, a o brazilskoj igri da ne govorimo.

Ne verujem da ce Kolumbija proci Brazil, jer oni imaju dva odlicna defanzivna vezna (Fernandinjo i Ramirez) koji ce drzati malog Rodrigeza bolje nego sto je to radio Rios danas (ipak je on jedan, ne moze svugde da stigne). Takodje, Brazil ima mnogo ubojitiji napad od Urugvajaca koji su maksimalno otupljeni bez Suareza. Slonovaca je poprilicno pretila Kolumbiji i uspela da postigne dol a oni napadacki nisu jaki kao Brazi. Naposletku, najbitnije je da ce sledecu utakmicu sudija svirati zestoko za Brazil jer je protiv Chilea Webb radio poptuno suprotno tj. odmagao Brazilu koliko je mogao. Mislim da je ovo poslednja utakmica za Webba na prvenstvu, ni proslu se nije proslavio. Sasvim sigurno nece suditi polufinale/finale. Kuipers ili Gajger ce suditi finale.

Ja samo znam da je Nejmarov penal nepravilno izveden, neka priča ko sta hoće! Ono se ne smije dopustiti.

To je tvoje misljenje i imas pravo na njega. Ali nemoj da mesas to sa znanjem. Fudbalska pravila dozvoljavaju takvo izvodjenje penala.

Nije protiv pravila.

Izvodjac penala je u obavezi da:

trci ka lopti, u konstantnoj kretnji (ne sme da se zaustavi, dakle konstantna kretnja, a ne konstantna brzina)

loptu udari samo jednom (nema dva kontakta, kontakt se obnavlja ako lopta pogodi okvir, stative i precku)

Izvodjac narusava pravilo ako:

zaustavi kretnju (tako da je "shimmy" odnosno stutter-step dozvoljen, dok god se ne zaustavi skroz)

napravi fejk

sve ostalo, pa i onaj penal petom, su zabranjeni jer FIFA pravilo navodi da igraci moraju biti jedan ka drugom. Shimmy je dozvoljen, radi ga i Kristijano, a cela poenta shimija je da menjanjem ritma nateras golmana da u napred odluci stranu. Jedan od slicnih trikova koji se ne vide na ekranu je "medzik doznson" fazon - gledas levo, sutnes desno.

Jel ovo Ana.rs pa da pricamo o ovakvim pravilima? A i dve stavke si izostavio, ako pogodi golmana lopta onda se kontakt ne obnavlja? :d I sve to ne vazi kad su penali na kraju utakmice..

Neymar bi mozda probao ovo, da nije bio suvise veliki ulog.

Јесте хтео је да смува новинарку чилеа ,која је показала брус, пре него што је шутнуо лопту...

Nije losa Kolumbija ali nisam posebno odusevljen koliko ih dizu u nebesa, Mexico i Chile su bolji od njih. U utakmici sa Brazilom nemaju sta da traze, dobija Brazil. Dobili su Urugvaj jer je Urugvaj bezidejana ekipa, bez Suareza nema ko da napravi potez.
Mexico mi se najvise svideo pored Chilea od Juznoamerikanaca. Steta je sto idu na Holandiju koja je jaka i bice to najbolja utkamica 1/8 finala pored ove Brazil - Chile. Navijam za Mexico.

Ni Nemci mi se ne svidjaju kako igraju, ok efikasni su, trce ali cini mi se da tamo fali nesto da bi se uzeo svetski kup...jos od Lotara tamo nema kreatora koji nosi ono malo duse koja donosi kup. Proci ce Alzir ali ispadaju od Francuza koji lagano dobijaju Nigeriju. Francuzi mi deluju dosta bolje od Nemaca. U svakom slucaju dalje dajem prednost Francuzima u duelu sa Brazilom u polufinalu. Bice to tesko breme za Brazil koji oni nece izdrzati i ovako su jedva na nogama, realno tamo niko nista nije pokazao osim Nejmara koji nije tip igraca koji moze da resava protiv ozbiljnijih ekipa...pocepace ga Francuzi nece se videti...

Sa druge strane kostura zreb je dosta neizvesniji, Dajem prednost Kostariki u duelu sa Grckom, Mexicu protiv Holandije, Argentini protiv Shvice i jedina sigurna utakmica osmine finala, pored Francuza, Belgija dobija SAD.

Argetina me nije odusevila moze se desiti da ispadnu od Belgije jer nisu komlpletna ekipa a Mesi nije igrac za velike utakmice u kojima nema podrsku velikog broja drugih zvezda kao u Baresoloni...ovde ce morati uglavnom sam, kad bude stani pani u polufinalu ne ocekujem od njega nista posebno... Belgija najprijatnije iznenadjenje od svih evropskih ekipa. Ono sto me odusevljava je tako mlad tim a tako zrelo igra. Pogledajte kakve su igrali utakmice kao da su iskusniji od svih a ustvari su najmladji...zato mislim da je to tim koji moze mnogo protiv Argentine.

Dakle u finalu sa leve strane dolaze ili Francuzi ili Nemci a sa desne strane 4 ekipe su sa podjednakim sansama Ned, Mex, Arg i Bel, ako bih bas morao da se odlucim srcem onda Mexico.

Inace sad se vidi koliki je pogodak prvenstvo u Brazilu. Na stranu tereni koji nisu bas kao u Engleskoj ali zato stadioni i atmosfera najbolji a za svetski kup to je i najbitnije.

Koliko ja znam Meksiko ne pripada Juznoj Americi... :d

Ja samo znam da je Nejmarov penal nepravilno izveden, neka priča ko sta hoće! Ono se ne smije dopustiti.

Čak i da jeste nepravilno izveden to bi bila mala kompezacija za to što nije dosuđen očigledan penal i pri tome isključen Čileanac. :)

Koliko ja znam Meksiko ne pripada Juznoj Americi... :d

Da greska, *** meni su svi oni ista grupa reperezentacija...:d u fudbalskom smilsu ne pravim razliku izmedju srednje i juzno amerikanaca mada postoje ocigledne razlike u stilu to ne sporim...

Jel neko ovde u temi spomenuo da ima viška sličice Panini albuma? :)

Pa o kakvim kompenzacijama pričate, da je bilo ikakvih kompenzacija Brazil bi vjerovatno igrao protiv Holandije jer im od početka sudije nenormalno navlače (penal protiv hrvatske, različit kriterijum za njih kad su faulovi u pitanju i u utakmici sa komšijama i sa Mehikom).

Što se tiče penala, Nejmar dok je šutirao mijenjao je kretanje i brzinu dva puta i šutnuo je loptu kada je vidio tek u koju stranu kreće golman, i onako su u velikoj prednosti nad golmanom kojem je jedina mogućnost da pogadja stranu te ko je god u životu branio penal na ovolikom golu zna o čemu se radi. Nejmar i da se tri puta potpuno zaustavio i to po jednu sekundu pred loptom, niko mu ništa ne bi rekao.

Kad bi imali takve komentatore... A ne ove mrtvake...

Hop cup - ostadose bez Neimara.

U Fifi ima injury free trait ;)

Pa o kakvim kompenzacijama pričate, da je bilo ikakvih kompenzacija Brazil bi vjerovatno igrao protiv Holandije jer im od početka sudije nenormalno navlače

Ukinuli su im regularno postignut gol, koji je mogao skupo da ih kosta.

Aca me propisno iznervirao juce, tako da mi je Strajnic dosao kao melem na ranu. Sve dok nije prokomentarisao da se Brazilci raduju na tribinama zbog prolaska u cetvrtfinale, a ono publika u dresovima Kolumbije...

Данас сви очекују никада бољи меч између холандије и мексика а ја очекујем да оба тима одиграју опрезно :)

Што се тиче другог меча,то ми је пролаз грчка уз неки бугарски гол

Poslednja izmena:
Aca me propisno iznervirao juce, tako da mi je Strajnic dosao kao melem na ranu. Sve dok nije prokomentarisao da se Brazilci raduju na tribinama zbog prolaska u cetvrtfinale, a ono publika u dresovima Kolumbije...

Pratim temu manje vise svakodnevno, a i pogledam tu i tamo po koju tekmu (ne stizem sve zbog posla), i koliko sam primetio niko nije skontao da je taj isti Aca Stojanovic na utakmici Nemacka Gana u nekoliko navrata sa pocetka meca govorio "Osut Mezil". Prvi put kada sam cuo kontao sam da sam se utripovao, tek sam bio dosao kuci i umoran onako rekoh sebi nema sanse, ali kada sam cuo i drugi bilo je gotovo, samo sam tako prasnuo u smeh sam sa sobom.

Inace jedan od najgorih komentatora koji je iznedrilo nase medijsko podneblje. Ja stvarno ne mogu da verujem koliko covek davi nebitnim cinjenicama umesto da se fokusira na utakmicu. Secam se finala LS kada je Inter uzeo pehar, kako je pricao nesto o Etovoj babi ili mami :trust:, a tek sto je ostrascen... kako covek navija za Barsu pa to je strasno.

Pisao sam jednom prilikom RTS-u (U toku finala LS 2010 pred SP u Juznoj Africi), kao tadasnji pretplatnik RTV-a, da cu prestati da placam pretplatu ako on bude komentarisao ijednun utakmicu u toku SP-a i da cu da gledam fudbal kod Hrvata :d, naravno pricao sam sa zidom a ruku na srce i bili smo malo popili :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno