Šta je novo?

FSR 3 - Očekivanja

Da li FSR radi na nvidia kartama ? I ako radi kako to rad, isto kao sa AMD kartama.
Imam nameru da pazarim Starfield a ne podrzava DLSS.

Da li FSR radi na nvidia kartama ? I ako radi kako to rad, isto kao sa AMD kartama.
Imam nameru da pazarim Starfield a ne podrzava DLSS.
Nvidia serija 20 i 30 FSR 3 + frame generation, nvidia serija 10 FSR 3 upscaling samo bez frame generation. Mislim da je vec izasao community mod s kojim moze da se koristi i DLSS u Starfield-u.

A realno, pitanje je samo vremena kad ce novi GPU kod mene...Dugo mi je ovo najslabije parce hardvera. Jos vozi pristojno sa FSR 2 sve skoro igre, ali vidi se kraj... Ostavicu detetu, njoj sa 10 god nista od RX570 i ne treba...

Koja ce teska ironija biti da vlasnici nV karti koriste FSR jer im Jensen stavio paywall veto samo za aktuelne generacije i jos im masno naplacuje... :ROFLMAO:
Prvo ono uvaljivanje RTX magle, pa mazanje ociju sa 10 i 12gb Vrama, onda shishanje sa 3090/4090 modelima i ljudi ih fanaticno i dalje kupuju i podrzavaju/brane nVidijine prakse...
Ako nista drugo nV treba barem za poslednje 2 generacije da izbaci aktuelniju DLSS i RTX podrsku...
Ne bi me uopste cudilo da Intelov XeSS u sledecoj iteraciji (za koji mesec) nadmasi FSR3 i DLSS 3.5, ima takodje vecu podrsku i za starije modele i time jos vise produzi EOL grafickih za jos koju godinu.

Btw. nisam nasao nigde - da li ce frame gen biti limitiran/rezervisan samo za 7000 seriju ili ce i 6000 biti podrzana?
Bilo bi steta da modeli iz high-enda 6000 serije ne dobiju jer bi arhitektura trebala da bude u stanju da podrzi.

Poslednja izmena:
FSR3 moze i na RX 5700.

Može jedno uber noobster pitanje?
Čemu mod?

Ja imam NV 1660Super i u opcijama CP2077 imam da biram Intel ili FSR po defaultu, bez ikakvog moda.
Na stranu to da osim par FPS više u korist FSR i ne vidim neku razliku između ta dva, ali se sećam da je neko pisao da u CP ima neki screen tearing kad uključi Intel opciju.

Ima FSR ali nema FSR3 sa frame generation

Da, ako hoces frame generation

Ostaje da se vidi da li ce uopste frame generation biti dostupan/integrisan za sve modele...

Koliko sam procitao bice za 6000/3000 seriju pa na gore...
Ostaje i da se vidi da li ce vlasnici nV modela moci da koriste FSR3 na nivou kao i vlasnici AMD karti

Poslednja izmena od urednika:
Nazad
Vrh Dno