Ovo možeš, ali imaš obavezu prijave FL prihoda i plaćanja obaveza državi.Još jedno pitanje. Da li mogu da tih 300-350 dolara preusmerim na PayPal i primam na privatni račun, da li ću imati problema?
Može da ti bude olakšavajuća okolnost da šteluješ do 920€ kvartalno (107738 zbirno po srednjem), a tekući je počeo od 1. (obuhvata jul, avgust i septembar), tako da bi po modelu A platio samo zdravstveno ako nisi osiguran po osnovu privredništva, radnog odnosa, pp poslova, ugovora ili novčane naknade.Da li mogu da tih 300-350 dolara preusmerim na PayPal i primam na privatni račun, da li ću imati problema?
Ja jesam osiguran, u radnom odnosu sam i ovo moje je bio paušal iz radnog odnosa, plaćao sam samo porez i pioMože da ti bude olakšavajuća okolnost da šteluješ do 920€ kvartalno (107738 zbirno po srednjem), a tekući je počeo od 1. (obuhvata jul, avgust i septembar), tako da bi po modelu A platio samo zdravstveno ako nisi osiguran po osnovu privredništva, radnog odnosa, pp poslova, ugovora ili novčane naknade.
Nije moguce biti u statusu preduzetnika u mirovanju i operozivanje kao frilenser, morate se obrisati kao preduzetnikDa li ako odem u apr i stavim firmu u stanje mirovanja,
Nisam siguran da sam razumeo šta hoćeš da mi kažeš. Evo sad imamo problem da iz UAE ne može da legne uplata još od 25..06. Tražili su prvo neki račun iz EU, pa smo objasnili da mi nemamo ama baš nikakve veze sa EU. Instrukciju za plaćanje smo poslali, podrazumeva se. Posle traže da plate na PayPal. Sad traže da im se pošalje potvrda da je on vlasnik tog deviznog računa. Tražili smo potvrdu od banke, oni kažu pošaljite im ugovor. Šta da rade stranci sa ugovorom na srpskom pitam, ništa, onda morate u poslovnicu. Tako da će u ponedeljak morati do banke, nadam se da će moći da dobije potvrdu na engleskom. Sa starijim sinom nije bilo takvih problema, ali njemu plata leže iz EU, iako rade za iste poslodavce, ipak nisu iste firme, nisu čak ni na istom kontinentu. Još su mladi, svaki problem očekuju od mene da im ja rešim, a ja sa ovim stvarima nemam baš nimalo iskustva. Stariji sin radi već godinu ipo, on se već snašao, jedino što mu ponekad ja podižem pare sa bankomata i menjam u menjačnici jer banka daje baš loš kurs.Ja bih ih pustio da prođu kroz to, i da sami biraju da li će svoj novac ostavljati banksterima.
Manipulacija novcem je obavezan deo finansijske pismenosti, mislim da grešiš što im uskraćuješ to.
Mislio sam na ovo, prvenstveno. Pusti ih da to rade sami, ne radi se to svaki dan. A i druge stvari vezano za banku. Sve aspekte svog poslovanja moraju imati pod svojom kontrolom. U redu je da pomogneš, ali, koliko vidim, ti si na sebe uzeo i rešavanje problema i ulogu potrčka. Na duge staze, mislim da im činiš medveđu uslugu....ali taj nedostatak kartica odnosno podizanje na šalteru mi nikako ne odgovara, jer i sa starijim sinom imam situaciju da mu non stop dižem neke pare na bankomatu pa pretpostavljam da će i sa ovim malim biti nešto slično. Makar ću na jedan trošak da dižem pare obojici jer i stariji je na RF.
Ovo. Duguješ - 0.32, dakle u pretplati si.Kada je minus onda si u preplati, ne dugujes nista.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari