Šta je novo?

Frižideri

Pa nije kriv Hajer što su oni zagubili kutiju

Nisu oni izgubili kutiju već su je bacili. Taj frižider postoji u 6, 7 radnji u crnoj i sivoj boji i u svakoj ti istoj kažu, dođi, vidi, uveri se u stanje (da skinu odgovornost sa sebe), plati 65k a onda se slikaj...

Ju naopako!!! Pa što si to uzeo?!? :eek:

Ne treba uzmati total frost, već treba uzeti NO frost!!! Ovaj tvoj će uvek biti pun leda.
...ili, možda si zapravo hteo da uzmeš ledomat? Ona ok.

:p :)

Zaturio sam NO :)

И Канди је Хајер у неку руку

И Канди је Хајер у неку руку

Gledajući specifikacije, tehnologije i design učinilo mi se da dele mnogo toga.
Baš zagooglam i vidim daih je haier kupio 2018...

Da nema neko ovaj candy CCE7T618EX što spomenuh?

U uputstvu piše da bi led sa oznakama temp u oba dela trebao da sija i posle 30 sekundi neaktivnosti ali to nije slučaj...

Pozdrav ljudi. Ima li kakve razlike izmedju No Frost, Neo Frost, Total NeoFrost? :) Čitao sam na netu o razlikama, međutim, nekad vidim isti frizider je na nekom sajtu No Frost a na drugon Neo Frost itd. U pitanju je kombinovani frižider. Inače, pre god dana sam kupio neki Beko low cost samootapajući i nema nikakvog formiranja leda ni kod njega. Deluje da je onda glavna razlika No Frost u odnosu na stariju tehnologiju možda koliko brzo hladi, svežina namernica itd, ili nisam u pravu.

Nisam ekspert i neka me neko ispravi ali mislim da svaki brend ima svoj fazon kako no frost radi pa ga tako i zovu tipa Neo No Frost i slično. Npr ovaj što sam ja kupio kao pušta vazduh bočno a ne od pozadi što ŠATRO produžava svežinu 40% što ja iskreno mislim da je bulšit i da su sve to finese bez nekog enormnog uticaja tj razlike.

Ono što je bitno je da je total no frost u smislu da su oba segmenta ako je kombinovani frižider no frost, tj automatski samootapajući.

@NikolaBgd

Svi iole moderniji frižideri su samootapajući, u frižiderskom delu. te tu nema stvaranja leda.
Led se kod ovih što NISU no-frost, stvara u zamrzivačkom delu, a ovi koji jesu no-frost i slično, ne nakuplja se led ni u zamrzivačkom delu.

Dakle, ako je frižider samo frižider, nije kombinovani (i nema onu freeze komoru unutra), svakako je na neki način no-frost, s' time da to zovu samootapajući.
To postoji već decenijama.

Ako je kombinovani i u zamrzivačkom delu ima tehnologiju za ne nakupljanje leda, onda je to ovo što sada zovu no-frost (uz razne varijacije tog naziva).
Njega nikada ne treba da otapaš.

Samootapajući (koji nije no-frost), ponekad moraš otopiti da ukloniš led iz zamrzivačkog dela, ako ga ima.

@NikolaBgd

Svi iole moderniji frižideri su samootapajući, u frižiderskom delu. te tu nema stvaranja leda.
Led se kod ovih što NISU no-frost, stvara u zamrzivačkom delu, a ovi koji jesu no-frost i slično, ne nakuplja se led ni u zamrzivačkom delu.

Dakle, ako je frižider samo frižider, nije kombinovani (i nema onu freeze komoru unutra), svakako je na neki način no-frost, s' time da to zovu samootapajući.
To postoji već decenijama.

Ako je kombinovani i u zamrzivačkom delu ima tehnologiju za ne nakupljanje leda, onda je to ovo što sada zovu no-frost (uz razne varijacije tog naziva).
Njega nikada ne treba da otapaš.

Samootapajući (koji nije no-frost), ponekad moraš otopiti da ukloniš led iz zamrzivačkog dela, ako ga ima.

Hvala na pojašnjenju. Ako sam dobro razumeo suštinski je razlika između ova dva u zamrzivaču koji se kod ovog drugog sam otapa? Nema neke druge bitnije razlike u radu/kvalitetu? Koliko vidim dizajn je isti. Jel kod oba ima posuda sa crevom iza za otapanje?

Nemam pojma za konkretne Beko, pogotovo što su informacije šarene od izvora do izvora.
Iz nekog razloga mi ne otvara Beko sajt, pa ne mogu da vidim konkretno što si linkovao.

Ali ovako po slici i po ceni, ne bih rekao da je jedan od ta dva modela pravi no-frost.
Jedan jeste neki neoFrost, što bog zna šta je ali no-frost nije

Uglavnom, no-frost bi trebalo da znači da nikada ne otapaš zamrzivač (frižideri se svakako već decenijama ne moraju otapati).

Nemam pojma za konkretne Beko, pogotovo što su informacije šarene od izvora do izvora.
Iz nekog razloga mi ne otvara Beko sajt, pa ne mogu da vidim konkretno što si linkovao.

Ali ovako po slici i po ceni, ne bih rekao da je jedan od ta dva modela pravi no-frost.
Jedan jeste neki neoFrost, što bog zna šta je ali no-frost nije

Uglavnom, no-frost bi trebalo da znači da nikada ne otapaš zamrzivač (frižideri se svakako već decenijama ne moraju otapati).
A joj. Al su ga zalomplikovali. U ovom NeoFrost piše automatsko otapanje frižidera i zamrzivača. I navode da je ovaj sistem strujanja vazduha drugačiji. :) a razlika u ceni samo 50e.

Prilozi

• Screenshot_20250924_132709_Chrome.jpg
    Screenshot_20250924_132709_Chrome.jpg
    74.6 KB · Pregleda: 18
To nije pravi no-frost, rek'o bih ja.
Na kraju krajeva, i zove se neofrost, što se nikako ne može prevesti kao NE-nešto.

Total no-frost frižideri su inače značajno skuplji. Čak je i Vox no-frost >50000din.

To nije pravi no-frost, rek'o bih ja.
Na kraju krajeva, i zove se neofrost, što se nikako ne može prevesti kao NE-nešto.

Total no-frost frižideri su inače značajno skuplji. Čak je i Vox no-frost >50000din.
Što je najgore na Tehnomediji je isti frižider samo druga boja svrstan jedan u NeoFrost a drugi u NoFrost. Inače, na netu sam baš i našao članak, jedan od prvih koji izađe na guglu gde kažu da je NeoFrost tehnologija iznad NoFrost. :D Zbunilo me sve ovo poprilično. Doduše trenutno gledam jeftinije varijante pa će biti svakako neki od ova dva. Samo pokušavam da nađem logiku što je ovaj drugi bolji. :D al otprilike slični su.

Što je najgore na Tehnomediji je isti frižider samo druga boja svrstan jedan u NeoFrost a drugi u NoFrost. Inače, na netu sam baš i našao članak, jedan od prvih koji izađe na guglu gde kažu da je NeoFrost tehnologija iznad NoFrost. :D Zbunilo me sve ovo poprilično. Doduše trenutno gledam jeftinije varijante pa će biti svakako neki od ova dva. Samo pokušavam da nađem logiku što je ovaj drugi bolji. :D al otprilike slični su.

Nemoj se mnogo cimati, cenim da razliku u radu ne bi primetio pa ni za 1550 godina...

Meni je kriterijum bio total no frost i minimum 5 godina garancije da sam miran, a posle ću da se molim bogu da traje što duže, baš kao i svako ovo novo ****** od uređaja napravljeno da traje do garancije i malo preko...

Posle prve veš mašine za evropsko tržište, stigao i prvi xiaomi frižider :)

Mijia-Refrigerator-Cross-Door-510L-foto-10.jpg

Mijia-Refrigerator-Cross-Door-510L-foto-4.jpg

Mijia-Refrigerator-Cross-Door-510L-cena.jpg

Ljudi jel vam se greju frižideri sa strane?

Kada sam ga prvi put upalio bilo je u jednom momentu skoro pa vruće. Kapiram da je to jer je morao više da radi pošto je bilo teže postići temperaturu ali opet bilo mi je čudno. Googlanje kaže da je normalno ali ne sećam se na prošlom da sam ikad primetio bilo kakvu toplotu sa strane, i to obe. Nije uvek, naravno.

Da, greje mi se NoFrost frižider sa desne strane (levu ne mogu da pipnem jer je blizu elementa), ali kao što si rekao, to je normalno... :) EDIT: Naravno, ne greje se uvek, samo povremeno...

Gorenje NRK 619 EEW4 izađe 34764 u Thnm radnji sa kodom JESENSTIŽE.​

Ima li bolje kupovine za taj novac ?

Tražim nešto za stan da služi par godina dok ne dođe na red renoviranje kuhinje pa će biti neko drugo rešenje verovatno.....

Nazad
Vrh Dno