Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa da, ali slabo je to u kreativnom dijelu. Mada neću se zaletati tek je jedna utakmica gotova..

@rAMA

Brazil stalno nešto čeka, čeka, ne zaleće se...

Možda čeka ovo:

314197.png

bra.png

BRAZIL
FORWARD
50 International Caps
33 International Goals
22 years old

22 godine 33 gola ??? !!! :hair: :shock: :Klanjanje :lupko:

Jedna od najboljih utakmica do sada, a završilo se 0:0 :)

Hahaha Meksiko ima takvu energiju da to nije normalno. Kupili su me, od sad za njih..

Ništa ne može da se poredi sa atmosferom kakva je u Brazilu vidi se da fudbalska krv teče u venama brazilskih navijača.
Ovo je SP sa najboljom atmosferom, stadion u Fortalezi (oko 300 km udaljen od ekvatora) se pretvorio u kazan u kome sve ključa... Svoj doprinos daje 6-7000 meksikanaca.

Nesto se bas i ne slazem... uglavnom kada igra Brazil je dobra atmosfera a inace nista preterano.

I da pohvalim turčina koji je pokazao japancu i Maziću kako se sudi... Ovi bi verovatno uništili utakmicu ili crvenim za T.Silvu ili penalom za Brazil.

Odlična utakmica, Meksiko odličan golman Očoa sa 4 ključne odbrane obeležio meč.
Pari Sen Žermen je dao valjda 70 miliona funti/evra/dolara whatever za tandem Tijago Silva - David Luiz i Tijago Silva je večeras opravdao svaki cent koji je plaćen za njega totalno dominantan centarhalf, a vidi se da ima fudbal u malom prstu.

Brazil i Meksiko u prednosti pred zadnje kolo već imaju po 4 boda, a njihovi protivnici još uvek na nuli i sa velikim teretom na leđima pred sutrašnju utakmicu.

I da pohvalim turčina koji je pokazao japancu i Maziću kako se sudi... Ovi bi verovatno uništili utakmicu ili crvenim za T.Silvu ili penalom za Brazil.
+1 Nije podlegao atmosferi mada propustio je da podeli neki zuti. Ocigledno je da su sudije dobili striktna uputstva, svi sude skoro identicno, nijanse su u pitanju...

Ekipa se ne pravi tako što se nabacaju najbolja imena i od toga pravi tim, svaki trener ima svoju filozofiju, a isto tako ne funkcioniše svaki igrač indentično sa svakim saigračem, bitna je kohezija.

Uvek kao najbolji primer za to ističem Francusku '98 kada je Žake precrtao Kantonu i Žinolu, a poveo Đorkaefa, Karembea, Dugarija. Kantona je bio toliko iznerviran odlukom da je prekinuo karijeru u 31. godini iako je godinu dana ranije bio najbolji igrač Premijeršipa. Nije vodio ni Papena, koji je takođe u to vreme bio legenda njihovog fudbala. Sve to na prvenstvu gde su oni domaćini i gde bi mogli da se oproste od reprezentacije pred svojom publikom. Formirao je ekipu po svom ukusu, koja možda po imenima nije bila najjača francuska reprezentacija, dao sve poluge Zidanu i formirao ekipu koja je postala svetski i evropski prvak.

I ptice na grani znaju da je prvenstvo namesteno i da realno nisu imali sanse protiv mocnog Brazila na celu sa Ronaldom.

Mnogo dobra utakmica, mene su isto meksikanci odusevili :)
Bilo bi jos bolje da se zavrsilo sa golovima ali opet nereseno, ali i ovako je bilo odlicno.

Овај Очоа дечко није нормалан како је бранио

Kazu da ima 6 prstiju na desnoj ruci. xD
I da zbog "ilegalne" rukavice nije pre par godina mogao preci u Premijer ligu. (Fulham)

@rAMA Да играју као Италија, фали им Пирло или неко бар приближан. Ова игра са два задња везна се не игра овако већ се игра у тандему пит-бул и мајстор. (Пирло-Гатузо, Пирло-Видал сад да не набрајам.. ) А не два пресликана играча просечих карактеристика. Нико није тражио да Роналдињо игра у првој постави, али ја и даље тврдим да је невероватно да нема места у екипи. И Доктор би га дао из оног слободњака ;) .

@rAMA Да играју као Италија, фали им Пирло или неко бар приближан. Ова игра са два задња везна се не игра овако већ се игра у тандему пит-бул и мајстор. (Пирло-Гатузо, Пирло-Видал сад да не набрајам.. ) А не два пресликана играча просечих карактеристика. Нико није тражио да Роналдињо игра у првој постави, али ја и даље тврдим да је невероватно да нема места у екипи. И Доктор би га дао из оног слободњака ;) .

Pa njima su majstori na bekovima, a pit-bulovi im čuvaju leđa kada se ovi zaborave vratiti. :D

Inače, oskar bi trebalo da bude organizator, ali zasad nije ušao u ritam.

Inače nisam mislio isključivo na ovu italijansku ekipu, već na neke postulate njihovog fudbala.

Pa njima su majstori na bekovima, a pit-bulovi im čuvaju leđa kada se ovi zaborave vratiti. :D

Inače, oskar bi trebalo da bude organizator, ali zasad nije ušao u ritam.

Inače nisam mislio isključivo na ovu italijansku ekipu, već na neke postulate njihovog fudbala.

Ок, али за такву игру би им онда треба неко као Дрогба, шта им значи да пролазе по боковима (а и не пролазе тако често) ако нема довољно доброг играча да сачека то.

To se slažem, zato sam i u prvom postu napisao da je najveći problem njihove igre Fred, koji je totalno van forme :)

Jel taj ikad i bio u formi? Sledeću treba Vilijan da krene umjesto Oskara, jer je brži i pokretniji, a i u Čelsiju je dosta dobro odigrao par puta u sredini. A ne misim da bi bilo loše da krenu sa Hulkom kao devetkom, jak je, brz i ima završnicu. Ne bi ništa izgubili, sa obzirom da im je Fred glavni za sad. Problem je i u tom što se Hulk kao povrijedio, ali nadam se da nije ništa strašno.

Poslednja izmena:
Eh, da je Skolari bio pametan i da je pozvao Lukasa Muru... sve bi to drugacije izgledalo.

Cudi me da Fred nije u ritmu , u pripremnom periodu i prosle godina na Kupu konfederacija je bas ubedljivi delovao , inace on mozda nije atraktivan igrac nit poseduje neku brzinu eksplozivnost , ali je zato igrac sa neverovatnim osecajem za gol , koji se uvek nalazi na pravom mestu u pravo vreme , takodje dosta je visok i jak pa je dobar i u gradjenju lopte.............recimo onaj gol protiv nas je tipican za njega , znaci dao je gol iz lezeceg polozaja dok su 3 igraca bila oko njega.
Na ovom prvenstvu ocigledno ne dobija upotrebljive lopte.

Nego ja sam ocekivao da ce Beranard na ovom prvenstvu eksplodirati i da ce biti jedno od iznenadjenje prvenstva , medjutim slabo dobija priliku da igra.

Meksiko veceras odigrao neverovatno , pogotovo golman Ochoa , Hrvati bi morali da odigraju najbolji mec u poslednjih 5 do 10 godina ako misle da ih pobede.

Fred je dobar samo na PES-u, u realnosti to je veoma los napadac za jednog Brazilca.

Ma da, strucnjaci iz fotelje na delu. :D
Fred nije los, nije problem Fred, problem je sto nema ko da asistira! Ne igra se timski i zato trpi napad!
Neko rece da je tu Lucas Moura? Pa nisam siguran da bi on sam nesto uradio. Fali tu jedan Ronaldinho koliko god vi negodovali, on je bio asistent i playmaker kakvog nemaju brazilci trenutno- ne bitno na kojoj poziciji igrao taj playmaker (da li krilo, ili centralni vezni, svejedno).

Sa Murom bi imali prodornost na krilu koju nemaju sa Oskarom... Nejmar koliko toliko odradjuje posao ali ne moze sam. Ocekivao sam od Bernarda da preuzme tu odgovornost i imao je onaj jedan prodor i to je sve.

Nije mi jasno zasto Skolari nije pozvao Kutinja? Ako Brazil ne osvoji, Skolari ce biti kriv. Isto vazi i za Del Boskea koji nije zvao mnoge dobre fudbalere.

Ja u zivotu nisam vidio defanzivniji Brazil.... Uopste ne lice na Brazil kakav sam gledao i kakav pamtim (otkaz Skolariju u najavi).

Mislim da je ovaj put na Nemce red.. najubedljivije mi deluju. Odlicno prvenstvo odnosno odlicne utakmice sa dosta golova, i preokreta sto je najbolje.. otvoreno se igra uglavnom. Mada dusa me boli kad vidim ko je sve upao u prvenstvo a mi de*ili nismo.

U svemu se slazem sa tobom. :)

Sad se zapravo vidi koliko je Skolari prosecan trener, lako je bilo biti sampion sveta sa Ronaldom, Ronaldinjom, Kafuom, R. Karlosom...

Ja u zivotu nisam vidio defanzivniji Brazil.... Uopste ne lice na Brazil kakav sam gledao i kakav pamtim (otkaz Skolariju u najavi).

To je zato sto Brazil pokusava da bude evropska ekipa , isto su pokusavali 2006. i 2010. i znamo kako su prosli , uostalom vidimo da nemaju ni jednog kreativca u sredini terena i da je Skolari zvao sve trkace sto nagovestava sta mu je cilj , Brazil sve nesto pokusava na silu , na misice , nema ni trunke lakoce u njihovoj igri.
Brazil jednostavno mora da bude Brazil i moraju da igraju na smek , na kreativnost , na lucidnost , moraju da igraju na ono sto Nemci , Italijani i ostale evropske ekipe nemaju.

Ili ti jednostavno receno, Brazilu fali jedan Pirlo u veznom redu. :D

Ja mislim da Brazilu fale kreativci kakvi su nekad bili.

Repka oko 2002

Dida

Lusio - Kafu - Karlos

Ze Roberto - Emerosn - Ronaldinjo - Zilberto silva - Kaka (ubaci Zunjinjo, Belleti ... )

Adrijano - Ronaldo - Denilson (Luizao, Edilson)

Nisi mogao da ih dobijes ni sa fantasy repkama. Niko nije mogao da im prsmrdi jer su igrali "fudbal iz favela" - nema nikakve taktike, trener je pro forme, igra 100% talenat vrhunskih fudbalera koji su svi do jednog bolji tehnicari od bilo kojeg reprezentativca bilo koje zemlje.

Kad ti desni-centralni bek igra ovakav fudbal:

[youtube]fhYmSZTUv5Q[/youtube]

A kad je ofanzivni srednjak u stanju da radi ovakve stvari:

[youtube]4CHDx3kvFUo[/youtube]

Reprezentacija ne moze da izgubi.

Ovaj sad Brazil nije ni blizu toga. Nejmar je u rangu Denilsona a slava mu dolazi jer je taj Denilson je pored sebe imao Zubu, Rivalda, itd, ovaj pored sebe ima dve bukve - Freda i Hulka.

Ja ne bi da opet pocinjem svadju i raspravu ali meni se cini da je fudbal usporio, postao gori usled fizikalija koje se forsiraju. Gde su majstori slobodnjaka, recimo ?

rane 2000 godine:

Veron
Zunjinjo
Mihajlovic
Nakamura
Bekam
Pirlo
Karlos
Rekoba
Zola
Ronaldinjo
Del Pjero

slobodnjaci 2014 -

ima li jedan covek sa procentom, ili uopste kvalitetnim sutem kao bilo ko sa ove liste .. ? ili su sve drvo do drveta danas

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno