Šta je novo?

Fudbal

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
+1
"El Pibe de Oro" sam protiv svih :Klanjanje

Gledam koliko je bio ocajan Ronaldo da postigne pogodak,šutirao bi slobodnjak i sa 50m direktno na gol.
Jeste da ima šut,ali ga pretera

Poslednja izmena:
Pa to i jeste problem, treba mu jos 5 ultra kvalitetnih igraca da igraju za njega da bi uradio nesto.
Koga je imao Maradona kada je harao?

Čekaj, a šta je mali Messi bez Xavija i Inieste? Ovaj gol protiv BiH mu je bio prvi poslije 600+ minuta.

Hahaha, čuj Zidan sam igrao, ljudi dragi znam da ne volite čoveka, ne volim ga ni ja jer se pravi poseban, ali realno, osporavati njegov uspeh iz fotelje je poprilično neumesno, ako ništa bar imate statistiku pa gledajte.

Hahaha, čuj Zidan sam igrao, ljudi dragi znam da ne volite čoveka, ne volim ga ni ja jer se pravi poseban, ali realno, osporavati njegov uspeh iz fotelje je poprilično neumesno, ako ništa bar imate statistiku pa gledajte.

Opet masis poentu. Niko ovde nije rekao da ne voli Ronalda i da je los igrac. Ovde je rec o njegovim igrama za reprezentaciju koje se razlikuju od onih za klubove u kojima je igrao...

dzabe i mesiju i ronaldu za siromasne sve statistike kad ih nikad nema na svetskim i u finalima i polufinalima LS,zato ih se niko nece ni secati kroz 20tak godina.sve legende ovog sporta su zarile i palile na SP.ronaldinja vadi samo onaj gol englezima od slicnog mediokriteta.sad sam i definitivno ubedjen da decko ima problem u glavi sa pritiskom,jer kakva god da je povreda njega prosto nije bilo,kao sto ga nije bilo ni u finalu LS.i uvek je tako bilo sa njim u bitnim utakmicama.

nemci imaju sve,mozda i najjaci tim na prvenstvu koji igra ukomponovano i disciplinovano do savrsenstva,ali ja ne mogu da se otmem utisku da je steta sto ih ne vodi neki veci kockar od leva.okej,ovo je bilo po udzbenicima,ali lagano je mogla i petarda i da se protivnik samelje do kraja.hajnkes bi bo idealan,cak sam i bio ubedjen posle povlacenja da ce to da se desi,ali ocigledno lev ima jaka ledja u savezu.

Hahaha, čuj Zidan sam igrao

Sam je doveo prosecnu ekipu do finala SP, koje bi osvojio da ne bi onog bilmeza Materacija.

Slicno je uradio Drogba u LS sa Celsijem, nadam se da ima snage i za ovo prvenstvo.

Nikad nisam voleo ni Mesija ni Ronalda, za mene su oni brojke na papiru. Real je ove godine osvojio LS zahvaljuci Di Mariji, strasan igrac.

Prva utakmica bez golova i prvi x
Verujem da ce Bosna moci obe ekipe da dobije.

Možda ja gubim poentu ali niste ni vi daleko od toga. Želim da kažem da Ronaldo igra dobro i za reprezentaciju i za klub, samo što za reprezentaciju da bi nešto napravio treba daleko više truda jer je on jedina opasna tačka Portugala i svi se u odbrani baziraju uglavnom na njega, dok u Realu protivnicke odbrane ne smiju da puste druge igrače i čuvaju samo njega jer ima tona opasnih igrača koji se ne smiju ostaviti sami. To ga nije spriječilo da sam dovede Portugal u Brazil, jedan od primera je sama utakmica sa Švedskom, a i ostale kvalifikacije je bio daleko najbolji reprezentativni igrač i to niko ne može osporiti.

GaW, ne niko od njih nije igrao sam. Zidan je bio najzasluzniji, ali on niti je bio jedini zaslužan , a niti je tip igrača koji sam igra u timu, on je kreator i motor toma. Takođe sa Drogbom, i on je bio najzasluzniji ali nije igrao sam, isto toliko za osvajanje je zaslužan i Ramires sa golom koji je slomio Barsu i kontrom u utakmici prije, Lamps sa svojim golovima, Bane itd. Da ne izgubim poentu, to je upravo ono što cijelo vreme govorim, svi oni igraju i nose timove, ali ne igraju sami i nikad neće moći, a pogotovo neće moći centralni vezni kao Zidan tipa.

Poslednja izmena:
Prva utakmica bez golova i prvi x
Verujem da ce Bosna moci obe ekipe da dobije.

Koji me je srusio. A bas sam mislio da Nigerija moze nesto da uradi protiv Irana. Dve utakmice danas uz koje sam umalo zaspao, bar ova sada nije toliko nezanimljiva...

Pa to i jeste problem, treba mu jos 5 ultra kvalitetnih igraca da igraju za njega da bi uradio nesto.
Koga je imao Maradona kada je harao?

Kako bilo, nije od onih što osvajaju LŠ samo sa jednim timom, uspeo je to i sa ManU (sa timom koji nije baš prštao od talenta, ne baš naročito više od Drogbe sa plavcima), a sada i sa kraljevima. :)

Sam je doveo prosecnu ekipu do finala SP, koje bi osvojio da ne bi onog bilmeza Materacija.

Nikad nisam voleo ni Mesija ni Ronalda, za mene su oni brojke na papiru. Real je ove godine osvojio LS zahvaljuci Di Mariji, strasan igrac.

A ne zahvaljujući 17 pogodaka u 11 utakmica jednog igrača :d

Što se tiče Zidana, poneo se daleko gore od Pepea koga svi napadaju, njegov udarac glavom je zaista i bio udarac :p

Poslednja izmena:
Prokleti amerikanci ipak na kraju pobediše Ganu, koja nepravda. :(

Šteta za Ganu, veoma su dobar tim i nadam se da ovaj poraz neće negativno da utiče na njihove rezultate u preostale dve utakmice. Nadam se da mogu da prođu u osminu finala.

E to je poenta!!! I ZIdanu niko nije trebao pa je uvek igrao u vrhunskoj formi...
Aj da si rekao Maradona, on u Napoliju stvarno sam igrao, ali Zidan :lupko:

dzabe i mesiju i ronaldu za siromasne sve statistike kad ih nikad nema na svetskim i u finalima i polufinalima LS,zato ih se niko nece ni secati kroz 20tak godina.

Daleko od toga da ih se niko neće sećati, obojica pomeraju granice i pitanje je da li će neko oboriti silne rekorde koje su oni postavili. Davali su obojica golove u polufinalima i finalima LŠ.

Jednostavno je prevelik pritisak na njima, drugi gol protiv Bosne juče je majstorija Mesija, ali ljudi vide samo namontiran klip kako on neće da pruži ruku nekom klincu i to se razvlači po novinama. Isti slučaj i za Ronalda, čovek došao povređen, vidi se iz aviona, ali kad ne bi igrao svi bi pričali kako je plaćenik koga nije briga za reprezentaciju, a lik ih je sam doveo na svetsko

Oh bas steta za Ganu , zasluzili su makar bod : (

Mada vidi se dosta nemacki uticaj Klinsmana , mislim da je to presudilo veceras , iako je Gana mozda talentovaniji tim , nekako su se Amerikanci cinili bolje fizicki pripremljeni i disciplinovaniji , tipicni nemacki aduti.
Amerikanci ipak nisu bas daleko od nemackog mentaliteta , uostalom Nemci su najbrojnija etnicka grupa u SAD (veoma sam bio iznenadjen kad sam cuo ovaj podatak), pa tako da i nije bas previse tesko primeniti nemacki recept na njih.

Ronaldo nije ni trebao da igra meč protiv Nemačke. Ušao je rovit, sa par lakše odrđanih treninga i sa par zadnjih propuštenih pripremnih utakmica. Na rezultatu od 2:0 i posle crvenog kartona Pepea, selektor je trebao da ga izvuče iz igre i ne rizikuje pogoršanje povrede. A da je po svaku cenu hteo da postigne gol videlo se od samog početka. Ronaldo je i najveća mana i najveća šansa Portugala. Koje će lice medalje biti na ovom mondijalu zavisi najviše od njega samog i selektora.

Za razliku od njih, kod Nemaca sve podređeno ekipi. Bio sam ubeđen da će na poluvremenu, pri rezultatu 3:0 i sa igračem više, selektor uvesti Klosea. Ali ništa od toga. Tomas Miler - car. Ako na ovom mondijalu ne obori rekord Ronalda (a možda i Klosea) oboriće ga na sledećem (samo 24 godine ima). Svaka čast.

Najbolja izdanja na mondijalu pružila su Holadnija - neočekivano, nikad slabiji sastav nisu imali i Nemci - tačno kako su svi očekivali od njih, ni više ni manje od postavljenih standarda ranijih generacija.

Sta je vama? Jel pratite vi prvenstva sirom europe cele sezone? Kako nikad slabiji nemacki tim? Nikad slabija holandija? Daj bre ne blamiraj se...
Nemci su uigrani, poznaju se svi, vecina igra zajedno, individualno su kvalitetni igraci. Ne mogu ballack, klose, schneider, kahn i ostali da igraju doveka... Dolaze nove generacije, drugaciji ce se fudbal gledati za 10-20godina.
Holandezi imaju ne toliko poznate igrace (par igraca samo) ali ko prati erdevisiu, i ostale lige... Blind je imao sjajnu sezonu iza sebe, Cilesen (golman) branio za ajax cele sezone, fantasticno branio.

Zasto bi morali svi da budu mega zvezde u najjacim klubovima evrope? Tim cini 11 igraca ipak na kraju, a to je najbolje portugal pokazao juce- samo ronaldo, ronaldo...

@ Rayko Hah like a boss. :D Boles'...

Ronaldo ima jaku zelju za pobedom/samopromocijom, ali nisam siguran koliko se to uklapa u tim. Ponekad mi se cini da bi Portugalu bilo bolje bez njegovog soliranja. Dovesti na SP je ipak jedno, osvojiti ga nešto drugo. Dani i Nani strasna krila, Mutinjo dominira u Francuskoj...

Ako Ronalda ne krene, on se samo iznervira i troši lopte uzalud, umesto da pusti druge da igraju.

S druge strane, najbolji je, može mu se, samo mislim samo da je mentalitet ostatka ekipe takav da ne podnosi baš najbolje takav stav. A ne uklapaš reprezentaciju po chemistry-ju nego uzmeš najbolje što imaš, pa šta ispadne, jer će za svaki poraz razapeti selektora što nije zvao ovog ili onog. Publika dolazi da gleda Ronalda i to je to.

Nemačka potpuno suprotan primer.

Sta je vama? Jel pratite vi prvenstva sirom europe cele sezone? Kako nikad slabiji nemacki tim? Nikad slabija holandija? Daj bre ne blamiraj se...
Nemci su uigrani, poznaju se svi, vecina igra zajedno, individualno su kvalitetni igraci. Ne mogu ballack, klose, schneider, kahn i ostali da igraju doveka... Dolaze nove generacije, drugaciji ce se fudbal gledati za 10-20godina.
Holandezi imaju ne toliko poznate igrace (par igraca samo) ali ko prati erdevisiu, i ostale lige... Blind je imao sjajnu sezonu iza sebe, Cilesen (golman) branio za ajax cele sezone, fantasticno branio.

Zasto bi morali svi da budu mega zvezde u najjacim klubovima evrope? Tim cini 11 igraca ipak na kraju, a to je najbolje portugal pokazao juce- samo ronaldo, ronaldo...

Fábio Coentrão, Pepe, Ronaldo u Realu,
Neuer, Boateng, Lahm, Kroos, Müller, Götze u Bajernu

Epilog? Real uništio Bajern (4:0 u Minhenu, 1:0 u Madridu), a juče isti igrači rezultat okrenut naglavačke :)

U nastavku najviše iščekujem meč Španija-Čile. Španija mora, a čeka je ne samo odličan tim Čilea (po onome što sam video imaju jednog od boljih selektora), nego i more čileanskih navijača na Marakani, protiv Australije su napunili stadion.

Poslednja izmena:
Samo sto Coentrao, Pepe i Ronaldo ne cine ceo Real Mardid, kao sto ni Neuer, Boateng, Lahm, Kroos, Müller, Götze ne cine ceo Bayern.

Može li Holandija do titule? Izgubili su tri finala do sada, poslednji put u produžecima 2010. Po teoriji velikih brojeva, domognu li se finala ovo bi moglo, konačno biti njihova godina.

p.s.: nisam obožavalac istih, naprotiv, ali posle 5:1 protiv ništa manje mrske mi Španije deluju vrlo spremno za novo veliko dostignuće.

Fábio Coentrão, Pepe, Ronaldo u Realu,
Neuer, Boateng, Lahm, Kroos, Müller, Götze u Bajernu

Epilog? Real uništio Bajern (4:0 u Minhenu, 1:0 u Madridu), a juče isti igrači rezultat okrenut naglavačke :)

10343492_850338651660567_6527273730441014067_n.jpg

:d

Nemci imaju dobar im , mozda nemaju bas neke super zvezde , ali imaju odlicne igrace podredjene kolektiviu , takodje vecina tih igraca su iz Bajerna i Borusije , odlicno se poznaju i nije im potrebno mnogo vremena da se uigravaju.
Igraju taj neki atomski fudbal koji nikom ne lezi , imam utisak da bi mogli da trce ne 90 nego 290 minuta bez problema.
No ja ipak ne verujem da mogu bas do kraja da odu , ja bi ih donekle poredio sa Litvanijom u kosarci , Nemci igraju taj "run n gun" fudbal , uvek igraju veoma brzo , napadacki i ostavljaju dobar utisak i uvek dolaze tu medju top 3,4 ekipe ali nikada ne osvajaju.

Holandija ako pricamo o sastavu je zaista suv prosek , mislim dovoljno je reci da imaju 6,7 igraca iz Fejnorda, a kakav Fejnord , to je isto kao da sad imaju 6,7 igraca iz Zvezde ili Partizana , jer odprilike najjaci klubovi iz Holandije su sad kao top klubovi iz Jelen Super lige, pogotovo to sto im je kompletna defanzivna linija sacinjena od igraca iz domaceg prvenstva , a svi znamo kakva se odbrana igra u holandskoj ligi.
Realno Holandija je sad spala na 3,4 imena i to je to.
Ne moze ni da se poredi sa onom Holandijom sa recimo Klajvertom, Davidsom, bracom de Bur, Berkampom, Overmarsom, Kokuom, Zendenom i ostalima , pa ni sa onom Holandijom sa Van Nistelrojom , Van Bronhorstom , Van Bomelom , Afelajem i ostalima , znaci realno barem po imenima nikad slabiji tim nisu imali.
Mada sopet sa druge strane i vecina ostalih ekipa bi to mogla da kaze , ovako kad pogledamo ko bi sve mogao od asova da igra na ovom prvenstvu a nije tu iz ovog ili onog razloga , spisak je zaista podugacak , i u tom nekom smislu ovo j e verovatno jedan od slabijih Mondijala, po meni prvenstvo bi izgledalo ipak malo drugacije da je sad tu recimo jedan Ronaldinjo , Kaka , jedan Rikelme ili Di Alesandro , jedan Toti , Portugalac Dani , Falkao , Karbonero , Esli Kol , Rio Ferdinand ili Dzon Teri , Abidal , Nasri , Klisi , Meksez , Menez , Arsavin , Pogrebnjak...........itd

jedini pravi superstar koji fali je ibrakadabra i donekle falkao.ovi sto si pobrojao ili nisu relevantni vise,ili nikad nisu ni bili relevantni.sto se tice nemaca imaju itekako superzvezde trenutnog fudbala,i po ugovorima i po uspesima.za holandiju takodje mnogo gresis.druga prica je sto je van gal iskopao mladje igrace nazad koji onima koji prate lige cetvorke i LS su nepoznati,a za poredjenje JSL i eredivizije su samo da ti se nasmejem. :) samo sacekaj kraj prvenstva kao i na proslom svi ti klinci ce da predju u jake klubove za masne pare (ne bi me npr cudilo da blind ode za oko 30m evra,vec su bidovi na 20tak,znam da je bejlov transfer u mnogim mozgovima pomerio stanje stvari pa ispada da 30 milki nije puno ali za beka je basnoslovno).

E djoku vise nisu relevantni , Ronaldinjo kida u Atletiko Mineiru sa kojim je postao i prvak Juzne Amerike prosle godine , Kaka je igrao veoma dobro u Milanu u drugom delu sezone , a i objektivno Brazil igra bez 10ke klasicne, igraju sa 2 defanzivna igraca u veznom redu , barem 1 od njih dvojice je morao biti u timu.

Argentina takodje dosla bez klasicnog plejmejkera na prvenstvo , i videlo se i protiv Bosne da im skripi na sredini.
Rikelme kida u Boki Juniors , mozda on nije igrac koji ce da trci 90 minuta ili koji ce da dobija duele , ali zato igrac besprekorne tehnike i sa savrsenim pregledom igre , njegove lopte su precizne kao da su kompjuterski proracunate , a o prekidima da ne govorimo , takodje Andres Di Alesandro iz Internacionala veoma slican tip igraca kao Rikelme , po meni jedan od 10 najboljih veznjaka na svetu , takodje Dario Konka iz Fluminensea je takodje strasan veznjak , kao i mladi i perspektivni Lancini iz River Plate , nikod od njih nema na ovom prvenstvu a Argentina igra maltene sa 2 igraca u sredini.

Toti mozda ima vec godina ali je realno i dalje pojam za gotovo sve igrace Italije (osim mozda za Pirla i Bufona) , realno sa Totijem bi Italija bila bar 30% jaca, pa makar to bilo i na psiholoskom planu.

Inace holandska liga jeste smesna , cak i ti njihovi vodeci timovi kao sto su Ajax , PSV ili Fejnord su potpuno utonuli i prosek i od njih je ostalo prakticno samo ime i tradicija , realno holandska liga nije ni medju 6,7 najjacih u Evropi.

Poslednja izmena:
tumblr_n7aahf0wzj1qba4ipo1_500.gif

mack 10:

sve je to taman nivo eredivizije,ako ne i manji.i brazilski i argentinski selektori su se opredelizi za neke duge taktike u kojima mesta za te igrace nema,verovato pogresno,ali to ne menja cinjencu da prosto ni rikelme ni ronaldinjo nisu vise relevantni gledajuci elitu svetskog fudbala.toti prosto ni u romi nije u prvom planu,a i ovako je guzva bas na tim pozicijama i dosta igraca u boljoj formi nije otislo na SP.drugi je problem sto na drugim pozicijama kod njih skripi pa na individualnom nivou nisu na nivou npr nemacke.

eredivizija jeste pala,ali daleko od toga kako je prikazujes,i dan danas prozivodi gomilu igraca koji su kadri za top nivo igranja,kao sto smo imali priliku i sami da vidimo. :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno