Kada stavim PLL 1.5 puca fsb 400, 1.6 radi kao sat mislim na 3d.
Da stavim STRAP na 333? Probacu
Kada stavim PLL 1.5 puca fsb 400, 1.6 radi kao sat mislim na 3d.
Da stavim STRAP na 333? Probacu
Jeli ajde probaj Intel Burn Test na 1/4, 1/2 i MAX Stress pa da vidimo na kom ce gi pukne?
P.S. kolko vidim sa moje ploce Asus kad se stavi strap na Auto daje sve moguce opcije i u zavisnosti od brzine koju postavis on namontira strap... Auto na mojoj ploci radi sasvim ok..
Stavio sam 8cm fan da duve preko mosta sada je hladan skroz hladna je takodje i naponska jedinica, pre toga je cooler bio vreo komplet do naponske.
Memorija radi na 1000 2.1v ili 2.15v 5-5-5-15 bez problena prolazi ORTHOS.
STRAP 333 restart, 400 izletanje u windows.
NB=1.45V i 1.55 ista situacija.
FSB=1.3V isto puca, nisam probao 1.4 kazu da moze cpu da rikne.
PCI je 100, sada cu probati na 103.
Memorju nisam przio preko 2.2v jednom na kratko 2.3, radi na 2.1 bez problema skroz je hladna.
Ovo da hoće da rikne CPU ako podigneš napon FSB-a na 1.4V je nebuloza. Sa druge strane, samo pročitaj šta sam napisao...
M_M je reko:
FSB termination od 1.472V je MNOOOGO za 24/7 za 45nm CPU-ove, nemoj ni slučajno toliko da ostavljaš, rizikuješ da ti rikne CPU. Za 45nm kažu da za 24/7 ne treba ići preko 1.25V. Najčešće je to i više nego dovoljno za 500MHz za E8xxx.
Probacu sa tvojim podesavanjima, PLL sam stavio na 1.7. ORTHOS radi bez problema, PRIME cu sada probati problem nastaje kada pustim neku igru ili 3d mark izleti u win ( strap 400), 333 ( restart).
PLL za 24/7 je abnormnalan za dual core CPU, i na zdravljue CPU upravo on utiče. Smanji ga na 1.62V (max). Znači ne pokreći 3DM06 ceo test samo CPU, dok radi 3D test i sve što sam naveo. Posle 2 h uradi mi SS i okači ga ovde. Ako pukne, navedi kad i kako je pukao test (uz obavezan SS)... Napon FSB-a za P45 čipsetu od 1.22-1.135V je ono što ne treba prelaziti za 24/7, ali koliko vidim ti nemaš taj čipset.
Ako nisi našao poslednju verziju prime95, evo ga ovde poslednja verzija 25.9 http://majorgeeks.com/Prime95_d4363.html.
Što se tiče napona pogledaj ovo OC uputstvo OVDE!
Skinuo sam prime, sad cu ga pustiti. Imam plocu sa P35 chipsetom. Da li verdi muka oko 500 ili ne?
Mem protok C2D može se reći ne igra ulogu kod realnih alikacija, stoga zašto juriti FSB? Ako hoćeš da iskoristiš potencijal celog sistema, bolje juri max klok proca i zanemari FSB od 500MHz.
400x9.5 je max napo cpu-a je 1.275v, hteo sam 500x8 ali nece nikako.
Mozda da koci ova dvoglava kartica, jedino da vratim stau 4850 stoji mi u fijoci pa da probam.
...Generalno gledano, ja ne bih nikad koristio za ocovan sitem uz jednu X2-ojku napajanje od samo 620W, bio to kors ili Enermaks, svejedno...
Na toj masini je valjda ovaj Cors od kilovat?
Mozda da koci ova dvoglava kartica, jedino da vratim stau 4850 stoji mi u fijoci pa da probam.
sorry za ot, milose kako radi taj 1703 bios? vidim na XS da neki imaju problema sa ocom posle flashovanja istog. mada odnosi se vise na quad (a i interesuje me za quad), a ti imas dual.
koji si imao bios pre tog? razmisljam da li da stavim 1406 ili 1703
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari